Livka Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 Poker dopisz moje 200 zł do stałej deklaracji rocznej. Jakby to miało pomóc to może warto spróbować, nie jest to zły pomysł. 1 Quote
Aska7 Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 Możecie mnie tu zhejtować, ale to zły pomysł. To jest przedłużanie agonii. Za jakieś trzy lata powiem, "a nie mówiłam". Quote
Aska7 Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 55 minut temu, sylwija napisał: zus nie musi przesylac na rachunke - moze do reki w lipcu br kwota wolna od zajecia - 1500 Szał. I bank nie wypowie umowy jeśli rata to 4 tys. ? Quote
Aska7 Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 Rozi stanęła na głowie w sprawie kóz. Byłby dom. I co ? Osiem kóz nie do adopcji ? Naprawdę będą tam miały bardzo żle ? Coś tu jest nie halo. : ( Quote
mdk8 Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 49 minut temu, rozi napisał: Jak chcecie przez rok dawać po 6000 miesięcznie, to jest 72000, z czego 42 wpychacie w kredyt, który nie zniknie, moim zdaniem za ten rok wiele się nie zmieni (pomijając ewentualnego Totka). To nie lepiej kupić Sylwii jakieś nieduże siedlisko za te 72? też o tym myślałam. Jednak pozostaje kwestia na kogo miałby to być zakup? Sylwia nie mogłaby kupić bo jej zabiorą . Quote
Poker Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 Jeżeli Sylwia dostanie rentę ( oby) , to i tak nie da rady finansowo. Pomijam kredyt, bo wiadomo ,że go nie spłacimy. Sylwija, teraz bardzo ważne pytanie. Czy zgodzisz się złożyć wniosek o upadłość kosumencką? Jeżeli odpowiedź będzie twierdząca, to będę załatwiać prawnika za friko. 3 2 Quote
Poker Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 4 minuty temu, Aska7 napisał: Brawo Poker : ) !!! Jeszcze nie wiem.Będę się starać. Quote
Nadziejka Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 sciskam mocno mocno mialam na mysli pomoc sercem jakiegos albo jakiejs bogatej absolutnie nie sponsora ...nigdy w zyciu ... nawet przez mysl nie przeszlo a te deklaracje to na rok caly? to jak roczek caly to niechaj kobitkowo i Nadziejeczke zapisze 1 1 Quote
kiyoshi Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 Dziewczyny, poczekajmy do jutra. Sylwia - ślemy Ci dużo dobrych myśli, bądź silna na komisji, walcz o swoje, obyś spotkała tam dobrych i zyczliwych ludzi- wierze, że tak będzie. Trzymamy mocno kciuki, wyśpij się, nabierz sił na długa podróż, jutro porozmawiamy, może jedna sprawa ułoży sie po Twojej i naszej myśli. 2 1 Quote
sylwija Posted August 23, 2018 Author Posted August 23, 2018 1 godzinę temu, Aska7 napisał: Szał. I bank nie wypowie umowy jeśli rata to 4 tys. ? prostuję tylko, co tak autorytatywnie wypisujesz Quote
Nadziejka Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 Jak na roczek calun to mnie na 40 zl piszczie prosze serduchem Quote
sylwija Posted August 23, 2018 Author Posted August 23, 2018 48 minut temu, Aska7 napisał: To juz są deklaracje na 72000 ? 1 godzinę temu, Aska7 napisał: Rozi stanęła na głowie w sprawie kóz. Byłby dom. I co ? Osiem kóz nie do adopcji ? Naprawdę będą tam miały bardzo żle ? Coś tu jest nie halo. : ( bartdzo jestes pomocna, serdecznie Ci dziękuję za wspracie nikt rozi o to nie prosił ja nie będę tysiąc razy pisała tego samego nie chcesz pomoc, nie masz konstruktywnej propozycji, to sobie 'pokop' - zajebista zabawa Quote
sylwija Posted August 23, 2018 Author Posted August 23, 2018 46 minut temu, Poker napisał: Jeżeli Sylwia dostanie rentę ( oby) , to i tak nie da rady finansowo. Pomijam kredyt, bo wiadomo ,że go nie spłacimy. Sylwija, teraz bardzo ważne pytanie. Czy zgodzisz się złożyć wniosek o upadłość kosumencką? Jeżeli odpowiedź będzie twierdząca, to będę załatwiać prawnika za friko. dziękuję Poker - poczekajmy z tym chwilę, na razie rozmawiam z Usiatą, czy cokolwiek można upadłość - tracę dom w pierwszym rzędzie, nie ma zmiłuj, zostaję z długiem, mam zobowiązanie, że mam próbować podejmować pracę w ciągu dwóch lat i spłacać tak, zabierają i zostawiają tyle, żeby mi starczyło na życie - wg jakiś obliczeń Quote
Aska7 Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 Nigdy nikogo nie kopałam, nigdy nie wypinam piersi ile komu i jak pomogłam, a trochę tego było. Tobą powinno się wstrząsnąć. Tylko zwierząt szkoda. Idę pomóc tam, gdzie to ma sens. Żegnam. Quote
bric-a-brac Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 10 godzin temu, sylwija napisał: do adocji są szczeniaki - Tinek, Nika, Gabi i Lucek Lusia, Jamor,. Asher kotka Valerie, kotek Karotek - te na pewno Zostawmy te kozy.... Proponuję osobom , które mają czas i energię na szukanie domów zwierzętom nieadopcyjnym, przekierowanie tychże na wspomniane powyżej - zwierzęta adopcyjne, którym znalezienie domów odciążyłoby Sylwię odczuwalnie - to jest 12 zwierząt! Quote
mdk8 Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 3 godziny temu, sylwija napisał: kredyt hip. jest automatycznie pobierany z konta osobistego, ktore spoecjlanie po to zostało otwarte to konto jest wolne od komornika ? Quote
rozi Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 2 minuty temu, bric-a-brac napisał: Zostawmy te kozy.... Proponuję osobom , które mają czas i energię na szukanie domów zwierzętom nieadopcyjnym, przekierowanie tychże na wspomniane powyżej - zwierzęta adopcyjne, którym znalezienie domów odciążyłoby Sylwię odczuwalnie - to jest 12 zwierząt! 9 jak diabeł z pudełka... Quote
rozi Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 2 minuty temu, rozi napisał: 9 jak diabeł z pudełka... A w ogóle 5, bo szczeniaki są nadprogramowe i na chwilę, mam nadzieję Quote
bric-a-brac Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 11 minut temu, rozi napisał: 9 jak diabeł z pudełka... No to 9. Moja pomyłka. Ogromna gafa, rzeczywiście :) Któreś już ogłosiłaś z tej dziewiątki? Quote
rozi Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 Przed chwilą, bric-a-brac napisał: No to 9. Moja pomyłka. Ogromna gafa, rzeczywiście :) Któreś już ogłosiłaś z tej dziewiątki? A Ty? Quote
Poker Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 Aska , ludzie czasem są w takim stanie ,że wstrząsanie nimi nic nie da. może tylko pogorszyć sprawę. Sylwija, wiem ,że to trudne. Jesteś w takim stanie ,że czasem nie możesz myśleć racjonalnie. Niestety ,żeby dać sobie pomóc, musisz przystać na niektóre propozycje.Mimo ,że są wbrew Twoim uczuciom. Jakie widzisz rozwiązanie Twojej sytuacji ? Zastanów się co jest realne? My naprawdę boimy się ,że dojdzie do Twojej eksmisji niezależnie od przyczyny. Co wtedy zrobisz ze zwierzakami? Niby martwisz się tym ,a z drugiej strony odrzucasz rozwiązania , które zapewnią im byt. Chyba zdajesz sobie sprawę z tego ,że 8 kóz i inne zwierzaki nie znajdą domów w parę dni. Moim zdaniem właśnie w imię miłości do nich, lepiej by było znaleźć teraz dla nich przystań., a nie na gorąco jak sie będzie palił grunt pod nogami. Bywają nawet matki, które oddają dzieci do adopcji , bo wiedzą ,że nie zapewnią im odpowiednich warunków. 2 Quote
Recommended Posts