Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, Bogusik napisał:

Anetko,widziałam,że zrobiłaś rozliczenie w swoim pierwszym napisanym poście na tym wątku,czyli piątym / policzyłam na piechotkę,bo nic się w tym temacie na dogo nie zmieniło/ Wiesz jaki będzie koszt pozbawienia chłopaczka klejnocików?

Jesteś skarbnikiem Dudusia,a kilka osób na pierwszej stronie deklarowało  jednorazową pomoc finansową i prośbę o nr konta.Podeślij,jak znajdziesz chwilę czasu :)

Wygrana w totka graniczy naprawdę z cudem i bardziej wierzę w taki  wydawało by się nierealny, ale jakże pomocowy i skuteczny łańcuszek serc,tu na dogo:)

dzodzo założyła wątek,Ewunia-Nadziejka rozesłała wątek i reszta potoczyła z super skutkiem, się dalej .....:)

Wet mówił że kastracja ok. 180 zł. Skarbnikiem rzeczywiście wybrałam się w samodzielnych wyborach :) o deklarowiczach z początku wątku myślałm wczoraj ale jakoś mnie ta Zulka tak rozbiła że nie miałam siły :(

i jeszcze nie dziękowalam Nadziejce za poranny telefon o mimronku. Dzięki Ewa :)

Problem z Ronisiem odnośnie Dudusia w zasadzie nie istnieje. Chłopaki bawią się razem, Roniś nie pozwala wejść Dudusiowi na kanapę. Ale z kanapą to normalne :) Gorzej bo jak zwykle znaczą obaj :(

Najwyżej będę szukać dla siebie tymczasu :) Może ktoś mnie przyjmie. Na karmę i weta będę miała :)

• Upvote 1
Posted

ja chyba tak jak Duduś nie wierze w to co się stało:),na dogo zaglądam już bardzo rzadko-głownie na bazarki,bo forum wymarlo.Na fejsie tez  nie jestem aktywna, tyle co jako członek fundacji Nadzieja Dobermana,nie kolekcjonuje tam znajomych, nie udostępniam...wiec a w akcie desperacji zalozylam mu tu watek.I stał się cud,bo jak inaczej nazwac akcję, która potoczyla się dzięki dobrym ludziom tak szybko i tak szczęśliwie dla mojej malej znajdki.Jednak sila dogomanii nie minęla;-)

Posted
3 minuty temu, dzodzo napisał:

ja chyba tak jak Duduś nie wierze w to co się stało:),na dogo zaglądam już bardzo rzadko-głownie na bazarki,bo forum wymarlo.Na fejsie tez  nie jestem aktywna, tyle co jako członek fundacji Nadzieja Dobermana,nie kolekcjonuje tam znajomych, nie udostępniam...wiec a w akcie desperacji zalozylam mu tu watek.I stał się cud,bo jak inaczej nazwac akcję, która potoczyla się dzięki dobrym ludziom tak szybko i tak szczęśliwie dla mojej malej znajdki.Jednak sila dogomanii nie minęla;-)

Widocznie Joasiu tak Dudusiowi było pisane :) Cud cudem ale jak napisała Bogusik łańcuszek zadziałał. Ja w zasadzie nie wchodzę na dogo w województwa ale Nadziejka zadzwoniła rano że taki "mój" psiak ma założony wątek. Nie mogło mnie tam nie być. Bogusik z Anulą zaoferowaly pomoc finansową i poszło............ Teraz Duduś nie leży na ulicy lub gdzieś w krzaczorach w te zimne noce tylko grzeje dooopkę w ciepłym domku :)

Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję.

• Upvote 1
Posted
13 minut temu, anecik napisał:

Widocznie Joasiu tak Dudusiowi było pisane :) Cud cudem ale jak napisała Bogusik łańcuszek zadziałał. Ja w zasadzie nie wchodzę na dogo w województwa ale Nadziejka zadzwoniła rano że taki "mój" psiak ma założony wątek. Nie mogło mnie tam nie być. Bogusik z Anulą zaoferowaly pomoc finansową i poszło............ Teraz Duduś nie leży na ulicy lub gdzieś w krzaczorach w te zimne noce tylko grzeje dooopkę w ciepłym domku :)

Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję.

Gdy pomyślę ile psiaków jest porzuconych, albo mieszka w tragicznych warunkach robi mi się słabo.

Na szczęście Duduś już bezpieczny i zaopiekowany, teraz tylko fryzjer, kastracja i szukamy super domu!!!

Posted

P1110463.jpg

I oststnie:) Następne będą po fryzjerze we wtorek.

P1110465.jpg

A to jeszcze niewyraźna Mimi

P1110451.jpg

I lasek Roniś

P1110461.jpg

Posted

trzeba przyznać, ze idealnie wkomponowal się w stado pod względem urody:)zadowolony bo bardzo lubi psie towarzystwo i zabaweczki jak widać tez.Ciekawe na ile lat ocenil go weterynarz?

Posted
8 minut temu, dzodzo napisał:

trzeba przyznać, ze idealnie wkomponowal się w stado pod względem urody:)zadowolony bo bardzo lubi psie towarzystwo i zabaweczki jak widać tez.Ciekawe na ile lat ocenil go weterynarz?

Bo to jest Joasiu właśnie moja ulubiona rasa pod względem urody czyli mimronkowa :)

Rzeczywiście przeoczyłam dość ważną informację :) ma około 1 roku, 1 rok i miesiąc najwyżej, waży 10,30 kg, zdrów jak ryba.

Posted
Godzinę temu, anecik napisał:

Bo to jest Joasiu właśnie moja ulubiona rasa pod względem urody czyli mimronkowa :)

Rzeczywiście przeoczyłam dość ważną informację :) ma około 1 roku, 1 rok i miesiąc najwyżej, waży 10,30 kg, zdrów jak ryba.

Ale fajne foteczki! Widać,że Dusio już się zadomowił na dobre :)

aneciku,ustaliłam z Anulą,że przekażemy na potrzeby Dudusia 450,00zł.Myślę,że jeszcze dziewczyny,które oferowały pomoc,coś dorzucą :) Anula wieczorkiem zrobi przelew.

Posted
23 minut temu, Bogusik napisał:

Ale fajne foteczki! Widać,że Dusio już się zadomowił na dobre :)

aneciku,ustaliłam z Anulą,że przekażemy na potrzeby Dudusia 450,00zł.Myślę,że jeszcze dziewczyny,które oferowały pomoc,coś dorzucą :) Anula wieczorkiem zrobi przelew.

Boziu................Bogusiu padłam z wrażenia. Bardzo, bardzo serdecznie Wam dziękuję za przeogromną pomoc dla Dudusia. Kochane jesteście :). Nie wiem jak mam dziękować.

100.gifDla Anuli

100.gifDla Bogusik

• Upvote 1
Posted

Anecik dziękuję za przepiękne podziękowanie i cudną różyczkę ale naprawdę nie trzeba,przecież wszystkie psiaki są nasze i trzeba im pomagać na ile to jest możliwe.Akurat zostały pieniążki po Sandi i bardzo dobrze bo przydały się Dudusiowi.Duduś był w pilnej potrzebie,trzeba było go zabierać z ulicy migiem i dzięki Tobie i dzodzo jest już bezpieczny.W zasadzie to ja dziękuję za pomoc dla Dudusia.A Duduś, po oglądnięciu zdjęć to jest szczęśliwym psem w właściwym miejscu.Bardzo się cieszę.Dziś zrobię przelew.

Posted

Fajny Duduś. Faktycznie szybko się z Ronisiem zaprzyjaźnili. A Mimiśka jak to królewny, z plebsem się zadawać nie będzie ,więc patrzy na nich z góry i nochalek zadziera.

Czuwam finansowo, jak będzie dziura w budżecie , to przybiegnę z pomocą.

Posted

Sercem sciskam i caluje w niochalenki cudne

Dudunia i rodzenstwo

i Anecie tez jakakze tez stokroc w oczenta camokam

z dziekowaniem za wszystko

jakze przeuroczy przecudny

Aneciu jak raduje serce ze bezpieczny w Twoim domku

Aneciu dziekuje ze

Swoim sercem wielkim

czynisz cuda prawdziwe

cuda,razem ze swoja rodzinka  Podobny obraz

Anecinku ja bez niczego

bez grosika

ale bede pamietac  bede pamietac

o swojej deklaracji

Posted

Z wrażenia zapomniałam przywitać Dziewczyny na wątku :) Więc teraz witam serdecznie u Dudusia. Poprosiłam Gabi i mamy już malucha na olx. Po fryzjerze najwyżej podmienimy zdjęcia.

Jeszcze raz gorąco i całego serca dziękuję w imieniu Dudusia że te coraz zimniejsze noce może spędzać tak

P1110466.jpg

Dobranoc, do jutra :)

Posted
O 8.10.2016 o 22:46, anecik napisał:

Królewna z zasady ma tymczasy w nosie. Ale do Dudusia tańce odstawiała :)

Uuuuu, czyli był podryw, fiu, fiu - co tam się dzieje:)

anecik - nie nadążam....

Posted
5 godzin temu, ona03 napisał:

Uuuuu, czyli był podryw, fiu, fiu - co tam się dzieje:)

anecik - nie nadążam....

Witaj Iwonko :) Podryw był ale Duduś woli facetów :D Wybrał Ronisia

Nadążasz, nadążasz.....

4 godziny temu, Gusiaczek napisał:

Taaaaaaka wiadomość mnie ominęła! Anecik, Wasze Mimronkowo cudnie się powiększyło. Moc serdecznosci zostawiam, bo nic innego nie mam :(

Witaj Gusiaczku w Mimronkowie :)

Wpłynęly pieniądze w kwocie 450 zł po Sandi i 20 zł od Atulek. Bardzo, bardzo dziękujemy.

• Upvote 1