Brysio Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Patrzcie jakiego dostałam swietnego maila... e sprawie Jaminisi Treść wiadomości: wszystko fajnie tylko że to faktycznie NIE JEST jamnik więc tytułaukcji wprowadza w błąd. Zgłaszam nadużycie do allegro Quote
Pipi Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 O kurcze???!,ale nadużycie????. . . . .I co teraz Brysiu? Quote
Brysio Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 odpisałam, myslalam, ze mnie potrzepie jak to przeczytalam Jesli nie zauwazyłes/as to pies został umieszczony w mieszańcach a nie w jamnikach, a to tylko tytuł - wszystko jest wyjasnione w tekscie-więc swoje naduzycie mozesz sobie ... ( kultura osobista nie pozwala mi na dokończenie tego zdania) A tak apropo to musisz miec straszne problemy w zyciu i podły charakter skoro potrafisz czepiac się nawet psa. Zegnam! Quote
Weronia Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Brysio napisał(a):Patrzcie jakiego dostałam swietnego maila... e sprawie Jaminisi Treść wiadomości: wszystko fajnie tylko że to faktycznie NIE JEST jamnik więc tytułaukcji wprowadza w błąd. Zgłaszam nadużycie do allegro :shake::shake::shake: Co za młot to pisał?:angryy: Quote
Pipi Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 Zuch dziewczyna,brawo.Co za ludzie???:mad::mad::mad::crazyeye::crazyeye::eviltong::eviltong: Quote
agaciaaa Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Nie ma co wieźć Alutki tylko dlatego że akurat transport jest. Przynajmniej moim skromnym zdaniem. Przez telefon sie domu dobrze nie sprawdzi. Żeby potem problemu nie było ;) A poza tym to uważam że jak panu zależy, to powinien sam zadzwonić. Chociażby dlatego, żeby Pipi na koszty nie naciągać, ona ma wystarczająco dużo wydatków na psy. Brysio napisał(a):Patrzcie jakiego dostałam swietnego maila... e sprawie Jaminisi Treść wiadomości: wszystko fajnie tylko że to faktycznie NIE JEST jamnik więc tytułaukcji wprowadza w błąd. Zgłaszam nadużycie do allegro Ale ludzie potrafią byś beznadziejni :shake: nie mają sie czego czepiać. U mnie w ogłoszeniach Jamnisi jest w tytule "jamnik"- w cudzysłowiu :eviltong: Na allegro tak nie było? ;) Quote
Brysio Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Jamik w cudzysłowiu jest w rozwinięciu tekstu;) co do Pana to nie dzwoni poniewaz obiecałam mu dzis, ze najpierw zapytam Pipi czy Alutka nie jest juz zaklepana, czy akceptuje dzieci i czy jest mozliwosc transportu. Napisze mu zaraz maila aby sam zadzwonil i się wszystkiego dowiedział. Napisałam Panu Arkowi o warunkach adopcji i o tym, ze wizyta przedadopcyjna musi byc- on bardzo zaprasza. Wiadomo, ze mailami nic nie mozna sprawdzic dlatego wizyta musi się odbyc;) Quote
agaciaaa Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Ten pan Arek wydaje sie w porządku, ale domek tak czy inaczej sprawdzić trzeba- mam nadzieje że to będzie TEN domek ;) Alutka do miasta, do bloku się nie nadaje- dla niej najlepszy byłby właśnie domek z ogrodem :) [quote name='Brysio']odpowiedz tego faceta: Eś ;) Mimo wszystko po wpisaniu w wyszukiwarce "jamnik" wyskakuje więcej ofert z takimi aukcjami niż z rasowymi psami. Poza tym chyba się ze mną zgodzisz że prawie każdy najpierw zwraca uwagę na tytuł a dopiero potem otwiera link z opisem. I często traci cenny czas, jak w moim przypadku. I na to pewnie liczycie. Smutne. Ech, ile zrozumienia dla bezdomnych psiaków szukających domów... brak słów :shake: Quote
Brysio Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 odpowiedz tego faceta: Eś ;) Mimo wszystko po wpisaniu w wyszukiwarce "jamnik" wyskakuje więcej ofert z takimi aukcjami niż z rasowymi psami. Poza tym chyba się ze mną zgodzisz że prawie każdy najpierw zwraca uwagę na tytuł a dopiero potem otwiera link z opisem. I często traci cenny czas, jak w moim przypadku. I na to pewnie liczycie. Smutne. reszty nie bede kopiowac bo sie tylko mozna jeszcze bardziej wkurzyc, ale chodzilo o podsumowanie mnie... heh Quote
Pipi Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 Brysiu,nie przejmuj się,tak mi przykro. I jak taki ktoś może traktować psa? Quote
Brysio Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Jeszcze poszukuje RASOWEGO JAMIKA ZA 1 zł juz nie odpisuję temu kolesiowi bo mnie poniesie i będzie maił podstawę aby mnie oskarzyc na podstawie art. 216 k.k o zniewagę hehe Quote
enia Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='Brysio']odpowiedz tego faceta: Eś ;) Mimo wszystko po wpisaniu w wyszukiwarce "jamnik" wyskakuje więcej ofert z takimi aukcjami niż z rasowymi psami. Poza tym chyba się ze mną zgodzisz że prawie każdy najpierw zwraca uwagę na tytuł a dopiero potem otwiera link z opisem. I często traci cenny czas, jak w moim przypadku. I na to pewnie liczycie. Smutne. Smutne- to jest ograniczenie tego osobnika.Ja nie wiedziałam ,że na allegro psa kupuje się na czas:roll: a swoją drogą chętny na posiadanie nowego członka rodziny powinien wykazać chociaż minimum empatii- inne psy szukają domów latami, bo nie są "rasowcami"- czy ten pan wie, że PRAWDZIWEGO jamnika musi szukać w hodowli??? jeśli kupi na allegro to potem te jego " dzieci mixy" dalej zapychają portal...swoimi ogłoszeniami...... Boże ile jeszcze takich kretynów będziemy znosić??? A sam dostrzegł ,że po wpisaniu "jamnik" więcej jest psów wolontariuszy niz tych pseudorasowych jamników..... Quote
AgusiaP Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Pipi masz jakieś nowe dobre informacje co z Balbinką?????:-( Quote
Brysio Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Pan Arek dzis wyslal mi 3 maile, jest po rozmowie z Pipi i czeka na wizyte;) Quote
li1 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Brysio napisał(a):Pan Arek dzis wyslal mi 3 maile, jest po rozmowie z Pipi i czeka na wizyte;) Czy Alutka zalapie sie na podroz z Schira, gdyby nowy dom zostal zaakceptowany ? Quote
Pipi Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Słuchajcie,ja znowu nie wiem co mam mysleć.Pan Arek przyznał mi się,że pokłucił się z panią z "pod psiego anioła".Chciał wziąć od nich psa i nic z tego nie wyszło,bo pani za duzo pytań zadawała i jakaś fanatyczka jednym słowem.Odniosłam wrażenie,że chce pokazać za wszelką cenę,że jak mu nie dali,to on i tak pieska weźmie.Nie wiem,czy o tym pisać czy nie,ale mnie też za bardzo nie spodobały się nie które sposoby wychowania psa,jakie pan uważa za prawidłowe,Ja jednak bardzo bym chciała,żeby ktoś sprawdził domek,porozmawiał z tym panem.Alutka jest delikatna,wymaga trodkliwej opieki i koniecznie musi być w domu.Ona jak pobiega dłużej po deszczu,to kaszle zaraz jak małe dziecko. Napisałam do przyjaciel koni,ale ostatnio nie była dosyć długo na dogo i widocznie nie czytała mojego pw. Enia,czy Ty nie jesteś z Warszawy?,teraz nie widzę,jak piszę,ale chyba tak.Proszę,może byś sprawdziła domek?Pan mieszka nie daleko Legionowa,na wsi.Mam dokładny adres.Czy to jest daleko od Warszawy?Nie bardzo wiem kogo jeszcze poprosić bym mogła o sprawdzenie. Balbinka miała być w domu,a nie stety siedzi w budzie na podwórku i nie jest pewne,czy wpuszczaja ją do domu.Nic jeszcze nie wiem.Staram się to sprawdzić,ale jak uprzedzę o wizycie,to się nie dowiem prawdy. Jutro będę w Białymstoku w ciągu dnia,to zajadę do Balbinki pod nieobecność państwa,zaczaję się jakoś i zobaczę,czy jest w mieszkaniu,czy na podwórku.W razie czego Balbinka jest blisko i co jakiś czas mogę ją odwiedzać,a jak Alutka pojedzie pod Legionowo,to już gorzejnie będę miała jak zobaczyć co u niej. Pan Arek,bardzo miły,ale nie do końca mnie przekonał.Ja wiem,że nie powinnam marudzić,ale jak byle jak i byle gdzie,to niech jeszcze czeka.Ja muszę być pewna inaczej nie dam rady żyć spokojnie,a to się odbije na piesach.Proszę,niech ktoś sprawdzi ten domek. Kurcze,zawsze jak się denerwuję,to dużo gadam,a tu piszę.Przepraszam. Quote
li1 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Potem trzeba bedzie sprawdzac pana, czy dba o suczke, czy ja wysterylizuje. A w ogole to czy on zaplaci za transport Alutki ( jezeli nie zabierze sie z Schira ? Czy jest przygotowany na wydatki na transport, kastracje, itp ? Bo mysle, ze jak on dostanie psa za darmo, to moze ja traktowac gorzej, nie musi, moze to dobry czlowiek, ale nie oddawajcie psow za darmo. Quote
Brysio Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 oczywiscie, Alutka to wyjątkowy psiak i wszystko musi byc zapiete na ostatni guzik, bez pochopnych decyzji;) Quote
Pipi Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Brysiu,dziękuję,że rozumiesz. Li1,Alunia jest wysterylizowana.Najpierw pan powiedział,że nie ma problemu,ale jak powiedziałam,że to pod Białymstokiem,to uznał,że za daleko.Do Warszawy może przyjechać,ale jak ktoś będzie wiózł do Warszawy,topo drodze jest Legionowo,tak powiedział.A on bardzo blisko Legionowa mieszka,rzut beretem/to jego słowa/.Muszę jeszcze sie dowiedzieć kto był u pana z Psiego Anioła.Zaraz poszperam.To była Sylwia,nic więcej nie wiem,tylko tyle pan zdradził i w język sie ugryzł.Ciekawe,dlaczego nie dali mu psa? Quote
li1 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Pipi napisał(a):Brysiu,dziękuję,że rozumiesz. Li1,Alunia jest wysterylizowana.Najpierw pan powiedział,że nie ma problemu,ale jak powiedziałam,że to pod Białymstokiem,to uznał,że za daleko.Do Warszawy może przyjechać,ale jak ktoś będzie wiózł do Warszawy,topo drodze jest Legionowo,tak powiedział.A on bardzo blisko Legionowa mieszka,rzut beretem/to jego słowa/.Muszę jeszcze sie dowiedzieć kto był u pana z Psiego Anioła.Zaraz poszperam.To była Sylwia,nic więcej nie wiem,tylko tyle pan zdradził i w język sie ugryzł.Ciekawe,dlaczego nie dali mu psa? No wlasnie, dlaczego ? Quote
Brysio Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 hmm, to dziwne, trzeba to dokladnie spawdzic. Ten Pan zasypuje mnie mailami, opowiesciami o swojej rodznie, wydaje się miły... Quote
enia Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 napisalam pw do Ewusek i asiaf1 -może bedzie możliwość sprawdzić tego człowieka w Legionowie. Quote
malawaszka Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Brysio napisał(a):Patrzcie jakiego dostałam swietnego maila... e sprawie Jaminisi Treść wiadomości: wszystko fajnie tylko że to faktycznie NIE JEST jamnik więc tytułaukcji wprowadza w błąd. Zgłaszam nadużycie do allegro haha to samo dostałam z allegro innego mixa jamnika - też wpisałam w tytule jamnik :lol: wymieniłam z tym kolesiem kilkanaście maili - ale jak grochem o ścianę - wydaje mu się, że jest pępkiem świata i jego stracony czas jest najważniejszy - ale nie ma sie czym przejmować - ot zirytował się egocentryk :diabloti: nawet miałam ubaw pisząc z nim maile, a tym bardziej nei ma sięczym przejmować bo to młode chłopię a wydaje mu się, ze pozjadał wszystkie rozumy - ma 21 lat a wymagał ode mnie, żebym mu per "PAN" pisała :roflt: :evil_lol: - oczywiście zapytałam czy cyfra 88 przy nicku oznacza rok urodzenia :diabloti: Quote
Recommended Posts