Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i już śpimy :D

Mam jeszcze filmik z Sabą i Pepsi jak się bawią i Pepsi podlatuje do mnie daje się dotknąć i w pewnym momencie ucieka jak oparzona - ale że podkładem jest śpiewana przeze mnie kołysanka dla psów hehe to nie odważę się go upublicznić:D

Tylko Ziutka widziała :D

DSC_0250.JPG

DSC_0251.JPG

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, konfirm31 napisał:

Piękna modelka,  chociaż  papug raczej nie  lubi ;). 

Pewnie i do papug się przyzwyczai - ale na to potrzeba troszkę więcej czasu :( bo cała biedna się trzęsła :(

Posted

O mamo, nadrobiłam co się dało, ale wszystkiego nie da rady! :(

Podziwiam i zazdraszczam :) Cieszę się bardzo z sukcesów i trzymam kciuki za kolejne!!!

Ziutka, mam w bagażniku kilka fajnych pudełeczek dla Ciebie - może się przydadzą ;)

Posted
59 minut temu, Nutusia napisał:

O mamo, nadrobiłam co się dało, ale wszystkiego nie da rady! :(

Podziwiam i zazdraszczam :) Cieszę się bardzo z sukcesów i trzymam kciuki za kolejne!!!

Ziutka, mam w bagażniku kilka fajnych pudełeczek dla Ciebie - może się przydadzą ;)

Wsio się przyda - bierem jak drewniane hehe

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Nutusia napisał:

No przeca, że drewaniane! :) To prosiem dawać znać jak się umawiamy na odbiór ;)

Oki, zadzwonię :)

Posted

Niestety nie mam dobrych wieści - póki co propalin nie działa ale czekamy..

o Koko zero telefonów - mimo że umieścili nam ją na psygarnij...

Macałam jej wygolony brzuszek w niedzielę i nie widzę ani nie wyczuwam ŻADNEJ blizny po zabiegu jaki wg. oceny weta z Legionowa się odbył...

Dzisiaj zabieram ją do dr Traczyka - niech obejrzy, zrobi usg, zaczipuje i zobaczy tą sierść bo gubi ją Koko kępkami - na kocu znajduję, na podłodze itp... i nie widzę aby porastała może jakiś inny suplement mi da oprócz EfaOile

Jeśli tata będzie wieczorem to weźmiemy za jednym " zamachem " Pepsi na szczepienie w końcu na wirusówki i pedikjór bo już pazurki mega urosły :(

Posted

Jak nie działa Propalin,  może  warto podać Incurin? Jeśli zadziała,  będzie to potwierdzenie,  że  nietrzymanie moczu jest posterylizacyjne.  Czasami Propalin nie działa.  A może  jest inna przyczyna? 

Posted
38 minut temu, konfirm31 napisał:

Jak nie działa Propalin,  może  warto podać Incurin? Jeśli zadziała,  będzie to potwierdzenie,  że  nietrzymanie moczu jest posterylizacyjne.  Czasami Propalin nie działa.  A może  jest inna przyczyna? 

na razie zalecenie weta jest takie że czekamy do piątku jak po tygodniu nie będzie poprawy to pewnie zaproponuje coś innego :( Propalin bierze dopiero od piątku więc dzisiaj 5 dzień. Ale z tego co póki co wet mówił to jeśli propalin zadziała będzie wiadomo że nietrzymanie moczu jest posterylizacyjne a jeśli nie zadziała trzeba będzie szukać innej przyczyny - może jakieś sprawy neurologiczne :(

Posted

Od jakiegoś czasu ktoś ma mega zabawę :-)

próbuje się wbić na moje, Ziutki i DTKasandra konto :-)

Ale hasło jest zbyt skomplikowane aby się to mogło udać :) a najlepsze jest to że mój kolega z pracy już prawie rozgryzł IP kompa z jakiego robione są włamy :-)

ale będzie ubaw jak się wyda kto to taki :D

• Upvote 1
Posted
12 minut temu, konfirm31 napisał:

Ale na jakie konto,  Kejciu? To na dogo? I po co? 

Tak, te na dogo...a po co ? Nie mamy pojęcia. Ciągle mamy zablokowane konto i mamy spróbować po 15 minutach ponownie bo hasło błędnie wpisane, a my zawsze jesteśmy zalogowane na stałe, jak wchodzimy na dogo to od razu zalogowane a tu klops niestety....- wylogowuje nas samo itd - dziwne rzeczy się dzieją.

Posted

Jestem totalnie załamana bezruchem na bazarkach :( Myślałam, ze mydełka z własnym zdjęciem będą szły jak świeże bułeczki - oj myliłam się bardzo :(

Kolejne psy czekają, ale dopóki nie zjedziemy poniżej 1.000, nie ma opcji aby brać nowego psa, zaparłam się i choćby Kejciu się upierała jak będziemy w Chr...nie ma opcji - STOP - bo długu spłacić nie możemy, a co mówić o utrzymaniu kolejnych - mam dość dogo i wszystkiego, naprawdę !

Optymizm ze mnie uciekł totalnie :( zaraz znowu się długi zrobią, bo wet za Koko i znając nasze szczęście będzie leczenie, a jakby mogło być inaczej, nic tylko się pochlastać. Mam czasem ochotę usunąć konto i rzucić to wszystko...ot tak mnie dzisiaj naszło coś, ale narzekamy sobie z kejciu przez tel. na bazarki i naszą niemoc finansową, to dzisiaj się "wypłakuje" tutaj :( buuuu...

• Upvote 1
Posted
16 minut temu, Ziutka napisał:

Jestem totalnie załamana bezruchem na bazarkach :( Myślałam, ze mydełka z własnym zdjęciem będą szły jak świeże bułeczki - oj myliłam się bardzo :(

Kolejne psy czekają, ale dopóki nie zjedziemy poniżej 1.000, nie ma opcji aby brać nowego psa, zaparłam się i choćby Kejciu się upierała jak będziemy w Chr...nie ma opcji - STOP - bo długu spłacić nie możemy, a co mówić o utrzymaniu kolejnych - mam dość dogo i wszystkiego, naprawdę !

Optymizm ze mnie uciekł totalnie :( zaraz znowu się długi zrobią, bo wet za Koko i znając nasze szczęście będzie leczenie, a jakby mogło być inaczej, nic tylko się pochlastać. Mam czasem ochotę usunąć konto i rzucić to wszystko...ot tak mnie dzisiaj naszło coś, ale narzekamy sobie z kejciu przez tel. na bazarki i naszą niemoc finansową, to dzisiaj się "wypłakuje" tutaj :( buuuu...

ja to powiedziałam boję się tych zmian skórnych u Koko - a jak ja wzięłam kota to przecież nie ma bata musi być coś nie tak - aby nie daj Boże grzybica bo wtedy leczenie nas wszystkich będzie i Ciebie też bo przecież kilka razy już u mnie byłaś i głaskałaś ją...no i nosek mokry i prychanko - aby nie koci katar bo wtedy chyba byśmy akcje lina zrobily :( ale nie kraczę nie kraczę swoje się denerwuję :(

Posted
26 minut temu, Ziutka napisał:

mówisz o Koko a pomyśl o Herze - ja to aż boję się dzwonić do Dziadka i pytać bo jak nie posterylkowe ?:(

też jakiegoś doła złapałam...

Posted
2 godziny temu, Ziutka napisał:

2 godziny temu, Kejciu napisał:

mówisz o Koko a pomyśl o Herze - ja to aż boję się dzwonić do Dziadka i pytać bo jak nie posterylkowe ?:(

też jakiegoś doła złapałam...

1 godzinę temu, mdk8 napisał:

dużo ludzi uciekło z dogo na FB albo w ogóle zniknęło. Ci co zostali są już spłukani a nowych z możliwościami pomocy mało. :( 

Strasznie mało ludzi jest na dogo :( i te bazarki naprawdę bardzo marnie idą, chociaż fanty są fajne. Nie dziwię się, że doły łapiecie, bo jak pomagać z takim minusem...Dojście do 1000 na minusie byłoby super, byle zbyt szybko znowu nie powiększyć długu... Sama nie wiem, jakie wyjście jest z takiej sytuacji. Bo każdy nawet zdrowy pies zabrany ze schronu, wymaga na starcie dobrych paru stówek inwestycji w sterylizację, szczepienia, no i oczywiście karma, dojazdy... Smutno mi się zrobiło, bo jesteście mega tandemem, który wspaniale pomaga tym psiakom, a tu czarna dziura się pojawiła i nie wiadomo, jak pomóc, jak wesprzeć :(