Pipi Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 [IMG]http://images39.fotosik.pl/141/6b99c4ef91e032c9med.jpg[/IMG] a to jest piesek tej pani syna i synowej,którzy gdzieś wyjechali na kilka dni i zostawili go bez jedzenia i picia,na metrowym łańcuchu,na wysokości garnka/w którym jest błoto/jest początek łańcucha Quote
Pipi Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 [IMG]http://images38.fotosik.pl/140/7806d30c71e2e7femed.jpg[/IMG] a to suczka pani,jamniczka/nie wiem dlaczego tutaj nie wygląda na jamnika Quote
Pipi Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 drugiej suczki nie mogę wkleić,już nie wiem dlaczego,chyba pójdę spać jutro sie postaram Quote
coronaaj Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='leni356']Ja się dołożę cosik[/QUOTE] Ja tez grosik doloze !! Komp tylko musi dzialac nigdzie nie moge sie dostac . Leni , Mruczka wyjechala 14 czerca a tutaj mamy Szwecje? Kapujesz? Pisz bo wszystko dochodzi tylko nie moge tam wejsc Quote
enia Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='Pipi']DZIĘKUJĘ [SIZE=2]u NAS jest GOPS,gminny ośrodek pomocy społecznej i oni wiedzą o sprawie,ale ponoć ta pani ma dzieci,to były rozmowy z córkami i synami,ale dalej nic sie nie dzieje.Tak do końca,to nie bardzo moge powiedzieć za dużo,ale jutro postaram się porozmawiać z córką tej pani,bo syn nie do końca jest sprawny umysłowo.Ja go nie znam,ale kilka osób mi powiedziało.Rozmawiałam już dzisiaj z nimi przez gg.[/SIZE] [SIZE=2]Porobię jeszcze trochę przy zdjęciach,a jutro napiszę co i jak.[/SIZE][/quote] JAK TO GMINA NIE POMOZE??? normalnie telewizje trzeba tam nasłać to sie znajdą i pieniądze i pielęgniarka..... Jezu gdzie my żyjemy:shake: a co do psiaków ten białasek to dziewczyna czy chlopak? Pipi on by szybko dom znalazł jest piękny, i mama Demonka cudna tylko zaniedbana.. dziewczyny musimy coś zrobić.. Pipi a ta pani odda tą jamniczke i pekinkę? to jakby byly dobre zdjecia to byśmy wątek im założyły i szukały domu... tu prośba dziewczyn co robiły u Pipi zdjęcia-może w wolnej chwili pomożecie? bardzo proszę..... Quote
leni356 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Śliczne te pieski, ja też myślę że po doprowadzeniu do ładu poszłyby do adopcji..łącznie z tą jamniczką i pekinką Ten piesek na łańcuchu też śliczny A tą sterylkę mamy Demonka to trzeba by zrobić, Pipi, może dobrze żeby wet ją obejrzał dokładnie co z nią. Ale kto ją zawiezie jeśli Ty już masz tyle na głowie :shake: Quote
enia Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='leni356']Śliczne te pieski, ja też myślę że po doprowadzeniu do ładu poszłyby do adopcji..łącznie z tą jamniczką i pekinką Ten piesek na łańcuchu też śliczny A tą sterylkę mamy Demonka to trzeba by zrobić, Pipi, może dobrze żeby wet ją obejrzał dokładnie co z nią. Ale kto ją zawiezie jeśli Ty już masz tyle na głowie :shake:[/quote] sama Pipi nie da rady, błagam dziewczyny z okolic żeby jej pomogły, a my tu bedziemy robic bazarki pomocowe jak do tej pory.... prosze ruszmy się bo mało nas a psiaków przybywa i cierpią okrutnie..... kto ma coś zbędnego i wystawi bazarek? Quote
enia Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='leni356']A do tej pani to może jakąś pielęgniarkę wysłać, siostrę środowiskową czy kogokolwiek - nawet raz na tydzień gdyby przyszedł ktoś do niej :( Nie ma już takich rzeczy w ośrodku zdrowia?[/quote] ale to trzeba załatwiać w MOPsie, na gębe to nikt nie przyjdzie..... można jeszcze księdza powiadomić, sołtysa,czy policję..... ta kobieta tam sama nie może zostać..... Quote
leni356 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 A do tej pani to może jakąś pielęgniarkę wysłać, siostrę środowiskową czy kogokolwiek - nawet raz na tydzień gdyby przyszedł ktoś do niej :( Nie ma już takich rzeczy w ośrodku zdrowia? Quote
leni356 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Ja mogę dać trochę książek na bazarek. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/15587.html"]irenaka[/URL] robiła bazarek dla Kajetanka, mogę zapytać czy zgodziłaby się pomóc. Jakieś inne propozycje? Quote
AgusiaP Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Boziu to jakiś koszmar Pipi.I wszystko znowu na twojej głowie. Ja dziewczynki nie umiem robic bazarków więc nie pomogę ale jestem tego samego zdania trzeba tym biedulką jakoś pomóc KONIECZNIE. :placz::placz::placz::placz: Quote
agaciaaa Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Straszne to z tą kobietą.. trzeba jej jakoś pomóc, tylko jak?! [quote name='enia']tu prośba dziewczyn co robiły u Pipi zdjęcia-może w wolnej chwili pomożecie? bardzo proszę.....[/quote] Ja na razie nie dam rady, bo mam sesję. A Iza wyjechała na wakacje. Niestety ja do Pipi wcale nie mam tak blisko, to dla mnie "wyprawa" praktycznie na cały dzień.. w tygodniu to jeszcze znalazła bym czas, ale wtedy Pipi pracuje, a w weekend w najbliższym czasie nie dam rady :shake: Quote
Poker Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 wiecie co? już nie mogę , ryczeć mi się tylko chce.Pieniądze można podesłać, ale tu sa potrzebne ręce do roboty.Pipi nie da rady ani fizyvznie , ani psychicznie. Pipi, szykuję cały czas paczkę dla Ciebie, czy dla tej kobiety te z coś się przyda? Napisz co? Podaj konto , wyślę trochę pieniędzy. I nie przepraszaj nas, bo to nie my mamy z Tobą tylko Ty masz z tym wszystkim problem.:-( Quote
malawaszka Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [B]jakby się udało zorganizować sterylkę mamy Demonka to dołożę ze sznaucerowej skarpety- jaki jest koszt u Was?[/B] Quote
anetek100 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 ja w razie czego również dołożę pare grosików i oferuję ogłoszenia,m.in.allegro.Jak uzbieram paczkę to także może się przyda tej Pani.Po prostu tego jest za wiele:( Quote
enia Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='malawaszka'][B]jakby się udało zorganizować sterylkę mamy Demonka to dołożę ze sznaucerowej skarpety- jaki jest koszt u Was?[/B][/quote] sunie były sterylizowane po 150zl jesli dobrze pamiętam..... dziewczyny dobrze,że tu jesteście - bałam sie ,że wątek pusty..... a sytuacja psów we wsi u Pipi jak widać tragiczna:-( Quote
malawaszka Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='enia']sunie były sterylizowane po 150zl jesli dobrze pamiętam..... dziewczyny dobrze,że tu jesteście - bałam sie ,że wątek pusty..... a sytuacja psów we wsi u Pipi jak widać tragiczna:-([/quote] [B]Więc jesli 150 zł to całość zabiegu mamy Demonka pokryję[/B] - żeby tylko udało sie to zorganizować Quote
enia Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='malawaszka'][B]Więc jesli 150 zł to całość zabiegu mamy Demonka pokryję[/B] - żeby tylko udało sie to zorganizować[/quote] wielkie dzięki! ale się Pipi ucieszy! Quote
Poker Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 malawaszka, :loveu: Ja mogę podesłać jakieś ciuchy dla tej pani tylko Pipi napisz jaka ona jest? Cały czas zaglądam na wątek ,ale nie zawsze piszę. Quote
enia Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 ja bym chętnie zadzwoniła do UM odnośnie sytuacji tej chorej pani, ale nie znam jej adresu, a podać będę musiała.... czy sama to Pipi załatwisz? trzeba ten fakt zgłosić..... byłaś i widziałaś co tam się dzieje, prosze Pipi napisz co postanowiłaś. Quote
li1 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Napisalam na watku Shivy, ale napisze tez tutaj. Shive jedzie do hotelu u jamora. Prosze by darczyncy zapytali sie jamora o numer konta i wyslali swoje deklarowane kwoty. Pipi ew. zawiezie suczke do jamora, jak nie da rady, to szybko trzeba zalatwic inny transport. Quote
_ogonek_ Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Pipi, ja pomogę w tekstach..... i ogłoszeniach.... Quote
andzia69 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Pipi...ty lepiej nie rozgladaj sie na boki, tylko praca- dom...:shake: ze tez mieszkasz tak daleko... co do tej kobiety...straszne:-( - ale bez MOPSu to niestety nie widzę rozwiazania tej sytuacji...a jeśli nie chcą przyjsć, to proponowałabym zrobic zdjęcia u tej kobieciny i im pokazać - i powiedzieć, ze jeśli nic nie zrobia to powiadomi się jakieś lokalne gazety, jakiś program TV - o krzywdzie ludzkiej to oni lubią pokazywać...moze wtedy kogoś by ruszyło sumienie:shake: Quote
malawaszka Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='andzia69']Pipi...ty lepiej nie rozgladaj sie na boki, tylko praca- dom...:shake: ze tez mieszkasz tak daleko... co do tej kobiety...straszne:-( - ale bez MOPSu to niestety nie widzę rozwiazania tej sytuacji...a jeśli nie chcą przyjsć, to proponowałabym zrobic zdjęcia u tej kobieciny i im pokazać - i powiedzieć, ze jeśli nic nie zrobia to powiadomi się jakieś lokalne gazety, jakiś program TV - o krzywdzie ludzkiej to oni lubią pokazywać...moze wtedy kogoś by ruszyło sumienie:shake:[/quote] najlepiej powiedziec, że powiadomi się TVN i Polsat - bardziej się wystraszą chyba :cool1: to jest straszne ile takich samotnych osób (mieszkających po sasiedzku z dziećmi - sic! ) jest w Polsce :( jak społeczeństwo ma dbać o psy skoro nawet własnych Rodziców mają gdzieś... :-( Quote
Recommended Posts