Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z Agatką całkiem dobrze ale Senta słaba. Pije albo je i to taki wysiłek, że zatoczy się, przewróci koło miski i leży. Na zewnątrz ją wyniosę, pochodzi, jak ją przyniosę to śpi jak nieżywa. W tym przypadku to nie choroba tylko starość. Bardzo z nią jestem związana, ciągle się boję jak śpi, że już się nie obudzi. Za to Yoda odżył ostatnio. Chodzi po domu, zmienia sobie posłania (wcześniej spał albo w kuchni albo w przedpokoju i nie wchodził na inne legowiska). Teraz co chwilę w innym, chyba mu się to spodobało. Lubi być na kolanach i śmiesznie mruczy przy głaskaniu. Senta jest bardzo kontaktowa, przymilna ale bardzo słaba. A Agatka nie pozwala się już brać na ręce, nie chce być noszona i cały czas drypci. Wcześniej złościłam się pod nosem kiedy w nocy pracowałam a ona wokół mnie drypciła. Rozpraszało mnie to bo potrafiła tak godzinami. Jak przestała chodzić było mi głupio, że mnie denerwowała i bardzo się o nią martwiłam. Teraz jak drypci mimo, że pracuję bardzo się cieszę. Dźwięk dawniej nieznośny na dłuższą metę w momencie skupienia stał się niczym najlepsza muzyka. Oby jak najdłużej.

Posted

Mój psinek też juz jest stary. 15-go wrzesnia minie 16 lat jak go wzięłam spod bloku. Był oceniany wtedy na 1-1,5 roku. Czyli ma juz 17 lat. Od tego roku bierze leki na niedoczynność tarczycy i karsivan. Nie chce chodzic na spacery za którymi kiedyś przepadał.

Posted

U mnie Maks dostaje Metacam, Kajtek leki nasercowe, Agatka Karsivan i steryd, Senta Karsivan i Euthyrox, kot Dziecko ma smarowane miejsce po operacji specjalną maścią.

Posted

Tamarko, takie nasze reakcje są normalne. Z Milusią wychodziliśmy czasem 7 lub 8 razy dziennie,  a i tak jeszcze zdarzało jej się wysikać w domu,  to była jej nerwica, po operacji usunięcia guza pęcherza sikała po całym domu, zanim dojrzeliśmy do pampersów.  Podłogi są do wymiany,  a ja teraz i tak wszystko bym oddała, by tylko Milusia była z nami.

Posted

Smierć Zulki bardzo przeżywam. Narzekam, że jest ich za dużo bo nie daję już rady ale nie chcę, żeby umierały. A mam dużo staruszków.

Posted

Nie mam już siły. W nocy Babka Senta przestała wstawać na łapy, nawoływała a ja ją podtrzymywałam bo bardzo chciała chodzić. Jak zasnęłam na chwilę obudziła mnie szczekaniem bo leżała w sikach. Od 4 rano do 7 usiłowałam trochę pospać a musiałam wstawać do niej 5 razy. Na szczęście jak ma problem szczeka wołając o pomoc. O 9 rano wyjechałam z kotem Dziecko (miałam termin) do Krakowa , do Arki na wizytę kontrolną 3 miesiące po operacji. Jest idealnie, następna wizyta luty, marzec. Tż został z Sentą i innymi zwierzętami. Wróciłam i od razu z Sentą do weterynarza, dostała zastrzyki. Może steryd postawi ją na łapy jak Agatkę. Jutro znowu na zastrzyki, 31 z Miją bo musi mieć wymaz z nosa bo dalej smarka. Convenia nie zadziałała. Codzienne taksówki mnie wykończą, brak czasu też. Dopiero teraz zjadłam, sprawdziłam maile i idę pracować. Yoda ma zaropiałe oko, też go czeka weterynarz. Nie mam siły i aż takich możliwości. Pomyślę o zrobieniu czegoś na bazarek. Jak tylko znajdę czas.

Posted

Bardzo dziękuję za bazarek.

Senta zareagowała na leki i chodzi. Powolutku, po kilka kroczków  ale jest ogromna poprawa. Dzisiaj od taksówki do schodów w lecznicy przeszła sama. Kupiłam jej pieluchy na takie wyjścia, żeby w samochodzie, czy w poczekalni nie popuściła. Chyba mało sprawnie założyłam bo spadły po powrocie do domu ale na wszelki wypadek mam zapas. Przedwczoraj trafiłam na lubiącego zwierzęta i miłego taksówkarza. Wiózł mnie też dzisiaj i jutro jestem umówiona na 10.30. Mniej się stresuję. 

• Upvote 2
Posted

Sterydy u psów bardzo starych pomagają na tę końcówkę życia.  Tylko w zastrzykach dostaje? Czy już w tabletkach? Pieluchy żeby nie spadały musisz podwiązać Sencie do szelek, inaczej spadną. Ja swoim psom mocuję tak jak widać na zdjęciu mojego nieodżałowanego Ciapka .

600702_1541918466125527_2017864766117615

• Upvote 1
Posted

Agatka już schodzi ze sterydów doustnych . Do 9 września ma dostawać raz dziennie i mam zadzwonić do lecznicy co dalej. Senta od dzisiaj dostaje doustnie 2 razy dziennie, za tydzień będzie już raz dziennie. Jest dobrze, chodzi, na wszystko reaguje, jest wesoła. Psom chodzącym nie zakładam pieluch w domu. Łatwiej mi posprzątać jak coś zrobią. Pieluchy były mi niezbędne tylko przy psach leżących, robiących pod siebie i do taksówki, żeby nie było katastrofy. Pomysł z podwiązaniem świetny, dziękuję. Dzisiaj przebadałam też Mikiego bo coś mu rośnie na boku i będzie operacja. Prawdopodobnie jak wrócę z Radziejowic i trochę okrzepnę po tych wizytach weterynaryjnych. Yoda miał przemyte oko w gabinecie i weterynarz przepisał maść. Już wykupiłam, będzie cyrk z wpuszczaniem do oka. Yoda jak się boi gryzie a będzie trzeba 2 razy dziennie (Neomycinum). Mija dostała ostatni zastrzyk, jak nie pomoże będzie robiony wymaz z nosa itp.

Posted
4 godziny temu, teresaa118 napisał:

Ciociu, zamowilam dla twoich podopiecznych ciasteczka watrobkowe na bazarku

podaj cioci Kejciu adres do wysylki na pw. Dzieki

Bardzo dziękuję, ucieszą się.

• 2 weeks later...
Posted

tamb, mogę poprosić dla Twojego jakiegoś staruszka na dt o zapomogę jednorazową od staruszkowej skarpety, tylko jakbyś mi napisała, dla kogo i na jakie potrzeby?

mam po mojej suni kardalis 10 mg (połowę opakowania) i cardishure 10 mg jeden listek, jeśli takich leków używasz, to prześlę?

proszę o priv, bo wątki mi giną;

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, asiuniab napisał:

tamb, mogę poprosić dla Twojego jakiegoś staruszka na dt o zapomogę jednorazową od staruszkowej skarpety, tylko jakbyś mi napisała, dla kogo i na jakie potrzeby?

mam po mojej suni kardalis 10 mg (połowę opakowania) i cardishure 10 mg jeden listek, jeśli takich leków używasz, to prześlę?

Kochana, bardzo dziękuję za pomoc. Maksowi kończy się Metacam to może o to poproszę. Musi to mieć stale. Kupuję duże opakowanie 100ml. Nie pamiętam dokładnie ile kosztuje bo kupuję przy okazji wizyty u weterynarza i płacę za wszystko ale chyba 120 i parę złotych. Tak jakoś. Cardishure i  Kardalis dostaje Kajtek więc na wagę złota. Dziękuję, piszę jeszcze pw.

Posted
O 5.09.2016 o 16:54, teresaa118 napisał:

Ciociu, zamowilam dla twoich podopiecznych ciasteczka watrobkowe na bazarku

podaj cioci Kejciu adres do wysylki na pw. Dzieki

Ciasteczka doszły i bardzo smakują. Dziękuję.

O 14.09.2016 o 08:52, asiuniab napisał:

Leki dzisiaj doszły. Bardzo dziękuję. Na Maksa przyszła zapomoga 150zł i kupiłam Metacam. 30 zł zostało i albo dorzucę do karmy albo do Metacamu jak ten się skończy. Dziękuję.

• Upvote 1
Posted

Tamb, prześlij nr konta. Mam 70 zł na  Barika, który od roku ma dom, a pieniążki od Rolanda D nadal wpływają. Pomimo, że informowałam dwa razy. Roland _D podziękował i zapomniał. :)  

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Javena napisał:

Tamb, prześlij nr konta. Mam 70 zł na  Barika, który od roku ma dom, a pieniążki od Rolanda D nadal wpływają. Pomimo, że informowałam dwa razy. Roland _D podziękował i zapomniał. :)  

Bardzo dziękuję, podam.

Posted
O 27.09.2016 o 17:33, Javena napisał:

Przelew doszedł, bardzo dziękuję. Wpisałam w post rozliczeniowy.