Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
16 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

To prawda... ja mam nawrot alergii we Wrocławiu, a tutaj przecież smog... Wcześniej żyłam w jednym z najczystszych rejonów... i astma (ale u mnie z alergią są powiązane) nie dawała się tak we znaki...

co do diety, ha... to ha! mało jem przetworzonej żywności, bo mi nie służy. Mam alergię pokarmową na orzechy, pszenicę, kakao, cytrusy, większość przypraw... więc nie jem większości produktów dostępnych na rynku, wszystko raczej staram się jeść świeże... co jest trudne w przypadku mieszkania w centrum dużego miasta. Pomidory kocham, ale z własnego ogródka ;) Z w/w produktów ciężko mi zrezygnowac (mówię o szpinaku, pomidorach, serach, kapusty),a  to z tego, że już teraz mocno kombinuję, aby jeść coś zróżnicowanego i dostarczać wszystkie niezbędne składniki odżywcze. No na kebaba czy inne niezdrowe rzeczy nie chodzę, bo wszędzie pszenica, albo mąka pszenna, albo makaron, albo... ;) 

Biedna Tysia :(   Tyle chorób na raz :(   Życzę Ci dużo zdrowia i cierpliwości w dochodzeniu do niego.

14 godzin temu, Havanka napisał:

. . .

"Wrzuciłam" Benię na miejsce promowanego ogłoszenia Wafelka, który znalazl już dom. Promowanie będzie do 22 kwietnia. Może tym razem się uda?

https://www.olx.pl/oferta/benia-malutka-sliczna-i-grzeczna-czeka-na-ukochana-pania-CID103-IDsUCZZ.html

Cieszę się szczęściem Wafelka i bardzo Ci dziękuję Eluniu że pomyślałaś o Beni w promowanym ogłoszeniu po Wafelku. Może i Beni się poszczęści :)

4 godziny temu, Elisabeta napisał:

To zdjęcie to trzeba zgłosić do jakiegoś dobrego konkursu fotograficznego... 

Spokojnego poniedziałku dla naszej Beni z Tobisiem i dla wszystkich Fanek. happy.gif

Faktycznie to zdjęcie jest bardzo oryginalne i autorowi należą się słowa uznania :)  Pani Ewo dziękuję za zdjęcia i gratuluję pomysłu.

Na e-mail dostałam sporo zdjęć Beni o Tobisia, o które prosiłam.  Pokażę je Wam tylko muszę przerzucić zdjęcia na dysk i pozmniejszać, żeby zmieściły się na wątek.

9 godzin temu, b-b napisał:

Para III 2018 oryg.jpg

Specjalnie nie zmniejszam bo straszni mi się ta para podoba!!! :D

Mi także <3

Posted

Zapomniałam napisać, ze już wczoraj wieczorem, będąc w łóżku, zajrzałam na OLX z komórki a tam zapytanie o Benie ! Właśnie po zmianie zdjęcia głównego na to z Tobim. Oby teraz odnalazł się ten właściwy domek...

Posted
5 minut temu, Havanka napisał:

Zapomniałam napisać, ze już wczoraj wieczorem, będąc w łóżku, zajrzałam na OLX z komórki a tam zapytanie o Benie ! Właśnie po zmianie zdjęcia głównego na to z Tobim. Oby teraz odnalazł się ten właściwy domek...

Było zapytanie o Benie?  I co ?

Posted
10 godzin temu, b-b napisał:

Para III 2018 oryg.jpg

Specjalnie nie zmniejszam bo straszni mi się ta para podoba!!! :D

Fota miesiącaserduszka2.gif ... chyba wszyscy się zauroczyli!

Dobrego tygodnia, życzę dla Wszystkich buzki.gif

• Like 1
Posted

UWAGA, UWAGA, UWAGA :)        Zdjęcia nadchodzą !

Na pierwszy rzut, jak powstawało zdjęcie wystawowe :)

10996481.JPG.6c530cf8ee7f789aaf00d06142cdaf0c.JPG

10996482.JPG.28b6c95eb583fcb251849f6eff1ba6a5.JPG

10996483.JPG.26ac2f721edaf9645872d8ff8f571275.JPG

10996484.JPG.0b1d9879aaea1f2982a9b2c01b02800b.JPG

10996485.JPG.31a6571cc85f49acb31fdb277c9115f1.JPG

10996486.JPG.891f7bb471f47c426846d2d805b882db.JPG

Będzie ciąg dalszy, ale teraz jedziemy do weta z Kikunią. Jesteśmy umówieni na godz. 13-tą.

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

Tak mnie zachwyca ta para, że nie mogłam się powstrzymać :)

B-b, cudnie, że nie mogłaś się powstrzymać! I nie powstrzymuj się.happy.gif 

Ślicznie przerobiłaś najpiękniejsze ze wspólnych zdjęć Beni i Tobisia. Bo ono jest jeszcze piękniejsze od tego z wczorajszego wieczoru.

Ciekawe, co Eliczek napisze, jak wróci z Kikunią od weta i tu zajrzy...

I jak tu Ich rozdzielić?... wub.gif

• Upvote 1
Posted
7 minut temu, b-b napisał:

A może spróbować by ich razem ogłaszać?

Może znajdzie się domek , który weźmie dubelek?

W swoim ogłoszeniu wstawiłam informację o wspólnym domku. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany, to zasięgnie informacji pod podanym numerem telefonu.
https://www.olx.pl/oferta/malutka-benia-i-jej-duzy-przyjaciel-czekaja-na-dom-CID103-IDsUCZZ.html

Żal było nie wykorzystać tych pięknych zdjeć. Moze przyniosą wspólny dom obu psiaczkom.

Posted

Bravo, bravo!  jakie wszystkie piękne są te zdjęcia! czy zwróciłyście uwagę że Benia przy Tobisiu wygląda jakby wcale się nie bała? Słodka ta para jest!  Bogduniu jak Ty ładnie to zrobiłaśok.gif

Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

A może spróbować by ich razem ogłaszać?

Może znajdzie się domek , który weźmie dubelek?

Też mi to przyszło do głowy po poniższym poście Elisabetki :)

Dnia 23.03.2018 o 05:44, Elisabeta napisał:

. . .

Naszej Benitce chyba pasowałby Dom z jakimś dużym Kudłaczem. Oczywiście w Krakowie. I najlepiej, gdyby ten Kudłacz był Tobim... Ech...

. . .

Prosiłam już nawet Tysię o przerobienie tekstu ogłoszenia. Czekam w kolejce :)

Dnia 23.03.2018 o 08:39, elik napisał:

Och Elisabeta, taka wspólna adopcja Benitki i Tobisia, to byłaby pełnia szczęścia dla nich obojga, że o Onaa i sobie już nie wspomnę :) Podsunęłaś mi pewną myśl, żeby do ogłoszenia Beni dodać ich wspólne zdjęcie i nieco zmodyfikować tekst ogłoszenia, że wspólna adopcja byłaby mile widziana, choć nie jest warunkiem adopcji. Coś takiego.

Tysiu kochana, Tysiuuuuuu pomóż tak zmienić ogłoszenie, żeby zmieścił się w nim i Tobiś. Kilka, dosłownie kilka słów o Tobisiu - ile ma lat, że kastrat i że proludzki. 

Może akurat się uda, kto to wie ?

A póki co, przed chwilą miałam zapytanie o Benię. Państwo to młode małżeństwo, mieszkają w kraku, mają pieska adoptowanego ze schroniska i chcieliby dla niego towarzystwo, bo piesek czuje się samotny. Piesio jest trochu mniejszy od owczarka. Myślę, że coś tak, jak Tobiś. Chcieliby przyjechac do Beni ze swoim pieskiem, żeby sprawdzić jak na siebie zareagują. Powiedziałam, że Benia może się wystraszyć, na co pani powiedziała, że widziała zdjęcie Beni z większym pieskiem więc może sie nie przestraszy :) Powiedziałam, że zanim się zaprzyjaźnili to trochu czasu upłynęło.  Podałam nr telefonu do p. Ewy i czekam co z tego wyniknie.

Eluś, to może być pani, która odpowiedziała na Twoje ogłoszenie :)

• Like 1
Posted
3 godziny temu, b-b napisał:

Tak mnie zachwyca ta para, że nie mogłam się powstrzymać :)

photofacefun_com_1522061998.jpg  VipTalisman5.jpg   VipTalisman6.jpg

VipTalisman7.jpg      VipTalisman8.jpg

Boguniu już dawno mówiłam, że masz talent w rękach.    Zrobiłaś pięknie portrety. Wyglądają wzruszająco  <3   buziak.gif.ade80fe5546bdb0623be22af92df0a17.gif

2 godziny temu, Elisabeta napisał:

B-b, cudnie, że nie mogłaś się powstrzymać! I nie powstrzymuj się.happy.gif 

Ślicznie przerobiłaś najpiękniejsze ze wspólnych zdjęć Beni i Tobisia. Bo ono jest jeszcze piękniejsze od tego z wczorajszego wieczoru.

Ciekawe, co Eliczek napisze, jak wróci z Kikunią od weta i tu zajrzy...

I jak tu Ich rozdzielić?... wub.gif

Jak to co powie ? :)   Powie, że piękne zdjęcia Bogunia zrobiła :) Przepiękne  i bardzo, bardzo dziękuję  :)

Właśnie to zdjęcie jest najbardziej wzruszające. Benia wygląda, jakby wtulała się w Tobisia, szukała w nim oparcia. Achchchch.

5ab909173e395_serce11.GIF.ae77a2ad6dabe2fc3362629ca7e3af20.GIF

Posted
2 godziny temu, Havanka napisał:

Eluś, poprosiłam o kontakt z Tobą.

. . .

I chyba pani dzwoniła. Powiedziała, że widziała zdjęcie Beni z dużym pieskiem. Pewnie mówiła o Tobisiu :) Dałam nr telefonu do p. Ewy.

Posted

Super zdjęcia :), i takie wzruszające - ogląda się je z łezką w oku :).

No i proszę już pierwszy domek o Benię, powodzenia malunia, niestety znaleźć wspólny domek dla Beni i Tobisia będzie raczej  trudno. Ale zobaczymy co los im przyniesie :).

Elu z przyjemnością sobie zabiorę wszystkie zdjęcia pięknej pary :) z wątku Beni :).

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Też mi to przyszło do głowy po poniższym poście Elisabetki :)

Prosiłam już nawet Tysię o przerobienie tekstu ogłoszenia. Czekam w kolejce :)

A póki co, przed chwilą miałam zapytanie o Benię. Państwo to młode małżeństwo, mieszkają w kraku, mają pieska adoptowanego ze schroniska i chcieliby dla niego towarzystwo, bo piesek czuje się samotny. Piesio jest trochu mniejszy od owczarka. Myślę, że coś tak, jak Tobiś. Chcieliby przyjechac do Beni ze swoim pieskiem, żeby sprawdzić jak na siebie zareagują. Powiedziałam, że Benia może się wystraszyć, na co pani powiedziała, że widziała zdjęcie Beni z większym pieskiem więc może sie nie przestraszy :) Powiedziałam, że zanim się zaprzyjaźnili to trochu czasu upłynęło.  Podałam nr telefonu do p. Ewy i czekam co z tego wyniknie.

Eluś, to może być pani, która odpowiedziała na Twoje ogłoszenie :)

Tak, to P. Natalia. jej piesio nazywa się Max i ma 1,5 roku.

Posted
35 minut temu, Onaa napisał:

Super zdjęcia :), i takie wzruszające - ogląda się je z łezką w oku :).

No i proszę już pierwszy domek o Benię, powodzenia malunia, niestety znaleźć wspólny domek dla Beni i Tobisia będzie raczej  trudno. Ale zobaczymy co los im przyniesie :).

Elu z przyjemnością sobie zabiorę wszystkie zdjęcia pięknej pary :) z wątku Beni :).

Po to właśnie Cię zaprosiłam, żebyś skopiowała zdjęcia z Tobisiem i podmieniła w ogłoszeniach. Te zdjęcia są naprawdę wzruszające :)

Posted
29 minut temu, Havanka napisał:

Tak, to P. Natalia. jej piesio nazywa się Max i ma 1,5 roku.

Zgadza się :)

Chciała, jak pisałam, przyjechać z Maxem, żeby zobaczyć jak się będą zachowywały, ale p.Ewa jej odradziła, bo Benia będzie się bała nieznanego sobie psiaka. Maja poznać Benie dzisiaj koło godz. 19-tej.