Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Szkoda :( Ale dobrze, że chociaż poinformowała.

Boksia ma problemy zdrowotne i Pani stwierdziła, że adopcję musi odłożyć w czasie i nie wie kiedy. Trudno.

• 2 weeks later...
Posted
3 minuty temu, Murka napisał:

Nie mogę pojąć, czemu się ludzie o tego psa nie biją...

MUreczko, sa telefony. Nawet wczoraj po 12 w nocy miałam telefon od młodzieńca, który: "ku*rwa, takiego psa to by chciał i po ile on to jest".

Nawet nie ma co pisać o takich oszołomach. Jeden dzwonił z Anglii, że jak tylko przyjedzie to już chce Albina.

Posted

a tak na serio, to moze nalezaloby podkreslic, ze Albin ma jednak swoje lata

(i predzej czy pozniej bedzie wymagal wzmozonej opieki medycznej, brania supplementow, lekow itp?)

czy wolicie o tym nie wspominac przy ogloszeniach? bo tacy rozni mlodzi "gniewni" na dorobku (w PL czy poza PL) moga finansowo nie dac rady

Posted

O tego typu psy (astopodobne, molosowate) zawsze zgłaszają się różne oszołomy... mieliśmy parę razy asty i często oddawałam telefon TZowi, bo mi ręce i nogi opadały na teksty jakie leciały:)

Rozliczenie:

Stan konta na 23 październik wynosił +506,50 zł

Wpłaty:

+450 zł helli

Razem: +956,50 zł

Koszty:

-450 zł hotelowanie

-28 zł wirusówki

-6,20 zł dojazd weta (częściowe koszty)

Razem: -482,20 zł

+956,50 zł - 482,20 zł = +474,30 zł

Stan konta na 22 listopad wynosi +474,30 zł.

• Upvote 1
Posted
14 godzin temu, terra napisał:

A może ów pan wzmocnił swój słowny zachwyt nad Albinkiem, używając przerywnika na "k",?

Ogólnie pan był wzmocniony, jak większość dzwoniących w typie "dresów".

Dzisiaj miałam zapytanie. Z Warszawy. Młode małżeństwo, dziewczyna w ciąży i jak Albin do małych dzieci. Odpisałam ostrożnie ale raczej pozytywnie, państwo nie odpisali.

Posted

No właśnie mnie rozwala, że po takie psy nagminnie zgłaszają się ludzie z malutkimi dziećmi, często niemowlętami lub w drodze... To jest naprawdę plaga. O co w tym chodzi? Po inne psy się rzadko takie rodziny zgłaszają, bo zwyczajnie nikt nie myśli o adopcji psa po przejściach w sytuacji, kiedy się ma pod opieką np. dwójkę malutkich dzieci i trzeba mieć oczy dookoła głowy pomijając totalny brak czasu. 

Posted
20 minut temu, Murka napisał:

No właśnie mnie rozwala, że po takie psy nagminnie zgłaszają się ludzie z malutkimi dziećmi, często niemowlętami lub w drodze... To jest naprawdę plaga. O co w tym chodzi? Po inne psy się rzadko takie rodziny zgłaszają, bo zwyczajnie nikt nie myśli o adopcji psa po przejściach w sytuacji, kiedy się ma pod opieką np. dwójkę malutkich dzieci i trzeba mieć oczy dookoła głowy pomijając totalny brak czasu. 

Niezbadane są myśli ludzkie, chociaż to zapytanie i tak lepsze, niż te "kurna, ale fajowy ..."

• Upvote 1
Posted
16 godzin temu, terra napisał:

Trzymam kciuki za Albinka, niechby się ujawnił odpowiedni domek, zanim psiak się całkiem zestarzeje.

Też bym chciała, aby jak najszybciej znalazł domek.

Obejrzałam zdjęcia i filmiki, to taki cudny pies. Jest wspaniały.

I tak wyprzystojniał u Murki. Piękny.

• Upvote 1
Posted

Bardzo ładnie wygląda. Oby wreszcie ktoś sensowny zadzwonił.

Posted
1 minutę temu, mar.gajko napisał:

Mamy z Murką ciąg rozrywki :) ale coś napiszemy jak się wykluje.

To czekamy na "klucie" :)

• Upvote 1