Jump to content
Dogomania

JEDNO SERCE NIE DA RADY ! Serce Pipi i podopieczni w potrzebie!!! (Posty inf. 1-6)

Recommended Posts

Posted

[quote name='malagos']Irenko, mamy dom dla małej suni, takiej do 2 lat, lubiącej dzieci, a nie mamy kandydatki:) Masz cos na stanie?[/QUOTE]
O mamo kochana, nie mam. Jak mała, to starsza, a jak młoda, to duża. Miałam Nelkę, ale jest u ronji. Ona byłaby idealna. A skąd ten domek, może blisko. W prawdzie Nela juz zaklepana, ale ciągle wizyty przedadopcyjnej nie zrobiono. Po za tym nie mam nic takiego. Dziękuję.

Posted

wczytałąm się - faktycznie - PARA!!!jak sie patrzy :/
Atos samcy nie toleruje!!!!

a teraz pilne pytanie...
znacie rejon wasz

potrzeba nam weta z okolic Janowa Podlaskeigo co wykastruje DOBRZE Atosa....my chcemy za to zapłacić /pól na poł z domem/ ale potrzeba weta co zrobi to dobrze i jest w okolicy domu Atosa
PPilne - bo pies ma parcie na bzykanie ;/

Posted

[quote name='anita_happy']wczytałąm się - faktycznie - PARA!!!jak sie patrzy :/
Atos samcy nie toleruje!!!!

a teraz pilne pytanie...
znacie rejon wasz

potrzeba nam weta z okolic Janowa Podlaskeigo co wykastruje DOBRZE Atosa....my chcemy za to zapłacić /pól na poł z domem/ ale potrzeba weta co zrobi to dobrze i jest w okolicy domu Atosa
PPilne - bo pies ma parcie na bzykanie ;/[/QUOTE]

Janów Podlaski to lubelskie, trzeba Murkę zapytać

Posted

nie wiem czy widziałyście to ogłoszenie o zaginionych onkach [URL]http://zaginionepsy.pl/obiekt,7446,Zaginiony,Dabrowa,Megan_i_Nugat.html[/URL]

już doczytałam wątek, o te same psy mi chodziło

Posted

TO to samo ogłoszenie tylko inny portal, PIPI dzwoniłas tam albo pisałas SMSa ??? Trzeba to sprawdzić koniecznie ale jaesli to prawda z tym schroniskiem to warto sprawdzic z jakiego schroniska one do tego DS trafiły, oglądałam te zdjęcia z ogłoszenia i ta suczka t jakby miała zdjecie z jakiejs klatki , no moze się czepiam ale bym nie oddała bez sprawdzenia. Chociaz zapytaj czy jak psy zostały wysterylizowane:cool3: to też chca je z powrotem ???

Posted

[quote name='teresz10']Jest to ogłoszenie z zaginione-znalezione , woj lubelskie.
Treść ogłoszenia:
W Dąbrowie ( Wola Korybutowa, Siedliszcze, Chojeniec, Jaszczów, Milejów) zaginęły dwa owczarki niemieckie. Długowłosy pies i krótkowłosa suka. Mogą błąkać sie w okolicach Woli Korybutowej, Siedliszcza, Jaszczowa, Chojenca, Milejowa itp lub zostały przez kogoś złapane. Jeśli ktoś je widział lub wie gdzie mogą przebywać bardzo proszę o kontakt. Pieski i tak bardzo dużo w swoim niedługim życiu przeszły, były wzięte ze schroniska, dlatego zależy nam żeby wróciły do kochającego domu gdzie z niecierpliwością czekają na nie małe dzieci które bardzo za nimi tęsknią i są mocno z psiakami zżyte.
Kontakt z włascicielem lub znalazcą:
Weronika
tel. 605179113
[email][email protected][/email][/QUOTE]
O co? Nadal nie można skontaktować się z właścicielami tych 2 onków?

pzdr.

Posted

Chciałam w kwestii karmy,którą ma Tanitka..Niezbyt dziś byłam kontaktowa w tej Warszawie,ale na razie wszystko jest w miarę ok..
Świństwa wróciły do domu...Krótkie info:
Kryśka jest już w domu..ma chlast przez cały brzuch,poza tym żywotna,staje na 2 łapkach do siana,je..zadowolona z nowego lokum i powrotu do domu.Muszę podać antybiotyk i jeszcze lek p/bólowy,choć nie wiem czy bedzie Jej potrzebny.nie do uwierzenia,że jest w tak doskonałym stanie..
Koktuś też już w domu..Mamy nowe leczenie od nowej p.wet..Koktuch po nawodnieniu z bomba witaminową odżył..leczenie ma po zbóju, bo np 3xdz mam podać podskórnie 10ml płynu..Oj będzie się darł..Plan jest taki,że musi przestać chudnąć, jesli przez agresywne działania nie opróżnią się jelita,to bedzie operowany.Ale musi byc operowany w dobrym stanie.

Nie byłam w stanie odebrać karmy od Tanitki.Mam Jej telefon,następnym razem ( a pewnie niejedna wizyta w Wawce mnie czeka),wyslę Jej sms, ew Ona lub ja podjedziemy gdzieś w umówione miejsce...I karma przejedzie się do Pipi..
Zwłaszcza,że jeśli nie wróci Lolucha z adopcji, to trzeba Dusię tam zawieźć..pewnie to ja zawiozę :)
Mam w domu świnski szpital..i na dziś wszystkiego dość, a tu jeszcze Krycha musi dostać 2 zastrzyki, Koktuch 10ml płynu i leki,aaa i jeszcze masaż brzuszka..reszta stada musi dostać jeść...

Posted

Oj Evelin, to masz jak zawiązać. Już ja wiem jak to jest jak chorują pupile. Trzymam za Was kciuki.Niech zdrowieją świniaczki. Za karmę bardzo, bardzo dziękuję, będzie dla ON-ków.
Asiaczek, juz skontaktowałam się z panią od wilczurów. W koncu pani odebrała tel. Podała mi adres meilowy i wysłałam zdjęcia. Ale raczej to nie te. Zobaczymy.
ON-ki maja swój wątek, enia założyła, zapraszam [url]http://www.dogomania.pl/threads/202442-Las-śnieg-pusta-droga-a-na-niej-PARA-OWCZARKÓW!-POMOCY!?p=16342023#post16342023[/url]

Posted

I co, to nie są te, co facet sprzedawał na białystokonline??
Niedawno (2-3 tygodnie temu) pamiętam ktoś pisał gdzieś na jakimś wątku, że jadąc widział 2 wycieńczone Onki przy drodze w lesie, to pewnie te same... Gawronka, to nie Ty?

Posted

już widziałam są...
a przy okazji przeglądania ogłoszeń o zaginionych ONkach znalazłam takie piękności:

[url]http://sepopol.wm.pl/34717,Znaleziono-dwa-owczarki-niemieckie.html[/url]

Są piękne, a DONek podobny do mojego Hansa.
Jest może ktoś z okolic kto mógłby dowiedzieć się czegoś o tych psiakach, może mają tatuaże, czipa, w ogłoszeniu nie ma żadnego nr telefonu :shake:

Posted

[quote name='swagnieszka']a ONki na owczarku są zamieszczone?
jeśli nie to mogę wrzucić[/QUOTE]
proszę wrzuc, ja tylko na dogo na onkach je dałam......

Posted

[quote name='enia']proszę wrzuc, ja tylko na dogo na onkach je dałam......[/QUOTE]
Są na owczarki.pl i na nowym forum owczarków, ale nic sie nie dzieje, nie ma własciciela. Miałam "sto"meili i odpisałam na wszystkie i masę zdjęć wysłałam i dzwoniłam na wszystkie ogłoszenia jakie tylko znalazłam, ale ciągle nic. Coś mi się zdaje, że one wyrzucone sa. Boję się, czy je ktoś zechce w ogóle. Nie wiedziałam, że tyle owczarków potrzebuje domów

Posted

a ja wydałam kolejna tymczasowiczkę, Roxi, do domu - jejku, zeby tylko jej pani nie zagłaskała na smierć............ Na jej miejsce mam kilka ofert, nie wiadomo, którą wybrać, buuuuu........

Posted

Pipi co z onkami?
może ten wet by ci pożyczyl czytnik?

zapraszam na kogel-mogel:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/202650-***KOGEL-MOGEL-Torby-Anio%C5%82y-Czapki-Bi%C5%BCuty-%C5%9Awiece-na-zwierz%C4%99ta-Pipi-do-26.02***[/url]

Posted

Pipi- co tam u Was ? Cosik taka cisza zaległa... Jak ONki- dzwonił ktoś jeszcze w ich sprawie ?
I jeszcze mały OFF, za który z góry przepraszam, ale wiem, że wiele osób zagląda na ten wątek. W schronisku w Ostrowi Maz. przebywa suczka fosterierka: [url]http://www.dogomania.pl/threads/17010-OSTR%C3%93W-MAZOWIECKA-ok.400-ps%C3%B3w!Prosimy-o-pomoc-w-adopcjach!zdj.-str.1517/page650[/url]

[IMG]http://images39.fotosik.pl/643/245d30218a16ee91gen.jpg[/IMG]
[B]
Kojarzycie może kogoś z dogo kto pomaga foksterierom, zajmuje się adopcjami itp.?[/B] Teraz jest okropny mróz. Ta sunieczka nie ma chyba zbyt dużych szans w schronie ... :(, a jest śliczna, młoda, adopcyjna- tylko musi dostac szansę...

Posted

[quote name='Erin32']Irenko, daj znać, jakiej karmy potrzebujesz.[/QUOTE]
Każdej, jakakolwiek, każda dobra, byle była. Psy zdrowe i wszystko jedzą.[quote name='evita.']Pipi- co tam u Was ? Cosik taka cisza zaległa... Jak ONki- dzwonił ktoś jeszcze w ich sprawie ?
I jeszcze mały OFF, za który z góry przepraszam, ale wiem, że wiele osób zagląda na ten wątek. W schronisku w Ostrowi Maz. przebywa suczka fosterierka: [url]http://www.dogomania.pl/threads/17010-OSTR%C3%93W-MAZOWIECKA-ok.400-ps%C3%B3w!Prosimy-o-pomoc-w-adopcjach!zdj.-str.1517/page650[/url]

[B]
Kojarzycie może kogoś z dogo kto pomaga foksterierom, zajmuje się adopcjami itp.?[/B] Teraz jest okropny mróz. Ta sunieczka nie ma chyba zbyt dużych szans w schronie ... :(, a jest śliczna, młoda, adopcyjna- tylko musi dostac szansę...[/QUOTE]
Biedna psinka. Trzeba na foksiowy wrzucić, koniecznie. A moze juz tam jest? Pomóżmy malutkiej, proszę.

Posted

napisz do rita60, ona też działa na forum terierkowo[quote name='evita.']Pipi- co tam u Was ? Cosik taka cisza zaległa... Jak ONki- dzwonił ktoś jeszcze w ich sprawie ?
I jeszcze mały OFF, za który z góry przepraszam, ale wiem, że wiele osób zagląda na ten wątek. W schronisku w Ostrowi Maz. przebywa suczka fosterierka:

[B]
Kojarzycie może kogoś z dogo kto pomaga foksterierom, zajmuje się adopcjami itp.?[/B] Teraz jest okropny mróz. Ta sunieczka nie ma chyba zbyt dużych szans w schronie ... :(, a jest śliczna, młoda, adopcyjna- tylko musi dostac szansę...[/QUOTE]