Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='madcat1981']Właśnie zrobiłam przelew z ciuszkowego bazarku dla Lolka. Uzbierało się 229 zł :multi: Będe czekać na potwierdzenie i wystawiam dalej :)[/QUOTE]

Bardzo Ci dziękuję za bazarek:loveu:

Posted

[quote name='madcat1981']Właśnie zrobiłam przelew z ciuszkowego bazarku dla Lolka. Uzbierało się 229 zł :multi: Będe czekać na potwierdzenie i wystawiam dalej :)

I ja !!!! I ja !!!! Ogromnie dziekuje !!! Tyle pracy i serca w to wkładasz ! I czasu !!!
Finansów pilnowac, wątek podnosić, odpowiadać na miliony pytań, pakować, gnać na pocztę a tam kolejki zawsze...!
No, strasznie dużo roboty !!!!

Madcat !!! Jesteś wyjątkowa !!!! Co bysmy bez ciebie zrobili ..!???

Posted

Neostrada mi padła przez Swieta:mad::mad::mad: ,ale ja w końcu zreanimowali i wieczorem napisze jaki z Lolka słodziak.....:mad:

Posted

[quote name='togaa']Neostrada mi padła przez Swieta:mad::mad::mad: ,ale ja w końcu zreanimowali i wieczorem napisze jaki z Lolka słodziak.....:mad:

Wszyscy wiedzą, że słodziak:loveu::multi:i grzeczniutki maluszek, cudeńko:eviltong::loveu::loveu:

Posted

[quote name='madcat1981']Właśnie zrobiłam przelew z ciuszkowego bazarku dla Lolka. Uzbierało się 229 zł :multi: Będe czekać na potwierdzenie i wystawiam dalej :)[/QUOTE]

wpłata jest już na koncie, dziękujemy ! :) :)

Posted

Energy napisał(a):
Wszyscy wiedzą, że słodziak:loveu::multi:i grzeczniutki maluszek, cudeńko:eviltong::loveu::loveu:

Wcale nie słodziak i wcale nie cudeńko.....:mad:
Ten jego temperament i żywiołowość są nie do opanowania ... No i Lolo cały czas próbuje przejąć władze....
Wszędzie musi być pierwszy.....

Ostatnio przewietrzalismy gości po lesie w towarzystwie Lolka i małego Pepi.
Lolo cały czas musiał iść na przodzie, przed Pepelem. Nie pozwalał sie wyminąć....Cały czas wyścigi i walka o pierwszeństwo...
I mowy nie ma żeby go choc na sekunde puścić z linewki...Głuchota totalna ...
Zero reakcji na wołanie, nie istnieje nic i nikt...

No i to rzucanie sie po drodze na wszystkie wieksze,mijane psy. .. Nie mam pojecia co z tym zrobic....?
Z taka wściekłościa wystartował do bernardyna że trudno go było utrzymać. Córa złapała Lolka na ręce, a gad złapał ją za policzek....Na szczeście nie przebił skóry..
Wiedział że nabroił i szedł już dalej cichutki i spokojniutki jak baranek....Tylko łypał na nas co chwila tymi swoimi gałami....

Wczoraj nasza p.Agata natłukła mi do głowy że mam gada 'sprowadzic do parteru", przestać wyróżniać, niezauważać...
Aaaa.... i wywalic z łóżka !
Słowem, Lolo na sam koniec stada marsz !
Dobrze sie tak mówi, gorzej wprowadzic w zycie.

Posted

Podobno na taką "agresję smyczową" działa po pierwsze brak reakcji (idziemy dalej, ciągniemy psa za sobą i nic nie mówimy, a tym bardziej nie krzyczymy "cicho itp" i nie bierzemy na ręce) a po drugie można podczas mijania z innym psem odwracać uwagę smaczkiem, zabawą, słowną pochwałą, tak żeby mu się zakodowało, że jak mijamy psa to jest fajnie i miło i są nagrody.

Posted

linewka typu flex nie jest dobrym rozwiązaniem, bo ciężko ją szybko ściągnąć do siebie. Lepsza byłaby zwykła smyczka, taką w której łatwo kontrolować długość i napięcie. Warto zaobserwować też, czy podczas kontaktów z psami napięcie smyczy ma znaczenie. Często bywa tak, ze dopóki smycz jest luźna pies jest spokojny, a gdy tylko ją napinamy zaczyna się szał.

Lolek, ty nie szalej tylko skup się na sikaniu. Gadzino prześliczna:)

Posted

diuna_wro napisał(a):
Podobno na taką "agresję smyczową" działa po pierwsze brak reakcji (idziemy dalej, ciągniemy psa za sobą i nic nie mówimy, a tym bardziej nie krzyczymy "cicho itp" i nie bierzemy na ręce) a po drugie można podczas mijania z innym psem odwracać uwagę smaczkiem, zabawą, słowną pochwałą, tak żeby mu się zakodowało, że jak mijamy psa to jest fajnie i miło i są nagrody.

zgadzam się w 100% i konsekwentnie proszę ;)

ugotowałam dziś trochę wątróbki z warzywkami, bo muszę wypróbować nowe foremki do ciasteczek, także proszę uprzedzić Lola o nowej dostawie ciastek w najbliższym czasie :evil_lol:

Posted

[quote name='Smyku']Lolusiu , przyszłam cię wyprzytulać .

Dopiero teraz dojrzałam ten wpis...!
Smyku, ja Ci go najlepiej spakuję i wyslę priorytetem.;)

Maż inaczej o nim nie mówi jak 'ta psia cholera ..". Wiem,że to mało eleganckie ale adekwatne....;)

Posted

togaa napisał(a):

Maż inaczej o nim nie mówi jak 'ta psia cholera ..". Wiem,że to mało eleganckie ale adekwatne....;)

I tak nie wierzę, Loluś jest takim delikatnym, cudnym psiaczkiem:loveu:

Posted

JPG zostal obsmarowany na wszystkie strony :evil_lol:

A teraz wiadomosci z "Psiej Ławeczki "

Ciekawe co oni tam sobie szepcą ;)

I jeszcze 'Kurduple", a może "Dwaj Przyjaciele" ;)

Posted

kurcze, nie dałam rady upiec ciasteczek dla JPG....przepraszam, obiecuję że w tym tygodniu to już na pewno upiekę i prześlę....

A Lolo jaki czyściutki i bielutki :)

i wiesz Togaa tak sobie myslę, że Pompon byłby wpsaniałym dopełnieniem dla Twojej gromadki, bo Lolo jako jedyny biały pewnie czuje sie nieco wyobcowany....

Posted

Ale Pomponowa wykombinowała z Pomponem.???.

Taaa...moj mąż wręcz doczekać sie nie może 6-go psa....!!!!/ O kotach nie wspomnę/..

Ta Lolusiowa biel to dzieki Twojemu szamponikowi. Lolcio ma po nim , takie śliczne, jedwabiste piórka na sobie, że żal obcinać.
Na pewno jest antyalergiczny...
Niestety, kołtunią mu sie pod szelkami i pod pieluchą.

Posted

Swiete słowa, święte słowa...

Tym bardziej że Lola Pomponowa jest jedynaczką !!!!! / I bardzo przypomina Pomponika . Wersja black./

A swoja drogą to Kochana Pomponowa mogłaby jakis plakacik naszemu Popo stworzyc i w miejscu pracy umieścić.....;).