Poker Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 Skrętu należy się obawiać u dużych psów. A on chyba jest z mniejszych. On musi jeść częściej. Zawsze karmię wyniszczone, wychudzone psy karmą dla szczeniaków do nabrania prawidłowej masy.Albo gotuję im , dostają też biały ser i jajko.Jak juz ważą tyle ile powinny , to przechodzę na zwykła karmę stosowną do wieku. Zrobię na Numira bazarek. Quote
sylwija Posted February 20, 2016 Author Posted February 20, 2016 no właśnie u mnie większe, Numir to zdecydowanie częściej teraz będzie dostawał, już dostaje. ale jak to możliwe, że z domu oddany, nie z ulicy, nie ze schronu podłego jakiegoś.. ech :( ja na gotowanie nie mam czasu, Ale dobrą karmę dostają, czasem właśnie dodatki - jajo, mięsko, tran a Numir teraz to by się tulił ciągle dziękuję :) Quote
Poker Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 Myślę ,że nie ma co czekać tylko go pędem ogłaszać. I co z jego agresją? Zdematerializowała się? Dobrze by było sprawdzić go na dzieci. Quote
Gusiaczek Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 2 godziny temu, sylwija napisał: . ale jak to możliwe, że z domu oddany, nie z ulicy, nie ze schronu podłego jakiegoś.. ech :( Sylwia, nam się to w głowie nie mieści tak, jak nie mieści się tamtym, że głodzenie psa nie jest normą ! że każda żywa istota, zwłaszcza zależna od nas ludzi, potrzebuje troski i dbania ... szkoda czasu na klikanie o byleczymś/kimś(?) Quote
sylwija Posted February 20, 2016 Author Posted February 20, 2016 to prawda :( kupiłam dzisiaj dla Numira karmę wysokoenergetyczną - Pani ze sklepu doradziła, smakuje mu Emotikon smile będzie teraz dostawał 3-4 x dziennie, więc gdyby ktoś chciał się dorzucić/podarować karmę, będzie super. Musi nabrać sił i formy Quote
sylwija Posted February 20, 2016 Author Posted February 20, 2016 6 godzin temu, Poker napisał: Myślę ,że nie ma co czekać tylko go pędem ogłaszać. I co z jego agresją? Zdematerializowała się? Dobrze by było sprawdzić go na dzieci. na dzieci nie dam rady, nie mam, a nie będzie wyznacznikiem spotkanie w parku. ja bym poczekała, aż miną 2-3 tygodnie, kiedy będzie pewniejszy siebie, czy coś się objawi, ale jestem zdania, że raczej to kwestia niezrozumienia i braku chęci, zaangażowana - bynajmniej nie ze strony Numira.. Quote
Poker Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 Smacznego Numirku. Ciekawe na ile dni mu wystarczy 4 kg? Miewałam psy , które uwielbiały dzieci i te w parku i te przychodzące do nas. Po prostu pędziły do dzieci , wykładały się brzuszkami. Więc gdyby Numir się tak zachował , to jest wskazówka.Jeżeli nie , to nadal będzie niewiadoma. Quote
sylwija Posted February 20, 2016 Author Posted February 20, 2016 zobaczymy :) na razie, powiem szczerze, mniej mi sprawia kłopotów niż szczenior zwariowany Sheldon. Numir wydaje mi się być mądrym psem, pudle tak mają, są inteligentne, pojętne. Sam fakt, ze nie załatwia się w domu już, że na spacerze patrzy, czy akceptuję jego zachowania - ja tak przynajmniej to odbieram. potrzebuje bardzo bliskości, kontaktu Quote
Marysia R. Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 Sylwijo chciałabym przekazać dla Numira "spadek" po moim podopiecznym Rudziku, który po wielu perypetiach znalazł swój dom. Nie jest tego dużo ale zawsze coś. Czy w związku z tym mogę poprosić o numer konta na pw? :) Quote
Poker Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 Będę miała dla Numira stówkę z bazarku pozabazarkowego dzięki zakupom Nette. Quote
Livka Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 46 minut temu, Marysia O. napisał: Sylwijo chciałabym przekazać dla Numira "spadek" po moim podopiecznym Rudziku, który po wielu perypetiach znalazł swój dom. Nie jest tego dużo ale zawsze coś. Czy w związku z tym mogę poprosić o numer konta na pw? :) 38 minut temu, Poker napisał: Będę miała dla Numira stówkę z bazarku pozabazarkowego dzięki zakupom Nette. Super ! Pięknie dziękujemy ! Quote
Livka Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 Przelewam wszystko co ma na koncie Numir do Sylwii - 50 zł - proszę o potwierdzenie wpływu :) Quote
Nesiowata Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 Proszę o podanie nr konta na adres e mail [email protected] Quote
sylwija Posted February 21, 2016 Author Posted February 21, 2016 3 godziny temu, Nesiowata napisał: Proszę o podanie nr konta na adres e mail [email protected] już wysyłam :) dziękuję pudelek :) na razie, 2 tygodnie minęły, żadnych zachowań agresywnych jutro będę musiała podać mu zastrzyk, ciekawe, jak zareaguje musiał być całkiem ostrzyżony, wygolony wręcz, bo same kołtuny, sama sfilcowana sierść, bez szans na rozczesanie itp Quote
Anula Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 Ze zdjęcia wygląda,że to jest spory psiak.Widać żebra na wierzchu,musi większe dostawać porcje jedzenia aby szybko doszedł do normalności.Jak będzie zostawial to będzie oznaczało,że jest syty.Nie jest mu zimno? Quote
sylwija Posted February 22, 2016 Author Posted February 22, 2016 Numir teraz ma krótsze spacerki i w płaszczyku (po moim Lemiku[*]), żeby jednak nie zmarzł. podałam mu zastrzyk, nie pogryzł mnie :) zmierzyłam wysokość Numira, trudno było, bo się kręcił, ale ma ok. 40 cm w kłębie, raczej mniej niż więcej Quote
RudyKas Posted February 22, 2016 Posted February 22, 2016 Sądząc po zdjęciu, to albo nie lubi spacerów po ciemku albo płaszczyka ... :P Quote
sylwija Posted February 22, 2016 Author Posted February 22, 2016 :D to zdjęcie jeszcze z Kozienic, po zabiegu przymulony Quote
RudyKas Posted February 22, 2016 Posted February 22, 2016 Jej, ale grzywa musi być żeby był lans na dzielni ;D 1 Quote
Poker Posted February 22, 2016 Posted February 22, 2016 Na ostatnich zdjęciach wygląda jak owieczka po strzyżeniu. Myślę ,że znajdzie domek Quote
sylwija Posted February 22, 2016 Author Posted February 22, 2016 też tak myślę, byle rozsądny i już na zawsze trochę mi się nie podoba rana po kastracji.. nie wiem, czy nie będę musiała do weta. zobaczę jutro, dzisiaj dostał antybiotyk, rano Quote
Recommended Posts