Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Gusiaczek napisał:

No jasne, ale macie takie tempo, Dziewczyny, że o płciową pomyłkę Ogoniastych nie trudno :)

Te nasze psiaki ogarnę ale już z resztą psiaków z Zamościa,wcale nie jest mi łatwo i się gubię :)

Tak się cieszę,że jutro psiątka wyruszą w drogę po lepsze życie! :)

Haniu kochana,umów jak zawsze  wizytę w spa  na kąpiel i wyczesanie.Może tym razem się uda i obejdzie się bez obcinania  do "golasa"  :)

Posted

Spa umówione na poniedziałek, też mam nadzieję, że obędzie się bez golenia. Karma, za którą zapłaci fundacja zamówiona. Mięciutkie legowiska uszykowane. Teraz niech tylko psiaki dojadą bezpiecznie :)

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Psy przekazane, ale TZ zapomniał podać książeczki, zaraz wyslę.

48 minut temu, szafirka napisał:

Spa umówione na poniedziałek, też mam nadzieję, że obędzie się bez golenia. Karma, za którą zapłaci fundacja zamówiona. Mięciutkie legowiska uszykowane. Teraz niech tylko psiaki dojadą bezpiecznie :)

Bardzo dziękuję i życzę szerokiej i bezpiecznej drogi!

Posted

TZ mówi, ze oba psy to słodziaki :)

Teri chodzi n smyczy, bez problemu wszedł do budynku, nadstawia się cały czas do głaskania.

Fosterek trochę bardziej nieśmiały, ale ogonek tez cały czas w ruchu :)

Posted
19 godzin temu, Anula napisał:

Transport trzech psiaczków wynosi: TZ Murki -  180,00zł + TZ szafirki - 370,00zł = 550,00zł.

Forest - 183,00zł i nasze ślicznotki - 366,00zł.

Rozmawiałam z Tolą.TZ Toli przekaże Murce 180,00zł,natomiast TZ szafirki wstąpi do mnie jutro i przekażę 370,00zł.

Założę za transport a w późniejszym terminie jak zakończy się bazarek Havankowy-kilometrowy rozliczę się z Sara2011.

Tak będzie prościej rozliczyć transport.

27.01.17 - przelane na konto TZ Toli - 180,00zł

TZ przeleje 180 zł na konto Murki - (uzgodnione z Kasią)

Posted

Dostałam wiadomość,że nasze ślicznoty przesiadły się o 16 do samochodu TZ szafirki i podążają w kierunku już Nowej Soli.

Są bardzo fajne,przyjazne.

Posted

Przed chwilą P.Piotr odjechał spod mojego domu.Pieniążki za transport przekazane.Psiaki przesympatyczne,każdy w swoim rodzaju,śliczne.

W moim odczuciu bardzo biedny jest Fosterek,ma przerzedzoną sierść,być może to wynika ze złego podawania jedzenia.Dobrze,że został zabrany do Hoteliku bo nie wiem czy by przeżył zimę w schronie.Jest bardzo ładny tylko troszeczkę większy od Puchasi i Teri.

Posted

Psiaki już grzeją się na posłankach. Puchatka wyszła z auta i jak mnie zobaczyła, to na śniegu od razu położyła się na plecach i domagała głaskania. Teri zaczął od wąchania żywopłotu, ale jak go pogłaskałam, to od razu skoczył na mnie przednimi łapkami i chciał by głaskanie nie miało końca. Psiaki bardzo radosne i przytulaśne, będziemy się miziać i miziać, ale najbardziej w poniedziałek jak już będą czyściutkie :) Teraz odpoczywają po podróży, powitaniach i kolacji.

• Upvote 3
Posted
23 minuty temu, szafirka napisał:

Psiaki już grzeją się na posłankach. Puchatka wyszła z auta i jak mnie zobaczyła, to na śniegu od razu położyła się na plecach i domagała głaskania. Teri zaczął od wąchania żywopłotu, ale jak go pogłaskałam, to od razu skoczył na mnie przednimi łapkami i chciał by głaskanie nie miało końca. Psiaki bardzo radosne i przytulaśne, będziemy się miziać i miziać, ale najbardziej w poniedziałek jak już będą czyściutkie :) Teraz odpoczywają po podróży, powitaniach i kolacji.

Kochane psiaczki :) Haniu najważniejsze,że szczęśliwie dojechały do Was i zaczynają nowy i lepszy rozdział swojego życia.Bardzo dziękuję za wszystko! :) Eh i nie obeszło się bez "mokrych oczów" ze wzruszenia....

Posted

Psiaki mają się dobrze. Puchatka przychodzi na zawołanie i wywala brzusio, ma robaki w kupie, ale już dostała tabletki. Teri też bardzo radosny i lubiący człowieka. Kupy czyste, ale też dostał tabletki.

Posted

Odnośnie transportu psiaków do Katowic: całość trasy wyniosła 330 zł. Jechało w obie strony w sumie 6 psów, więc: 5 x 60 zł + 30 zł dla suni, która dosiadła się w połowie trasy = 330 zł.

Stąd się wzięła suma 180 zł (Pusia 60 zł, Teri 60 zł i Foster 60 zł) - już pieniądze otrzymałam:) 

Posted
20 godzin temu, Murka napisał:

Odnośnie transportu psiaków do Katowic: całość trasy wyniosła 330 zł. Jechało w obie strony w sumie 6 psów, więc: 5 x 60 zł + 30 zł dla suni, która dosiadła się w połowie trasy = 330 zł.

Stąd się wzięła suma 180 zł (Pusia 60 zł, Teri 60 zł i Foster 60 zł) - już pieniądze otrzymałam:) 

Bardzo dziękuję za potwierdzenie.

Posted

Bogusik rozmawiała z Hanią.

Hania dziś miała bardzo ciężki dzień połączony z kłopotami rodzinnymi dlatego nie weszła na Dogo.Jutro postara się wejść.

Pusia i Teri są po SPA.Są wykąpane i wyczesane.

Posted

Pusia i Teri już czyściutkie i wyczesane.

Puchatka bardzo lubi biegać i bawić się z innymi psiakami, lubi też zabawki. Niestety śpi lub wyleguje się na podłodze, a na legowiskach załatwia swoje potrzeby. Wyciągam dla futrzaków jakieś koce, bo wszystko mam już zasikane lub ... :( mam nadzieję, że się sunia ogarnie, bo reszta jest bardzo zdezorientowana. Pusia zaczepia do zabawy lekko podgryzając, ale bardzo delikatnie, nawet moja córka się z tego śmieje. Przybiega na zawołanie, jest bardzo towarzyska, lubi koty.

Teri bardzo ciągnie na smyczy, w ogóle nie rozumie co to za sznurek i po co. Jest również bardzo towarzyski, wskakuje dwoma łapkami i pyszczkiem zaczepia, by go głaskać. Jest taki okrąglutki, puchaty z krótkim ogonkiem, jego wygląd dodaje mu uroku. Udaje mu się w miarę utrzymywać czystość w domu. Niestety nie mam jego zdjęć, bo coś nie zagrało podczas zrzucania na komputer, ale jutro zrobię nowe.

Doszły książeczki.

IMG-20170131-WA0000_337x600.jpg

IMG-20170131-WA0001_450x600.jpg