Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Udało mi się skontaktować z supergoga w sprawie wizyty p/a.Ona nie może jej przeprowadzić bo jest obecnie po za Poznaniem ale skontaktuje się z kolegą wolontariuszem,który mieszka  w tej samej dzielnicy co Panie.Czekam na wiadomość, czy Pan będzie mógł jutro lub w sobotę rano przeprowadzić wizytę.Rozmawiałam także z p.Kasią,przyszłą pańcią Olinka i tu, tak jak Hania uważam,że Olinek będzie miał super domek.Pani Kasia po wizycie w hoteliku cały czas o nim myśli bo jak powiedziała,skradł jej od razu serucho .Dzisiaj zamówiła już całą wyprawkę w internecie tzn. legowisko,obrożę,szelki,smycz,środek p/pchłom i kleszczom,miseczki.Wszystko powinno jutro przyjść.Tak fajnie mi powiedziała,że będzie miała wspaniałego towarzysza do spacerów,które bardzo lubi.Po uzgodnieniu z Anulką,powiedziałam Pani,że jeżeli nie uda się zrobić tej wizyty p/a to ewentualnie zrobimy wizytę po/a.Pani Kasia bardzo się z tego ucieszyła i powiedziała,że jutro może zrobić chociaż zdjęcia domu i przesłać na maila,a na poniedziałek chce wziąć jeszcze jeden dzień urlopu,aby jak najwięcej być z Olinkiem.Maila podałam do Anuli i tam będą przesyłane Olinkowe zdjęcia z nowego i sądzę,naprawdę dobrego domku :)

• Upvote 1
Posted

W tej chwili otrzymałam wiadomość od supergoga,że kolega jutro skontaktuje się z domkiem i przeprowadzi wizytę :) Bardzo serdecznie dziękuję,w naszym imieniu i Olinka :)

• Upvote 1
Posted

Warto było czekać i się martwić o domek dla Olinka.Olinek wg. mnie trafi do super domku.Będzie miał towarzystwo non stop mamy P.Kasi a jak P.Kasia wróci z pracy to będzie rozpieszczany także przez P.Kasię.Ogród będzie miał na wyłączność a także spacery,które P.Kasia bardzo lubi.Panie już czekają na Olinka aby go przywitać w jego już na zawsze domku.Olinkowi nie zabraknie miłości i opieki.Jestem pod wrażeniem i mam nadzieję,że wizyta to tylko formalność.Oli,jak wszystko przebiegnie dobrze, w sobotę pojedzie do swojego domu wraz z Paniami.Jestem szczęśliwa,że Oli będzie miał swoją rodzinę,która już go pokochała.Oli należy się taki dom po tym co biedny przeszedł.Już go nikt nigdy nie porzuci.

Posted
30 minut temu, auraa napisał:

Nie było mnie kilka dni a tu takie wiadomości!!!!!! Czy już coś wiadomo?

Tak już właśnie rozmawiałam z supergoga i wizyta wypadła bardzo pomyślnie i bez zastrzeżeń.Rozmawiałam też z p.Kasią i przekazałam,że może jutro jechać po Olinka,po ustaleniu z Hanią godziny przyjazdu.Olinek może więc pakować walizki i jutro wyruszać do swojego domeczku! :)

Ale się cieszę,że taki wspaniały będzie mieć domek!:)

• Upvote 1
Posted
6 minut temu, Bogusik napisał:

Tak już właśnie rozmawiałam z supergoga i wizyta wypadła bardzo pomyślnie i bez zastrzeżeń.Rozmawiałam też z p.Kasią i przekazałam,że może jutro jechać po Olinka,po ustaleniu z Hanią godziny przyjazdu.Olinek może więc pakować walizki i jutro wyruszać do swojego domeczku! :)

Ale się cieszę,że taki wspaniały będzie mieć domek!:)

WSPANIALE!!!!

Posted

Pani Kasia przysłała drogą mailową zdjęcia dla nas,w jakich warunkach zamieszka Olinek.Obiecała także wiadomości i następne zdjęcia ale już Olinka w nowym domku.

W tym pokoju nasz Olinek będzie spał razem z Panią Kasią.

20160513_143940.jpg

Do dyspozycji będzie miał ogród.

20160513_143749.jpg

20160513_143804.jpg

20160513_143731.jpg

20160513_143716.jpg

Posted
15 minut temu, auraa napisał:

Wspaniałe wiadomości!!! Oby wszystko sie udało i chłopak wreszcie miał już swój dom!

auraa,będzie miał domek i przy swoim boku,dwie wspaniałe i kochające go osoby :) Pani Kasia mi powiedziała,że nie przestaje się uśmiechać odkąd zobaczyła  Olinka :)

Posted
10 godzin temu, auraa napisał:

Przelałam jeszcze stałą za maj od Krysi dla Olinka.

Dziękuję.Jak pieniążki dojdą to potwierdzę.Ciekawa jestem czy Olinek już jest w swoim domku w Poznaniu.

Posted
1 godzinę temu, szafirka napisał:

Oli pojechał do nowego domku. Jestem przekonana, że Będzie szczęśliwy i jego nowe Panie też, bo to fajny psiak - daje dużo energii i radości.

Właśnie dostałam smsa od p.Kasi,że Oli pomału się zadamawia :)

Jestem umówiona na jutrzejsza wieczorną rozmowę i będzie więcej info. jak minęła noc i nowy dzień,w nowym domku.

• Upvote 1
Posted

Wspaniale! Bardzo się cieszę i czekam na relacje z nowego domu !

Wiem, ze wpłynęły dla Olinka kolejne pieniążki. Kiedy dojdą proszę równiez o potwierdzenie :)

Posted

Kochani,właśnie rozmawiałam z Panią Kasią :) Podróż do domku przebiegła w zasadzie dobrze,po za tym,że Olinek trochę zwymiotował.Po przyjeździe było najpierw zwiedzanie ogrodu,a później oprowadzanie po domu.Nie sprawia żadnych problemów i jest bardzo przyjazny do wszystkich.Dał się wymiziać sąsiadom,którzy przyszli powitać nowego domownika :) Noc minęła też bardzo spokojnie,Olinek sobie smacznie spał na swoim kocyku. Dzisiaj Panie były po za domem 4 godz. i na ten czas opiekowała się Olinkiem przyjaciółka p.Kasi ,aby nie został sam w domu.Było również czesanko i to przez 1,5 godz.Jak się okazuje,Oli bardzo to lubi i chętnie poddawał się tym zabiegom.Wygląda prześlicznie!Jutro Pani Kasia ma dzień urlopu,więc też spędzi ze swoim pupilem dużo czasu :) Może podeśle Anuli jakieś foteczki...

To,chyba tyle z dzisiejszych info. a następne będą za kilka dni.

• Upvote 2
Posted

wspaniale! Ale żebyśmy się nie nudziły, dziś dowiedziałam się, że córka Kulki (tej z wielkim guzem) urodziła trzy szczeniaczki. Dwa pieski i sunię. Mimo, że jeszcze karmi, jeden psiak już został oddany! Maluchy chyba samodzielnie jeszcze nie jedzą..... Ręce opadają.. Boję się, o pozostałe dwa maluszki zwłaszcza o malutk ą sunię.

20160515_110114.jpg

mały piesek

20160515_110343.jpg

sunieczka.

Wydają się spore ale ich mama jest maleńka więc i one będą raczej małe. Facet trzyma ją w dłoniach.

Już nie wiem co robić...