Jump to content
Dogomania

Z rowu, lękliwa lisia Mimisia: skradła serce Jaguski i Jej Połówka i zakotwiczyła u nich na stałe <3 DZIĘKUJĘ!!!

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, jaguska napisał:

Czemu one się tak nie lubią?

Ja myślę, że nie jest to kwestia lubią, nie lubią, ale zazdrości. Mimisia jest po prostu diabelnie zazdrosna o Ciebie.

Posted
38 minut temu, elik napisał:

Ja myślę, że nie jest to kwestia lubią, nie lubią, ale zazdrości. Mimisia jest po prostu diabelnie zazdrosna o Ciebie.

No jak o mnie zazdrosna, skoro poleciała do sypialni siknąć na nich, ja byłam w jadalni. Co w tej łepetynie rudej chlupie.

Na ogrodzie też jedna za drugą poprawia, i to nie jeden raz, są jak dwa byczki Fernando, stoją koło siebie i kopią łapkami, jakby się szykowały na siebie barankiem skoczyć.

Jak nic nic niebawem dostaniemy eksmisję do spiżarki, za karę.

Huhuuu u mnie z ciastem też ten teges, raczej gnieciuchy, raz wyjdą raz nie, ale mój Połówek niewybredny, pewnie by nawet arszenik z mojej ręki zjadł.

• Like 2
Posted

Złośliwość jest cechą wyłącznie ludzką. Zwierzęta na szczęście są pozbawione tej paskudnej cechy :)

A zasikują jedna drugą, żeby pokryć zapach (dla samca), żeby to ją było czuć, a nie tą drugą :)

Ja wolę spiżarkę niż budę, ale ja nie mam spiżarki buuuu :(

Posted
6 godzin temu, jaguska napisał:

Grzejemy dupencje przed kominkiem. Dom stały dla Mimisi może być pełen kotów, psów niekoniecznie, szczególnie suczek :)

DSC_0718.JPG

uwielbiam takie układy.

• Like 1
Posted

Jestem u Lisi Mimisi. wub.gif  Dzień dobry Wszystkim stąd. happy.gif

U Mimisi jak zawsze ruch na wątku. Ostatnio się nie odzywałam, ale wszystko wiem, bo czytam na bieżąco w telefonie. I całe szczęście, bo tu to dopiero miałabym zaległości... happy.gif 

Dziś rano wysłałam moje deklaracje Mimisiowe za listopad i grudzień, czyli 40 zł.

• Like 1
Posted

Dzień dobry... ja tylko tak przyszłam napisać w pośpiechu... Mimisia dokładnie rok temu została wyciągnięta z kojca i trafiła do lecznicy, a potem do DT u shoto. Pamiętam jak dziś, że właśnie o tej porze wisiałam na telefonie z shoto i obie beczałyśmy do telefonu nad stanem psychicznym i fizycznym Mimi.

received_1407602842670862.jpeg.bbd803a4f25463f9b44c665021afe3e5.thumb.jpeg.d2bd6082100691fc489a5ac206dd914f.jpeg 24259517_1416680751763071_917109418_o.thumb.jpg.e23c224538d04c06006c130b927e7184.jpg.0eae31ec8b6b1c97bf40fdc8c34a75fc.jpg

Bardzo dziękuję, że od roku jesteście tutaj, wspieracie, zaglądacie. Wierzę, że Mimi znajdzie wyjątkowy dom. Ogłoszenia stale odnawiam i pokazuję moją ulubienicę komu się da.

Pozdrawiam Was ciepło.

• Like 2
Posted

Witaj rudzielcu. Znów zaczynamy chłodny dzień. Tyle,że Tobie to on raczej nie straszny - ruchem załatwiasz sobie odpowiednią temperaturę, a kominek kończy dzieło. Wiedzias jak sie  ustawic...

Posted
Dnia 22.11.2018 o 11:00, jaguska napisał:

A czy ktoś wie kiedy Tysia się broni? Brakuje jej tutaj.

Ojej, to bardzo miłe, że jednak mnie troszkę brakuje.

Na razie żyję terminem oddania :) Całą pracę muszę oddać do końca stycznia, bo do tego czasu moja promotorka ma umowę z uczelnią. Ona chce mi tę pracę przyklepać, zaakceptować i żebym bez stresu mogła dalej żyć ;) Oznacza to niestety kociokwik, na wariata jadę w środę do Warszawy, w środku nocy zakotwiczam się w stolicy, a od rana w czwartek i przez cały piątek mam konferencję, z której mam zamiar jak najwięcej wynieść (w sensie materiałów i znajomości, a nie że sprzętów :) ) i w sobotę muszę być już z powrotem tutaj, bo moja grupa badawcza ma wyjazd, na którym muszę być jak coś chcę zaobserwować :) No nic, uciekam dalej pisać.

Ostatni Lisek z interwencji pakuje się do swojego domu, więc teraz mam nadzieję, że przyjdzie czas na Mimisię.

Posted
Cytat

Ostatni Lisek z interwencji pakuje się do swojego domu, więc teraz mam nadzieję, że przyjdzie czas na Mimisię.

Marzy mi się dla niej domek jedynaczki, ewentualnie z kotem/kotami. Mimi zdecydowanie lepiej dogaduje się z kotami niż z psami, o suczkach nawet nie wspominam. Jej stado to koty, a największym przyjacielem jest Kituś-a.

Niestety, strachulcem i panikarą jest nadal, i oczywiście rozdarciuchem, czasem lubi sobie poszczekać do...powietrza. Jest też wesoła, pocieszna, pomysłowa, nieporadna, zadziorna, uparta i kochana. Zasługuje na fajny domek, wygodne łóżko i dużo spacerów, których ma u mnie za mało do swojego temperamentu.

Próbujemy przygotować niespodziankę na Mikołaja, ale ciężko nam idzie, więc nie wiem czy się uda :) Zobaczymy.........albo nie zobaczymy.

Dziękuję że nie zapominacie o Mimi i odwiedzacie jej wątek 

6c0fd8d72c70a8bbb9c283ed424a2fcd.gif

Posted
1 godzinę temu, jaguska napisał:

Dziękuję że nie zapominacie o Mimi i odwiedzacie jej wątek 

Tu zawsze można znaleźć dobrą rozrywkę :) Mimiska o to dba :)

Iwonko przeczytaj PW

Posted
3 godziny temu, Radek napisał:

Nawet długopisu nie;)

Jak będą częstować długopisami to nie będę robić im przykrości i odmawiać :)

2 godziny temu, jaguska napisał:

Marzy mi się dla niej domek jedynaczki, ewentualnie z kotem/kotami. Mimi zdecydowanie lepiej dogaduje się z kotami niż z psami, o suczkach nawet nie wspominam. Jej stado to koty, a największym przyjacielem jest Kituś-a.
(...)

I ogłaszam ją również wśród kociarzy  :) Może w poprzednim wcieleniu była kotem? 
Mimisia obecnie ma 7 olx'ów, dwa dzięki Havance i AM :) Havanko, AM - dziękuję! Promuję, pokazuję maleńką, nie oddam byle  komu... inaczej! jak będę mieć choćby cień wątpliwości to nie oddam!

jagusko, czy coś potrzebne Wam? Karma? Cokolwiek? Można coś na pchełki? albo na odrobaczenie? A może już warto pomyśleć o czymś na uspokojenie na Sylwestra? Pisz śmiało, bo Mimi ma pieniążki.

• Like 2
Posted

Witaj rozrywkowa lisiczko. Dobrze pilnuj swoje kotki. A poza tym to masz rację - koty dobrze grzeją co w zimie ma znaczenie. Widać, że Twój łepek odpowiednio pracuje. 

• Like 1
Posted

Dobrego dnia zołziczko, trzymaj się ciepło. Jesteś tak samo zazdrosna jak moja Lalunia. Tyle, że  Neska nie pozwala sobie na to, tylko biedny staruszek Misiek ma z tym problemy.