Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, Nesiowata napisał:

Ja służę tylko towarem, reszta jest dla mnie czarną magią.

Mogę służyć bazarem :)

Tylko podeślesz mi zdjęcia, a ja zrobię resztę. No i wysyłkę też musiałabyś zrobić, ale za zwrotem kosztów pocztowych :)

Posted
6 minut temu, elik napisał:

Mogę służyć bazarem :)

Tylko podeślesz mi zdjęcia, a ja zrobię resztę. No i wysyłkę też musiałabyś zrobić, ale za zwrotem kosztów pocztowych :)

I ta wysyłka to ogromny problem. Zobaczymy, co czas pokaże.

• Like 1
Posted

A tym czasem, czekając na bazar...  ku pokrzepieniu serc   :)

PART_1533549824411.jpeg.a8b503bfd1c884d48f4ebafccdfc8f7c.jpeg

Jutro wkleję filmik z dzisiejszego pożegnania z kocią :)  Pod warunkiem, że z laptopa uda mi się zalogować na You Tube. Nie pamiętam hasła. Na stacjonarnym loguję się automatycznie.

• Upvote 1
Posted
Przed chwilą, Tyś(ka) napisał:

Benia! ślicznotka <3 

Jak Ci się nie uda z YT, mogę ja wstawić ;)

Przesłałabym do Ciebie na adres e-mail tyle tylko, że go nie znam :)

Posted
20 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Już znasz :))

Oooo jes  :) Prześlę filmik i bardzo proszę wstaw :)  Dzięki ogromne  :)   Jest bardzo amatorski, co cóż nie wszyscy mają talent do filmowania :)

Posted

Ta na szybko, kilka zdjęć. Powiem Wam, że byłam zaskoczona zachowaniem kici. Myślałam, że tak jak kocurek będzie wiać, jak  tylko uchylimy górę kenela. Otóż nie. Wcale nie miała zamiaru wychodzić :) Zabrała się za konsumpcję żarełka, które stało przed jej noskiem co najmniej od godziny.

20180806_074727.jpg.682a3f99e949d5081b8d1a5e834b70e5.jpg

20180806_074815.jpg.41a4949b429b29abd1fd6fc70943c4be.jpg

20180806_075013.thumb.jpg.7f4a28309889175969763c8d4c7c6e5c.jpg

20180806_075041.thumb.jpg.fda3bf48ea8e903b2d752c61d17a25d8.jpg

20180806_074643.thumb.jpg.266e06ca9dae70bc6d6032b78f3dae2d.jpg

20180806_074649.jpg

Posted
47 minut temu, elik napisał:

Przesłałabym do Ciebie na adres e-mail tyle tylko, że go nie znam :)

45 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Już znasz :))

Tysiu bardzo dziękuję za chęć pomocy, ale niestety nie jest to możliwe. Przy próbie przesłania filmiku na Twój adres pojawia się komunikat:

e-mail.png.93399d91ec5853d2114843cc154d7fa3.png

Jutro spróbuję wstawić, ale jeśli mi się nie uda z laptopa, to wstawię dopiero po powrocie na działkę, co prawdopodobnie nastąpi w piątek.

Spadam do wyrka, bo jestem mega zmęczona, mam piasek pod oczami :(

Posted

Dzień dobry Fan Klubie.

Mądra kiciula, przecież jedzenia nie można zostawiać, wolność nie ucieknie, a jedzenie - kto to wie? Pewniej jest z pełnym brzuszkiem.

• Like 1
Posted

Mądra, ale gdyby była jeszcze mądrzejsza, to nie zachęcałaby do głaskania, a potem straszyła, że podrapie. Znalazłabym jej fajny domek, jak już wielu innym kotkom z działki. Szkoda, no ale cóż, nie zawsze jest tak, jakbyśmy tego chcieli.

Wygląda na to, że dzisiaj też będzie lampa. Upał w mieście to potworny dyskomfort. Żar leje się z nieba, bucha od chodników i nagrzanych domów. Uffff    Oby jak najszybciej z powrotem na działkę.

Posted
31 minut temu, elik napisał:

Wygląda na to, że dzisiaj też będzie lampa. Upał w mieście to potworny dyskomfort. Żar leje się z nieba, bucha od chodników i nagrzanych domów. Uffff    Oby jak najszybciej z powrotem na działkę.

Już jest upał. A co będzie dalej?

Posted

elik, to nic, ważne że próbowałaś. Może uda Ci się wstawić filmik w okolicach piątku :)
A kciciula mądra. Mój też był niedotykalski, dopiero po śmierci kotki (za 7dni będzie pierwsza rocznica jej tragicznej śmierci) stał się pieszczochem. A wcześniej to miałam wrażenie, że on tylko znosi głaskanie i drapanka, ale nie przynosi mu to frajdy.

Posted

Witamy się upalnie :)  jeszcze ten tydzień ma być taki gorący krzyk.gif a później może będzie lepiej... lekkiego dnia wszystkim życzę :)

Nesiowata nie obawiaj się tak tych szklanych wysyłek, jak się poowija w gazety ,dużo gazet i jeszcze trochę do kartonu, dochodzą w całości :)

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

elik, to nic, ważne że próbowałaś. Może uda Ci się wstawić filmik w okolicach piątku :)
A kciciula mądra. Mój też był niedotykalski, dopiero po śmierci kotki (za 7dni będzie pierwsza rocznica jej tragicznej śmierci) stał się pieszczochem. A wcześniej to miałam wrażenie, że on tylko znosi głaskanie i drapanka, ale nie przynosi mu to frajdy.

Ona dziwnie się zachowywała, bo gdy weszłam do pokoju, w którym ona była, to miałczała wzywająco. Jak podniosłam koc, to zaczynała mruczeć i ocierała się o kratki kenela jakby chciała żeby ją głaskać, a jak włożyłam palce, żeby ją pogłaskać, to wywijała się jakby chciała złapać zębami. Prowokatorka jedna :)

Posted
37 minut temu, b-b napisał:

Lepiej uciekać z pełnym brzuszkiem niż na głodniaka ;)

Kiedy ona wcale tak znowu nie  uciekała. Dobrą chwilkę siedziała pod samochodem, potem schowała się pomiędzy  tujami - furtka cały czas była otwarta - a kiedy wreszcie zdecydowała się wyjść  to znowu dobrą chwilkę stała w bramce, zanim zdecydowała się zrobić użytek z drogi i zniknąć nam z oczu. Przestałam filmować, gdy wyszła spod samochodu, bo myślałam, że zanim ja wstanę to ona już zniknie za bramką. Ale widocznie miała inne zamiary :) Trochu mi jednak żal, że dzikość tak głęboko siedzi w jej duszy. Jest bardzo ładna i pięknie mruczała. Byłaby super kotką, gdyby nie te jej odruchy.

Ma ślicznie umaszczone futerko.

20180806_074727.jpg.682a3f99e949d5081b8d1a5e834b70e5.jpg

A swoją drogą dziwne te kotki. Kicia ma po prawej stronie drobno skrojone surowe serca, a ona wcina whiskasa.

20180806_074815.jpg.41a4949b429b29abd1fd6fc70943c4be.jpg

Jeszcze nie próbowałam kombinować z You Tube, bo od rana do teraz byłam poza domem. Jutro też wychodzę rano i nie wiem kiedy wrócę, ale mam nadzieję, że wcześniej niż dziś :)

Posted

Spokojnej (chociaż gorącej)  środy życzymy wszystkim.

Dzień  już bardzo skrócił się. |Jeszcze nie tak dawno o 4 było zupełnie widno, a teraz?

Wtorek minął mi bez telefonów o darach, może i środa będzie taka? 

Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Wtorek minął mi bez telefonów o darach, może i środa będzie taka? 

Życzę Ci tego z całego serca  :)  Dziwne, co? Życzyć komuś z dobroci serca, żeby Go nikt niczym nie obdarował? No ale wedle życzenia :)

A dla Nas Wszystkich

http://www.bysio.com/i/image1.obrazki.org/pogodnej-i-milej-srody_ejw3c.jpeg

• Upvote 1