hop! Posted January 1, 2019 Posted January 1, 2019 Martwiłam się, jak Mika/Sara będzie znosić wystrzały. Pojedyncze nie robią na niej specjalnego wrażenia, ale kanonada noworoczna przeraziła ją i schroniła się na kolanach pana. :-) Nie weszła pod stół, nie wcisnęła się w kąt, tylko wybrała człowieka. To wspaniała wiadomość noworoczna. :-)) 3 1 Quote
Havanka Posted January 2, 2019 Posted January 2, 2019 14 godzin temu, hop! napisał: Martwiłam się, jak Mika/Sara będzie znosić wystrzały. Pojedyncze nie robią na niej specjalnego wrażenia, ale kanonada noworoczna przeraziła ją i schroniła się na kolanach pana. :-) Nie weszła pod stół, nie wcisnęła się w kąt, tylko wybrała człowieka. To wspaniała wiadomość noworoczna. :-)) Takie zachowanie jest dowodem na to, ze Mikusia/Sara zaufała swojemu panu i ze przy nim czuje sie bezpieczna. To naprawdę cudowna wiadomość !!! 1 Quote
b-b Posted January 3, 2019 Author Posted January 3, 2019 Dziękuję za życzenia i Wam Wszystkim życzę szczęśliwego a przede wszystkim zdrowego Nowego Roku! :) Mika Sara wybrała sobie p.Sławka za przewodnika. Z tego co wiem to wszystkie ich psiaki tak robiły. Choć ten ostatni i, którego zabrali ze schroniska- Łoker - wiedzieli , że nikt inny go nie weźcie bo gryzł zanim zaufał zostawił Panu na pamiątkę bliznę z zębów na brzuchu a Pani Aldona ma bez czucia dwa paliczki u ręki. Dobrze,że mała szybko oswoiła się w nowym miejscu. Bardzo cieszą mnie też sms-sy od Pana ,w których pisze o niej : "Nasza małpka" "Nasza mała" :) Quote
Tyśka) Posted January 3, 2019 Posted January 3, 2019 Aż coś mi się robi na sercu :) piękne zakończenie tułaczki Mikusiowej. Trzymaj się dzielnie, mała! 1 Quote
Tola Posted January 4, 2019 Posted January 4, 2019 Zaglądam, czytam, cieszę się - Dobrego Roku wszystkim! 1 Quote
b-b Posted January 9, 2019 Author Posted January 9, 2019 Bobiś dzielnie zniósł Nowy Rok i związane z nim fajerwerki. Był w Polsce na święta.Pani go chwali ,że coraz bardziej otwiera się na nich i jest grzecznym chłopakiem :) Zdjęcia z wczoraj akurat chłopaka jest po fryzjerze. 2 1 Quote
Tola Posted January 9, 2019 Posted January 9, 2019 21 minut temu, b-b napisał: Bobiś dzielnie zniósł Nowy Rok i związane z nim fajerwerki. Był w Polsce na święta.Pani go chwali ,że coraz bardziej otwiera się na nich i jest grzecznym chłopakiem :) Zdjęcia z wczoraj akurat chłopaka jest po fryzjerze. Świetne wieści, wreszcie Bobiś trafił na swoich ludzi:) 1 Quote
Havanka Posted January 13, 2019 Posted January 13, 2019 No, no, Bobiś w "siódmym niebie" ! Zwłaszcza, kiedy moze dokładnie wylizać swoją ukochaną Panią ! Cudne zdjecie. 1 Quote
Tola Posted January 13, 2019 Posted January 13, 2019 4 godziny temu, Havanka napisał: No, no, Bobiś w "siódmym niebie" ! Zwłaszcza, kiedy moze dokładnie wylizać swoją ukochaną Panią ! Cudne zdjecie. Niech to "siódme niebo" trwa i trwa:) 1 Quote
b-b Posted January 13, 2019 Author Posted January 13, 2019 Mam nowe zdjęcia Miki -Sary. Niestety wizyta u weta opóźni się ponieważ pani od rana do wieczora siedzi w pracy. Jak tylko będzie to możliwe mała jedzie z państwem do JG. Gdyby COŚ się stało do czasu wizyty i rejestracji u weta ( tfu tfu ) zarejestruję nr czipa na SA ze swojego konta. 3 2 Quote
b-b Posted February 5, 2019 Author Posted February 5, 2019 Mika - Sara była u weta. Każdy psiak, który państwo mieli dostawał zastrzyk przeciw pchłom. Zasugerowałam Panu podsyłając link do artykułu o szkodliwości zastrzyków. Początkowo Pan pisał, że będzie zastrzyk bo każdy psiak tak u nich miał i tak im poleca ich wet. Powiedziałam sobie - no dobra. Sara to już ich psiak :(.... ale bardzo się ucieszyłam z wiadomości o tym ,że Sara dostała obróżkę przeciw pasożytom! :D Został tylko do załatwienia czip. jego rejestracja. U weta tego nie zrobili...bo było wiadomo ,że oni tylko mogą zarejestrować te czipy, które sami dają. Podesłałam Panu link do SA, Opisałam wszystko i zachęciłam do rejestracji właśnie tam. Za dwa dni zadzwonię i się dowiem czy już coś w tej sprawie działał :) Wiem, wiem.Długo to trwa ale...tu muszę akurat z wyczuciem wszystko robić aby ...no nie okazało się ,że domek się poczuje urażóny ciągłym "pouczaniem" i będzie cisza z domku Mikusi. A tego bym nie chciała :( Jestem umówiona od początku, że jeśli by Mika nie daj Boże zwiała to zaraz rejestruje ją na swoim koncie na SA. 2 Quote
hop! Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 Sprawdziłam, że chip Miki/Sary nadal nie jest zarejestrowany w SAFE-ANIMAL, więc wkroczyłam do akcji. ;-) Wszystko załatwione, chip jest już zarejestrowany. DS zadowolony, pokryje koszt. W rejestracji pomogła Sara2011. Dzięki wielkie! :-) 3 Quote
b-b Posted February 17, 2019 Author Posted February 17, 2019 22 godziny temu, hop! napisał: Sprawdziłam, że chip Miki/Sary nadal nie jest zarejestrowany w SAFE-ANIMAL, więc wkroczyłam do akcji. ;-) Wszystko załatwione, chip jest już zarejestrowany. DS zadowolony, pokryje koszt. W rejestracji pomogła Sara2011. Dzięki wielkie! :-) Dziękuję za zmobilizowanie Pana. Dzisiaj miałam TO załatwiać ale Pan mi napisał,że już wsio ok. Quote
hop! Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 Dnia 17.02.2019 o 21:47, b-b napisał: Dziękuję za zmobilizowanie Pana. Pan nie potrzebował mobilizacji. Pan potrzebował pomocy, bo miał trudności z dokonaniem rejestracji. Dlatego na moją prośbę Sara2011 zarejestrowała chip ze swojego konta. Pan szybciutko zwrócił opłatę rejestracyjną. Najważniejsze, że sprawa załatwiona. :-) Quote
b-b Posted February 19, 2019 Author Posted February 19, 2019 13 godzin temu, hop! napisał: Pan nie potrzebował mobilizacji. Pan potrzebował pomocy, bo miał trudności z dokonaniem rejestracji. Dlatego na moją prośbę Sara2011 zarejestrowała chip ze swojego konta. Pan szybciutko zwrócił opłatę rejestracyjną. Najważniejsze, że sprawa załatwiona. :-) Kiedy ostatnio rozmawialiśmy mówiłam Panu ,że jeśli nie da rady sam się zarejestrować to mogę zrobić to ze swojego konta bo je tam posiadam tylko ma mi dać znać :) To co miało być zostało osiągnięte i to się liczy :) Quote
b-b Posted April 4, 2019 Author Posted April 4, 2019 Bobiś ze swoją siostrzyczką Gabi. Chłopak otworzy się już całkowicie, Pani Patrycja pisze,że jest kochanym chłopakiem :) 4 Quote
Havanka Posted April 4, 2019 Posted April 4, 2019 Mikusia - Sara wyrosła nam na piękną damę ! Jest naprawdę śliczna. Okazałości Bobisia wprawdzie nie widać, ale ma wspaniałe towarzystwo, przy którym na pewno czuje się bezpiecznie. No i chyba nabrał trochę ciałka? 1 Quote
b-b Posted April 4, 2019 Author Posted April 4, 2019 3 godziny temu, Havanka napisał: No i chyba nabrał trochę ciałka? Nabrał i ciałka i futerka. Czeka na fryzjera ;) Quote
b-b Posted April 7, 2019 Author Posted April 7, 2019 Dnia 6.04.2019 o 09:58, hop! napisał: A wieści od panienki Miki/Sary będą? :-) Muszę napisać do p.Sławka i poprosić o zdjęcia :) 1 Quote
Recommended Posts