Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
55 minut temu, sylwija napisał:

zus nie musi przesylac na rachunke - moze do reki

w lipcu br kwota wolna od zajecia - 1500

Szał. I bank nie wypowie umowy jeśli rata to 4 tys. ? 

Posted

Rozi stanęła na głowie w sprawie kóz. Byłby dom. I co ? Osiem kóz nie do adopcji ? Naprawdę będą tam miały bardzo żle ? Coś tu jest nie halo. : (

Posted
49 minut temu, rozi napisał:

Jak chcecie przez rok dawać po 6000 miesięcznie, to jest 72000, z czego 42 wpychacie w kredyt, który nie zniknie, moim zdaniem za ten rok wiele się nie zmieni (pomijając ewentualnego Totka). To nie lepiej kupić Sylwii jakieś nieduże siedlisko za te 72?

też o tym myślałam. Jednak pozostaje kwestia na kogo miałby to być zakup? Sylwia nie mogłaby kupić bo jej zabiorą . 

Posted

Jeżeli Sylwia dostanie rentę ( oby) , to i tak nie da rady finansowo. Pomijam kredyt, bo wiadomo ,że go nie spłacimy.

Sylwija, teraz bardzo ważne pytanie. Czy zgodzisz się złożyć wniosek o upadłość kosumencką? Jeżeli odpowiedź będzie twierdząca, to będę załatwiać prawnika za friko.

• Like 3
  • Upvote 2
Posted

sciskam mocno mocno

mialam na mysli

pomoc sercem

jakiegos albo jakiejs

bogatej

absolutnie nie sponsora ...nigdy w zyciu ...

nawet przez mysl nie przeszlo

a te deklaracje to na rok caly?

to jak roczek caly

to niechaj kobitkowo i Nadziejeczke zapisze

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Dziewczyny, poczekajmy do jutra.

Sylwia - ślemy Ci dużo dobrych myśli, bądź silna na komisji, walcz o swoje, obyś spotkała tam dobrych i zyczliwych ludzi- wierze, że tak będzie.

Trzymamy mocno kciuki, wyśpij się, nabierz sił na długa podróż, jutro porozmawiamy, może jedna sprawa ułoży sie po Twojej i naszej myśli.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
48 minut temu, Aska7 napisał:

To juz są deklaracje na 72000 ?

1 godzinę temu, Aska7 napisał:

Rozi stanęła na głowie w sprawie kóz. Byłby dom. I co ? Osiem kóz nie do adopcji ? Naprawdę będą tam miały bardzo żle ? Coś tu jest nie halo. : (

bartdzo jestes pomocna, serdecznie Ci dziękuję za wspracie

nikt rozi o to nie prosił

ja nie będę tysiąc razy pisała tego samego

nie chcesz pomoc, nie masz konstruktywnej propozycji, to sobie 'pokop' - zajebista zabawa

Posted
46 minut temu, Poker napisał:

Jeżeli Sylwia dostanie rentę ( oby) , to i tak nie da rady finansowo. Pomijam kredyt, bo wiadomo ,że go nie spłacimy.

Sylwija, teraz bardzo ważne pytanie. Czy zgodzisz się złożyć wniosek o upadłość kosumencką? Jeżeli odpowiedź będzie twierdząca, to będę załatwiać prawnika za friko.

dziękuję Poker - poczekajmy z tym chwilę, na razie rozmawiam z Usiatą, czy cokolwiek można

upadłość - tracę dom w pierwszym rzędzie, nie ma zmiłuj, zostaję z długiem, mam zobowiązanie, że mam próbować podejmować pracę w ciągu dwóch lat i spłacać tak, zabierają i zostawiają tyle, żeby mi starczyło na życie - wg jakiś obliczeń

Posted

Nigdy nikogo nie kopałam, nigdy nie wypinam piersi ile komu i jak pomogłam, a trochę tego było. Tobą powinno się wstrząsnąć. Tylko zwierząt szkoda. Idę pomóc tam, gdzie to ma sens. Żegnam.

Posted
10 godzin temu, sylwija napisał:

do adocji są szczeniaki - Tinek, Nika, Gabi i Lucek

Lusia, Jamor,. Asher

kotka Valerie, kotek Karotek - te na pewno

Zostawmy te kozy.... Proponuję osobom , które mają czas i energię na szukanie domów zwierzętom nieadopcyjnym, przekierowanie tychże na wspomniane powyżej - zwierzęta adopcyjne, którym znalezienie domów odciążyłoby Sylwię odczuwalnie - to jest 12 zwierząt!

Posted
3 godziny temu, sylwija napisał:

kredyt hip. jest automatycznie pobierany z konta osobistego, ktore spoecjlanie po to zostało otwarte

to konto jest wolne od komornika ?

Posted
2 minuty temu, bric-a-brac napisał:

Zostawmy te kozy.... Proponuję osobom , które mają czas i energię na szukanie domów zwierzętom nieadopcyjnym, przekierowanie tychże na wspomniane powyżej - zwierzęta adopcyjne, którym znalezienie domów odciążyłoby Sylwię odczuwalnie - to jest 12 zwierząt!

9

jak diabeł z pudełka...

Posted

Aska , ludzie czasem są w takim stanie ,że wstrząsanie nimi nic nie da. może tylko pogorszyć sprawę.

Sylwija, wiem ,że to trudne. Jesteś w takim stanie ,że czasem nie możesz myśleć racjonalnie. Niestety ,żeby dać sobie pomóc, musisz przystać na niektóre propozycje.Mimo ,że są wbrew Twoim uczuciom.

Jakie widzisz rozwiązanie Twojej sytuacji ? Zastanów się co jest realne? My naprawdę boimy się ,że dojdzie do Twojej eksmisji niezależnie od przyczyny. Co wtedy zrobisz ze zwierzakami? Niby martwisz się tym ,a z drugiej strony odrzucasz rozwiązania , które zapewnią im byt. Chyba zdajesz sobie sprawę z tego ,że 8 kóz i inne zwierzaki nie znajdą domów  w parę dni.

Moim zdaniem właśnie w imię miłości do nich, lepiej by było znaleźć teraz dla nich przystań., a nie na gorąco jak sie będzie palił grunt pod nogami.

Bywają nawet matki, które oddają dzieci do adopcji , bo wiedzą ,że nie zapewnią im odpowiednich warunków.

• Upvote 2