Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piękny słoneczny poranek dzisiaj nastał a promienie wschodzącego słońca ukazały dwie malownicze plamy na dachu budy, sraka czyli. Nie wiem po czym, bo Britta tylko daję, ale myślę, że po pędach dzikego wina, które wczoraj Grom pracowicie poodgryzał, bo mu widok przesłaniały. Dach budy trzeba było szlaufem potraktować. Gary...pożal się Panie Boże, świnie mają lepsze maniery, wiem, bo mam dziki. :mad:
Odnośnie przyjaźni między panami Gromem i Kubą - Kuba jest stary, nie ma zębów, ale oko i ucho czujne, jak mało czyje. Wczoraj wieczorem zaniosłam jeść, zmieniłam wodę - gar 10 litrów powędrował na środek, żeby każdy widział i miał łatwy dostęp. Psy w swoich kanciapkach, każdy łypie ile komu czego sypię i czy aby po równo - żabie oko Groma niemalże wylazło w tym celu z budy. Gar Kuby spoczął na specjalnym kamieniu tuż przed jego wejściem - tylko pysk wystawić i już można się raczyć. Gar Groma tuż za rogiem przy jego wejściu, tak, żeby jeden drugiego nie widział i nie słyszał podczas jedzenia. Zdążyłam się odwrócić - Kuba warczy w głębi swojej budy, bo Grom niucha długim nosem, co jest w Kuby garze, a jego pracujący nos Kuba niestety widzi. Krzyknęłam, że ma być spokój. Po chwilce znów słyszę Kubę, bo Grom wodę chlipie a stoi niezgodnie z przyjętymi wcześniej ustaleniami. Do żadnej walki jednak nigdy nie dochodzi, Kuba ma widać autorytet.
Dziś jednak od samego rana jest poza kojcem i nawet nie stoi, żeby go do budy wpuścić, wczoraj wieczorkiem również ulokował swe poczciwe ciałko w moim garażu, więc dziś położyłam tam grubą plandekę i ciepły koc, bo może jednak Kuba z Gromem mieszkać nie będzie. Nadęty jakiś taki dzisiaj chodził i suchej bułki nie zjadł, a zawsze sobie gryzł...Foczka zżarła obie :roll:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gromidło jak codzień zdemolowało kojec - mam na myśli konfigurację garów. Dodam, że do czysta wyczyścił garnek Kuby pozostawiając sporą porcję w swoim własnym, woda wylana, w garze piach. Kuba się jednak zdecydował nie spać w kojcu, w garażu również - spał pod płotem w trawach - zupełnie, jak śp. Saba - staruszka onka, moja tymczasowiczka. W dzień nawet nie podszedł do kojca, kiedy go chciałam doprowadzić za obrożę, bo może się wstydzi...złapał mnie za rękę i zaparł się na wszystkie łapy. Kuba ma więc legowisko w garażu, a śpi, gdzie chce. Grom pozostaje sam, bo Foczka nie wymaga zabezpieczeń i śpi w budzie poza kojcem. Jedna buda jest więc wolna.
Grom dziś w nocy nie wył :roll: Może już tak pozostanie.

Posted

figanadrzewna napisał(a):
wreszcie sam na włościach, to i wyć przestał. Taki mały drań z niego wypełzł :diabloti:

Niezupełnie droga Figo 8) Kuba spał w nocy w garażu i Grom wyyyyyyyyył, aż do godziny 8.00, kiedy to siłą wepchnęłam Kubę do kojca. Morda się zamknęła. Teraz odsypia zarwaną noc. Byłam rano z nim pogadać, ale z całego Groma udało mi się wydobyć z głębi budy jedynie łapę. Myślę, że na zgodę ;)

Posted

figanadrzewna napisał(a):
Czarodziejko, jak tam kolejne noce? Nadal drań dokazuje?:evil_lol:
Będziemy Ci musieli dopłacić dodatek za pracę nocną-nieprzespaną :diabloti:

To napisała figanadrzewna. Jak będzie dopłata to wiemy czyj to pomysł.

Jak Gromik - łobuziak ?

Posted

Hej Właśnie wczoraj przywieźli mi komputer. Proszę jeśli ktoś może sprawdzić czy wszystko w pierwszym poście się zgadza jeśli chodzi o finanse. Czy czegoś i kogoś nie pominęłam? ;) Z góry dzięki.

A tak na maeginesie. Baaardzo się cieszę, że ten pies ma taką szansę!.. Radość, której nie da się niestety opisać.

Posted

Gromiś ma cały kojec dla siebie i flejtuch paskudny załatwia się wszędzie!!! Całe dnie leży na dachu budy obok swoich dwóch kup, jeśli przypadkiem ich na czas nie sprzątnę. Na parterze kupiszony jak grzyby. Nie skupi się w jednym miejscu, tylko lata z doopskiem...