magda222 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Te fotki Kongulowe to miód na moje serce :loveu: Dzięki Aniu :Rose: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 nie ma problemu-moje dane do kontaktów: tel-725133141 mail- [email protected] gg - 3629676 Quote
sonikowa Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Uwielbiam takie biegające swobodnie stada :loveu: Tylko czy biednemu Ulvikowi się w głowie nie miesza, od tych zmian kolegów ? ;-) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 he he -jemu to sie miesza, ale od kijków!!:evil_lol: Tylko pilnuje aby mu nikt nie zabrał. Kongo nawet na te jego kijki nie spojrzał dzis , a ten głupek łapał wszystkie szybko i uciekał:evil_lol: Quote
Grzecho Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Ania+Milva i Ulver napisał(a):nie ma problemu-moje dane do kontaktów: tel-725133141 mail- [email protected] gg - 3629676 Dzięki za dane!!! :lol: Quote
bumel Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Wkleję tutaj tekst, który wysyłałam dzisiaj mailowo (+zdjęcia) do znajomych z prośbą, żeby porozsyłali go dalej w świat. Jest on w dużej mierze powtórzeniem tego, co znajduje się w pierwszym poście. Dodałam parę zdań opisujących charakter Konga. Jest długi i nie na wszystkich portalach da radę go wkleić, ale może komuś się przyda. Uwagi/sugestie mile widziane:p lub też inne propozycje :p CZEKOLADOWY KONGO DO POKOCHANIA OD WCZORAJ [SIZE=1]Do Mojego Pana! Wypatruję Cię z utęsknieniem już bardzo długo, mówią, że ponad trzy lata… Powoli zapominam, a raczej nigdy nie poznałem, jak to jest czuć bliskość człowieka, jak to jest wtulić łeb w łagodne ręce swojego pana. Spędziłem w schronisku dzieciństwo, młodość…proszę, nie pozwól mi się tu zestarzeć! Dawniej, jak tylko zobaczyłem człowieka za kratami, to myślałem, że przyszedł po mnie, odstawiałem dziki taniec radości, podskakiwałem co sił, z nadzieją, że może tym razem się uda, że może tym razem zabierzesz mnie z tego zimnego i ciasnego boksu… Niestety, inne pieski szły do nowych domów, a mnie nikt nie chciał, dlaczego? Przecież na własne uszy słyszałem, jak miłe panie, które pomagają w schronisku, powiedziały, że taki śliczny, kontaktowy, pełen radości życia piesek jak ja na pewno szybko znajdzie nowy domek. A może mi się to wszystko tylko przesłyszało? Bo dni, miesiące, lata mijają, a ja wciąż tu jestem…Jeszcze czekam, ale już nie pędzę co sił do krat. Boję się, bo moi koledzy z boksu bardzo tego nie lubią i od razu mnie atakują, kulę się wtedy ze strachu w kącie boksu i mocno zaciskam oczy, bo ja muszę to przetrzymać, muszę wierzyć, że jednak po mnie przyjdziesz i zabierzesz mnie do wymarzonego domu! Bo co mi pozostało prócz nadziei… Kongo Taki list mógłby napisać właśnie Kongo, który w schronisku w Tychach przebywał od stycznia 2006 r.Można by sądzić, że taki sympatyczny, garnący się do ludzi, chętny do zabawy psiak szybko trafi do nowego domu. Jednak Kongo nie miał szczęścia w życiu. Jego codziennością od ponad 3 lat była szarość schroniskowego życia, a jedyny obraz świata – ciasny boks i niebieskie kraty (w tym schronisku pieski nie są wyprowadzane na spacer). Kongo w schronisku był atakowany przez inne psy, dostawało mu się za każdą próbę kontaktu z człowiekiem. Dlatego postanowiono go z tego miejsca wydostać. Od marca br. Kongo znalazł tymczasowe schronienie w płatnym hoteliku. Psiak ma tam zapewniony stały kontakt z człowiekiem i dzięki temu można powiedzieć dużo więcej o nim samym. Kongo ma wspaniały charakter – jest pieskiem pogodnym, kontaktowym, przyjaznym, ciekawym świata, bardzo garnącym się do ludzi. Jest jeszcze młody, ma około 3-4 lat, piękne czekoladowe umaszczenie, jest drobnej budowy (sięga do pół łydki), to taki piesek w sam raz na kolanka Pani/PanaJ.Jest grzeczny, bezproblemowy, nie ciągnie na smyczy, świetnie znosi podróże samochodem. Jest zdrowy, zaszczepiony i odrobaczony. Kongo jest uroczym psiakiem zasługującym na najlepszy dom na świecie, może znajdzie ten dom właśnie u Ciebie? Kontakt ws. adopcji: tel. 725133141 e-mail: [email protected] Quote
agata51 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Piękny tekst, bumelku! A swoją drogą, jak to możliwe, że pies, który całe życie spędził w schronie, nie miał kontaktu z człowiekiem, nie wychodził na spacery, jest tak przyjazny, radosny, bezproblemowy? Od pierwszej chwili po wyjściu ze schronu? Ładnie chodzi na smyczy, nie boi się jazdy samochodem? On musiał mieć kiedyś swojego ludzia i cały czas o tym pamiętał. Mój Mixer dłużej sobie wszystko przypominał. Nawet to, że pies podnosi łapę podczas sikania! :evil_lol: Oj, Kongusiu, długo ty nie zabawisz u Ani! :lol: Quote
bumel Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 Na starym wątku Konga dogomaniaczka o nicku Agata,Sonia deklarowała, ze może wpłacać na Kongusia 30 zł miesięcznie...Zaprosiłam Agatę na nasz nowy wątek, zapytałam też, czy podtrzymuje deklaracje i o to co mi odpisała:lol:: Witaj bumel, Przesle pieniazki do konca tygodnia... Ciesze sie,ze wyciagacie Kongusia,jestescie SUPER:loveu::loveu: Agata,Sonia:loveu:, bardzo, bardzo dziękujemy w imieniu Kongusia:multi: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Bardzo możliwe , że Kongo mieszkał w domu...szkoda,ze nie dane nam jest poznac jego historii. Dogo mi strasznie muli..jak zacznie normalnie chodzić to tez zabieram sie za ogłoszenia:p Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Kongo się nalatał -pomagał nam dziś robic podstawę pod nowy kojec:p Plątał się pod nogami i przeszkadzał - kochany:loveu: Oczywiscie u nas sypie śnieg:mad: Zobaczcie co trafiło do nas do schronu:roll: - Łada-czy nie jest podobna?:crazyeye: Quote
agata51 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Was też zasypało? Kongulu, lubisz tarzać się w śniegu? Quote
bumel Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 Łada to taka młodsza siostrzyczka Kongusia, śliczna czekoladka:lol: Konguś ma już ogłoszenia na: ale.gratka.pl warszawa.gumtree.pl kokosy.pl Idzie mi to strasznie wolno, bo nie tylko dogo muli, ale powoli przybywa... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Ja zrobiłam na: kupie psa adopcje.org-czkamy na akceptację Quote
bumel Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 Aniu, Ty jesteś normalnie złota dziewczyna! Nie dość, że opiekujesz się Kongiem, to jeszcze angażujesz się w robienie mu ogłoszeń. Naprawdę Kongulec nie mógł lepiej trafić:loveu: Quote
magda z. Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 ale fajne foty ze spaceru u Ani, bo rano nie mogłam obejrzeć, tak wolno mi dogo chodziło:shake: Quote
agata51 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Strasznie dużo tych czekoladek na dogo! Widać coraz więcej ludzi się odchudza. I po co? Dobrze, że moja czekoladowa tymczaska już w domku, nie muszę się martwić. Łada słodziutka, ale gdzie jej do Konga! :eviltong: Jak na nią zareagował? Quote
bumel Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 agata51 napisał(a):Strasznie dużo tych czekoladek na dogo! Widać coraz więcej ludzi się odchudza. I po co? Dobrze, że moja czekoladowa tymczaska już w domku, nie muszę się martwić. Łada słodziutka, ale gdzie jej do Konga! :eviltong: Jak na nią zareagował? Agatko, Łada nie jest niestety taką szczęściarą jak Konguś, sunia jest w schronie... Quote
panbazyl Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 pocieszające że nie tylko u mnie muli dziś dogo i że śnieg u innych też :evil_lol: :evil_lol: A może by tak Konga z "siostrą" razem ogłaszać? Quote
agata51 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 bumel napisał(a):Agatko, Łada nie jest niestety taką szczęściarą jak Konguś, sunia jest w schronie... Biedna maleńka! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 JA myslę,że jak zgłosi się nawał;) domków to zawsze można wsponieć o "siostrze" Konga;) A nasza czekoladka zaczyna sie już bawic ładnie i zaczepiac innych do zabawy-oczywiście najbardziej lubi Bajkę:evil_lol: On chyba jest taki mały amorek;) Widac ,że ja podrywa hi hi aaaa i musicie zobaczyc- mam nadzieję,że uda mi sie to jakos uchwycic-jak on zakopuje swoje siku albo kupę-nogi tak powoli wyciaga i długo trzyma jak bocian:evil_lol::evil_lol::evil_lol: padam ze smiechu jak on to robi:evil_lol: trzeba bedzie filmik nakręcić:roll: Quote
Recommended Posts