maarit Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 Podajcie mi nr konta to końcem czerwca coś podeślę... Quote
kiyoshi Posted June 21, 2017 Posted June 21, 2017 MDK8 z bazarku irenas i mojego na konto JULKI wędruje 81 zł :) PROSZĘ prześlij do IRENAS numer konta Julki i potwierdź tutaj i na wątku bazarku jak dotrą:) Quote
mdk8 Posted June 23, 2017 Author Posted June 23, 2017 wpłynęły dla Julci pieniądze z bazarku irenas 81,- . Bardzo dziękuję :) Quote
Murka Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Z początkiem lipca wypada podawanie Fiprexu dla psiaków, ale dla Julki proponowałabym lepszy (niestety też droższy) środek, który będzie odstraszał muchy, bo Julce zaczynają dokuczać. U niektórych większych psów tak się dzieje w okresie letnim, że muchy obsiadają końcówki uszu i je gryzą do krwi:( zawsze wtedy działa aplikacja np. Vectry 3D. Martwi mnie też trochę, że Julka ma "skorupkę" na nosie, mam wrażenie, że robi się coraz wyraźniejsza. Może to wskazywać na problemy z wątrobą (jest u nas psiak, który też ma taką skorupę, był w Lublinie na badaniach kardiologicznych i tamtejszy dr jak zobaczył jego nos to od razu powiedział, że to chora wątroba i w badaniach wyszło faktycznie, że wątroba wymaga wsparcia). Może warto Julce zrobić podstawowe badania krwi. W tym tygodniu prawdopodobnie będzie u nas wet, bo mam parę psiaków do szczepienia to mógłby od razu pobrać suni krew, żeby nie trzeba jej było wozić do lecznicy i stresować. Quote
konfirm31 Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Jestem za Vectrą i za badaniem krwi z profilem wątrobowym. Vectrę kupiłam dla swojej ONki Bliss, żeby jej komary nie gryzły, ale jeszcze jej nie dałam. Jest teraz na Bravecto, ale komary gryzą ją okrutnie po kufie. Quote
mdk8 Posted June 25, 2017 Author Posted June 25, 2017 1 godzinę temu, Murka napisał: Z początkiem lipca wypada podawanie Fiprexu dla psiaków, ale dla Julki proponowałabym lepszy (niestety też droższy) środek, który będzie odstraszał muchy, bo Julce zaczynają dokuczać. U niektórych większych psów tak się dzieje w okresie letnim, że muchy obsiadają końcówki uszu i je gryzą do krwi:( zawsze wtedy działa aplikacja np. Vectry 3D. Martwi mnie też trochę, że Julka ma "skorupkę" na nosie, mam wrażenie, że robi się coraz wyraźniejsza. Może to wskazywać na problemy z wątrobą (jest u nas psiak, który też ma taką skorupę, był w Lublinie na badaniach kardiologicznych i tamtejszy dr jak zobaczył jego nos to od razu powiedział, że to chora wątroba i w badaniach wyszło faktycznie, że wątroba wymaga wsparcia). Może warto Julce zrobić podstawowe badania krwi. W tym tygodniu prawdopodobnie będzie u nas wet, bo mam parę psiaków do szczepienia to mógłby od razu pobrać suni krew, żeby nie trzeba jej było wozić do lecznicy i stresować. Kasiu jak najbardziej zrób proszę Julce badania . Ze względu na wiek dobrze by było zrobić pełne łącznie z biochemią . Vectry nie znam ale oczywiście zgadzam się . Quote
Tola Posted June 26, 2017 Posted June 26, 2017 Zaglądam do Juleczki, oby ze zdrowiem suni było jak najlepiej... Jak będą już wyniki badań to spróbujemy z Siepomaga... Quote
Murka Posted June 28, 2017 Posted June 28, 2017 Dziś był u nas wet, pobrał krew od Julki (na początku się bała, a potem jak się położyła to się jej tak fajnie zrobiło, że po wszystkim nie chciało się jej wstawać). Vectra też już podana. Jak będę mieć fakturę od weta to wrzucę. Quote
mdk8 Posted June 28, 2017 Author Posted June 28, 2017 1 godzinę temu, Murka napisał: Dziś był u nas wet, pobrał krew od Julki (na początku się bała, a potem jak się położyła to się jej tak fajnie zrobiło, że po wszystkim nie chciało się jej wstawać). Vectra też już podana. Jak będę mieć fakturę od weta to wrzucę. dzięki Kasiu. To czekamy na wyniki i trzymam kciuki aby były dobre . Quote
mdk8 Posted June 28, 2017 Author Posted June 28, 2017 Dnia 17.06.2017 o 19:32, maarit napisał: Podajcie mi nr konta to końcem czerwca coś podeślę... dziękuję za wpłatę 50,- :) Quote
Murka Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 Wyniki krwi Julki, wydaje się, że wszystko ok:) Koszty dla Julki: 33 zł Vectra3D: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/b71cac8779fd4bc6 60 zł badanie krwi: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/d2ea159a4718a87a 5 zł dojazd weta (25 zł na 5 psów): https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/6deb6715006d968c Quote
konfirm31 Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 Mureczko, a co z tą leukocytozą? Niby nie jest duża, ale.... Co powiedział wet? Ciekawe, czy Vectra sprawdzi się u Julci z meszkami. Naszą Bliss mniej gryzą teraz komary, ale i nas, też, bo jest ich ostatnio trochę mniej. No, ale i tak, chodzi głównie o kleszcze. Quote
mdk8 Posted July 3, 2017 Author Posted July 3, 2017 14 minut temu, Murka napisał: Wyniki krwi Julki, wydaje się, że wszystko ok:) Koszty dla Julki: 33 zł Vectra3D: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/b71cac8779fd4bc6 60 zł badanie krwi: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/d2ea159a4718a87a 5 zł dojazd weta (25 zł na 5 psów): https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/6deb6715006d968c jak na tak długi pobyt w schronie to wyniki naprawdę są zadziwiające. :) Bardzo się cieszę ,że jest dobrze. Leukocyty troszkę przekroczone . Quote
Murka Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 31 minut temu, konfirm31 napisał: Mureczko, a co z tą leukocytozą? Niby nie jest duża, ale.... Co powiedział wet? Ciekawe, czy Vectra sprawdzi się u Julci z meszkami. Naszą Bliss mniej gryzą teraz komary, ale i nas, też, bo jest ich ostatnio trochę mniej. No, ale i tak, chodzi głównie o kleszcze. Wet powiedział, że raczej wszystko ok. Vectra działa, tzn. muchy już jej nie obsiadają:) Quote
mar.gajko Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 Jest stan zapalny. Trzeba go zlokalizować jakoś :) samo nie przejdzie. Quote
konfirm31 Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 Myślę, że badanie krwi warto powtórzyć za 2-3tygodnie, ale koniecznie z rozmazem. Cieszę się, że Vectra działa :) Quote
mdk8 Posted July 7, 2017 Author Posted July 7, 2017 Jest chętny dom adoptować Korniczka. Poszukuję osoby do wizyty pa w Warszawie- Białołęce. Quote
Murka Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Rozliczenie Julki: Stan konta na 6 czerwca wynosił -774 zł Wpłaty: +774 zł mdk8 +50 zł bazarek z fantami malti Razem: +50 zł Koszty: -450 zł hotelowanie -60 zł badanie krwi -5 zł dojazd weta (pobranie krwi) -33 zł Vectra 3D Razem: -548 zł +50 zł - 548 zł = -498 zł Stan konta na 6 lipiec wynosi -498 zł. Quote
Tola Posted July 12, 2017 Posted July 12, 2017 1 godzinę temu, konfirm31 napisał: Pewnie nie :(((. Taka fajna sunia, ale ludziska wolą szczeniaki:( Quote
Murka Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 Dzisiaj zadzwoniła baaardzo fajna pani z Warszawy w sprawie Julki... jeszcze się waha, bo boi się, że nie zdąży się nacieszyć sunią... prosiła o wysłanie wszystkich zdjęć. Mieli juz staruszkę owczarkę z odzysku i odeszła im niedawno. Jeszcze jest kwestia taka, że tam są już psy (dwa małe kundelki, nowofundlandka i chyba coś jeszcze, nie spamiętałam, część jest z adopcji) i wszystko żyje zgodnie (śpią w domu, do dyspozycji jest też wielki ogród) - nie wiadomo jak Julka odnalazłaby się w takim stadku... Quote
Recommended Posts