Bogusik Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 36 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Bardzo cieszą wiadomości o Toniku, dziękuję Bogusiu. Widzę, że Toni chodzi bez smyczy w lesie....oby mu nie przyszło do głowy pobiec za zwierzyną.... 2 minuty temu, Poker napisał: Wspaniałe wieści. Jest nadzieja ,że Kuba/Toni nie ucieknie , bo jest mocno związany z panem. Chociaż nigdy nie wiadomo co zagra w psim łebku. Lepiej dmuchać na zimne. Co do braku smyczy mam również zawsze takie obawy...Niestety ale nie ode mnie zależy,kiedy prawni opiekunowie zechcą puszczać psa luzem na spacerze.Wielu z nich to robi po jakimś czasie,gdy są bardziej pewni,że przychodzi na zawołanie i trzyma się pewnej odległości.Zawsze mówię to ileś razy żeby uważali,nie spuszczali ze smyczy i pilnie uczyli przywoływania i posłuszeństwa w tym temacie.Zawsze podpieram swoje obawy opowieściami z ucieczek psów z ds i ogromną traumą z tym związaną. Pan Jerzy mi powiedział,że jak jeszcze chodził z Tonim na spacery na smyczy to on go pilnował i co jakiś czas oglądał się i przybiegał tak sam od siebie.Miejmy nadzieję,że ta więź która się między nimi zawiązała będzie silniejsza od jakichkolwiek innych przypadkowych bodźców.... Quote
Tola Posted December 14, 2017 Posted December 14, 2017 Cudowne wiadomości z tonikowego domu, a to zdjęcie wzruszyło mnie najbardziej, bo wciąż pamiętam smutek Toniego w zamojskim schronie. Tyle się wyczekał, wytęsknił, ale udało się! A puszczanie psa bez smyczy mnie zawsze niepokoi, zwłaszcza po krótkim pobycie w nowym domu. Niestety na wiele rzeczy po oddaniu psa do adopcji nie mamy wpływu, trzeba mieć nadzieję, ze nic złego się nie zadzieje. Quote
Tyśka) Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 Ależ Tonik się zmienił! :) WOW! Nie do poznania! Quote
Bogusik Posted December 24, 2017 Posted December 24, 2017 Wraz z serdecznymi życzeniami świątecznymi kilka foteczek Emi-Hejki :) 1 Quote
Anula Posted December 27, 2017 Author Posted December 27, 2017 Emi/Hejka nasza malizna ma wspaniały domek.Dziękujemy za życzenia i za zdjęcia. Quote
Recommended Posts