Jump to content
Dogomania

Dramat dzikusków zamieniony w cud. Lika, Rudy-Moris, Murzynek-Gucio, Tinka, Czesio w DS. I do tego Gandzia, od której wszystko się zaczęło.

Recommended Posts

Posted

7585638c58a980bfgen.jpg

To zdjęcie i widok Rudego mi spać nie daje od pierwszej chwili jak zobaczyłam.

Jakiż On jest potwornie smutny i samotny...te uszka....oczka poczciwe ma takie ta psina.

Psiaki jakby mówiły tutaj......"Czekamy na Was".

• Upvote 1
Posted

To się dzikuskowe konto dzisiaj wzbogaciło, że hej !

togaa - na odłowienie dzikusków - 30 zł

Aleksandra P. - na dzikuski lub ich odłowienie - 20 zł

Anna K., Kamil W. - na odłowienie dzikusków - 20 zł

jaguska - 20 zł

siostra shoto - na dzikuski - 30 zł

Ona03 - 20 zł

shoto - na dzikuski - 15 zł

od Cioci Asi i kolegów z pracy shoto - 90 zł

Dziękujemy z całego serca  stylowi_pl_ogrod_27481883.gif

• Upvote 2
Posted
6 minut temu, WiosnaA napisał:

WiosnaA, dzieki Twojej determinacji jesteśmy coraz bliżej ! Już niedługo powiedzą ...,, Wierzyliśmy w Was, że przyjdziecie i jesteście ! ''

• Upvote 1
Posted

Zaktualizowałam pierwszą stronę, sprawdźcie Ciocie czy się wszystko zgadza.
Jaguska i ona02 wpłaciły stałe.
Reszta rozumiem, że na odłowienie? Bo tak wpisałam. Jesli coś pomieszałam, dajcie znać.

WPŁATY NA ODŁOWIENIE (na dzien dzisiejszy):

Bakusiowa - 100zł
Bogusik - 130,45zł (cegiełki z bazarku)

togaa -  30 zł
Aleksandra - 20 zł
Anna K., Kamil W. 20 zł
siostra shoto -  30 zł
shoto - 15 zł
od Cioci Asi i kolegów z pracy shoto - 90 zł

RAZEM: 435,45zł

Posted
47 minut temu, Bogusik napisał:

Udostępniłam na fb.Tak sobie myślę,że może podać tam link do wątku,bo to zawsze bardziej uwiarygodnia osobę,która zakłada takie wydarzenie ze zbiórką pieniędzy

Zgodnie z sugestią, w opisie wydarzenia podany jest link do wątku. Dziękuję ;)

43 minut temu, WiosnaA napisał:

To zdjęcie i widok Rudego mi spać nie daje od pierwszej chwili jak zobaczyłam.

Jakiż On jest potwornie smutny i samotny...te uszka....oczka poczciwe ma takie ta psina.

Dziękuję za podsunięcie zdjęcia - dodałam je jako te reprezentujące post z wpłatami. :)

Posted
O 22.06.2016 o 22:41, Tyś(ka) napisał:

......

Te psy przeżywają dramat po cichu, z dala od człowieka. Tak, jak żyją same, tak umierają same, tak walczą o jedzenie każdego dnia same, tak kładą się spać głodne same, tak potrącone przez samochód umierają same. Nikt ich losem się nie przejmuje, nauczyły się żyć obok ludzi i radzić sobie SAME. Jednak znam te psy i widzę, że nie wszystkim psom rola bycia samemu, z dala od człowieka odpowiada. Niektórym z nich można odczepić łatkę "dzikusek", a zamiast tego dać "skrzywdzony przez los".

Dlatego proszę, nie zostawiajcie mnie z dramatem tych psów same. MImo, że ich dramat nie nadaje się na pierwszą stronę gazet, a pomaganie jest bardziej po cichu niż w przypadku np. organizacji  masowego przyjazdu psów z Chin do nas... To one nas potrzebują. Widzę to w oczach tych, które już podchodzą do mnie na tyle blisko, by dostrzec w tych oczach "POMOCY". Widzę zresztą ten apel w oczach psów skulonych gdzieś daleko, daleko ode mnie... Nie mogę ich tak zostawić.

Proszę.

Niedawno trafiłam na ten wątek...nawet nie przeczytałam jeszcze całego...zapoznałam się z pierwszym postem i od końca  zaczęłam...dziś troszkę się zgłębiłam.

Pół roku temu Tyś(ka) pisała te słowa wyżej.

Bardzo się boję  łapania,ale podejmiemy próbę.....może się uda coś zmienić.

• Upvote 2
Posted
2 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Ale kim jest ta osóbka? Pod jakim nickiem się chowa?

Paulshadow...

.mogę być pośrednikiem jakby ktoś chciał coś kupić...szarlotkę np...hihi

• Upvote 1
Posted
10 godzin temu, WiosnaA napisał:

shoto, Kochana jesteś!.Dziękuję !

Byłam dzisiaj karmić dzikusy ale ich nie zastałem chyba były na spacerze bo też ich nie było w kryjówce.  Dzisiaj mocno wiało więc może byly schowane gdzieś indziej 

Posted
5 minut temu, shoto napisał:

To chyba zarządzenie losu że jeszcze ktoś chce nam pomóc 

I Ty jeszcze nie śpisz?...nocny marek

Wiem od Paulshadow, że pewna Pani- Patrycja N.(jeśli nie przekręciłam) podarowała złoty pierścioneczek do licytacji dla piesków.

Widać,że  los tych psiaków leży na sercu wielu osobom.

Posted
4 minuty temu, WiosnaA napisał:

Wiem od Paulshadow, że pewna Pani- Patrycja N.(jeśli nie przekręciłam) podarowała złoty pierścioneczek do licytacji dla piesków.

Ja też nie śpię. I podziwiam wszystkich ,a teraz szczególnie Wiosnę. Nie było jej nie było , a jak wróciła to pomnożoną mocą wzięła się do dzieła. Cały czas kibicuję Wam.

Posted
18 godzin temu, WiosnaA napisał:

shoto, Kochana jesteś!.Dziękuję !

Byłam dzisiaj karmić dzikusy ale ich nie zastałem chyba były na spacerze bo też ich nie było w kryjówce.  Dzisiaj mocno wiało więc może byly schowane gdzieś indziej 

Posted

Byłyśmy dzisiaj z elficzkowa u dzikuskow rano ich nigdzie nie było pytałyśmy nawet o nie ale dzisiaj rano ich nie było więc pewnie pogoda je zapchala do jakiejś kryjówki. 

Posted

Po naszym spotkaniu z shoto pojechałam jeszcze na zakupy i po jakiejś godzinie wracałam obok miejsca dzikusków. Był Lisek i Tinusia i jeszcze jeden mały czarny kundelek. I cóż robił ten mały, nieznajomy mi piesek ? Ano na całego uskuteczniał amory z Tinusią. Lisek stał obok. Czy to możliwe, że Tinka ma teraz cieczkę ?!  Mam nadzieję, że nasz plan powiedzie się w 100 % bo obawiam się, że niedługo będziemy mieli małe Cześki do wychowania !

Posted

Jestem pod ogromnym wrażeniem tego co się tutaj dla psiaków teraz dzieje :D  i trzymam mocno kciuki za środową akcję - oby udało się uratować wszystkie trzy Dzikuski.

Posted
10 godzin temu, WiosnaA napisał:

Aniu,a można by jeszcze na ten bazarek Paulshadow dołożyć jakieś fanty?

Posted
42 minut temu, Bogusik napisał:

Aniu,a można by jeszcze na ten bazarek Paulshadow dołożyć jakieś fanty?

Bogusiu,w sumie można,tylko że...bazarek jest w Anglii i tam są wszystkie rzeczy....kupują  na nim osoby w większości z Anglii,.. ale są też kupujący z Polski do których paczki zostaną stamtąd  tu wysłane,albo dopiero w styczniu rzeczy będą  przywiezione i ja tu już nadam pocztą w kraju/ jakoś tam dogadają się z kupującymi ....jeśli zaś chodziło by w drugą stronę wysyłać fanty,to nie wiem jak to zrobić,zapytać muszę jakby to zgrać.

Może przy każdym fancie wpis,..że wysyłka z tego a tego miejsca?

Nie mów,że jeszcze i Niemcy wpisać na listę trzeba by było...hihi

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, shoto napisał:

Byłyśmy dzisiaj z elficzkowa u dzikuskow rano ich nigdzie nie było pytałyśmy nawet o nie ale dzisiaj rano ich nie było więc pewnie pogoda je zapchala do jakiejś kryjówki. 

Przydał by się nam Szerlock Holmes  tam na miejscu....psiaki muszą gdzieś jeszcze mieć metę nocną i w dni deszczowe, skoro nie zawsze są tam rano.

Godzinę temu, elficzkowa napisał:

Po naszym spotkaniu z shoto pojechałam jeszcze na zakupy i po jakiejś godzinie wracałam obok miejsca dzikusków. Był Lisek i Tinusia i jeszcze jeden mały czarny kundelek. I cóż robił ten mały, nieznajomy mi piesek ? Ano na całego uskuteczniał amory z Tinusią. Lisek stał obok. Czy to możliwe, że Tinka ma teraz cieczkę ?!  Mam nadzieję, że nasz plan powiedzie się w 100 % bo obawiam się, że niedługo będziemy mieli małe Cześki do wychowania !

Ojej,....a kiedy miała szczeniaki ostatnio?

Posted
Teraz, WiosnaA napisał:

Przydał by się nam Szerlock Holmes  tam na miejscu....psiaki muszą gdzieś jeszcze mieć metę nocną i w dni deszczowe, skoro nie zawsze są tam rano.

Ojej,....a kiedy miała szczeniaki ostatnio?

Szczeniaki miała 15 sierpnia, własnie Czesiek jest z tego miotu