Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponieważ dziewczyny wymyśliły sobie noc na zabawę a ja za tydzień muszę wracać do pracy ( a nie śpię wiadomo ;) postanowiłam " w nagrodę " sprawić im ten oto turbo drapak :) Żeby w dzień nie spały tylko obserwowały świat i w nocy jednak chciały troszkę pospać . Strzał w dziesiątkę - obie chętnie z niego korzystają. Zosia w końcu nie śpi pod prysznicem tylko na drapaku w budce - na zdjęciu ją słabo widać ale śpi w górnym domku. A Zuzia obserwuje wszystko co się da. A to ludzie psy ptaszki. Dodatkowo bardzo chętnie w niego drapią. Efekty od razu widać -  w nocy już udaje mi się spać nawet do 4 :) A i później dziewczyny chętnie przychodzą na łóżko i tutaj leżą albo wąchają mnie albo po mnie chodzą :)

Dalej jeszcze nie chcą do mnie bliżej podejść ale cierpliwości cierpliwości...ten dzień nadejdzie :)

Pozdrawiamy :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

O matko i córko, ale luksusy:):) Pani Weroniko, a nie zachciałaby Pani mnie adoptować:)

W nocy grzecznie śpię:):)

A tak na poważnie to nie mogę się napatrzeć i przestać cieszyć, że koteczki się wyczekały, ale było warto:)

Jak będą trochę starsze to i harców będzie mniej, ale na to trzeba długo poczekać.

Polecam stopery to uszu :):)

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Ale super drapak :) Jest stabilny?

Tak jest bardzo stabilny. Nawet jak oby dwie po nim chodzą to się nie buja ani nie chwieje. Ma dużą powierzchnię podstawy i dodatkowo te schodki :)

• Like 1
Posted

Ja tez chętnie zostanę adoptowana przez Panią Weronikę:)

Uwielbiam teraz wchodzić na ten wątek, buzia się śmieje od ucha do ucha :)

Wiadomości z dnia na dzień coraz lepsze :)

Chyba dziewczynki szybciej się aklimatyzują od swojej siostrzyczki, ktora ma domek w Opolu:) 

A drapak super, taki jak domek z wyższej półki !!!

Posted
11 godzin temu, AgusiaP napisał:

Ja tez chętnie zostanę adoptowana przez Panią Weronikę:)

Uwielbiam teraz wchodzić na ten wątek, buzia się śmieje od ucha do ucha :)

Wiadomości z dnia na dzień coraz lepsze :)

Chyba dziewczynki szybciej się aklimatyzują od swojej siostrzyczki, ktora ma domek w Opolu:) 

A drapak super, taki jak domek z wyższej półki !!!

Aguś, ja też uwielbiam wchodzić na ten wątek.

Cała Rodzinka w SUPER domach.

Ale przecież zawsze tak jest, że Twoje "znaleziska" mają najwspanialsze na świece domy.

Z rzeczy bardziej przyziemnych, poleciało 162,50 z bazarku

Ile jeszcze jest długu do spłacenia?

• Like 1
Posted

Dziewczyny bardzo chętnie Was adoptuję - tylko nie wiem, czy mokra karma będzie Wam smakować ;)

Drapak drapakiem a dziewczyny dzisiaj znowu postanowiły zaszaleć ....stopery nic nie dają bo są dwie a mieszkanie nie duże ...

Muszę tą nawałnicę po prostu przeczekać - w końcu mam nadzieję zaczną spać w nocy. Co ciekawe one teraz w dzień też już nie śpią cały czas a mimo wszystko w nocy jakby szatan w nie wstąpił. A jak tylko wstaje słońce i robi się jaśniej - idą spać. Może ja adoptowałam dwa wampiry :)

Posted

Drapakodomek super. Współczuję nieprzespanych nocy, ja miałam kiedyś psa, który jak my szykowaliśmy się do spania to zaczynał właśnie najfajniejsze zabawy. Ale z czasem mu na szczęście przeszło zanim padliśmy z niewyspania.

Posted

Dałybyśmy radę z Elunia, my dużo nie jemy :)

Nie wiem co można zrobić, jeśli chodzi o kociaki, żeby je zmęczyć w ciagu dnia, żeby w nocy spały.

Pani Zosia z Opola pisała, że Mila zwiedzała na poczatku w nocy mieszkanie.

Pani Monika nic nie wspominała, że Misiu w nocy nie śpi.

Lusia w pierwsza noc zrobiła popudkę o 4 rano i bawiła się z Karolkiem, ale przy ostatniej rozmowie przed Świętami Pani Ela juz nic nie  mówiła.

Ciężka sprawa, mam nadzieję, że im przejdzie.

Dziewczynki proszę tak nie szaleć i dać swojej Pańci w nocy spać !

Posted
Dnia 21.04.2018 o 09:24, Gabi79 napisał:

Aguś, ja też uwielbiam wchodzić na ten wątek.

Cała Rodzinka w SUPER domach.

Ale przecież zawsze tak jest, że Twoje "znaleziska" mają najwspanialsze na świece domy.

Z rzeczy bardziej przyziemnych, poleciało 162,50 z bazarku

Ile jeszcze jest długu do spłacenia?

Gabuniu ślicznie Ci kochana dziękujemy:):)

Jeszcze 500 zł wisimy za hotelik

Posted

Wszyscy czytający ten wątek...pomocy !

Powoli jestem na wyczerpaniu ...od 3 tygodni dziewczynki są u mnie. Jest z nimi wszystko super mają apetyty bawią się poznały dom. Bawią się już ze mną. Jeszcze nie dają się głaskać ale widać postępy w tej kwestii.

Tylko...ja od 3 tygodni nie śpię :( dziewczynki ubzdurały sobie ganianie od 3-4 w nocy do rana. Nie mam już pomysłu jak je tego oduczyć. A że są dwie to raz ganiają razem raz osobno. Czasami aż fukają na siebie i miauczą z tego wszystkiego. W ciągu dnia bawię się z nimi. One same też nie śpią ciągle. Laserek wędki wszystko . Wybawiam je jak mogę. Jedzenie wieczorem dostają i idą spać najedzone. Ok jak ja się kładę około 23 one też idą spać. Ale punkt 3 albo 4 wstają i się zaczyna...

Może ktoś z Was kochani ma pomysł jak sobie radzić ? Niestety wróciłam do pracy i w ciągu dnia muszę myśleć o pracy a nie spaniu...a ledwo stoję na nogach. 4 godziny spania to jednak za mało. 

Tak więc ratunku ! 

Zosia i Zuzia pozdrawiają wszystkich...5 rano....ich pora :)

Posted

Weroniko, to młode kociaki, energii w nich mnóstwo, trzeba przetrwać tak jak ze szczeniakiem :(

Może ktoś coś mądrego doradzi. Z kociakiem u mojego syna trochę jest spokojniej odkąd 1,5 roku skończył.

Ale jak jest dwójka to tak jak piszesz wymieniają się. Jedna się zmęczy to druga szaleje.

Ja w kwestii kotów za mądra nie jestem:(

Posted

Ja też nic nie doradzę.

Kilka dni temu mój brat adoptował do towarzystwa dla swojego Orionka wycofaną koteczkę.

Koteczka już następnego dnia się "rozkręciła" i  teraz jest podobnie jak z Zosią i Zuzią.

Oboje szaleją, zwłaszcza w nocy.

Zapraszam na bazarek, 30% utargu na spłatę długu po hotelowaniu kociej Rodzinki

Posted

Oj to u Twojego  brata też kociaki szaleja Gabrysiu.

Weronika daje radę ale, gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły, będziemy wdzięczne za rady :)

Gabrysiu pięknie dziękujemy za bazarek !!!

Posted

CUD !!!

Przespałam całą noc :) O 4 dziewczyny wstały ale Zosia stwierdziła, że idzie spać dalej ze mną pod kołdrę ( co widać na zdjęciu ), tak więc Zuzia nie miała z kim broić pochodziła i poszła spać :)

Kilka zdjęć na dobry dzień pozdrawiamy :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

• Like 2
Posted

Melduję, że na konto kotków wpłynęło 162,50 zł od Gabrysi z bazarku. Serdecznie dziękujemy :)

Wysłałam więc 160 zł za hotelowanie kotków - to pierwsza część przedostatniego okresu rozliczeniowego.

Na zaś mamy 2,50 zł :)