Jump to content
Dogomania

Bezdomna sunia Aschita stała się członkiem wspaniałej Rodziny. Jej dzieci też szczęśliwe w swoich domach :) Aschita - kolejny dramat psiej matki i jej ośmiorga dzieci w jednej z podzamojskich wsi.

Recommended Posts

Posted

Różowa obróżka to też chłopak.. największy z całego towarzystwa.

Fajnie, że suńka ma już imię, wreszcie będę mogła zaprzestać wołać na nią "ej, suńka" :)

Posted
9 godzin temu, Murka napisał:

Różowa obróżka to też chłopak.. największy z całego towarzystwa.

Fajnie, że suńka ma już imię, wreszcie będę mogła zaprzestać wołać na nią "ej, suńka" :)

Z buźki, to i wygląda na faceta - taka harda mina ;). Dobrze, że suńka już nie bezimienna  :)

Posted
O 29.04.2016o21:21, Tola napisał:

Zdjęcia przepiękne!!!

A czemu z Rzeszowa, a nie  z Zamościa?

I czemu - przyjechało 5, a nie 6 ???

I czemu p. Małgosia na f.b. pisze:

Dom Tymczasowy dla Szczeniaków Judyta Właśnie wsiadłam w auto i robie 500 km aby odebrać psiaka z koszmarnych warunków. Nie ma czasu na spanie w niedziele rano...

Aneta Kopiec

Aneta Kopiec Tu jesteście grzdylki . A bazarek imienny na dogo trwa - niedługo będziecie mieć imionka.

Z tego co wiem, to TZ Murki zawiózł psiaczki do Domu Tymczasowego dla Szczeniaków.
Finanse rodzinki obecnie wynoszą 372,00 zł. W związku z tym możemy pokryć  pełny koszt transportu maluszków. Zaraz zrobię przelew na 290,00 zł na konto Kurki.
Posted

Jeden z naszych psiaków już ma dom - są wyżej zdjęcia , więc  zostało  5. U Pani Małgosi jest ponad 30 piesków- nie tylko nasze.  Niektóre  faktycznie z koszmarnych warunków i w strasznym stanie :(

Posted
31 minut temu, konfirm31 napisał:

Jeden z naszych psiaków już ma dom - są wyżej zdjęcia , więc  zostało  5. U Pani Małgosi jest ponad 30 piesków- nie tylko nasze.  Niektóre  faktycznie z koszmarnych warunków i w strasznym stanie :(

Pewnie jestem zbyt dokładna :)

Murko, jak przyjdzie kasa, to proszę napisz na wątku, że otrzymałaś i ile. Dziękuję :)

Dzisiaj na konto rodzinki wpłynęła kwota 20,00 zł od markofix1.

Bardzo dziękujemy

gif%2B%25C5%259Ble%2Bserdudzka.gif

Posted

Otrzymałam 290 zł za transport - dziękuję :)

Suńka nadal chce wyjść z boksu, ale tylko momentami płacze (kiedy słyszy, że się krzątam w okolicy). Postęp jest taki, że sama już do boksu wchodzi (za co dostaje smaczki rzecz jasna), nie trzeba jej wprowadzać na smyczy itd. 

Trochę się martwię, bo nadal jest chudziutka bardzo. Apetyt ma, koopki robi ładne, jest wesoła itd. Może potrzeba więcej czasu, aby się zaokrągliła.

Mam w każdym razie w planach porobić jej fotki niedługo pod ogłoszenia, bo sterylkę chyba będziemy powoli planować.

Posted
2 godziny temu, Murka napisał:

Otrzymałam 290 zł za transport - dziękuję :)

...

Trochę się martwię, bo nadal jest chudziutka bardzo. Apetyt ma, koopki robi ładne, jest wesoła itd. Może potrzeba więcej czasu, aby się zaokrągliła.

...

Dziękuję za info :)

Może koopkę pod kątem tasiemca wartałoby zbadać ?

Posted

Trzustka to raczej nie jest, bo koopki normalne. Może po tym tasiemcu tak trudno jej przytyć. Ona nie jest szczupła, jest chuda, żeberka jej widać:( 

Posted
5 minut temu, Murka napisał:

Trzustka to raczej nie jest, bo koopki normalne. Może po tym tasiemcu tak trudno jej przytyć. Ona nie jest szczupła, jest chuda, żeberka jej widać:( 

Wydaje mi się, ze to po tym tasiemcu..

Posted
7 minut temu, Murka napisał:

A nie ma nadmiernego picia i sikania?

Posted
11 minut temu, mar.gajko napisał:

A nie ma nadmiernego picia i sikania?

Raczej nie, ona ładnie utrzymuje czystość a wody nie ubywa jakoś bardzo dużo.

Posted

Z bazarku imiennego wpłynęły dla rodzinki następujące kwoty:

..8,00 zł  od anica

10,00 zł  od  b-b

10,00 zł  od  Rubik

20,00 zł  od  Anecik

10,00 zł  od   Tola

W sumie z bazarku imiennego wpłynęło na konto rodzinki 200,00 zł

Bardzo serdecznie dziękujemy

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Z bazarku imiennego wpłynęły dla rodzinki następujące kwoty:

..8,00 zł  od anica

10,00 zł  od  b-b

10,00 zł  od  Rubik

20,00 zł  od  Anecik

10,00 zł  od   Tola

W sumie z bazarku imiennego wpłynęło na konto rodzinki 200,00 zł

Bardzo serdecznie dziękujemy

Ja również dziękuję!!!

Posted

Niestety nie... w dodatku dziś znów pojawiła się krew w moczu, wraz z gęstym mlecznym śluzem. Ewidentnie coś jest nie tak. Jutro się będę konsultować z wetem co robić.

Posted
45 minut temu, Murka napisał:

Niestety nie... w dodatku dziś znów pojawiła się krew w moczu, wraz z gęstym mlecznym śluzem. Ewidentnie coś jest nie tak. Jutro się będę konsultować z wetem co robić.

To faktycznie niepokojące objawy i konieczna jest wizyta u weta.

Posted
8 godzin temu, Murka napisał:

Ojej :( czekam i ja na wieści. Trzymam kciuki