Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dopisuję karmę dla Pepsi 

Pepsi karma 2,5kgTropidog 31zł

i mięsko bo do karmy zamiast puszek gotujemy mięsko i w lecie dajemy mięcho z ryżem aby było bardziej wodniste niż sucha karma :) 

Posted
1 godzinę temu, domtymczasowykasandra napisał:

I kolejne wydatki :(

---> Hera - Hepatic 12 kg - 199,80zł 
Arthrovet 55,99zł ( z wysyłką ) 

Dziękuję Ziutce która kupiła Herze puszki Hepatic oraz płyn oraz Luposan za 94,80zł 

http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_specjalistyczna_alternatywna/zoladek_jelita/luposan/31623

Bardzo z Dziadkiem dziękujemy w imieniu Hery :***

hihi, nie ma za co :) Hera je luksusy a ja obiery z ziemniaków :D

Posted
9 godzin temu, Ziutka napisał:

Musisz lepiej zadbać o siebie,bo kto będzie pomagał jak się rozchorujesz po tych obierkach. k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,24_wO_orig.

• Upvote 1
Posted
14 godzin temu, domtymczasowykasandra napisał:

Był jeden jakże glupi telefon o Koko... oczywiście jak padło pytanie o zabezpieczone okna to pani zaczęła wymyślać że ma oczywiście i jak zapytałam kiedy możemy ją odwiedzić to powiedziała że bardzo długo jej nie ma w domu - w sobotę nawet wychodzi o 7 a wraca o 21 :-) no i ma 14 letniego pieska więc jak zapytałam czy piesek na tyle godzin zostaje sam to powiedziała żebym sobie szukała kogoś innego chętnego na kotka :-)

Od początku było wiadomo że nic z tego nie będzie bo jak powiedziałam że podpisujemy umowę i robimy wizytę aby się spotkać pani powiedziała " jak pani mysli ze powie mi ze mam karmić kota co 4h to tak będę robić to od razu mówię że nie będę : " :D goń się babko :D

Durny babsztyl, po co czas Twój cenny marnowała dzwoniąc i gadając głupoty?! Wrrrrrr..... Biedny ten jej piesek-dziadziunio, co to za traktowanie staruszeczka :(

13 godzin temu, domtymczasowykasandra napisał:

MIeliśmy też mały wypadek - ktoś stracił wzrok.... zgadnijcie kto jest sprawcą ????

1.jpg

Pepsik, Pepsik :P :D

9 godzin temu, Ziutka napisał:

Ziutka, no weź... Ty też musisz coś jeść, żeby mieć energię na ogarnianie wszystkiego i tych bazarków pięknych! :-) 

• Upvote 1
Posted

Witajcie. Strasznie długo mnie nie było na dogo w ogóle. Przeżywam właśnie życiową rewolucję - za kilka miesięcy urodzi się kolejny dogomaniak :)  Niestety ta mała istota trochę mnie wykańcza i od 4 miesięcy głównie leżę, śpię i wymiotuję,a na komputer nawet z daleka nie mogę patrzeć. Zaraz przeleję Wam 40 zł od mojej Babci :)

Obiecany bazarek nastąpi niestety nieprędko, bo totalnie nie mam mocy.

• Upvote 1
Posted
4 godziny temu, RudyKas napisał:

Witajcie. Strasznie długo mnie nie było na dogo w ogóle. Przeżywam właśnie życiową rewolucję - za kilka miesięcy urodzi się kolejny dogomaniak :)  Niestety ta mała istota trochę mnie wykańcza i od 4 miesięcy głównie leżę, śpię i wymiotuję,a na komputer nawet z daleka nie mogę patrzeć. Zaraz przeleję Wam 40 zł od mojej Babci :)

Obiecany bazarek nastąpi niestety nieprędko, bo totalnie nie mam mocy.

Zastanawiałam się właśnie, gdzie się podziewasz :)

Kasiu, pięknie podziękuj babci !!! :) po stokroć :)

Współczuje, że tak źle znosisz ciąże :( ale może się polepszy.

Posted

Brak mi słów aby opisać rozgoryczenie jakie mam w sobie dzisiaj.

W piątek jak zabierałam Koko miała przy mnie usg - dzisiaj umówiona sterylka na 12...

Uśpili kotę ogolili brzuch i patrzą a tam blizna - i co i po sterylce...

Kota niepotrzebnie w narkozie - bardzo ciężko dochodziła do siebie właściwie nadal dochodzi...

Wyniki Hery słabe - dostała Propalin.... zobaczymy czy zadziała :( 104zł :(

Posted

Biedna Koko.

Trudno,stało się.

Mam nadzieję,że szybko dojdzie do siebie.

Dziewczynki,uświadomcie mnie czy prawdą jest ,że każdy kotek trzymany w domu musi mieć swoją oddzielną kuwetę?

Pisałam,że znajomej z Łodzi podrzucili na działkę 3 kociaki.

Postanowiła 2 zabrać do domu a 3 po odchowaniu na działce oddać znajomym.

Teraz trwa dostosowanie mieszkania w bloku do przyjazdu kociczek.

Zabezpieczenie balkonu i okien,wyposażenie mieszkania w potrzebny sprzęt.

Oczywiście kociaki były chore/koci tyfus/i przechodzą odpowiednie leczenie/jeden nawet 3 dni był w szpitaliku.

Teraz dostały specjalną surowicę,żeby doczekać i całkowicie wyzdrowieć do szczepień.

Posted

Schemat podobno jest taki że liczba kuwet = liczba kotów + 1

U mnie jest Stefan i Ewcia - jak przyjechała Ewcia były 3 kuwety, potem dwie i teraz docelowo jest jedna - bez problemów z niej korzystają obydwoje.

Wiem że zdarza się że kot nie załatwi się po drugim kocie i np. robi e e obok albo po kątach - wszystko chyba zależy od kotów jak się zgrają... 

Posted

Cały czas myślę o kompanie Hery z jednego podwórka :( czy przetrwał te upały na łańcuchu, bo buda była...a raczej jej strzępy :(

Nikt nie dzwoni o naszą Koko, pobrania telefonów są a cisza totalna jak na razie (nie biorę pod uwagę tel z wczoraj oczywiście, bo mega beznadziejny)

Suri jak widać miewa się świetnie, Pani pisała, że jest strasznym leniuszkiem i nawet jak jej jedzenie podaje to najpierw powoli wstaje, przeciąga się i dopiero powoli schodzi z łóżka ;)

Pepsik jest the beściak a jak pięknie wygląda w chusteczce w papugi <3 Kejt na pewno pokaże pannice :)

Posted
22 godzin temu, UlaFeta napisał:

ona się nie wstydziła - jej było tak dobrze jak ją głaskałam....trochę boi się ręki pewnie byla bita więc na każde wyciągnięcie ręki reaguje skuleniem nawet jak leży i jak się koło niej siada. Ale aż mruczała jak ją po oczach tak smyrałam to zamykała powieki i aż szyjkę wyciągała. Propalin podajemy od wczoraj - narazie nie ma poprawy. Troszkę mi się wydaje że to może być neurologiczne bo posterylkowe chyba aż tak szybko by nie było :( chociaż wet mówil że może być od razu :( 

Posted

U naszej poprzedniej ONki,  wystąpiło dopiero  po 4 latach od operacji,  ale zdarza się,  że po 10 dniach. Od wczoraj,  to chyba jeszcze zbyt krótko, żeby Propalin zadziałał, no i nie działa w każdym  przypadku.  Może  być  też  źle tolerowany,  jak u Buki(nadmierne pobudzenie, stany lękowe). Praktycznie,  zawsze działa  Incurin,  tyle że  to ten sam hormon,  który  wyeliminowano,  sterylizacją :(. 

Posted

Ależ jestem obrażona! nie dość że mamcia założyła obrożę to jeszcze jakieś papugi.... ( do kupienia na bazarku chociaż Pepsi niezbyt ładnie je zareklamował ale są super naprawdę )

DSC_0217.JPG

DSC_0218.JPG

• Upvote 1