Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 16.11.2023 o 16:46, Poker napisał:

Moja Loczunia umarła wczoraj 😞

Tak mi przykro :((

Trzymaj się.

Moja odeszła w kwietniu a nadal serce tak boli jakby to było wczoraj.

Posted

Lolusi, chociaż ty się trzymaj.

Współczuję. Bardzo mi przykro.

Posted

Pokerku, strasznie mi przykro... współczuję 😞

Posted
Dnia 20.11.2023 o 10:16, NikaEla napisał:

Poker, bardzo współczuję Loczki, pamiętam jak ją brałaś ze schroniska,   to było dopiero co...

Byłyśmy wtedy razem. A to już prawie 9 lat temu.

• Like 1
Posted

Boję się, Pokerku tego co przed nami. Ile razy pomyślę o Loczce i o Tobie, boję się.

A Wam wszystkim  kochane dziękuję że tu jesteście. To bardzo wspierające.    Lolo swoje życie ograniczył do trzech czynności; spanie, jedzenie i szczekanie. Już nie ma dla Niego różnicy czy ja jestem ,czy mnie nie ma. Nawet gdy go tulę, drapię za uszkiem, Lolo  szczeka. Mąż wtedy włącza telewizor na full aż drżą szyby i mamy wesoło. Aa… i jeszcze ten napadowy świszczący, bezgłośny jakby kaszel. Bardzo skrupulatnie muszę Lolusiowi dawkować leki, wtedy napadów jest znacznie mniej .

Zarośnięty na maxa. Od czerwca, gdy obciachała Go Oneczka03,  Lolo nie widział nożyczek. Gryzie, gdy próbuję mu wyciąć jakieś dredy, nie ma już dawnej do mnie cierpliwości. I tak jestem uprzywilejowana, bo mąż nawet Jego posłanka nie może przesunąć.

Nie chcę krakać, tfu, tfu, ale nie wiem kto by Lolusia „przytulił”, gdybym  tak sobie na Karaiby poleciała?  Nawet ze Schroniska dostał by eksmisję.

Pokerku, bardzo dziękuję za psie pieluchy, Oneczce03 za podkłady, oszczędzamy ale i tak zużycie jest ogromne . A... i za wpłatę od Poker 50,00 zł na leki (25.X.2023). I za bazarek, oczywiście.                        Loluś zawsze był kosztowny w utrzymaniu, a  teraz to katastrofa .

Fotel rezydencki ;

zmniejsz.jpg.61d3f0e08527d674f14c1bc9607a8e84.jpg

• Like 4
Posted

image.jpeg.c7cb0cdd84d7374b4bfb3032fc45b0b7.jpeg

Basiu Nasza kochana

Dzisiaj święto jednej BASI
co się do niej LOLUŚ łasi.

Więc spieszymy z tej przyczyny
słać życzenia od rodziny.

A rodzina
DOGO duża
to czasami trochę wzrusza,

jak się martwią o futrzaki
bardziej niż o własne fraki.

Więc
BASIEŃKO nasza droga,
żebyś była zawsze zdrowa,

i uśmiechu miała wiele,
bo Ci nasi przyjaciele

tego waśnie potrzebują,
z tym się właśnie dobrze czują.

No i jeszcze kasy wiele,
bo Ci nasi przyjaciele,

wciąż zjadają wszystkie smaczki,
potrzebują na kubraczki,

na likarstwa i jedzonko
więc się nie martw mocno słonko,

bo być musisz najweselsza,
żeby wątek był na pierwszej

Kwiaty dla ciebie od misia - Gify i obrazki na GifyAgusi.pl

tylko wiosny w serduchu

• Like 4
  • Upvote 1
  • 3 weeks later...
Posted

U progu Nowego 2024 Roku z całego serca życzę Wam dobra i radości na najbliższe 366 dni, zdrowia, pomyślności i wielu, wielu uratowanych zwierzaków, aby za rok nie zabrakło Wam nikogo z tych dwunożnych i czterołapnych...

657c18103c685_o_full.jpg

• Like 2
  • 5 weeks later...
Posted
Dnia 30.01.2024 o 08:58, Nadziejka napisał:

💜

Spokojnego dnia
  zapraszam w odwiedziny na kramik wyczarowany Lolusiowi

Nadziejeczko -Loluś pięknie dziękuje 😘🌺

Posted

Długo nas tu nie było.

Do  Lecznicy  też chodziłam tylko po Lolusiowe leki, odkładając  wizytę z tygodnia na tydzień. Ostatnio Lolusia  kaszel stał się  cichy , tchawiczny, bardzo  wyczerpujący. Jakby już nie miał siły kaszleć. Pojechaliśmy w środę, tydzień temu., z filmikiem na komórce. Rtg  nie dał złudzeń. Guz pod serduszkiem rośnie .Jest Wielki. Uciska tchawicę i serce.

Pociechą są parametry nerkowe, specjalist. karma działa.   Loluś śpi po kilkanaście godzin.Na moim łóżku,oczywiście. Tylko w tym czasie mogę wyjść z domu, coś w nim zrobić. Chodzimy wtedy  wszyscy na paluszkach , mówimy szeptem i nadsłuchujemy czy aby się nie obudził. Potem przeprowadzka do kuchni i  na fotel w salonie. Jak fotel to na spółkę ze mną. Inaczej Lolo włącza szczek i drze się , póki znów  nie przycupnę  na krawędzi . Mam tak przy nim tkwić aż do zdrętwienia.

Z Lecznicy wyszliśmy z blistrem sterydu na tydzień. Mam dać znać czy po nim Lolo czuje się lepiej? Nie wiem  na co miałabym zwrócić uwagę? Jest żywszy , mniej kaszle. Może o to chodzi ?

Dziękuję Wam kochane za bazarki; Oneczka03, Poker, Nadziejka.

Pokeru, jesteś niezastąpiona. Zawsze pamiętasz o cięciuniu., choć tyle innych bied.

Dziękuję za Twoje trzy  wpłaty z grudnia 2023, łącznie 500,00 zł.  oraz za paczuszkę z psimi pieluchami .Są świetne. Takich jeszcze nie znałąm. 

W Lecznicy.

Zmn_Lolo.thumb.jpg.11901bfe8285bd30453315f17997a39f.jpg

Jedziemy;

Jedziemydowet..thumb.jpg.62e2cec4060d09869d36c135cffab274.jpg