Jump to content
Dogomania

Gwiazdka zostaje w swoim DS ! Gwiazda zamieszkala w ŚWIERADOWIE ZDROJU ! Gwiazdka, mała, starsza Gwiazdeczka wyszla ze schronu ! Nadal zbieramy na jej utrzymanie !

Recommended Posts

Posted

Myślałam, że o tej porze - 5:08 - będę pierwsza na dogo, a tu, jak widać, nic z tego!  Nesiowata niedościgniona, jak zwykle pierwsza :)

Miłego czwartku dla Gwiazdki i Odwiedzających!

Znalezione obrazy dla zapytania zdjęcia nurka na czwartek

Posted
5 minut temu, elik napisał:

Myślałam, że o tej porze - 5:08 - będę pierwsza na dogo, a tu, jak widać, nic z tego!  Nesiowata niedościgniona, jak zwykle pierwsza :)

Jakoś tak bez potrzeby obudziłam się za wcześnie i nie chciało mi się  kłaść na godzinę, po wypuszczeniu psów. One  śpią, a ja  na razie poczekam żeby nakarmić towarzystwo. Może wtedy poleżę sobie. 

Za kilka godzin będę miała trochę ogórków do włożenia w słoiki. Wczoraj pokrojona sałatka nabiera "urzędowej mocy". 

• Like 1
Posted

Ojejku jej, zazdroszczę Ci tego ogórkowego szczytu :) Ja tak lubię świeże ogórki, a tu u mnie jak na złość wszystko super obrodziło, tylko to co pod folią kiepsko, a ogórki właśnie pod folią były :(

Posted
Przed chwilą, elik napisał:

Eliczku, ja to już dawno się pogodziłam, że kochana Nesiowata jest najczęściej pierwsza. happy.gif Ale w sumie jest bardzo miło właśnie, jak już ktoś jest rano na wątku. Jakoś raźniej zaczyna się dzień. happy.gif

A świeże ogórki też kocham najbardziej ze wszystkich warzyw na świecie. loveyy3.gif Kiedyś dostałam masę ogórków od teściowej mojego brata i trzy dni żywiłam się praktycznie tylko nimi. Ogórki zrobiły się na Dogo bardzo popularne dzięki Tobie, Nesiowata. Już na kilku wątkach są gwiazdami w różnej postaci. I bardzo dobrze. Bisous28.gif

I oczywiście... Dzień dobry, nasza Gwiazdeczko. wub.gif  Spokojnego dnia Gwiazdkowym.

• Like 1
Posted
3 minuty temu, Elisabeta napisał:

A świeże ogórki też kocham najbardziej ze wszystkich warzyw na świecie. loveyy3.gif

To obie jesteśmy pożeraczami ogórków :)

No i już właśnie zadzwonił budzik i nie zdążyła wszystkich "moich" wątków nawiedzić i muszę do obowiązków domowych zmykać. Usiądę do kompa, jak wszystko oporządzę i po sesji zdjęciowej Emisi.

• Like 1
Posted

27.08. na konto Gwiazdeczki wpłynęły poniższe kwoty:

.    .      . .20,00 zł  -  uxmal  deklaracja VIII  -   27.08.

. .    .    . .30,00 zł  -  helli  deklaracja VIII  -   27.08.

. .    .    . .40,00 zł  -  MALWA  deklaracja VIII-IX   -  27.08.

. .    .    . .60,00 zł  -  Elisabeta  deklaracja IX-X   -  27.08.

. .    .    . .20,00 zł  -  mgog  deklaracja IX  -  27.08.

Bardzo serdecznie dziękujemy

urodziny.jpg

Posted
Dnia 30.08.2018 o 21:23, elik napisał:

27.08. na konto Gwiazdeczki wpłynęły poniższe kwoty:

.    .      . .20,00 zł  -  uxmal  deklaracja VIII  -   27.08.

. .    .    . .30,00 zł  -  helli  deklaracja VIII  -   27.08.

. .    .    . .40,00 zł  -  MALWA  deklaracja VIII-IX   -  27.08.

. .    .    . .60,00 zł  -  Elisabeta  deklaracja IX-X   -  27.08.

. .    .    . .20,00 zł  -  mgog  deklaracja IX  -  27.08.

Bardzo serdecznie dziękujemy

urodziny.jpg

Pięknie dziękuję za wpłaty za Gwiazdki :)

Posted
Dnia 30.08.2018 o 05:18, Nesiowata napisał:

Jakoś tak bez potrzeby obudziłam się za wcześnie i nie chciało mi się  kłaść na godzinę, po wypuszczeniu psów. One  śpią, a ja  na razie poczekam żeby nakarmić towarzystwo. Może wtedy poleżę sobie. 

Za kilka godzin będę miała trochę ogórków do włożenia w słoiki. Wczoraj pokrojona sałatka nabiera "urzędowej mocy". 

Dnia 30.08.2018 o 05:13, elik napisał:

Dnia 30.08.2018 o 05:56, Elisabeta napisał:

Eliczku, ja to już dawno się pogodziłam, że kochana Nesiowata jest najczęściej pierwsza. happy.gif Ale w sumie jest bardzo miło właśnie, jak już ktoś jest rano na wątku. Jakoś raźniej zaczyna się dzień. happy.gif

Tak się nieraz zastanawiam jak wcześnie wstajecie, i w związku z tym nasuwa mi się jedno pytanie:  o której chodzicie spać ? 

• Like 1
Posted
16 minut temu, MALWA napisał:

Tak się nieraz zastanawiam jak wcześnie wstajecie, i w związku z tym nasuwa mi się jedno pytanie:  o której chodzicie spać ? 

ja też :)

Posted
49 minut temu, MALWA napisał:
33 minuty temu, uxmal napisał:

ja też:)

Mogę Was uświadomić - zazwyczaj około 23. Tyle, że w ciągu dnia czasem  podsypiam. Czasem nawet jeszcze przed południem przesypiam co najmniej godzinę, zdarza mi się też po południu. Staram się jakoś odrabiać nocne niedobory.... 

Posted

Malwa pyta, ja odpowiadam. 

O 23 już śpię. Szybko zasypiam. Wystarczy mi 5 godzin snu. I to nie jest dla mnie niedosypianie. Wstaję po 4 rano, dla niektórych w nocy. Nawet 4 godziny snu przez jakiś czas mi wystarczą, ale wtedy muszę pospać chociaż raz 6 godzin.  W dzień nie za bardzo mogłabym nadrobić, bo raczej nie zasnę...  

Fajnie się tu spotkać wczesną porą na Dogo z Nesiowatą i często z Eliczkiem. spotkanko.gif  Bardzo to lubię. 

Ale kochana Nesiowata jest NUMBER ONE. gratulacje.gif

Spokojnego wieczoru wszystkim Gwiazdkowym. happy.gif

• Like 1
Posted

Może faktycznie sen przed północą jest b. regenerujący?

Ja jestem Waszym  przeciwienstwem,  kładę się ok 2,  wstaję po 8, niby 6 godz, a czekam na weekendowe odsypianie (na max, nawet wstydzę się napisać do kt. godz), bo pn-pt nieprzytomna

Ale nie mam obecnie psich obowiązków, pies budził 6-7

Posted
3 godziny temu, helli napisał:

Ale nie mam obecnie psich obowiązków, pies budził 6-7

helli kochana, to koniecznie się znowu zapsij i wszystko wróci do normy, a pory snu w szczególności :)

Posted

Ja też nocny marek i budzić się rano nie umiem. ;) Co prawda teraz do pracy wstawałam o 4tej... i nawet dobrze mi się wstawało, ale co z tego jak juz musiałam iść spać o 22... a normalnie to o tej porze z pracy wracam. 
Inna sprawa, że odsypianie nie działa... i dobrze jest regularnie spać odpowiednią ilość godzin, bez zerwanych nocek.

Posted

Witaj Elisabetko :)  Usia siusia my dzisiaj przed naszą kochaną Nesiowatą. Widocznie psiaczki pozwoliły Jej dzisiaj nieco dłużej pospać :)

1216531597_naniedziel6.jpg.a99501181949d13894c214220064f869.jpg

Ja dzisiaj, zanim goście wstaną, kilka wątków odwiedzę.

• Like 1
Posted

Faktycznie - obudził nas dopiero budzik. I całkiem dobrze, przynajmniej nie musiałam oglądać nocy z samego rana.

A zanim nakarmiłam całe towarzystwo to też minęło ciut czasu. Nawet Lala była już głodna (wczoraj wieczorem znów kręciła nosem na jedzenie), wymiotła wszystko, łącznie z wczorajszą porcją i do tego starannie pilnowała swojej miski bo przecież Misiek jest błyskawicą w jedzeniu i tylko czeka czy któraś panna nie zostawi w misce.