Jump to content
Dogomania

Canis ma swój wymarzony Dom! Mówią starszy, kaleki, niech umiera.... Pozwolimy na na to? Proszę, dajmy mu szansę na normalne życie!!

Recommended Posts

Posted

A dzisiaj tj. 17.08. na konto Caniska poleciało 145,00 zł z bazarku, który zorganizowałam wspólnie z Alaskan malamutte

Przelew na konto Canisa  -  kwota 145,00 zł

Canis.png.2c6b0b83e43f19ee4e807c5ddc3c2b7d.png

Posted

17.08. na konto Caniska wpłynęła kwota 145,00 zł z zakończonego bazarku, jaki zorganizowałyśmy wspólnie z Alaskan malamutte.

Jeszcze raz gorąco dziękuję wszystkim, którzy mają w tym swój udział.

599701ebbc8af_gifdziekujesliczniepies.gif.5a35946e32e9ec050376c3e2baaa5e08.gif

Posted

Kolejny bazarek zakończony -  elik wciąż uwija się, aby Canisek był zabezpieczony; psiak  radosny, przyjazny, tylko przydałby się już własny dom!

Domku Canisa - gdzie jesteś?

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Kolejny bazarek zakończony -  elik wciąż uwija się, aby Canisek był zabezpieczony; psiak  radosny, przyjazny, tylko przydałby się już własny dom!

Domku Canisa - gdzie jesteś?

Martwię się o chłopaka  :(   Domek bardzo potrzebny każdemu psu, czy kotu, ale Caniskowi bardzo, bardzo, bardzo...

Posted
3 minuty temu, agat21 napisał:

Canisek ma pod górkę, to prawda. Ale musi być przecież gdzieś jego człowiek..

Jest. Na pewno jest i musimy do Niego dotrzeć :)

Posted

Dzisiaj - 21.08. - na konto Caniska wpłynęła kwota 30,00 zł od bakusiowa - dekl. VIII

Bardzo serdecznie dziękujemy

599ab97165eff_gifdziekujesliczniepiesslucha.gif.0d63a7798217d457a2e7a01653845063.gif

Posted

Wymodziłam taki opis dla Caniska. Jak zawsze wyszedł mi za długi, więc proszę o poprawki :)

Kiedy patrzy się na Caniska, najpierw widzi się jeden wielki uśmiech i roześmiane oczka, a dopiero po chwili dostrzega się resztę psa. Bo Canisek to wieczny optymista, naturalny antydepresant. Aż dziw bierze, że tak cudowny psiak kilka lat swojego życia spędził w schronisku i to tylko dlatego, że ma krzywą łapkę. A przecież najpiękniejsze jest to, co niewidoczne dla oczu: charakter.

Bo Canisek to psiak na medal.
Wygrywa wszystkie konkursy z gatunku szerokiego uśmiechu i cudownego charakteru. Pogodny i przeuroczy. Canis kocha cały świat, dla niego misją jest kochać i kochać. Zaprasza do wspólnych szaleństw zarówno małych, jak i dużych, zarówno psy, jak i ludzi. Ma niewyczerpane pokłady pozytywnej energii i łagodności, taki z niego duży, poczciwy przyjaciel. Unika konfliktów, rozdaje całusy na lewo i prawo. Może zamieszkać z dziećmi, jak i z futrzastymi domownikami. Jego zdeformowana łapka nie przeszkadza mu w niczym: ani w odkrywaniu świata, ani w bieganiu, ani w kochaniu człowieka. Można by stawiać go za wzór szczęścia, gdyby nie to, że do pełni szczęścia brakuje mu własnej Rodziny. Rodziny, która będzie go kochała równie mocno, jak on kocha ludzi. Rodziny, która będzie z nim na dobre i na złe. Rodziny, która da się wciągnąć we wspólną zabawę zwaną życiem - bo Canisek życie traktuje jak jedną, wielką przygodę.

Canisek ma około 8lat i waży 24kg. Żywiołowością mógłby obdarować niejednego szczeniaka - zresztą sam uważa się za takiego Dużego Szczeniaka. Canisek ma śliczne miodowe oczy, niezwyczajne umaszczenie i złoty, nieskazitelny charakter.
Canisek jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Ma aktualną książeczkę zdrowia.

Bardzo chciałby się podzielić radością życia i umiłowaniem świata z kimś, kto stałby się jego Rodziną - czy dostanie szansę?

Jeśli chcesz adoptować Caniska, zadzwoń!
Odległością się nie martw, znajdziemy drogę do Ciebie!

• Upvote 1
Posted

No to ja jestem nietypowy ludź, bo ja lubię takie trochę opowieści - od razu widać, że ktoś włożył w ogłoszenie serce i dobrą energię dla zwierzaka. 

Ale może ktoś inny jeszcze się wypowie co można z ogłoszenia odjąć. 

Posted

Dla mnie też tekst jest super. Jedynie wyrzuciłabym słowo "infantylny" , ma negatywną konotację.

1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Pogodny, infantylny, przeuroczy.

że ma krzywe łapki

No i jedna łapka krzywa tylko :-)))

Posted

Zgodnie z sugestią, wyrzucam i poprawiam na jedną łapkę :)

Tysiu kochana bardzo dziękuję. Twoje ogłoszenie dla Caniska bardzo mi się podoba (dla Majuni także :) )   brawo.jpg.172a709c2f0cbc0e669658bbf404006e.jpg

Bardzo, ogromnie bardzo dziękuję   kwietki.jpg.98a4854125ccf7eb7fc79b7835edd0a2.jpg  

Zamówię mu ogłoszenia na najbliższą sobotę.

Posted
21 minut temu, Tyś(ka) napisał:

elik... nie dziękuj :)
Mam nadzieję, że ktoś się zakocha w Canisku z opisu :)

Jak nie dziękować za tak piękne ogłoszenie :)

Też liczę na to, że ktoś pokocha Canisa. To taki wspaniały psiak :)

Posted
4 godziny temu, milagros19853201 napisał:

zapraszam na bazarek gdzie psiak jest jednym z beneficjentow:

Kochana milagrosiu, bardzo serdecznie dziękuję  59a47a275d482_kwiatki6.gif.a9214e74cd53ce1d7f9893ec7f4824f3.gif  Już biegnę :)

Posted
23 minuty temu, Murka napisał:

Rozliczenie za sierpień:

-372 zł hotelowanie 1-31.08

Razem do zapłaty na dzień 31 sierpień jest -372 zł.

Dziękuję za rozliczenie  :)

Faktura

59a85f4438e5a_Canisf-raVIII.png.f6d2dd7f59693110f40a61fb7e4522e6.png

Przelew

59a85f44d6287_Canisprzel_VIII.png.7e779f278adf7d4512dd4a8e0339f172.png

Posted
29 minut temu, Usiata napisał:

Dla wesolutkiego, mega pozytywnego Caniska miziaki i głaski od ciotki Papa1

Witaj Ciociu Usiata :) dziękujemy za odwiedziny   serduszko.gif.8c230c748cdb9decfdf26c60ed674f44.gif

Posted

Dzisiaj - 4.09.- na koncie Caniska pojawiły się dwie wpłaty:

20,00 zł  -  markofikx1  deklar. IX

10,00 zł  -  elik  deklar. IX

Bardzo serdecznie dziękujemy

598ae4543e550_kwiatki6.gif.d3dd408c6bf69a7a0d02de8e5ef9aa81.gif