Isadora7 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 a.piurek napisał(a):Ogłaszam, że właśnie otrzymałam ze związku kynologicznego potwierdzenie zarejestrowania dwóch nowych ras psów, co więcej wzorce wzorce tych ras są u mnie w domku to labek malborski i wilczarz krzyżacki. No to trzeba im papiery zrobić :):):) Quote
Teutonka Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Isadora7']No to trzeba im papiery zrobić :):):)[/QUOTE] Buuuu.... a moje plaskacze teutońskie to papierów nie mają.... buuuu.... ( i auuuu - albisiowe tyż) Quote
Isadora7 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Teutonka']Buuuu.... a moje plaskacze teutońskie to papierów nie mają.... buuuu.... ( i auuuu - albisiowe tyż)[/QUOTE] Alez nie ma sprawy pasztecikom tez się zrobi:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Quote
a.piurek Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 ANETTTA napisał(a):a.piurek sie obija i nic nam tu nie klika Bo co tu klikać... Jak przyszła wielka woda przyszedł lęk że będziemy bezdomni. Taki jest urok mieszkania 300m od rzeki... Poza tym ostatnio jakoś smutno z powodu nie tylko powodzi ale ludzkich i zwierzęcych tragedii jakie ze sobą przyniosła. Czasem przychodzą też takie chwile, w którym modlimy się: Boże broń nas przed przyjaciółmi.. (przed wrogami obronimy się sami...) Żyjemy i pozdrawiamy. Quote
ANETTTA Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 a.piurek napisał(a):Bo co tu klikać... Jak przyszła wielka woda przyszedł lęk że będziemy bezdomni. Taki jest urok mieszkania 300m od rzeki... Poza tym ostatnio jakoś smutno z powodu nie tylko powodzi ale ludzkich i zwierzęcych tragedii jakie ze sobą przyniosła. Czasem przychodzą też takie chwile, w którym modlimy się: Boże broń nas przed przyjaciółmi.. (przed wrogami obronimy się sami...) Żyjemy i pozdrawiamy. Aniu ja pojecia nei miałam ze ty mieszkasz koło rzeki wszystkich wokól pytałam o powodz itd a Ciebie fakt faktem nie sorki martwiłam sie ze cIe nei ma na gg i tu na forum .....ale nie kojarzyłam tego z powodzią ..sorki mam nadzieje ze woda Was omineła kochani Quote
a.piurek Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Zaraz poproszę cioteczkę isadorę to wklei zdjęcia z wielkiej wody - a było na co popatrzeć... Quote
a.piurek Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Gdyby nie ludzka głupota pewnie bym nie musiała się bać. Niestety powtórzę za Albertem Einsteinem: "Dwie rzeczy są nieograniczone - wszechświat i ludzka głupota. Co do tego pierwszego nie mam jednak pewności.” Dlaczego tak to postrzegam? Są bowiem na całej długości rzeki wały przeciwpowodziowe, które niestety zostały w wielu miejscach rozebrane. Ktoś spyta dlaczego? Dlatego, że "psuły widok z okien" ślicznych nowo wybudowanych domów niedaleko wału. No bo cóż to za widok na przykład z tarasu - wał przeciw powodziowy... Więc w wielu miejscach zostały wyrównane z poziomem ziemi. Niestety ktoś kto je wiele lat temu budował wiedział, że wielka woda może kiedyś przyjść. I przyszła... Na szczęście w sztabie kryzysowym ktoś podjął decyzje, które ocaliły mój dom (być może kosztem domów innych osób), bo wodę "puszczono" w inne rejony, a co ważne poziom rzeki w mojej okolicy to ok 10,5 m ponad normę. Dlatego jest mi smutno i nie bardzo mam ochotę na wchodzenie jakiekolwiek portale, a jeżeli jestem to tylko na chwilę, żeby sprawdzić pocztę. Tak więc nic nam nie jest, mamy się dobrze, choć jest we mnie wielki smutek. Quote
ANETTTA Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 szczęściarzunie :multi::multi::multi::multi: Quote
a.piurek Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Będzie za chwilę ciąg dalszy. U nas wsio ok, tylko niestety nie mam aparatu. Postaram się coś z tym zrobić. A psiaki... Cóż, ktoś znajomy mawia: "należy mu się jak psu kanapa" i u mnie się to sprawdza w 100%. Tyle tylko, że należy się jak psiakom pani łóżeczko. Codziennie wieczorem przeprowadzam męska rozmowę z psiakami na temat kto dziś śpi w łóżeczku - nie zdradzę jakie są ich efekty. Quote
ANETTTA Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 nie zdradzaj słownie ale mozesz nam pkazać fotki z efektów ...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
ANETTTA Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 wiesz zazdroszcze tym naszym psiakom tego nic nie robienie i byczenia sie !!!!całymi dniami i nocami Quote
Agmarek Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Dwa wielkie byki w łóżku leżą, a Pani pewnie na fotelu musi odpoczywać. Tak trzymać :evil_lol: i jakie wygodnickie !!! Łepetynka na podusi !!! :crazyeye: Quote
Isadora7 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Agmarek napisał(a):Dwa wielkie byki w łóżku leżą, a Pani pewnie na fotelu musi odpoczywać. Tak trzymać :evil_lol: i jakie wygodnickie !!! Łepetynka na podusi !!! :crazyeye: Ja mam informacje, że Pani się znęca nad nimi i wygania z ICH POSŁANIA Quote
a.piurek Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Isadora7 napisał(a):Ja mam informacje, że Pani się znęca nad nimi i wygania z ICH POSŁANIA Z tym wyganianiem jest jeden mały problem psy cudownie głuchną jak je próbuję "wyprosić" z ich łóżeczka. Quote
Isadora7 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 a.piurek napisał(a):Z tym wyganianiem jest jeden mały problem psy cudownie głuchną jak je próbuję "wyprosić" z ich łóżeczka. Mają problem z uszami a Ty zamiast do lekarza wymigujesz się i szukasz innego pretekstu zamiast psinom pomóc Quote
ANETTTA Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 a.piurek napisał(a):Z tym wyganianiem jest jeden mały problem psy cudownie głuchną jak je próbuję "wyprosić" z ich łóżeczka. przypomnij mi tylko skąd ja to znam .......:diabloti: Quote
Agmarek Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Isadora7 napisał(a):Ja mam informacje, że Pani się znęca nad nimi i wygania z ICH POSŁANIA No rzeczywiście wyglądają jak maltretowane ;) a.piurek napisał(a):Z tym wyganianiem jest jeden mały problem psy cudownie głuchną jak je próbuję "wyprosić" z ich łóżeczka. No popatrz...to dobrze że tylko głuchną, bo jak ja próbuję tylko "przesunąć" swojego psa z hmmm..."jego poduszki" to jeszcze na mnie werczy wredzioch :evil_lol: Quote
Recommended Posts