shoto Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 O 6.12.2016 o 14:41, elficzkowa napisał: shoto była dzisiaj u psiaków. Wstawiam zdjęcia,które zrobiła. Zobaczcie co ten szalony Lisek wyprawia na śniegu ! Ach to mały wariatuńcio ! Za nic nie mogę jednego zdjęcia odwrócić ale Liska i Tinusię dobrze widać. Smakowite jedzonko przyniosła ciocia shoto ! Mniam, mniam... No i najlepsze ! Lisek na śniegu ! Ale jazda ! Rudy taki dostojny 32 minut temu, WiosnaA napisał: Tyś(ka),odnośnie FB,... tu na dogo niewiele jest osób,które prężnie działają i zrobią tam wydarzenie.Dużo osób z dogo poszło na FB i tam zostało,a tu z przypadku tylko zagląda. Wiem,że jesteś młoda,to zapewne i znajomych fejsbukowych masz sporo.Roześlij więc do nich prośbę pw.,żeby ktoś założył takie wydarzenie,bo z jakichś powodów nie możesz/nie chcesz sama.Poza tym wydarzenie też trzeba doglądać,nie można ot tak założyć i niech wisi.A młodzi wiadomo,każdy internet ma teraz pod ręką i co rusz zajrzeć może w telefonie i dopilnować,żeby ono "żyło". Teraz jest okazja żeby tam zdobyć pieniążki,bo pieski faktycznie w ogromnej potrzebie,jak trafią już do hotelików,to nie poruszysz ludzi. Tylko radą służę,tam nie pomogę.Działaj! 4 godziny temu, WiosnaA napisał: Tyś(ka),dokładnie te kwestie dziś poruszyłam w rozmowie z ciocią elficzkową. Dobrze,że napisałaś. I teraz po kolei postaram się napisać co ustaliłam,choć składu i poprawności w pisaniu nie szukajcie,bo nie wiem jak się nazywam,o reszcie nie mówiąc. Jamor w niedziele nie łapie.Zostaje sobota,ale Jamor w najbliższą nie może(łapie we Wrocławiu). Umówiłam się na następną sobotę i w rezerwie wzięłam środę,bo ten dzień będzie miał też wolny. We środę jednak zdecydowanie dziewczyny nie mogą. Problem jest z odebraniem psów zaraz po złapaniu,kto,gdzie,jak, w czym je przechowa. Potrzebne są klatki,może być jedna duża- nie ma,-skąd wziąć też nie wiadomo. Po złapaniu pierwszego,Jamor nie może rozwozić/dowozić,trzeba odebrać,bo musi łapać kolejnego,a dzień jest krótki. Z trzema psami i klatkami,przechowaniem ciocia elficzkowa sama nie poradzi.Zapytałam,czy jakiegoś faceta nie dałoby się zwerbować,ale powiedziała,że niestety nie. I tu sprawa ugrzęzła. Resztkami rozumu przyszła mi inna myśl do głowy. Zadzwonić do Murki i poprosić o pomoc Jej męża.Murko,jesteście Wyjątkowymi i Wspaniałymi Ludźmi!...byliście ostatnią deską ratunku dla mnie,dla tych psów!... bez mrugnięcia powiedziałaś,że pomożecie! Tak samo jak wcześniej zapytałam o przechowanie awaryjne! Z całego serca Ci dziękuję! I konkrety,Łapanie uzgodnione na środę 14.12.16 Mąż Murki przyjedzie na miejsce i od Jamora będzie przejmować odłowione psiaki do swoich klatek. Wszystkie trafią od razu do weterynarza, a dopiero po oględzinach/zabezpieczeniu do Murki. Nawet jak docelowe miejsce u niej się nie zwolni (o którym pisałam wcześniej),to Murka przeorganizuje hotelik żeby przyjąć nasze pieski. Za przyjazd męża Murki oczywiście trzeba będzie zapłacić (odległość nie jest zbyt duża) no i nie wiadomo jak długo będzie musiał czekać z odbiorem. Przy tak dużej akcji,uważam,że nawet lepiej i bezpieczniej,że to będzie osoba z psim doświadczeniem czyli Tż Murki. Jeśli nie zgadzacie na takie rozwiązanie (bo sama je podjęłam)-,bo koszty,czy inne powody,- piszcie, się nie pogniewam Ja we środę mogę się zerwać z pracy. elficzkowa i tyś mają mój nr można się ze mną kontaktować. Data odłowu szczególna bo w moje urodziny oby była szczegolna i dla dzikuskow Quote
WiosnaA Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Super!,...shoto,a znasz Wszystkie miejsca dzikusków?... jakby np.odbiegły i gdzie się chowają? Quote
shoto Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 O 6.12.2016 o 14:41, elficzkowa napisał: shoto była dzisiaj u psiaków. Wstawiam zdjęcia,które zrobiła. Zobaczcie co ten szalony Lisek wyprawia na śniegu ! Ach to mały wariatuńcio ! Za nic nie mogę jednego zdjęcia odwrócić ale Liska i Tinusię dobrze widać. Smakowite jedzonko przyniosła ciocia shoto ! Mniam, mniam... No i najlepsze ! Lisek na śniegu ! Ale jazda ! Rudy taki dostojny ! Ja jestem na miejscu pracuje ale zawsze mogę wyskoczyć Quote
bakusiowa Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Poszła wczoraj deklaracja oraz na odłowienie psinek. Quote
shoto Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Nie znam miejsc wszystkich ale znam teren i jak mi dziewczyny wytlumaczą to wszystko ogarnę Quote
elficzkowa Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Shoto na pewno sobie poradzi ! Porozmawiamy i damy jej namiary na kryjówki dzikusków. Quote
elficzkowa Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Zakładam, że dzikuski zostaną złapane. Jest u mnie karma, którą ostatnio zamawiałam dla psiaków. Myślę, że trzeba aby pojechała razem z nimi. Mam nadzieję, że to nie byłby kłopot aby została zabrana. Ponieważ ja mogę w miejsce łapania dotrzeć najwcześniej ok.15.30 - 16.00 porozmawiam ze shoto i ona by ją przekazała. Gdyby jednak, któryś psiak został zostawimy trochę puszek dla niego. Quote
elficzkowa Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 3 godziny temu, bakusiowa napisał: Poszła wczoraj deklaracja oraz na odłowienie psinek. I deklaracja już na dzikuskowym koncie: bakusiowa - 100 zł - na odłowienie dzikusków bakusiowa - 50 zł - deklaracja stała dla dzikusków Pięknie dziękujemy Quote
elik Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Mi się udało :) Kochane Dziewczyny macie serca jak dzwony i jesteście dzielne. Super precyzyjny plan i gorąco życzę, żeby się udało złapać wszystkie psiaczki. Na tym etapie niestety nie mogę pomóc. Ale jak już będą bezpieczne w DT, czy hotelu, uwzględnię je w bazarkach. Trzymam kciuki, powodzenia 1 Quote
*Magda* Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Tak się ten wątek rozruszał, że zaczynam wierzyć w świąteczny cud i psiaki spędzą Wigilię "pod dachem" :) Ja od wtorku będę bez neta :/ Mam nadzieję, że uda mi się gdzieś w środę wieczorem wejść na dogo i przeczytam, że wszystko poszło zgodnie z planem ;) Quote
shoto Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Byłam dzisiaj karmić dzikusy ale ich nie zastałem chyba były na spacerze bo też ich nie było w kryjówce. Dzisiaj mocno wiało więc może byly schowane gdzieś indziej Quote
elficzkowa Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Na koncie dzikusków kolejna wpłata: Bogusik - cegiełki dla dzikusków z bazarku WiosnaA - 130,45 zł Pięknie dziękujemy Wpłatę potwierdziłam na bazarku WiosnaA Quote
elficzkowa Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Godzinę temu, shoto napisał: Byłam dzisiaj karmić dzikusy ale ich nie zastałem chyba były na spacerze bo też ich nie było w kryjówce. Dzisiaj mocno wiało więc może byly schowane gdzieś indziej No własnie...One mają naprawdę wiele kryjówek. Zapewne później przyszły na jedzonko. Jutro karmi je p.Ania a ja będę w sobotę. Quote
Tyśka) Posted December 8, 2016 Author Posted December 8, 2016 19 godzin temu, elficzkowa napisał: Będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze ! Przecież to już za tydzień - Wielki Dzień dla Rudego, Tinusi i Liska ! Ależ mam stracha ! Ja też mam ogromnego stracha, ale powtarzam sobie, że w końcu to czas Cudów, prawda? 18 godzin temu, Bogusik napisał: Aniu,brak mi słów uznania za ten cały KAWAŁ DOBREJ ROBOTY,KTÓRY ZROBIŁAŚ !:) :) :) W środę popadamy tu wszystkie z nerwów,ale nic to,jeżeli wreszcie zaświeciło zielone światełko realnej pomocy psiaczkom! Dziękuję z całego serducha Tobie i murkowemu hotelikowi, za tak bezcenną pomoc :) To prawda. WiosnAa przyszła, napisała, poczarowała i wszystko nagle ruszyło z kopyta. Niezwykłe! Murkowie też mają ogromne serca, bardzo się cieszę, że mam wokół siebie takich Ludzi, jak Wy! :) 15 godzin temu, WiosnaA napisał: Tyś(ka),odnośnie FB,... tu na dogo niewiele jest osób,które prężnie działają i zrobią tam wydarzenie.Dużo osób z dogo poszło na FB i tam zostało,a tu z przypadku tylko zagląda. Wiem,że jesteś młoda,to zapewne i znajomych fejsbukowych masz sporo.Roześlij więc do nich prośbę pw.,żeby ktoś założył takie wydarzenie,bo z jakichś powodów nie możesz/nie chcesz sama.Poza tym wydarzenie też trzeba doglądać,nie można ot tak założyć i niech wisi.A młodzi wiadomo,każdy internet ma teraz pod ręką i co rusz zajrzeć może w telefonie i dopilnować,żeby ono "żyło". Teraz jest okazja żeby tam zdobyć pieniążki,bo pieski faktycznie w ogromnej potrzebie,jak trafią już do hotelików,to nie poruszysz ludzi. Tylko radą służę,tam nie pomogę.Działaj! Aniu, chciałabym pomóc, ale po prostu moje wydarzenia nie mają odzewu. Mam słaby zasięg, bo i niewielu znajomych na fb. Psiarze pośród moich znajomych już dawno wiedzą o dzikuskach, parę z nich dzisiaj poprosiło o nr konta i coś wpłacą - nie są to zawrotne kwoty, bo sami się uczą i dorywczo pracują, ale grosik do grosika... Napisałam też do osób, które zgłosiły się w sprawie zbiórki polarowo-puszkowo-styropianowej, czy byliby w stanie wpłacić zamiast tego parę groszy. Kilkakrotnie zakładałam wydarzenia zwierzakom Dory, dwa razy swoim podopiecznym, ale spotykałam się albo z ciszą, albo z nieprzyjemnościami. Ostatnio zostałam okrzyknięta oszustką (a nie zbierałam pieniądze na swoje konto ani nic), niestety przyciągam samym krzykaczy... a to mnie kosztuje strasznie dużo nerwów. Dlatego obiecałam sobie, że nigdy więcej nie założę wydarzenia. Jednak to nie jest ważne... Najbardziej boję się, żeby ludzie z mojej okolicy nie wpadli na genialny plan łowienia psów na własną rękę (już ktoś mi napisał na pw, że za takie pieniądze sam by łapał, na szczęście miejsce pobytu psiaków nie poznał) i mogą wystraszyć psy na amen... Dzikuski są kojarzone w okolicy, więc jak wkleję zdjęcia i sprawę rozdmucham to ktoś może się przyczepić i wpaść na głupi pomysł...tak było z półdzikimi kotami, którym założyłam wydarzenie 2lata temu. Oczywiście, jeśli nikt się inny nie znajdzie do założenia wydarzenia (bo pytam od paru dni wśród znajomych o to, to nie tak że siedzę z założonymi rękami), to założę jutro z rana. Tylko liczę na obecność Waszą, bo mnie przez cały weekend nie ma i raczej nie będę miała jak na bieżąco odpowiadać na posty pojawiające się na wydarzeniu, pewnie też zdarzy mi się coś przeoczyć, bo fejsbuk nie jest czytelny. 14 godzin temu, shoto napisał: Ja jestem na miejscu pracuje ale zawsze mogę wyskoczyć Cudownie! :) Dziękuję! 10 godzin temu, bakusiowa napisał: Poszła wczoraj deklaracja oraz na odłowienie psinek. bakusiowa! Ogromne DZIĘKUJĘ! :) 9 godzin temu, elficzkowa napisał: Shoto na pewno sobie poradzi ! Porozmawiamy i damy jej namiary na kryjówki dzikusków. Dobrze, że jesteś! :) 9 godzin temu, elficzkowa napisał: Zakładam, że dzikuski zostaną złapane. Jest u mnie karma, którą ostatnio zamawiałam dla psiaków. Myślę, że trzeba aby pojechała razem z nimi. Mam nadzieję, że to nie byłby kłopot aby została zabrana. Ponieważ ja mogę w miejsce łapania dotrzeć najwcześniej ok.15.30 - 16.00 porozmawiam ze shoto i ona by ją przekazała. Gdyby jednak, któryś psiak został zostawimy trochę puszek dla niego. Miejmy nadzieję, że faktycznie dzikuski zostaną złapane. Wszystkie, bo nie wyobrażam sobie, gdyby nie daj Bóg dwa zostały złapane, a trzeciego by się nie udało i by został sam... Myślę, że Murek zmieści karmy w samochodzie. :) 7 godzin temu, elik napisał: Mi się udało :) Kochane Dziewczyny macie serca jak dzwony i jesteście dzielne. Super precyzyjny plan i gorąco życzę, żeby się udało złapać wszystkie psiaczki. Na tym etapie niestety nie mogę pomóc. Ale jak już będą bezpieczne w DT, czy hotelu, uwzględnię je w bazarkach. Trzymam kciuki, powodzenia Dziękuję za Twoją obecność na wątku :) 2 godziny temu, *Magda* napisał: Tak się ten wątek rozruszał, że zaczynam wierzyć w świąteczny cud i psiaki spędzą Wigilię "pod dachem" :) Ja od wtorku będę bez neta :/ Mam nadzieję, że uda mi się gdzieś w środę wieczorem wejść na dogo i przeczytam, że wszystko poszło zgodnie z planem ;) Ja też zaczynam w to wierzyć :) Ja w środę to chyba na filozofii jajko zniosę :)) Mam nadzieję, że się uda i ktoś podeśle mi smsa o sukcesie. 33 minut temu, elficzkowa napisał: Na koncie dzikusków kolejna wpłata: Bogusik - cegiełki dla dzikusków z bazarku WiosnaA - 130,45 zł Pięknie dziękujemy Wpłatę potwierdziłam na bazarku WiosnaA Bardzo, bardzo dziękujemy Wpłacającym! Za chwilkę zakutalizuję pierwszą stronę! 22 minut temu, elficzkowa napisał: No własnie...One mają naprawdę wiele kryjówek. Zapewne później przyszły na jedzonko. Jutro karmi je p.Ania a ja będę w sobotę. Miejmy nadzieję, że będą podczas łapania... bo tak się boję, że akurat się pochowają albo nasz włóczykij-Rudy wpadnie na pomysł wycieczki na własną łapę :( Quote
Marysia R. Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Cały czas śledzę wątek i trzymam kciuki za wszystkie działania zmierzające w kierunku zabrania dzikuków z ulicy :) Pomyślałam, że postaram się dołożyć również od siebie, malutką cegiełkę do tego dzieła i tak powstał bazarek :) Zapraszam serdecznie: Quote
Tyśka) Posted December 8, 2016 Author Posted December 8, 2016 1 godzinę temu, jaguska napisał: Stała poleciała jaguska, miło Cię czytać na wątku :) Ślicznie dziękuję za stałą! 14 minut temu, Marysia O. napisał: Cały czas śledzę wątek i trzymam kciuki za wszystkie działania zmierzające w kierunku zabrania dzikuków z ulicy :) Pomyślałam, że postaram się dołożyć również od siebie, malutką cegiełkę do tego dzieła i tak powstał bazarek :) Zapraszam serdecznie: Marysiu.... :) Quote
shoto Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 Kochani błagam o wydarzenie na fb ktoś się deklarował że zrobi. Ja po prostu nie potrafię Quote
WiosnaA Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 Marysiu O.,najserdeczniej dziękuję za wsparcie!,...sam mój bazar nie da rady z kosztami, niestety. Shoto,przez te kilka dni masz bojowe zadanie! Obcykaj wszystkie kryjówki i mety psiaków,może się uda Ci namierzyć skąd też rano wychodzą. Im więcej się dowiesz tym lepsze przygotowanie będzie na środę,bo wtedy to info przekażesz Jamorowi i łatwiej pójdzie. Środa rano się budzisz i telefon na sznurek na szyję....hihi.Jamor z trasy będąc już bliżej celu do Ciebie zadzwoni. Ja się odezwę do Ciebie. Niżej w linku ważny punkt ze zlecenia,które złożyłam Jamorowi. Nie wstawiam całości,bo tam same adresy i telefony. http://pl.tinypic.com/m/jhrdaw/3 1 Quote
shoto Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 Godzinę temu, WiosnaA napisał: Marysiu O.,najserdeczniej dziękuję za wsparcie!,...sam mój bazar nie da rady z kosztami, niestety. Shoto,przez te kilka dni masz bojowe zadanie! Obcykaj wszystkie kryjówki i mety psiaków,może się uda Ci namierzyć skąd też rano wychodzą. Im więcej się dowiesz tym lepsze przygotowanie będzie na środę,bo wtedy to info przekażesz Jamorowi i łatwiej pójdzie. Środa rano się budzisz i telefon na sznurek na szyję....hihi.Jamor z trasy będąc już bliżej celu do Ciebie zadzwoni. Ja się odezwę do Ciebie. Niżej w linku ważny punkt ze zlecenia,które złożyłam Jamorowi. Nie wstawiam całości,bo tam same adresy i telefony. http://pl.tinypic.com/m/jhrdaw/3 postaram się ja mogę elficzkowa jutro mi pokaże całe obejście naszych dzikusków i będziemy działać. Quote
shoto Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 Byłam dzisiaj karmić dzikusy ale ich nie zastałem chyba były na spacerze bo też ich nie było w kryjówce. Dzisiaj mocno wiało więc może byly schowane gdzieś indziej Quote
shoto Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 https://www.facebook.com/events/1211466172294609/ wydarzenie na fb Quote
WiosnaA Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 3 godziny temu, shoto napisał: Mamy kolejne pieniążki :) 1 godzinę temu, shoto napisał: https://www.facebook.com/events/1211466172294609/ wydarzenie na fb 1 godzinę temu, shoto napisał: Byłam dzisiaj karmić dzikusy ale ich nie zastałem chyba były na spacerze bo też ich nie było w kryjówce. Dzisiaj mocno wiało więc może byly schowane gdzieś indziej shoto, Kochana jesteś!.Dziękuję ! Quote
Tyśka) Posted December 9, 2016 Author Posted December 9, 2016 Zgodnie z obietnicą, założyłam wydarzenie. Dziękuję shoto, że podesłała link wydarzenia na dogo, bo ten weekend dla mnei jest zbyt krótki i nie mam za bardzo czasu na bieżąco wszystko pisać :). Proszę, zapraszajcie znajomych i udostępniajcie. Podsyłam jeszcze raz: https://www.facebook.com/events/1211466172294609/?active_tab=discussion Wiem, że moi znajomi mają też podesłać parę groszy, bo prosili mnie o nr konta, więc miejmy nadzieję, że wspólnymi siłami uporamy się z finansami. Quote
Recommended Posts