Onaa Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Nachos jest z dogomanii czy z fb? Ciekawa jestem czy Dandysek jest z figury podobny do basseta :). Quote
Sara2011 Posted November 24, 2017 Author Posted November 24, 2017 8 godzin temu, Onaa napisał: Nachos jest z dogomanii czy z fb? Ciekawa jestem czy Dandysek jest z figury podobny do basseta :). Nachosa nie ma na Dogo. Opieke Nad nim wziela Kasia Zurawska z FB. Quote
Figunia Posted November 24, 2017 Posted November 24, 2017 Witam sie u Dandyska. Cudny jest po prostu. Domku przybywaj migiem!!!! Quote
Onaa Posted November 24, 2017 Posted November 24, 2017 ZOBaczyłam na fb i Nachos to średni psiaczek :). Pomyliłam sobie go z jakimś innym małym terierkowatym pieskiem i dlatego wydawało mi się że i Dandys jest niewielki. Quote
Tyśka) Posted November 24, 2017 Posted November 24, 2017 Uwielbiam takie krotkołapki.. Niby małe, a waza swoje :) Dandys skojarzył mu się z Misiem, teraz Brugo - tylko taka mocniejsza wersja :) Urok to on ma ;) Quote
hop! Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Dandys jest oryginalny i przyciąga uwagę. Dzięki krótkim, grubym łapom wygląda pociesznie. I te puszyste uszy... :-)) Nie widać u niego nadprogramowych kilogramów. :-) A jak z zachowaniem w domu i na spacerach? Quote
Sara2011 Posted November 26, 2017 Author Posted November 26, 2017 8 godzin temu, hop! napisał: Dandys jest oryginalny i przyciąga uwagę. Dzięki krótkim, grubym łapom wygląda pociesznie. I te puszyste uszy... :-)) Nie widać u niego nadprogramowych kilogramów. :-) A jak z zachowaniem w domu i na spacerach? Na smyczy całkiem fajnie, musiał ją znać wcześniej. Jak go coś zainteresuje to potrafi pociągnąć ale nie ma co się dziwić, chłopaka po odsiadce wszystko ciekawi no i jest dosyć silny. W domu też dobrze, taki ciapciuś z niego. Lubi bawić się miską, podrzucać do góry czym robi ogromny hałas, na szczęście nie podrzuca sobie misek z zawartością :). Załatwia się generalnie na dworze ale potrafi jeszcze coś tam w domu oznaczyć. Jest też trochę taki mało delikatny i potrafi popchnąć swoim "cielskiem" nie zdając sobie oczywiście z tego sprawy, więc raczej nie do maleńkich dzieci. Quote
Sara2011 Posted November 30, 2017 Author Posted November 30, 2017 W sobotę o godz.15 odbędzie się wizyta PA dla Dandysa we Wrocławiu. Zobaczymy co z tego wyniknie. 1 Quote
Sara2011 Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 Dandys powoli może zacząć się pakować. W następną sobotę Państwo przyjadą po niego do szafirki. Państwu zależy aby zabrać go na weekend i Pani załatwi sobie dodatkowo kilka dni urlopu aby w te pierwsze dni pobyć z nim i wprowadzić go w nowe środowisko :). Dandys zamieszka we Wrocławiu, na jego obrzeżach, na nowo budowanym osiedlu, będzie miał sporo terenów do spacerowania. Do towarzystwa będzie miał świnkę morską, mam nadzieję że jej nie zje :). 3 Quote
Tyśka) Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 O proszę, wystarczyło go tylko wyciągnąć z Radys. BRAWO Sara... :) Trzymam kciuki za przeprowadzkę! Obok tego osiedla to ja mieszkałam... może czasem będą odwiedzać Park Południowy to możliwe, że się spotkamy :) Quote
Sara2011 Posted December 8, 2017 Author Posted December 8, 2017 Dandys już na walizkach. Jutro wyrusza do DS :). Quote
Sara2011 Posted December 9, 2017 Author Posted December 9, 2017 No i pojechał nasz piękniś do swojego domku do Wrocławia. Obyś już zawsze był szczęśliwy i kochany piesku! Pierwsze zdjęcie w oczekiwaniu na swoich właścicieli, kolejne już po ich przyjeździe :). 2 Quote
seramarias Posted December 9, 2017 Posted December 9, 2017 Bądź już zawsze szczęśliwy piesku :) Quote
Figunia Posted December 9, 2017 Posted December 9, 2017 Tez trzymam za to kciuki! I zeby sie polubili ze swinusia... Quote
Sara2011 Posted December 10, 2017 Author Posted December 10, 2017 Pierwsze optymistyczne wieści z domu Dandysa : -pakuje się spać do łóżka :) -zachowuje czystość w domu -ładnie chodzi na smyczy -ładnie bawi się piłeczką, aportuje -na polecenie "podaj łapę" podaje łapę :) -uwielbia głaskanie po brzuszku Z tych trochę mniej mniej optymistycznych to taka że na razie nie ma zbyt dobrych relacji ze świnką morską. Pozostawiony na krótki czas piszczy po wyjściu opiekunów. Za kilka dni zadzwonię po nowe informacje :). 1 Quote
Sara2011 Posted December 11, 2017 Author Posted December 11, 2017 Dandyska historii ciąg dalszy :). Niunio ładnie wytrzymuje od spaceru do spaceru. Dzisiaj został na 20 min sam w domu i nie piszczał. Był u weterynarza. Okazało się że złapał grzybka w uchu. Trochę jak się rozhula to trzeba uważać bo już zaczyna sprawdzać na ile może sobie pozwolić. No i kanapowy pies pełną gębą. Taki jestem śliczny 3 Quote
Figunia Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 Super Piesio i super wiesci!!!! Oby (tylko) tak dalej!!!! :) Quote
Tyśka) Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 Jaki słodziak :) Cudnie! Widać, jak mocno brakowało mu swojego "Ludzia" Quote
Recommended Posts