Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Toc to ja ja ciociu 

starusica ewusica chorowanica

dziewczynki 

zapiszcie mnie prosze serduchem 

choc malenko deklafacyjka na rodzinke bidusna

8 zl przez 3 miesiace 

chociaz cuiuteczke ...

sciskam mocno mocno kciuki

Posted
  • dziewczyny sorry, ale dzień nie nleżał do najłatwiejszych. Rano nic dodac nic ująć zepsuł mi się samochód. Zostawiłam na parkingu przydrożnym w lesie. Całe szczęście, że sąsiadka jechała i mnie zgarnęła, bo przecie ja ze szczeniakiem do pracy. W pracy szefowa powiedziała, że jak chce urlop na piątek, to muszę oddać wszystkie zestawienia do czwartku. Musze się sprężać dlatego nawet nie zajrzałam na dogo. Po samochód przyjechało dziecko coś postukało, przedmuchało i odwiozło pod chatę. Acha, bo włączył mi się ABS i zaczęło coś szorować w kołach tylnych, a jak wysiadłam to śmierdziało. Po jego zabiegach ABS się wyłączył i przestało szurać i śmierdzieć. Jednak jutro pojedzie do mechanika sprawdzić, żebyśmy w połowie drogi nie stanęli. Zaraz będę dzwonić do pani opiekunki psiaków. kilometrow mam trochę więcej niż do Mińska mi siezdawało. Płatnymi odcinkami jest 435km , jest się szybciej, ale drożej bo opłaty autostradowe. Droga na Kielce -Radom 374 km ale dłużej się jedzie niewiele. Znaczy autostradą jakby dziecko docisnęło bylibyśmy na pewno krócej niż pokazują wyliczenia mapowe. Nie wiem jednak czy chce, żeby dociskał :)
  • Acha czy sunia ma jakąś obróżkę, udało się jej założyć? czy mam coś kombinować, bo w razie czego nie wiem jaką dużą
Posted

O matko... Dorcia, sprawdź autko porządnie u mechanika, bo trasa daleka...

Z doświadczenia napiszę, że trasa przez Kielce-Radom jest całkiem spoko - są odcinki, gdzie można docisnąć ;) i są takie, gdzie się nie da. Jechaliśmy też kiedyś autostradą i to był istny śmiech na sali! Nie dość, że kazali zapłacić, to za co? Za roboty na autostradzie, przez które ruch był tylko nitka w jedną, nitka w drugą, zakaz wyprzedzania i ograniczenie do 70!!!! Ostatecznie czasowo wychodzi na jedno, bo tu wolniej, a tam... dalej ;)

Jak coś, to wiesz gdzie mnie szukać :D

Posted

jedziemy jutro, wymienione dzisiaj tarcze i klocki u mechanika. Nutusia jakby co to masz mnie w domu na weekend i to jeszcze z synem. Mam nadzieje jednak, że wszystko pójdzie ok.

Posted

DoPiaki od świtu w drodze! Przed 9 byli już 170 km od CELU, choć nam unia drogi buduje i są fragmenty, gdzie się trzeba ciągnąć 40 km/godz.

Dobrze, że nie muszą się przebijać przez Warszawę, choć Łukasz ponoć jęczy, że chciałby na... Pałac Kultury! :D

Marynka - DoPi pisze, że w jedną stronę to będzie ok. 380 km, czyli łącznie trzeba liczyć 760. Autko pali 7 l ropy po 4,29 zł na100 km. Ale policz sobie sama, bo ja nie umiem!!!!

Posted

Trzymam kciuki za powodzenie akcji!

Auro, DoPi napiszcie proszę jaki będzie orientacyjny koszt tej wycieczki, bez tego nie mogę otworzyć bazarku.

Marysiu, może wykorzystaj na tym bazarku :

• Starożytne cywilizacje na DVD(poszedł tylko nr 3.23 - Zadziwiające wynalazki, i 3.24 - Wczesne praktyki lekarskie), oraz 
  • Kurs astrologii ESKK (komplet  - 12 zeszytów, po dwie lekcje w każdym ). Są do Twojej dyspozycji :).                Foty już masz, cena sprzedaży - dowolna. Ja się zajmę wysyłką :)
Posted

Łatwo nie było, ale się udało. Dziewczyny zostały wprowadzone w błąd - sunia nie dawała do siebie podejść, a szczeniaki nie zostały odłowione i pochowały się pod jakimiś belkami czy deskami... Dobrze, że Łukasz pojechał z DoPi, bo się gdzieś tam wspiął, gdzieś tam podczołgał i choć go jeden malec dziabnął, w końcu udało się wydobyć wszystkie. Sunia przerażona, kłapała ząbkami, o smyczy mowy nie ma. No, ale jak się jedzie tyle km to nie po to,  żeby wracać na pusto! :D

Był już przystanek na ochłonięcie, na kawę i by Łukaszowi minął potworny ból głowy :(

Sunia podróżuje z dzieciakami na kołderce, w bagażniku. Siedzą grzecznie, co i raz mamuśka wspina się łapkami na oparcie siedzenia i sprawdza czy jedzie z nimi kierowca ;)

Na postoju dała się spokojnie pomiziać, więc jesteśmy dobrej myśli!

I niespodzianka ;)

FOT3806_zpsl97fvb9g.jpg

FOT2AC4_zpspshkli7q.jpg

Posted

A mnie jest bardzo głupio! Z powodu piątku, zadna z nas nie mogła wziąć urlopu bo lekcje.... Wszystkie nauczycielki. Od dwóch osób otrzymałam zapewnienie, że pieski bez problemu dadzą się złapać. A tu takie komplikacje!!! Szczeniaki kompletne dzikusy! DoPi dziękuję bardzo ! Jesteś wielka! A ja na przyszłość mam nauczkę, że wszystko trzeba sprawdzić osobiście. Choć na tej wsi nie ma nic pewnego!