Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co z historia!

My z Tomkiem raz się nacięliśmy  - sami sprawdziliśmy dom  w Ostrołęce, nasz wet znał pana, wszystko ok - zawozimy sunię (to była mała Milusia spod Lublina), pan nam otwiera, a  w domu mała suczka. Pytamy "to pan ma już psa?", "A tak, wziąłem na noc, bo siedziała pod blokiem, ale zaraz ją wyrzucę". I tak nasza sunieczka pojechała potem do Warszawy i ma się super :)

• Upvote 1
Posted

O, matko :(. Mnie się przypomina wizyta pa dla Rudzika i wynędzniała niby czałczałka ze szczeniakami, która nie jest pani psem, tylko - partnera......Z Rudzikiem, też się wspaniale  zakończyło, chociaż trochę trwało :)

• Upvote 1
Posted
13 godzin temu, Mattilu napisał:

To gdzie teraz jest Aki? I kiedy kastracja? Nie wydawajcie go bez kastracji, jednak zlych ludzi nie brakuje...

Aki jest w Płocku u swoich właścicieli - jutro po pracy przywożę Akiego z Płocka i zawozimy go do Wesołej - bo Państwo jak obiecali dali odpowiedź i są na TAK.

Wczoraj wiozłyśmy z Ziutką psa o imieniu Pixel pod Radom - zobaczyłyśmy apel o transport do DS na FB i szybkie zerknięcie w portfel no i tanku tanku i zawiozłyśmy psiaka do domku stałego :)wróciłyśmy późno i nawet nie odpalałam kompa :)

Aki został we wtorek wykastrowany - właściciele nie bardzo chcieli się zgodzić ale zostawiłyśmy im kasę i powiedziałyśmy że to jest warunek abyśmy pomogły w adopcji więc małych Akiciąt już nie będzie :) A że ta pani siedzi w domu to psa przypilnowała - ranką się nie interesuje w ogóle ale jutro zajrzę mu pod ogonek :D

Kastracja wyniosła 220zł

W sobotę od rana działamy bo raz - do Lusi naszej wieziemy kawalera ze schroniska, ale najpierw chcemy go ogarnąć u mnie w NDM tzn wykąpać, zaczipować, odrobaczyć i zakropić na kleszcze - no i do DS Lusiowego - nie damy rady go wykastrować do soboty więc umówiłam się z Państwem że bieżemy to na siebie i nigdy nie wydajemy psiaków bez kastracji zatem za tydzień dwa przyjedziemy po psa i zrobimy to najprawdopodobniej w mojej lecznicy - domek sprawdzony więc możemy im zaufać że w ciągu dwóch tyg psiak nic nie zmajstruje  - a musimy się spieszyć bo już kilka piesków z tego miejsca odeszło na babeszję więc każda godzina to ryzyko śmierci dla kawalera na którego czeka kochający dom z siostrą

i cały czas mamy w głowie owczarka z łańcucha nawet nie znamy płci - Ola kombinuje czy mogła by go/ją wziąć na PDT  - ma nam dać znać jutro - wtedy w sobotę po powrocie od Lusi byśmy zrobiły interwencję i chcemy psa odebrać interwencyjnie - boimy się bo widać że pies ledwo stał na tylnych nogach, czy to stawy czy dysplazja nie wiem ciężko było stwierdzić na odległość - no i ten pies strasznie szczekał więc nie wiemy czy da się " przewieźć ", czy nie będzie agresywny/agresywna no i wiele wiele innych obaw mamy.....zobaczymy co los przyniesie

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Kejciu napisał:

Ze specjalną dedykacją dla Ziutki aby naładowała akumulatory :)

hit naszej ostatniej nocnej bardzo nocnej wyprawy powrotnej z Płocka :D od Akiego -  i mina pana na światłach jak zobaczył że się gibiemy i sobie śpiewamy - BEZCENNA :D

https://www.youtube.com/watch?v=-rey3m8SWQI

Jutro też się będziemy przy tym gibać :)

Dom w Wesołej, jest najlepszym pod słońcem jaki można sobie wymarzyć dla psiaka...sama bym mogła zostać tam wyadoptowana ;p

Oczywiście będzie fotorelacja...dla tych co nam kibicują! I Zapomniałas dodać Kejt, że jedziemy jeszcze w odwiedziny do naszej chrycynnowej panny Pestuni ( mamy po drodze wracając z Wesołej i Majka mówiła, że mamy wpadać nawet o 23:00 bo ciasto i fanty na bazarek czekają)

No i sobota - ciężki dzień - obyśmy tylko nie wróciły z żadnym tymczasem, bo jadąc do Chrcynna zawsze lubimy wrócić z pakietem x2 ;p

Sprawę owczarka przemilczę, spać przez niego/nią nie mogę :(

• Upvote 2
Posted

Ot, co znaczy młodość :)

Żartuję, wiem, ile czasu, nerwów i poświecenia Was te interwencje kosztują! Biedna/y owczarka....

A Wy jesteście w jakiejś organizacji, ze można odebrać psa w interwencji? Poprzez wójta i policję?

Posted
6 minut temu, malagos napisał:

Ot, co znaczy młodość :)

Żartuję, wiem, ile czasu, nerwów i poświecenia Was te interwencje kosztują! Biedna/y owczarka....

A Wy jesteście w jakiejś organizacji, ze można odebrać psa w interwencji? Poprzez wójta i policję?

mamy " papiery " i wkraczamy z policją i zabieramy...jak się uda to bez policji ale nie sądzę aby nam tego psa tak po prostu oddali po tym jak my nie oddałyśmy im Akity...

• Upvote 1
Posted
30 minut temu, Ziutka napisał:

Wieści od Fanty :)

Fanta zaprezentuje sie w tv w niedziele o 17 na kanale domo+.
Pozdrawiamy :-)

no to trzymamy kciuki za występy Fanty - a ja już przeżywam dzisiejszy dzień...

wczoraj kupiłam u weta 7 tabletek na robale - dla Akiego ( bo jedzie do domu gdzie jest pies i kot a odrobaczony nie był ), dla braciszka Lusi i może dla.... :-)

Posted
18 minut temu, Kejciu napisał:

no to trzymamy kciuki za występy Fanty - a ja już przeżywam dzisiejszy dzień...

wczoraj kupiłam u weta 7 tabletek na robale - dla Akiego ( bo jedzie do domu gdzie jest pies i kot a odrobaczony nie był ), dla braciszka Lusi i może dla.... :-)

Ja też łączę się z Tobą w przeżyciach, w brzuchu mnie kręci jak nie wiem co miałoby się stać...

Ale jeszcze 10 godzin do odlotu :)

Posted
44 minut temu, Ziutka napisał:

Ja też łączę się z Tobą w przeżyciach, w brzuchu mnie kręci jak nie wiem co miałoby się stać...

Ale jeszcze 10 godzin do odlotu :)

tylko wiesz jak u mnie jest - jak się mega spieszę to albo korki, albo pociąg nie przyjedzie....albo coś...miętkę piję od rana ale dzisiaj to aż takiego stresa nie mam - najbardziej boję się wizyty jutro w schronisku bo nie wiem co zobaczę... no i tej planowanej interwencji...

Ola się zgodziła aby owczarka warunkowo przyjąć gorzej jak będzie to samiec ale myślę że jest on w takim stanie że nie będzie wyrywny do innych psów ale mogę się mylić. Na pewno będzie potrzebna diagnostyka, badania i najbardziej boję się o te stawy.... bo to może być grubsza sprawa. Mam kaganiec po naszej rottce ale Kama chyba nigdy go nawet nie używała leży 15 lat w torbie :D wezmę go ze sobą tylko pytanie kto psu go założy...bo powiem szczerze że boję się tak dużego psa czy się na nas np. w samochodzie nie rzuci. No i obroży nie mamy ani smyczy... może uda Ci się Ziutka podjechać dzisiaj do swojego sklepu ?bo ja w pracy mam tylko Kakadu ale obroża pewnie ze 100zł kosztuje...

Dzwoniłam wczoraj do Dziadka któremu już kilka miesięcy temu odeszła sunia za TM - ale absolutnie nie chce żadnego psa ani kota, nie ma już zdrowia i bardzo choruje więc nie mogę wymuszać na nim podjęcia takiej decyzji :(

• Upvote 1
Posted
48 minut temu, Grażyna49 napisał:

Powiem właściwie napiszę tak - zawrotu głowy dostałam po samym przeczytaniu planu na weekend.

Jesteście niesamowite.

Trzymam kciuki za powodzenie całej akcji.

Trzymaj Grażynko i zaglądaj do nas :)

Posted

Życze powodzenia w całej tej akcji, Kochane! I też się bojam o to schronisko, co zastaniecie i w ogóle...

a propos obróżek, w naszym wiejskim sklepie "Artykuły do produkcji rolnej" są całkiem porządne obróżki plecione i duze skórzane, od 10 zł do 20 zł.

Posted

Wzruszyłyście mnie, Dziewczyny... Jesteście WSPANIAŁE!!!

(Bardzo proszę Panie Odwiedzające wątek o należytą jego ocenę, bo te 3 gwiazdki mnie okropnie denerwują!)

Posted

Jest 2:21 - wróciłam do domu, czekam teraz (około godziny) aż Kejciu da mi znać, że dotarła też do domku. Pobudka o 6:00, małe śniadanie, ogarnięcie i ruszamy na Chrcynno, potem zawieźć Gustawa do nowego domku do naszej Lusi (też z Chrcynna, kto nam kibicuje, ten kojarzy) i potem do Góry Kalwarii na interwencję.

Aki został w domu, jutro wstawimy fotki.

Wizyta u Pestusi też wypadła super, też wstawimy fotki.

Odbieranie fantów też wypadło pomyślnie...

Padam na ryj - to i tak delikatnie powiedziane :(