Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na czym w końcu stanęło?:nerwy:

Bo pojawiły się jakieś światła w tunelu:multi:

Malgoś, sprawdź każdą opcje i szansę, niczego nie odpuszczaj, dobrze sobie radzisz:happy1:

Posted

Malagos - moja propozycja jest aktualna :lol: Kiedy mogłaby przyjechać do lecznicy na sterylkę? Będzie mogła w niej zostać do zdjęcia szwów. I będę u niej codziennie :razz:. Potrzebujesz pomocy w transporcie ?

Posted

malagos napisał(a):
Na smyczce powolutku ją będę uczyła chodzić.
Moze u mnie zostać jeszcze kilka dni.

Dziś widziałam biegajacą po wsi maleńką ratlerkę z ogonkiem. Bezdomna, młodziutka, bawiła sie w naszym wiejskim parku z drugim bezdomnym pieskiem, potem pobiegły dalej........
Nie mam siły :placz:

Pamiętajcie, że tam jest jeszcze jedna podobna.

Posted

malagos napisał(a):
Pati, gdzie mieszkasz? Czy mozna gdzieś w pobliżu Ciebie zrobić sterylizację? Czy przetrzymasz sunię po?

napisalam do ARKI.

oczywiście

Posted

[quote name='żabusia']Pamiętajcie, że tam jest jeszcze jedna podobna.
tej maleńkiej z ogonkiem już nie widziałam, pytałam o nią ludzi z temtej strony wsi, ktoś powiedział, ze "duze psy ją załatwily" :-(
Za to mam przecież Muszkę, z Olusza, od 3 miesiecy na tymczasie :placz: Waży 8,5 kg i jest identyczna jak Linka, odrobinę większa.

Idusiek, czekam na kontakt. zaproponuję obie suczki , do wyboru, nie-do-koloru, bo obie podpalane czarne ;)
Linka już dzis rano nie czołgała sie tak na smyczy, wyrywała to do przodu, to na boki, ale to juz postęp. Zaraz ją chwalę i daję smaczek do pysia ;)

Posted

Jak ona mi bardzo przypomina Agusię. Jak widzę taką zalęknioną bidę to serce boli.
Malagos mogę ją wziąć na Dt ale jak będą stałe wpłaty. Sunia musi nabrać choć trochę pewności i nauczyć się życia w domu. Wysterylizujemy ją. Ja po świętach jadę na działkę to zajmę się edukacja panny. Wiem, że na Ciebie mogę liczyć dlatego ta oferta.

Posted

Ja się już pogubiłam:oops: - gdzie Linka teraz jest i czy jedzie na jakiś DT? Jeśli tak to do kogo? Rozumiem, że ten potencjalny domek już się więcej nie odezwał?:roll:
czekam na wypłatę, wtedy na pewno grosik dorzucę;)

Posted

wanda szostek napisał(a):

Malagos mogę ją wziąć na Dt ale jak będą stałe wpłaty

Ja niestety nie mam aktualnie pieniedzy wiec nie moge zadeklarowac stalej kwoty, jestem na watku i bede starala sie pomoc w razie czego

Posted

Dzieki Jo37 i mojemu TŻ podjełam decyzję, że sunia bedzie miała dom tymczasowy.
U mnie.
Nie jest to nic nowego, skoro dawno temu zalożyłam watek

http://www.dogomania.pl/forum/f937/mam-wreszcie-kojec-z-buda-dla-sredniego-tymczasowicza-127100/

i głupotą było szukanie tego, co mam pod nosem.

Czyli Linka zostaje u mnie oficjalnie jako tymczasowicz.

Sprawę sterylizacji załatwimy w przyszłym tygodniu, nie ma co zwlekać, bo trzeba szukać domu. Po sterylizacji przetrzymamy ją w domu, w drodze wyjatku jako dodatkowego tymczasowicza. Sterylizacja to 150 zł plus dojazd do Lecznicy 70 km. Opieka wet. po zabiegu we własnym gabinecie.
To chyba niezłe wyjście?
Rozliczenie dam na watku, ze sterylki resztę pieniedzy przeznaczymy na dt. Cena, jak podawałam w grudniu, to 5 zł dziennie.
Dziekuję za deklaracje wpłat Zmysłowi i mojej siostrze, i każdemu kto ma ochotę dołozyć pare groszy.

Posted

malagos napisał(a):
Dzieki Jo37 i mojemu TŻ podjełam decyzję, że sunia bedzie miała dom tymczasowy.
U mnie.

Bardzo się cieszymy malgos i dziękujemy Ci, że podjęłaś taka decyzję:loveu:

Rozumiem, że DS na razie na horyzoncie ogólnie brak?:roll:

Posted

Kochani jesteście :oops:

Linka nie jest jakoś męcząca, szczekajaca, piszczaca - tego sie boję, zostawiajac psa w kojcu po zabawie i spacerze, podczas gdy sama idę do domu. Linka sama wbiega do kojca, cieszy sie z budy, pełnej miski, lize po rękach.