brazowa1 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 LILUtosi napisał(a): Poki beda żli ludzie to takie rzeczy beda sie działy. My mozemy probowac to naprawiac. ciesze sie,ze zrozumialas problem.Z mała poprawka:takie rzeczy beda sie działy,dopoty ludzie beda je mnozyc;porzucanie psow i ich zabijanie w schroniskach to nastepstwo dostepnosci psow i ich porazajacej ilosci. w roku 2008 ,do schronisk w calej Polsce trafilo 90 tysiecy zwierzat. 1/3 zostala w nich zabita lub padla sama z chorob lub zostala zagryziona 1/3 znalazla nowy dm 1/3 w nich zostala Liczba zwierzat w schroniskach kazdego roku rosnie-w ciagu ostanich kilku lat to było o 15 % .Dlatego boleje nad każdym miotem kundli. Quote
LILUtosi Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 brazowa1 napisał(a):czyli po 10ciu latach tez moga do Ciebie wrocic? byloby wspaniale.Wiem,ze sterylka kosztuje drogo,ale wypadaloby zafundowac kazdej suce,gdy skoncza rok zycia-nie ma co liczyc na wlascicieli-NIGDY tego nie robia.Szkoda im pieniedzy.Akurat wypadnie termin sterylek w okolicy marca-w sam raz na akcje sterylizacyjna ARKI na 2010. Brązowa1 zdarzyło mi się nie uplnować, mielismy przeprowadzke, nawet nie wiemy kiedy. W związku z tym nie bedę płakać nad rozlanym mlekiem. Stało się i trzeba znaleźć odpowiedzialne domki. Do schronów trafiaja rozne psy, i czy one mają rodowod czy nie to powód oddania jest taki sam. Znudził się, za stary, za chory. Kozystajac z akcji marcowej, własnie wykastrowałam wszystkie psy i suki u mnie, w przyszłym tygodniu jestem umowiona z suczkami sasiadów (wiejskie, co rok to prorok). Wiem ile jest cierpienia psów, nie trzeba mi pokazywać. Poki beda żli ludzie to takie rzeczy beda sie działy. My mozemy probowac to naprawiac. Quote
zulugula Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 LILUtosi napisał(a):Przy okazji, dzwoniły juz 4 osoby z podkarpackiego. Wszyscy pytaja o suczke. Ale to strasznie daleko. Niestety na podkarpaciu jest sporo rozmnażaczy. Czy dasz radę tam podjechać za jakiś czas, żeby skontrolować sterylkę? Oddaj ją gdzieś bliżej, bo przypilnujesz, żeby sytuacja się nie powtórzyła ;) Quote
LILUtosi Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 Właśnie niechetnie, bo nie pojade tam. Tylko że to nasze wolontariuszki polecają. Mam jeszcze zgłoszenie od Pana z pod Kłodzka i dziewczyny z Lublina. Do Kłodzka jade w piatek na wizyte. Wolałabym wrocławskie domki. Quote
demi Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 kochana, coś nam system szwankuje i nam teraz go reperują, a kiedy zreperują to nie wiem :shake: ale póki co jest tak: [url=http://www.toz.wroclaw.pl/adopcja.xml?id=133]Towarzystwo opieki nad zwierzętami Wrocław - ty też możesz pom Quote
zulugula Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 LILUtosi jeśli dzwonią do Ciebie fajni ludzi, którym warto powierzyć psa, ale mieszkają zbyt daleko, to notuj kontakt, proś o e-mail. Może dzięki temu uda się znaleźć domek dla innych ONkowatych. Przecież tak sporo młodziaków szuka domku. Lepsze to nież zakup w "hodowli". Quote
LILUtosi Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Psiaki znalazły domek. Ale mam dwa fajne domki dla szczeniaków mieszanców, dużych, nie koniecznie onkowatych. Czekam na propozycje. Quote
Asior Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/12011132-post2.html LILU, doszedł mój pw z telefonem??? Quote
zulugula Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Owczarki belgijskie (mix): Wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaki-w-typie-owczarka-belgijskiego-malinois-mnostwo-fot-zobacz-sam-133061/ Quote
zulugula Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='Natussiaa']imię: Czarnulka płeć: samica wiek: 3 miesiące rasa: mieszaniec numer: 315/09 miasto: Katowice sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: tak charakter i opis: Psie dziecko, które szuka kochającego domu. Wesoła, łagodna sunia. Przypominamy, że do umowy adopcyjnej dołączony jest kupon na bezpłatną sterylizację/kastrację! kontakt: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Katowicach ul. Milowicka 1b 40-312 Katowice na akcji w silesi: [quote name='Natussiaa']imię: Maluch płeć: samiec wiek: 3 miesiące rasa: mieszaniec numer: 314/09 miasto: Katowice sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: tak charakter i opis: Psie dziecko, które szuka kochającego domu. Łagodny, wesoły. Przypominamy, że do umowy adopcyjnej dołączony jest kupon na bezpłatną sterylizację/kastrację! kontakt: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Katowicach ul. Milowicka 1b 40-312 Katowice Przebywają w schronisku w Katowicach. Quote
zulugula Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Tym razem Kielce: [quote name='andzia69']szczeniaki mają ok 6-7 tygodni. Są po dużej suni. one będą wielkości onka, bo poprzedni miot tej dzikiej suki taki był.... Są w Kielcach Quote
zulugula Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Heidi - Jest bardzo towarzyska,kontaktowa,akceptuje inne psy,zupełnie nie daje sobie rady w schronisku. mix huntawaya nowozelandzkiego (10 miesięcy): Huntaway: Quote
Poświata Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='LILUtosi']Psiaki znalazły domek. Ale mam dwa fajne domki dla szczeniaków mieszanców, dużych, nie koniecznie onkowatych. Czekam na propozycje. Z rodzeństwa została w tej chwili sunia. Mama była onką, tata nieznany. Jest u mnie trzy tygodnie i z dnia na dzień staje się coraz fajniejsza. Ma kontakt z dużymi dorosłymi psami, podrośniętymi dziećmi i kotami. Nie brudzi w domu, jeśli już się zdarzy to w wyznaczonym miejscu. W pomieszczeniu w którym śpi, noc wytrzymuje całą, jeśli chce wyjść to zaczyna popiskiwać, wypuszczam ją wtedy do jej "wc" z czystego lenistwa nie chce mi sie lecieć do ogrodu :oops:. Garnie się do człowieka, na każdym kroku okazuje wdzięczność, że nie musi siedzieć w kojcu tylko wiedzie sobie żywot pełnoprawnego psa domowego. Sunia znajduje sie pod Warszawą Wątek jej i brata (już w nowym domku) http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaki-w-typie-owczarka-belgijskiego-malinois-mnostwo-fot-zobacz-sam-133061/index4.html Quote
zulugula Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 LILUtosi, czy któryś z piesków został wybrany przez te domki? Quote
LILUtosi Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Okazało się że państwo z lubina dostali pieska już od kogoś innego a z Kłodzka wzieli sobie husky. Ale cały czas dzwonią do mnie inni ludzie z ogłoszenia allegro. Proszę o maila i wysyłam linka do tego tematu. Mam nadzieje że któryś ze szczeniaków znajdzie dom. Quote
zulugula Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [SIZE=2]Nikt nie dzwonił. To już nieaktualne. Quote
betka-sp Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 maluszki........nie spadamy...........:cool3::cool3: Quote
fioneczka Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 nie wiem czy ktoś już dotarł na ten watek :oops: tutaj dużo szczeniaczków szuka domku http://www.dogomania.pl/forum/f28/dziesiecioro-szczeniat-z-lasu-dogowato-cc-przepiekne-ds-potrzebne-zdj-str-3-a-136038/ i ich allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=617440731 Quote
Recommended Posts