Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cieszę się z dobrych wiadomości.Wszyscy w jakiś sposób Cypisowi włączyli się w pomoc i się udało,Cypis opuszcza łańcuch i to jest najważniejsze.Każdy był podenerwowany brakiem wiadomości ale na szczęście jest w miarę wszystko ustalone.Czy Cypis ma książeczkę? Fajnie by było gdyby ją miał,byśmy wiedzieli jakie miał szczepienia,odrobaczenie,zabiegi jeżeli jakieś miał.Czy znana jest dokładna data jego urodzin,czy Państwo mieli go od szczeniaka?

Fajnie,że Państwo zakupią akcesoria i wykąpią Cypisa,przynajmniej będzie podróżował do nowego życia bez zapaszku a my zaoszczędzimy na wydatkach,ponieważ czekają nas,niema lekko.

Tak jak Poker podkreśla bardzo ważne jest zrzeczenie się psa i to w dwóch egzemplarzach,jeden pozostawiając Państwu,drugi jedzie z psem do BDT.Wystarczy odręcznie napisać umieszczając dane psa,dane właścicieli i dane nowego właściciela.

Wczoraj przelałam zaliczkowo 300,00zł Agnieszce z bazarku,który prowadzi Bogusik.Bazarek jest zakończony ale jeszcze nie mam pełnych wpłat,w związku z tym bazarek jest jeszcze całkowicie nierozliczony.Jak tylko wpłyną wszystkie wpłaty natychmiast zrobię przelew do Agnieszki.

Jeżeli chodzi o klatkę to Kinga możesz podać jej wymiary? Być może wysyłka nie będzie kłopotliwa i droga.

Posted

Z tego co wiem, to Cypis książeczki nie ma, ale potwierdzenia szczepień powinny być. Dom obecny ma to ogarnąć.

Myślę, że to chyba nie aż tak istotne. Co to nam da jak i tak psiak pewnie będzie miał założoną książeczkę i na pewno trzeba będzie go na wstępie odrobaczyć i odpchlić ;) 

Mają go od około 4 lat, więc trafił do nich chyba jako młody pies. Nie wypytywałam aż tak dokładnie, ale dopytam.

Mają już szelki i smycz.

W takim razie proszę Agniesiulka K. o dane na priv do zrzeczenia. Chyba że ma to być na mnie ?

Posted
28 minut temu, kinia098 napisał:

Z tego co wiem, to Cypis książeczki nie ma, ale potwierdzenia szczepień powinny być. Dom obecny ma to ogarnąć.

Myślę, że to chyba nie aż tak istotne. Co to nam da jak i tak psiak pewnie będzie miał założoną książeczkę i na pewno trzeba będzie go na wstępie odrobaczyć i odpchlić ;) 

Mają go od około 4 lat, więc trafił do nich chyba jako młody pies. Nie wypytywałam aż tak dokładnie, ale dopytam.

Mają już szelki i smycz.

W takim razie proszę Agniesiulka K. o dane na priv do zrzeczenia. Chyba że ma to być na mnie ?

Jest to o tyle istotne, że w domu są zwierzęta i małe dziecko, więc nie bardzo mogłabym przyjąć na DT psa bez aktualnego szczepienia p.wściekliźnie, ale skoro mówisz że z zaświadczeniem nie będzie problemu to ok :) 

Posted
11 godzin temu, Anula napisał:

Kinia098 pisałaś,że klatkę masz,rozumiem,że masz ją w domu,czy mozesz podać wymiary klatki?

Nie mam jej przy sobie

11 godzin temu, Agniesiulka K. napisał:

Jest to o tyle istotne, że w domu są zwierzęta i małe dziecko, więc nie bardzo mogłabym przyjąć na DT psa bez aktualnego szczepienia p.wściekliźnie, ale skoro mówisz że z zaświadczeniem nie będzie problemu to ok :) 

Nie istotne wydaje mi się, czy był wcześniej odrobaczany, bo na wejściu i tak pewnie zostanie to zrobione

O szczepieniu na wściekliznę wiem, że jest potrzebne i pisałam że mają znaleźć zaświadczenia, czekam na info :)

Posted

Beata wspominała, że ma pasy samochodowe dla psa, o klatce nic nie wiem. My mamy dość dużą łapkę po Bambi, na drogę może i by była, ale nie wiem jakiej właściwie wielkości jest Cypisek. Ja też mam pasy samochodowe. Myślę, że jak Twój chłopak będzie odbierać Cypisa to już będzie jakaś orientacja jak on się zachowuje w samochodzie. Jak będziecie wiedzieli, że jest bardzo źle, to dacie mi znać, ok? Wtedy pojedziemy po prostu innym samochodem.

Na drugiej stronie wątku będę tworzyć post rozliczeniowy, Kinia bardzo proszę, żebyś to zaznaczyła w swoim pierwszym poście tak żeby było to widoczne. Pierwszy raz jestem skarbnikiem, więc jakby coś tam było nie tak, to poprawiajcie mnie. 

Gdyby ktoś jeszcze zechciał jakąś jednorazową wpłatą wesprzeć Cypisa, to proszę o kontakt.

Posted
O 14.05.2016 o 20:58, bou napisał:

nie kumam...jeśli ktoś odpowie na ogłoszenie I zakocha się w psiaku - to co wtedy?Po prostu zostanie odpięty z łańcucha I wydany?On nie ma wlasciciela,opiekuna,jaki jest jego status?A nie ma mozliwości,żeby czekał na dom w DT lub hoteliku?(to nie tylko pytania z mojej strony,pomogłabym finansowo).

Może bou pomoże finansowo,obiecała.

Agniesiulka K wstaw w post rozliczeniowy pod tytułem: deklaracje jednorazowe i inna pomoc link do bazarku Bogusik.

Trzeba zmienić tytuł wątku: jedzie do DT,potrzebna pomoc finansowa.

Posted
41 minut temu, Anula napisał:

Może bou pomoże finansowo,obiecała.

Agniesiulka K wstaw w post rozliczeniowy pod tytułem: deklaracje jednorazowe i inna pomoc link do bazarku Bogusik.

Trzeba zmienić tytuł wątku: jedzie do DT,potrzebna pomoc finansowa.

W poście rozliczeniowym dodałam link do bazarku. Do dziewczyn, które deklarowały pomoc wysłałam PW.

Posted

Cypis przed wyjazdem zostanie odrobaczony :)

Jest wielkości labradora- tak przekazał mi obecny dom.

Co do klatki- będę musiała wiedzieć wcześniej. Ona nie jest u mnie, mam ją pożyczoną w Darłowie.

A psa dowiezie do mnie właściciel na 8:30 w niedzielę, a ja będę w pracy i ciężko będzie mi cokolwiek nadzorować. 

Może lepiej weź tą klatkę ? A jakiej wielkości była Bambi ?

Posted
14 minut temu, kinia098 napisał:

Cypis przed wyjazdem zostanie odrobaczony :)

Jest wielkości labradora- tak przekazał mi obecny dom.

Co do klatki- będę musiała wiedzieć wcześniej. Ona nie jest u mnie, mam ją pożyczoną w Darłowie.

A psa dowiezie do mnie właściciel na 8:30 w niedzielę, a ja będę w pracy i ciężko będzie mi cokolwiek nadzorować. 

Może lepiej weź tą klatkę ? A jakiej wielkości była Bambi ?

kinia,a kto będzie Cypisa odrobaczał i jakim preparatem? Napisałaś,że nie ma książeczki,więc potrzebna będzie nazwa i dawka jaką otrzymał zgodnie z jego wagą.Są preparaty,które trzeba powtórzyć w odstępach czasowych,dlatego to ważne.Ciekawe ile Cypis waży ale chyba nie mało skoro jest wielkości labka...

Posted

W takim razie klatka po Bambi odpada. Jesli masz możliwość załatwić coś odpowiedniej wielkości to byłoby super. Ja później odeślę.

No to szykują się problemy, nasz Fafik dostaje nerwa w towarzystwie takich dużych psów. Ciekawe jak zareaguje na Cypisa. Spodziewałam się bardziej spanielowej wielkości ;) 

Bogusik ma rację, jeśli będzie odrobaczany to bardzo ważne żeby było to wszystko jasno podane.

Posted
7 minut temu, Agniesiulka K. napisał:

W takim razie klatka spaćambi odpada. Jesli masz możliwość załatwić coś odpowiedniej wielkości to byłoby super. Ja później odeślę.

No to szykują się problemy, nasz Fafik dostaje nerwa w towarzystwie takich dużych psów. Ciekawe jak zareaguje na Cypisa. Spodziewałam się bardziej spanielowej wielkości ;) 

Bogusik ma rację, jeśli będzie odrobaczany to bardzo ważne żeby było to wszystko jasno podane.

Sądzę,że właściciel tak tylko porównał do labka,spaniel to spaniel,tak sądzę...ale odstępstwa od normy bywają,choć nie wiem czy aż takie... 

Posted

Spaniel  wielkości labradora?  Chyba jakiś mutant.Mało prawdopodobne.

Chyba nie mam konta do wpłaty la Cypiska, a mam zarezerwowane dla niego 4 dyszki.

Posted
10 minut temu, Poker napisał:

Spaniel  wielkości labradora?  Chyba jakiś mutant.Mało prawdopodobne.

Chyba nie mam konta do wpłaty la Cypiska, a mam zarezerwowane dla niego 4 dyszki.

Poszło na PW, bardzo dziękujemy.

Posted

Jak już Cypis dojedzie, będzie na miejscu i wszystko będzie już pewne - zmienię tytuł i ogarnę pierwszą stronę :)

Wiadomość od właścicieli

"  Do psa ma wyjechać weterynarz i go odrobaczyc, wiec pewnie zostawi jakieś informacje...;-)

Odebralam potwierdzienia szczepień, z nich wynika, że Cypis ma 7,5 roku, a jest wielkości labradora, bo to mieszaniec "

Tylko błagam, jak pozyczę klatkę niech ona do mnie wróci- to prezent od mojej siostry no i jest bardzo fajna na koty, więc będzie mi jej strasznie żal :(

Ona się składa, ale i tak jest jeszcze dość duża. No i trochę ciężka :( Ja nie będe w stanie pokryć kosztów wysyłki. Z resztą zobaczymy jakie będą i pomyslimy ;)

Posted
2 godziny temu, kinia098 napisał:

Tylko błagam, jak pozyczę klatkę niech ona do mnie wróci- to prezent od mojej siostry no i jest bardzo fajna na koty, więc będzie mi jej strasznie żal :(

Wróci, na to daję słowo. Bardzo prawdopodobne, że Cypisa będzie odbierać Tz sam, więc będzie o wiele rozsadniej mieć klatkę na wypadek psich szaleństw.