Jump to content
Dogomania

Toffi w domku :) powodzenia dla niego i jego nowej rodziny :)

Recommended Posts

Posted

On jest bardzo fajny nie tylko fajny.

Gdzie on ma ogłoszenia? Na pewno będzie jakiś bazarek ogłoszeniowy, to mu wykupię pakiet tylko przypomnijcie mi.

Posted

To napisz w punktach jego charakterystykę:

waga

wzrost

zachowanie do psów, kotów, dzieci

czy jest łagodny w każdej sytuacji tzn. u weta , przy strzyżeniu, grzebaniu w uszach

posłuszeństwo ,

zostawanie w domu

zachowanie czystości

czy potrzebuje dużo ruchu

i co Ci przyjdzie  do głowy

Posted
O ‎2016‎-‎04‎-‎10o21:17, Poker napisał:

To napisz w punktach jego charakterystykę:

wiek 8-10 lat (?)

waga 9,3

wzrost (zmierze, nie pamietam)

zachowanie do psów, kotów, dzieci

psy - ok, ale może się bać na początku, u mnie z 10 innych psów na wybiegu, na spacerach się dogaduje

koty - w domu ok, ale na dworze te same koty bardzo go ekscytuja

dzieci - ? ale raczej nie, bo historycznie - jakies ugryzienie bylo

czy jest łagodny w każdej sytuacji tzn. u weta , przy strzyżeniu, grzebaniu w uszach

tak, u weta, do mnie - spoko

posłuszeństwo ,

tak, i dobrze smakołyki się sprawdzają przy nauce czegokolwiek i pochwały,. i mizianie

zostawanie w domu

tak

zachowanie czystości

tak, ale w sytuacji stresowej, przy zmianie, może na początku kilka x się zalatwic. no i nie trzeba się dziwic, ze na psacerze po zrobieniu koopy, biegnie po nagrodę-smakolyk

czy potrzebuje dużo ruchu

umiarkowanie, ale lubi biegać bawić się

i co Ci przyjdzie  do głowy

bardzo madry, w dobrej kondycji, wiek jakby na wyrost, bo zachowuje się jak młodszy psiak, przylepa wielka

wrażliwy, delikatny

no i nie wiemy, co z ta agresja historycznie.. coś chyba przesadzone, ale z dziećmi  byłabym ostrożna, może go męczyły/dręczyły.. i ze strachu

poszczekuje, chyba, żeby sobie dodać odwagi - jak biega z duża ilością psów, trochę właśnie się obawia dużych, ale zapoznał się, biegały razem

w ogóle taki uroczy, madry, kochany pudelek

Posted
O 10.04.2016o21:17, Poker napisał:
1 godzinę temu, Poker napisał:

poszukam bazarku, napiszę tekst i jazda  panie gwiazda do DS.

dziękuję :)

jedyne obawy, jakie mam, to, że u mnie specyficzna sytuacja jednak, dużo zwierzaków, ja-wariatka :)

Posted

:) mnie w ogole wcielo calkiem, smierc Zenobii rozwalila mnie totalnie

za duzo nieszczesc

Numir to kanapowiec, zeby nie powiedziec lozkowiec, no i spokojnie z kotami moze mieszkac, choc na dworze, to juz inna sprawa

Posted

Biedna Zenobia, współczuję.

Napisałam tekst do ogłoszenia Numira. Nie umiem pisać ckliwych .Poprawiajcie, dodawajcie . Potrzebny będzie nr telefonu i adres mejlowy sylwii.

To jest dłuższa wersja.Jutro zrobię też krótszą , bo dziś padam na dziób.

NUMIR - biały pluszaczek do pokochania od zaraz.

Uroczy i kochany Numir chyba się znudził właścicielom , bo skazali go na śmierć. Dobra dusza nie pogodziła się z wyrokiem  i uratowała go.

Okazało się ,że piesio jest bardzo radosnym, mądrym, wrażliwym i posłusznym stworzeniem.Zachowuje czystość, umie zostawać w domu, jest łagodny do psów i domowych kotów. Najbardziej jednak woli towarzystwo człowieka .

Jest zrównoważony ,ale mimo swojego wieku ( 8 - 10  lat ) uwielbia się bawić i biegać. Waży ok. 9, 5 kg i ma ok. 40 cm w kłębie.

Zdrowy i  wykastrowany czeka w domu tymczasowym na najlepszego pana, który zapewni mu opiekę i miłość do końca życia. Numir chętnie miałby  psie towarzystwo.

Kontakt : numer telefonu  ......  , adres mejlowy

Posted

moim zdaniem, bardzo fajny tekst

tylko ten stosunek do psów jest taki niejednoznaczny.. nie wiem, czy ktoś, kto nie ma pojęcia o psach, będzie rozumiał i umiał..

i do dzieci bym go nie polecała.. bo coś tam w przeszłości było, jakieś incydenty, ale chyba nie ma sensu juz w ogłoszeniu o tym?

13015426_1164246290261668_18068750378579

pluszowa kuleczka

13015518_1164246763594954_87662768789131  ale po co budzić?

12512649_1164246806928283_82051392079106 no chyba, że na śniadanko ;)

Posted

Numir - sama słodycz.

Zwykle nie umieszczam w ogłoszeniu niepewnych problemów.Wydaje mi się ,że lepiej powiedzieć o nich w rozmowie. O dzieciach coś wstawię i może  uda mi się o dużych psach.

Zmieniłam co nieco

NUMIR - biały pluszaczek do pokochania od zaraz.

Uroczy i kochany Numir chyba się znudził właścicielom , bo skazali go na śmierć. Dobra dusza nie pogodziła się z wyrokiem  i uratowała go.

Okazało się ,że piesio jest bardzo radosnym, mądrym, wrażliwym i posłusznym stworzeniem.Zachowuje czystość, umie zostawać w domu,większych psów się boi, ale  do mniejszych psów i domowych kotów jest łagodny. Najbardziej jednak woli towarzystwo dorosłego człowieka .

Jest zrównoważony ,ale mimo swojego wieku ( 8 - 10  lat ) uwielbia się bawić i biegać. Waży ok. 9, 5 kg i ma ok. 40 cm w kłębie.

Zdrowy i  wykastrowany czeka w domu tymczasowym na najlepszego pana, który zapewni mu opiekę i miłość do końca życia. Numir chętnie miałby  psie towarzystwo .

Na jakie województwa robić ogłoszenie ? sylwija podaj swój adres  mejlowy do aktywacji ogłoszeń i dla zainteresowanych oraz nr swojego telefonu.

Posted
4 godziny temu, sylwija napisał:

moim zdaniem, bardzo fajny tekst

tylko ten stosunek do psów jest taki niejednoznaczny.. nie wiem, czy ktoś, kto nie ma pojęcia o psach, będzie rozumiał i umiał..

i do dzieci bym go nie polecała.. bo coś tam w przeszłości było, jakieś incydenty, ale chyba nie ma sensu juz w ogłoszeniu o tym?

13015426_1164246290261668_18068750378579

pluszowa kuleczka

13015518_1164246763594954_87662768789131  ale po co budzić?

12512649_1164246806928283_82051392079106 no chyba, że na śniadanko ;)

Jaki on jest cudny.... :)

Ogłoszenie chyba w porządku, chociaż ja się trochę zastanawiam, czy nie wspomnieć jednak, że jest problem z dziećmi. Nie w takiej formie, ale może np, że nie przepada za ich towarzystwem, boi się dzieci albo coś...

Posted

Szczegóły lepiej opowiedzieć w rozmowie . Dlatego napisałam trochę okrężną drogą  Najbardziej jednak woli towarzystwo dorosłego człowieka .

sylwija, podaj nr swojego telefonu i adres mejlowy.Im szybciej wyślę tekst do Kejciu , tym szybciej ukaże się ogłoszenie.

Pomóżcie wybrać zdjęcia.

Posted

Witaj Numirku Ślicznoto, jakże pięknie Ci w szafirowym kocyku (kołderce?) :)

Przed chwilą na konto  Livki poleciał dochód z bazarku (50%) dla Ciebie w wys. 240.90 zł. Po zaksięgowaniu proszę o potwierdzenie na wątku :

Pozdrawiam i trzymam kciuki za domek, do którego zaprosi Cię Dobry Człowiek :)