Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

LILUtosi napisał(a):
Poki beda żli ludzie to takie rzeczy beda sie działy. My mozemy probowac to naprawiac.

ciesze sie,ze zrozumialas problem.Z mała poprawka:takie rzeczy beda sie działy,dopoty ludzie beda je mnozyc;porzucanie psow i ich zabijanie w schroniskach to nastepstwo dostepnosci psow i ich porazajacej ilosci.

w roku 2008 ,do schronisk w calej Polsce trafilo 90 tysiecy zwierzat.
1/3 zostala w nich zabita lub padla sama z chorob lub zostala zagryziona
1/3 znalazla nowy dm
1/3 w nich zostala
Liczba zwierzat w schroniskach kazdego roku rosnie-w ciagu ostanich kilku lat to było o 15 % .Dlatego boleje nad każdym miotem kundli.

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brazowa1 napisał(a):
czyli po 10ciu latach tez moga do Ciebie wrocic? byloby wspaniale.Wiem,ze sterylka kosztuje drogo,ale wypadaloby zafundowac kazdej suce,gdy skoncza rok zycia-nie ma co liczyc na wlascicieli-NIGDY tego nie robia.Szkoda im pieniedzy.Akurat wypadnie termin sterylek w okolicy marca-w sam raz na akcje sterylizacyjna ARKI na 2010.

Brązowa1 zdarzyło mi się nie uplnować, mielismy przeprowadzke, nawet nie wiemy kiedy. W związku z tym nie bedę płakać nad rozlanym mlekiem. Stało się i trzeba znaleźć odpowiedzialne domki. Do schronów trafiaja rozne psy, i czy one mają rodowod czy nie to powód oddania jest taki sam. Znudził się, za stary, za chory. Kozystajac z akcji marcowej, własnie wykastrowałam wszystkie psy i suki u mnie, w przyszłym tygodniu jestem umowiona z suczkami sasiadów (wiejskie, co rok to prorok). Wiem ile jest cierpienia psów, nie trzeba mi pokazywać. Poki beda żli ludzie to takie rzeczy beda sie działy. My mozemy probowac to naprawiac.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Przy okazji, dzwoniły juz 4 osoby z podkarpackiego. Wszyscy pytaja o suczke. Ale to strasznie daleko.

Niestety na podkarpaciu jest sporo rozmnażaczy. Czy dasz radę tam podjechać za jakiś czas, żeby skontrolować sterylkę? Oddaj ją gdzieś bliżej, bo przypilnujesz, żeby sytuacja się nie powtórzyła ;)

Posted

Właśnie niechetnie, bo nie pojade tam. Tylko że to nasze wolontariuszki polecają. Mam jeszcze zgłoszenie od Pana z pod Kłodzka i dziewczyny z Lublina. Do Kłodzka jade w piatek na wizyte. Wolałabym wrocławskie domki.

Posted

kochana, coś nam system szwankuje i nam teraz go reperują, a kiedy zreperują to nie wiem :shake:
ale póki co jest tak: [url=http://www.toz.wroclaw.pl/adopcja.xml?id=133]Towarzystwo opieki nad zwierzętami Wrocław - ty też możesz pom

Posted

LILUtosi jeśli dzwonią do Ciebie fajni ludzi, którym warto powierzyć psa, ale mieszkają zbyt daleko, to notuj kontakt, proś o e-mail. Może dzięki temu uda się znaleźć domek dla innych ONkowatych. Przecież tak sporo młodziaków szuka domku. Lepsze to nież zakup w "hodowli".

Posted

[quote name='Natussiaa']imię: Czarnulka
rasa: mieszaniec

numer: 315/09
miasto: Katowice

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

charakter i opis:
Psie dziecko, które szuka kochającego domu. Wesoła, łagodna sunia.
Przypominamy, że do umowy adopcyjnej dołączony jest kupon na bezpłatną sterylizację/kastrację!

kontakt:
Schronisko dla bezdomnych zwierząt
w Katowicach
ul. Milowicka 1b
40-312 Katowice

na akcji w silesi:

[quote name='Natussiaa']imię: Maluch
rasa: mieszaniec
numer: 314/09
miasto: Katowice
sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak
charakter i opis:
Psie dziecko, które szuka kochającego domu. Łagodny, wesoły.
Przypominamy, że do umowy adopcyjnej dołączony jest kupon na bezpłatną sterylizację/kastrację!
kontakt:
Schronisko dla bezdomnych zwierząt
w Katowicach
ul. Milowicka 1b
40-312 Katowice

Przebywają w schronisku w Katowicach.

Posted

Tym razem Kielce:
[quote name='andzia69']szczeniaki mają ok 6-7 tygodni. Są po dużej suni.

one będą wielkości onka, bo poprzedni miot tej dzikiej suki taki był....
Są w Kielcach

Posted

[quote name='LILUtosi']Psiaki znalazły domek. Ale mam dwa fajne domki dla szczeniaków mieszanców, dużych, nie koniecznie onkowatych. Czekam na propozycje.
Z rodzeństwa została w tej chwili sunia. Mama była onką, tata nieznany. Jest u mnie trzy tygodnie i z dnia na dzień staje się coraz fajniejsza. Ma kontakt z dużymi dorosłymi psami, podrośniętymi dziećmi i kotami. Nie brudzi w domu, jeśli już się zdarzy to w wyznaczonym miejscu. W pomieszczeniu w którym śpi, noc wytrzymuje całą, jeśli chce wyjść to zaczyna popiskiwać, wypuszczam ją wtedy do jej "wc" z czystego lenistwa nie chce mi sie lecieć do ogrodu :oops:. Garnie się do człowieka, na każdym kroku okazuje wdzięczność, że nie musi siedzieć w kojcu tylko wiedzie sobie żywot pełnoprawnego psa domowego. Sunia znajduje sie pod Warszawą

Wątek jej i brata (już w nowym domku)
http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaki-w-typie-owczarka-belgijskiego-malinois-mnostwo-fot-zobacz-sam-133061/index4.html

Posted

Okazało się że państwo z lubina dostali pieska już od kogoś innego a z Kłodzka wzieli sobie husky. Ale cały czas dzwonią do mnie inni ludzie z ogłoszenia allegro. Proszę o maila i wysyłam linka do tego tematu. Mam nadzieje że któryś ze szczeniaków znajdzie dom.

• 2 weeks later...