hop! Posted December 17, 2017 Posted December 17, 2017 Sara2011, gratuluję kolejnej błyskawicznej i udanej adopcji. :-) Dandys to szczęściarz. :-) Quote
Sara2011 Posted December 17, 2017 Author Posted December 17, 2017 5 godzin temu, hop! napisał: Sara2011, gratuluję kolejnej błyskawicznej i udanej adopcji. :-) Dandys to szczęściarz. :-) Dzieki hop! :) A tymczasem wieści dandyskowe: U Dandyska też wszystko dobrze. W piątek został ponad 8h sam i był grzeczny, chwilkę popłakał ale przestał. Jak Pani wróciła z pracy i otworzyła drzwi to Dandys wyszedł z dużego pokoju mocno się otrzepując. Wyglądał na zaspanego więc przypuszczalnie grzecznie spał :). Nic nie podarł, nie pogryzł, nie obsiusiał . Dostaje zawsze przed wyjściem coś do zabawy (coś do ciumkania albo do wygrzebywania). Przez pierwsze parę dni był mocno pobudzony i na byle hałas zeskakiwał z kanapy. Czasami jeszcze zdarza mu się być troszkę agresywnym - kiedy mocno wczuje się w zabawę lubi warknąć albo lekko chwycić zębami dłoń. Szybko jednak się uczy i z dnia na dzień widać postępy. Do poprawienia jest kontakt ze świnką, jeśli sami Państwo sobie z tym nie poradzą to poproszą o pomoc psiego behawiorystę. No i Państwo bardzo kochają Dandyska :). Jest kochany i mega przytulaśny :). 1 Quote
Tyśka) Posted December 17, 2017 Posted December 17, 2017 To, że pies chwyta dłoń w ferworze zabawy albo po prostu to nie oznacza, że jest agresywny. Moja jedna tymczaska zawsze delikatnie chwytała mnie za dłoń, gdy chciała coś mi przekazać albo gdzieś zaprowadzić - bardzo to lubiłam zresztą ;) Ważne, by pies kontrolował ucisk, a Państwo ćwiczyli balansowanie emocjami Dandysa:) Skoro robi to w zabawie, to nie podkręcałabym go na takie emocje, że zaczyna chwytać dłoń - tylko bawiła się spokojniej, wcześniej przerywała zabawę. Poza tym psy podczas zabawy wokalizują - to normalne :) Nie należy za to karcić. Dobrze, że Państwo chętni na pracę z psiaczkiem i poznawanie psiej psychiki. Słodziak z niego. Quote
Sara2011 Posted December 17, 2017 Author Posted December 17, 2017 15 minut temu, Tyś(ka) napisał: To, że pies chwyta dłoń w ferworze zabawy albo po prostu to nie oznacza, że jest agresywny. Moja jedna tymczaska zawsze delikatnie chwytała mnie za dłoń, gdy chciała coś mi przekazać albo gdzieś zaprowadzić - bardzo to lubiłam zresztą ;) Ważne, by pies kontrolował ucisk, a Państwo ćwiczyli balansowanie emocjami Dandysa:) Skoro robi to w zabawie, to nie podkręcałabym go na takie emocje, że zaczyna chwytać dłoń - tylko bawiła się spokojniej, wcześniej przerywała zabawę. Poza tym psy podczas zabawy wokalizują - to normalne :) Nie należy za to karcić. Dobrze, że Państwo chętni na pracę z psiaczkiem i poznawanie psiej psychiki. Pani raczej miała na myśli że jest mało delikatny :). Ona się śmieje z tego, nie robi problemu ale będą uczyć Dandyska większej delikatności i wpajać mu do głowinki że są oni są ludźmi a nie psiakami które można podgryzać i podszczypywać w czasie zabawy :). Quote
Figunia Posted December 17, 2017 Posted December 17, 2017 Dandysku, tak sie ciesze!!! Saro - gratuluje!!! :) Quote
Tyśka) Posted December 17, 2017 Posted December 17, 2017 10 minut temu, Sara2011 napisał: Pani raczej miała na myśli że jest mało delikatny :). Ona się śmieje z tego, nie robi problemu ale będą uczyć Dandyska większej delikatności i wpajać mu do głowinki że są oni są ludźmi a nie psiakami które można podgryzać i podszczypywać w czasie zabawy :). To dobrze, że nie robią problemów. Chciałam jedynie sprostować, że to nie jest agresja, a próba komunikacji pewnie :) Trzymam kciuki! Fajny domek! :-) Quote
Sara2011 Posted December 18, 2017 Author Posted December 18, 2017 Zapraszam na bazarek kilometrowy, z którego pieniążki pozwolą dotrzeć Żelkowi i Emce z Radys do hoteliku. Quote
Sara2011 Posted December 30, 2017 Author Posted December 30, 2017 Pozdrowienia od Dandyska :) Dandys spędził święta bardzo pracowicie. Za nim objazdówka rodzinna i miał pełne łapy roboty -musiał dać się wygłaskać wszystkim członkom rodziny. Ciężka praca ale spisał się wyśmienicie :). Quote
Sara2011 Posted December 30, 2017 Author Posted December 30, 2017 1 godzinę temu, Nesiowata napisał: Ktoś chyba zamienił psa?! Na tym ostatnim zdjęciu widać jaką ma sierść błyszczącą :) Quote
Sara2011 Posted March 13, 2018 Author Posted March 13, 2018 Ta dammmm - a kogo my tu mamy ? I proszę o brawa dla mnie bo to mój pierwszy w życiu samodzielnie wgrany filmik, hihi :). Dzięki instrukcji kiyoshi, dzięki Iza <3. 2 1 Quote
Sara2011 Posted March 13, 2018 Author Posted March 13, 2018 Takie sobie kijki przynoszę ze spacerów : Ulubiona zabawka musi być zawsze na oku, nawet podczas jedzenia 1 Quote
kiyoshi Posted March 13, 2018 Posted March 13, 2018 wow:) jaki on super! z wyglądu cały Fazi, ale z charakteru- no anioł!! mądry i grzeczny pies :) Quote
Tyśka) Posted March 13, 2018 Posted March 13, 2018 No proszę... Dandys się uczy nowych rzeczy (super! każdy pies powinien umieć podstawowe komendy), a i nasza Sara się uczy :))) hihi! Cudnie jest popatrzeć na szczęśliwego psa :) Quote
Sara2011 Posted March 16, 2018 Author Posted March 16, 2018 Zima przyszła, zima przyszła !!!!!! Quote
Tyśka) Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 Wzruszające... :) Dandys w końcu może cieszyć się śniegiem. Quote
Sara2011 Posted April 12, 2018 Author Posted April 12, 2018 Na koncie Dandyska wciąż pozostało 342zł. Dandysek już od dawna w super domku we Wrocławiu i pieniążków już nie potrzebuje, dlatego pieniążki te postanowiłam przeznaczyć na innego radysiaka-Dolarka, który od ponad roku jest w hoteliku i na razie domku nie widać a boryka się ostatnio z domknięciem budżetu. https://www.dogomania.com/forum/topic/337887-dolarek-donald-z-radys-w-hoteliku-u-hop-czeka-na-ds/ Quote
Recommended Posts