tamb Posted August 24, 2016 Author Posted August 24, 2016 Z Agatką całkiem dobrze ale Senta słaba. Pije albo je i to taki wysiłek, że zatoczy się, przewróci koło miski i leży. Na zewnątrz ją wyniosę, pochodzi, jak ją przyniosę to śpi jak nieżywa. W tym przypadku to nie choroba tylko starość. Bardzo z nią jestem związana, ciągle się boję jak śpi, że już się nie obudzi. Za to Yoda odżył ostatnio. Chodzi po domu, zmienia sobie posłania (wcześniej spał albo w kuchni albo w przedpokoju i nie wchodził na inne legowiska). Teraz co chwilę w innym, chyba mu się to spodobało. Lubi być na kolanach i śmiesznie mruczy przy głaskaniu. Senta jest bardzo kontaktowa, przymilna ale bardzo słaba. A Agatka nie pozwala się już brać na ręce, nie chce być noszona i cały czas drypci. Wcześniej złościłam się pod nosem kiedy w nocy pracowałam a ona wokół mnie drypciła. Rozpraszało mnie to bo potrafiła tak godzinami. Jak przestała chodzić było mi głupio, że mnie denerwowała i bardzo się o nią martwiłam. Teraz jak drypci mimo, że pracuję bardzo się cieszę. Dźwięk dawniej nieznośny na dłuższą metę w momencie skupienia stał się niczym najlepsza muzyka. Oby jak najdłużej. Quote
bakusiowa Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Mój psinek też juz jest stary. 15-go wrzesnia minie 16 lat jak go wzięłam spod bloku. Był oceniany wtedy na 1-1,5 roku. Czyli ma juz 17 lat. Od tego roku bierze leki na niedoczynność tarczycy i karsivan. Nie chce chodzic na spacery za którymi kiedyś przepadał. Quote
tamb Posted August 24, 2016 Author Posted August 24, 2016 U mnie Maks dostaje Metacam, Kajtek leki nasercowe, Agatka Karsivan i steryd, Senta Karsivan i Euthyrox, kot Dziecko ma smarowane miejsce po operacji specjalną maścią. Quote
dorota1 Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Tamarko, takie nasze reakcje są normalne. Z Milusią wychodziliśmy czasem 7 lub 8 razy dziennie, a i tak jeszcze zdarzało jej się wysikać w domu, to była jej nerwica, po operacji usunięcia guza pęcherza sikała po całym domu, zanim dojrzeliśmy do pampersów. Podłogi są do wymiany, a ja teraz i tak wszystko bym oddała, by tylko Milusia była z nami. Quote
tamb Posted August 24, 2016 Author Posted August 24, 2016 Smierć Zulki bardzo przeżywam. Narzekam, że jest ich za dużo bo nie daję już rady ale nie chcę, żeby umierały. A mam dużo staruszków. Quote
tamb Posted August 26, 2016 Author Posted August 26, 2016 Suczka Agatka jest już taka jak przed chorobą. Od jutra zmniejszamy dawkę sterydu. 2 Quote
kolejna kobietka Posted August 26, 2016 Posted August 26, 2016 Dobre wieści, oby się dobrze czuła i nic nie bolało, to najważniejsze :) Quote
Alaskan malamutte Posted August 26, 2016 Posted August 26, 2016 2 godziny temu, tamb napisał: Suczka Agatka jest już taka jak przed chorobą. Od jutra zmniejszamy dawkę sterydu. Śledzę jej wątek od początku. Bardzo się cieszę z tej wiadomości. Nadal trzymam za nią kciuki. Tamb, jesteś WIELKA!! Quote
tamb Posted August 27, 2016 Author Posted August 27, 2016 Nie ma tu mojego dużego udziału w poprawie. Organizm zareagował dobrze na sterydy. Quote
tamb Posted August 29, 2016 Author Posted August 29, 2016 Nie mam już siły. W nocy Babka Senta przestała wstawać na łapy, nawoływała a ja ją podtrzymywałam bo bardzo chciała chodzić. Jak zasnęłam na chwilę obudziła mnie szczekaniem bo leżała w sikach. Od 4 rano do 7 usiłowałam trochę pospać a musiałam wstawać do niej 5 razy. Na szczęście jak ma problem szczeka wołając o pomoc. O 9 rano wyjechałam z kotem Dziecko (miałam termin) do Krakowa , do Arki na wizytę kontrolną 3 miesiące po operacji. Jest idealnie, następna wizyta luty, marzec. Tż został z Sentą i innymi zwierzętami. Wróciłam i od razu z Sentą do weterynarza, dostała zastrzyki. Może steryd postawi ją na łapy jak Agatkę. Jutro znowu na zastrzyki, 31 z Miją bo musi mieć wymaz z nosa bo dalej smarka. Convenia nie zadziałała. Codzienne taksówki mnie wykończą, brak czasu też. Dopiero teraz zjadłam, sprawdziłam maile i idę pracować. Yoda ma zaropiałe oko, też go czeka weterynarz. Nie mam siły i aż takich możliwości. Pomyślę o zrobieniu czegoś na bazarek. Jak tylko znajdę czas. Quote
kolejna kobietka Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Jeszcze muszę coś poprawić, ale powolutku można wchodzić i sobie przeglądać :) Zapraszam serdecznie! Quote
tamb Posted August 30, 2016 Author Posted August 30, 2016 Bardzo dziękuję za bazarek. Senta zareagowała na leki i chodzi. Powolutku, po kilka kroczków ale jest ogromna poprawa. Dzisiaj od taksówki do schodów w lecznicy przeszła sama. Kupiłam jej pieluchy na takie wyjścia, żeby w samochodzie, czy w poczekalni nie popuściła. Chyba mało sprawnie założyłam bo spadły po powrocie do domu ale na wszelki wypadek mam zapas. Przedwczoraj trafiłam na lubiącego zwierzęta i miłego taksówkarza. Wiózł mnie też dzisiaj i jutro jestem umówiona na 10.30. Mniej się stresuję. 2 Quote
AgaG Posted August 31, 2016 Posted August 31, 2016 Sterydy u psów bardzo starych pomagają na tę końcówkę życia. Tylko w zastrzykach dostaje? Czy już w tabletkach? Pieluchy żeby nie spadały musisz podwiązać Sencie do szelek, inaczej spadną. Ja swoim psom mocuję tak jak widać na zdjęciu mojego nieodżałowanego Ciapka . 1 Quote
tamb Posted August 31, 2016 Author Posted August 31, 2016 Agatka już schodzi ze sterydów doustnych . Do 9 września ma dostawać raz dziennie i mam zadzwonić do lecznicy co dalej. Senta od dzisiaj dostaje doustnie 2 razy dziennie, za tydzień będzie już raz dziennie. Jest dobrze, chodzi, na wszystko reaguje, jest wesoła. Psom chodzącym nie zakładam pieluch w domu. Łatwiej mi posprzątać jak coś zrobią. Pieluchy były mi niezbędne tylko przy psach leżących, robiących pod siebie i do taksówki, żeby nie było katastrofy. Pomysł z podwiązaniem świetny, dziękuję. Dzisiaj przebadałam też Mikiego bo coś mu rośnie na boku i będzie operacja. Prawdopodobnie jak wrócę z Radziejowic i trochę okrzepnę po tych wizytach weterynaryjnych. Yoda miał przemyte oko w gabinecie i weterynarz przepisał maść. Już wykupiłam, będzie cyrk z wpuszczaniem do oka. Yoda jak się boi gryzie a będzie trzeba 2 razy dziennie (Neomycinum). Mija dostała ostatni zastrzyk, jak nie pomoże będzie robiony wymaz z nosa itp. Quote
teresaa118 Posted September 5, 2016 Posted September 5, 2016 Ciociu, zamowilam dla twoich podopiecznych ciasteczka watrobkowe na bazarku podaj cioci Kejciu adres do wysylki na pw. Dzieki 1 Quote
tamb Posted September 5, 2016 Author Posted September 5, 2016 4 godziny temu, teresaa118 napisał: Ciociu, zamowilam dla twoich podopiecznych ciasteczka watrobkowe na bazarku podaj cioci Kejciu adres do wysylki na pw. Dzieki Bardzo dziękuję, ucieszą się. Quote
asiuniab Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 tamb, mogę poprosić dla Twojego jakiegoś staruszka na dt o zapomogę jednorazową od staruszkowej skarpety, tylko jakbyś mi napisała, dla kogo i na jakie potrzeby? mam po mojej suni kardalis 10 mg (połowę opakowania) i cardishure 10 mg jeden listek, jeśli takich leków używasz, to prześlę? proszę o priv, bo wątki mi giną; 1 Quote
tamb Posted September 14, 2016 Author Posted September 14, 2016 3 godziny temu, asiuniab napisał: tamb, mogę poprosić dla Twojego jakiegoś staruszka na dt o zapomogę jednorazową od staruszkowej skarpety, tylko jakbyś mi napisała, dla kogo i na jakie potrzeby? mam po mojej suni kardalis 10 mg (połowę opakowania) i cardishure 10 mg jeden listek, jeśli takich leków używasz, to prześlę? proszę o priv, bo wątki mi giną; Kochana, bardzo dziękuję za pomoc. Maksowi kończy się Metacam to może o to poproszę. Musi to mieć stale. Kupuję duże opakowanie 100ml. Nie pamiętam dokładnie ile kosztuje bo kupuję przy okazji wizyty u weterynarza i płacę za wszystko ale chyba 120 i parę złotych. Tak jakoś. Cardishure i Kardalis dostaje Kajtek więc na wagę złota. Dziękuję, piszę jeszcze pw. Quote
tamb Posted September 20, 2016 Author Posted September 20, 2016 O 5.09.2016 o 16:54, teresaa118 napisał: Ciociu, zamowilam dla twoich podopiecznych ciasteczka watrobkowe na bazarku podaj cioci Kejciu adres do wysylki na pw. Dzieki Ciasteczka doszły i bardzo smakują. Dziękuję. O 14.09.2016 o 08:52, asiuniab napisał: tamb, mogę poprosić dla Twojego jakiegoś staruszka na dt o zapomogę jednorazową od staruszkowej skarpety, tylko jakbyś mi napisała, dla kogo i na jakie potrzeby? mam po mojej suni kardalis 10 mg (połowę opakowania) i cardishure 10 mg jeden listek, jeśli takich leków używasz, to prześlę? proszę o priv, bo wątki mi giną; Leki dzisiaj doszły. Bardzo dziękuję. Na Maksa przyszła zapomoga 150zł i kupiłam Metacam. 30 zł zostało i albo dorzucę do karmy albo do Metacamu jak ten się skończy. Dziękuję. 1 Quote
Javena Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Tamb, prześlij nr konta. Mam 70 zł na Barika, który od roku ma dom, a pieniążki od Rolanda D nadal wpływają. Pomimo, że informowałam dwa razy. Roland _D podziękował i zapomniał. :) 1 Quote
Javena Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 ..............................powtórka postu Quote
tamb Posted September 27, 2016 Author Posted September 27, 2016 1 godzinę temu, Javena napisał: Tamb, prześlij nr konta. Mam 70 zł na Barika, który od roku ma dom, a pieniążki od Rolanda D nadal wpływają. Pomimo, że informowałam dwa razy. Roland _D podziękował i zapomniał. :) Bardzo dziękuję, podam. Quote
tamb Posted September 29, 2016 Author Posted September 29, 2016 O 27.09.2016 o 17:33, Javena napisał: Tamb, prześlij nr konta. Mam 70 zł na Barika, który od roku ma dom, a pieniążki od Rolanda D nadal wpływają. Pomimo, że informowałam dwa razy. Roland _D podziękował i zapomniał. :) Przelew doszedł, bardzo dziękuję. Wpisałam w post rozliczeniowy. Quote
Recommended Posts