Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='madcat1981']Właśnie zrobiłam przelew z ciuszkowego bazarku dla Lolka. Uzbierało się 229 zł :multi: Będe czekać na potwierdzenie i wystawiam dalej :)[/QUOTE]

Bardzo Ci dziękuję za bazarek:loveu:

Posted

[quote name='madcat1981']Właśnie zrobiłam przelew z ciuszkowego bazarku dla Lolka. Uzbierało się 229 zł :multi: Będe czekać na potwierdzenie i wystawiam dalej :)[/QUOTE]

I ja !!!! I ja !!!! Ogromnie dziekuje !!! Tyle pracy i serca w to wkładasz ! I czasu !!!
Finansów pilnowac, wątek podnosić, odpowiadać na miliony pytań, pakować, gnać na pocztę a tam kolejki zawsze...!
No, strasznie dużo roboty !!!!

[B]Madcat [/B]!!! Jesteś wyjątkowa !!!! Co bysmy bez ciebie zrobili ..!???

Posted

Neostrada mi padła przez Swieta:mad::mad::mad: ,ale ja w końcu zreanimowali i wieczorem napisze jaki z [B]Lolka[/B] słodziak.....:mad:

Posted

[quote name='togaa']Neostrada mi padła przez Swieta:mad::mad::mad: ,ale ja w końcu zreanimowali i wieczorem napisze jaki z [B]Lolka[/B] słodziak.....:mad:[/QUOTE]

Wszyscy wiedzą, że słodziak:loveu::multi:i grzeczniutki maluszek, cudeńko:eviltong::loveu::loveu:

Posted

wpłata jest już na koncie, dziękujemy ! :) :)

Posted

[quote name='Energy']Wszyscy wiedzą, że słodziak:loveu::multi:i grzeczniutki maluszek, cudeńko:eviltong::loveu::loveu:[/QUOTE]

Wcale nie słodziak i wcale nie cudeńko.....:mad:
Ten jego temperament i żywiołowość są nie do opanowania ... No i Lolo cały czas próbuje przejąć władze....
Wszędzie musi być pierwszy.....

Ostatnio przewietrzalismy gości po lesie w towarzystwie Lolka i małego Pepi.
Lolo cały czas musiał iść na przodzie, przed Pepelem. Nie pozwalał sie wyminąć....Cały czas wyścigi i walka o pierwszeństwo...
I mowy nie ma żeby go choc na sekunde puścić z linewki...Głuchota totalna ...
Zero reakcji na wołanie, nie istnieje nic i nikt...

No i to rzucanie sie po drodze na wszystkie wieksze,mijane psy. .. Nie mam pojecia co z tym zrobic....?
Z taka wściekłościa wystartował do bernardyna że trudno go było utrzymać. Córa złapała Lolka na ręce, a gad złapał ją za policzek....Na szczeście nie przebił skóry..
Wiedział że nabroił i szedł już dalej cichutki i spokojniutki jak baranek....Tylko łypał na nas co chwila tymi swoimi gałami....

Wczoraj nasza p.Agata natłukła mi do głowy że mam gada 'sprowadzic do parteru", przestać wyróżniać, niezauważać...
Aaaa.... i wywalic z łóżka !
Słowem, Lolo na sam koniec stada marsz !
Dobrze sie tak mówi, gorzej wprowadzic w zycie.

Posted

Podobno na taką "agresję smyczową" działa po pierwsze brak reakcji (idziemy dalej, ciągniemy psa za sobą i nic nie mówimy, a tym bardziej nie krzyczymy "cicho itp" i nie bierzemy na ręce) a po drugie można podczas mijania z innym psem odwracać uwagę smaczkiem, zabawą, słowną pochwałą, tak żeby mu się zakodowało, że jak mijamy psa to jest fajnie i miło i są nagrody.

Posted

linewka typu flex nie jest dobrym rozwiązaniem, bo ciężko ją szybko ściągnąć do siebie. Lepsza byłaby zwykła smyczka, taką w której łatwo kontrolować długość i napięcie. Warto zaobserwować też, czy podczas kontaktów z psami napięcie smyczy ma znaczenie. Często bywa tak, ze dopóki smycz jest luźna pies jest spokojny, a gdy tylko ją napinamy zaczyna się szał.

Lolek, ty nie szalej tylko skup się na sikaniu. Gadzino prześliczna:)

Posted

[quote name='diuna_wro']Podobno na taką "agresję smyczową" działa po pierwsze brak reakcji (idziemy dalej, ciągniemy psa za sobą i nic nie mówimy, a tym bardziej nie krzyczymy "cicho itp" i nie bierzemy na ręce) a po drugie można podczas mijania z innym psem odwracać uwagę smaczkiem, zabawą, słowną pochwałą, tak żeby mu się zakodowało, że jak mijamy psa to jest fajnie i miło i są nagrody.[/QUOTE]

zgadzam się w 100% i konsekwentnie proszę ;)

ugotowałam dziś trochę wątróbki z warzywkami, bo muszę wypróbować nowe foremki do ciasteczek, także proszę uprzedzić Lola o nowej dostawie ciastek w najbliższym czasie :evil_lol:

Posted

[quote name='Smyku']Lolusiu , przyszłam cię wyprzytulać .[/QUOTE]

Dopiero teraz dojrzałam ten wpis...!
[B]Smyku,[/B] ja Ci go najlepiej spakuję i wyslę priorytetem.;)

Maż inaczej o nim nie mówi jak 'ta psia cholera ..". Wiem,że to mało eleganckie ale adekwatne....;)

Posted

[quote name='togaa']
Maż inaczej o nim nie mówi jak 'ta psia cholera ..". Wiem,że to mało eleganckie ale adekwatne....;)[/QUOTE]

I tak nie wierzę, Loluś jest takim delikatnym, cudnym psiaczkiem:loveu:

Posted

JPG zostal obsmarowany na wszystkie strony :evil_lol:

A teraz wiadomosci z "Psiej Ławeczki "

[IMG]http://img541.imageshack.us/img541/4364/dsc00071.jpg[/IMG]

Ciekawe co oni tam sobie szepcą ;)

I jeszcze 'Kurduple", a może "Dwaj Przyjaciele" ;)

[IMG]http://img32.imageshack.us/img32/4185/dsc00072vp.jpg[/IMG]

Posted

Przepraszam najmocniej , ale tu tyle dobrych duszyczek ::

[url]http://www.dogomania.pl/threads/183526-Sunia-wyrzucona-z-auta-jest-w-strasznym-stanie-BA-agam-o-pomoc-dla-niej?p=14469570#post14469570[/url]

Posted

Chłopaki są super !

Lolo tak zarósł że wygląda dwa razy wiekszy od Pepi a ważą prawie tyle samo...;)

[IMG]http://img541.imageshack.us/img541/4364/dsc00071.jpg[/IMG]

Posted

kurcze, nie dałam rady upiec ciasteczek dla JPG....przepraszam, obiecuję że w tym tygodniu to już na pewno upiekę i prześlę....

A Lolo jaki czyściutki i bielutki :)

i wiesz Togaa tak sobie myslę, że Pompon byłby wpsaniałym dopełnieniem dla Twojej gromadki, bo Lolo jako jedyny biały pewnie czuje sie nieco wyobcowany....

Posted

Jakos ostanio mnie ciotek tutaj.
Kiedyś pisałam o gatkach na pieluche dla Lola. Ostanio im sie doglebnie przyjrzalam pod katem jak to opisalas togaa. Niesty one takie bardzie damskie (takie plytkie) i hydraulika Lola moze sie nie zmiescic tam.

Sorki za offa szukam pilnie domku dla pieska
[SIZE=2][URL]http://www.dogomania.pl/threads/183004-Młody-nieduży-błąka-się-po-wsi-pod-Warszawą-i-szuka-domu[/URL][/SIZE]

Posted

Ale Pomponowa wykombinowała z Pomponem.???.

Taaa...moj mąż wręcz doczekać sie nie może 6-go psa....!!!!/ O kotach nie wspomnę/..

Ta Lolusiowa biel to dzieki Twojemu szamponikowi. Lolcio ma po nim , takie śliczne, jedwabiste piórka na sobie, że żal obcinać.
Na pewno jest antyalergiczny...
Niestety, kołtunią mu sie pod szelkami i pod pieluchą.

Posted

Swiete słowa, święte słowa...

Tym bardziej że Lola Pomponowa jest jedynaczką !!!!! / I bardzo przypomina Pomponika . Wersja black./

A swoja drogą to Kochana Pomponowa mogłaby jakis plakacik naszemu Popo stworzyc i w miejscu pracy umieścić.....;).