Murka Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 Wygląda na to, że Kejla znalazła domek :) I teraz wszystko jasne, ona po prostu czekala na ten dom... dom sprawdzony i pewny, bo już jednego psiaka od nas adoptował ładnych parę lat temu (z tego co pamiętam to w 2008 roku), ten psiak nadal żyje, jest już staruszkiem i mimo wielu zmian, życiowych przeprowadzek i komplikacji pozostał przy pańci - Agnieszce. Mogę ten dom polecić w 100%. Agnieszka mieszka w domu z ogrodem w okolicach Łomży. Zobaczyła Kejlę na dogomanii i przepadła:) Najpóźniej na Wielkanoc mogłaby przyjechać po Kejlę, będzie wtedy w Lublinie. Postaram się znaleźć wątek adoptowanego od nas Fafika - on jest trochę podobny do Kejli, też mały, kudłaty i niskopodwoziowy:) edit: Proszę bardzo: Quote
Anecik Posted February 23, 2016 Author Posted February 23, 2016 3 minuty temu, Murka napisał: Wygląda na to, że Kejla znalazła domek :) I teraz wszystko jasne, ona po prostu czekala na ten dom... dom sprawdzony i pewny, bo już jednego psiaka od nas adoptował ładnych parę lat temu (z tego co pamiętam to w 2008 roku), ten psiak nadal żyje, jest już staruszkiem i mimo wielu zmian, życiowych przeprowadzek i komplikacji pozostał przy pańci - Agnieszce. Mogę ten dom polecić w 100%. Agnieszka mieszka w domu z ogrodem w okolicach Łomży. Zobaczyła Kejlę na dogomanii i przepadła:) Najpóźniej na Wielkanoc mogłaby przyjechać po Kejlę, będzie wtedy w Lublinie. Postaram się znaleźć wątek adoptowanego od nas Fafika. HURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRA!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Jolanta08 Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 Ale wieści ,warto było czekać na taki domek dla naszej ślicznotki Quote
Anecik Posted February 23, 2016 Author Posted February 23, 2016 Jaki ruch w interesie :) Kejla będzie miała dom, Funia ma dom, Tofik ma dom, szczeniaczki zarezerwowane, jeszcze jakaś mała na tymczas. Cudne wieści :) Quote
Jolanta08 Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 15 minut temu, anecik napisał: Jaki ruch w interesie :) Kejla będzie miała dom, Funia ma dom, Tofik ma dom, szczeniaczki zarezerwowane, jeszcze jakaś mała na tymczas. Cudne wieści :) I tak trzymać,niech dobra passa trwa Quote
Tola Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 Wreszcie - czyli znowu wychodzi na to, ze nie ma co się przejmować dłuższym przestojem w adopcji, bo ten jedyny domek zawsze gdzies jest Dzięki Murka za tel. i wpis - wszyscy bardzo się cieszymy!!! Quote
Havanka Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 Kejla się wreszcie doczekała domu i to jakiego ! Masz Tolu rację, ten jedyny domek zawsze gdzieś jest ! Quote
elik Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 2 godziny temu, b-b napisał: WSPANIALEEEEEE Tak, wspaniale :) Jeszcze trochu sunia poczeka, ale domek już MA :) :) :) !!!!! Quote
Agniesiulka K. Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 Cześć wszystkim, tutaj nowy (stały!) domek Kejli :) Zostałam wywołana do tablicy, żeby Wam o sobie napisać. Na początek dziękuję za wszystko w imieniu Kejli! Miałam dzisiaj telefon z Fundacji, ustaliłyśmy, że sunia na 100% trafi do nas i nie będzie już ogłaszana. Ze względu na to, że dom jest naszym dość niedawnym zakupem chciałabym żeby Kejla została z Murką do czasu kiedy będziemy już w pełni przeprowadzeni i uporządkowani, czyli najpóźniej do Wielkanocy. A teraz trochę o nas:) Mieszkamy w Zambrowie. My- czyli mój drogi mąż, siedmioletni Kuba, staruszek Fafik, Czip i Dejl-zwariowane koszatniczki i oczywiście ja:) Fafik jest ze mną już 8rok. Rzeczywiście wiele razem przeszliśmy i dzisiaj to zupełnie inny pies niż w dniu adopcji. Jak na swoje lata ma się całkiem dobrze- jedynym jego zdrowotnym problemem jest nietrzymanie moczu. Jest też oczywiście mniej sprawny, szybciej się męczy i najchętniej przesypia całe dnie. Mogłabym o nim dużo opowiadać, ale skupię się na tym co się będzie wiązać z Kejlą. Fafik jest bardzo uległy, nie przepada jedynie za psami większymi od siebie. Dzieli się miską i legowiskiem.Chętnie się zaprzyjaźnia z osiedlowymi psami, więc moim zdaniem nie będzie miał nic przeciwko towarzystwu na stare lata. Dzisiaj jego ulubionym właścicielem jest mój mąż. To akurat dość dziwne, bo Damian późno się pojawił w naszym życiu, niemniej jednak to tylko dowodzi, że psiemu instynktowi można zaufać. Fafik przez lata był moim najwierniejszym towarzyszem, musiał mnie nieraz bronić, pocieszać i zajmować się Kubą, więc myślę że jego przywiązanie do Damiana to wdzięczność za zdjęcie części psich obowiązków wobec mnie;) Kuba przyszedł na świat kilka miesięcy po pojawieniu się u nas Fafika. Ma psa odkąd pamięta:) Wie co wolno, a czego nie, wyprowadza psa na spacery i sprząta po nim. Jeśli chodzi o mnie, to jestem bardzo szczęśliwa, że wreszcie mogę sobie pozwolić na kolejną adopcję psa. Do tej pory nie pozwalały na to warunki mieszkaniowe, nikogo więc nie zdziwiło że zdecydowałam się na Kejlę;) Tym bardziej że ona mi baaardzo przypomina Fafika. Wprawdzie mój kolejny pies miał być któtkowłosy, ale to jak widać przeznaczenie;) Pracuję z domu więc psy nie będą się czuły samotne, na wyjazdy zabieramy Fafika, także Kejla też będzie musiała polubić podróże. Ogródek wokół domu jest szczególnie ważny jeśli chodzi o Fafika, bo on musi bardzo często wychodzić na siusiu. Nie jest to wiele miejsca ale wystarczy żeby pobawić się i poszczekać. Spacery i tak będą obowiązkowe. I to chyba tyle ode mnie, na dodatkowe pytania zawsze chętnie odpowiem. Jeszcze raz dziękuję za zaufanie i za to, że jesteście! 2 Quote
Anecik Posted February 24, 2016 Author Posted February 24, 2016 Witaj Agniesiulko. Cieszymy się z Twojej wizyty na wątku Kejlusi. Łezka mi się polała po Twoim wpisie - opisie Fafika. Najwierniejszy Przyjaciel wiemy coś o tym :) Wiem że rozmawiałaś z Tolą, że Fafik też był zabrany od Murki, byłam na jego wątku. Uważamy że w Twój dom będzie najwspanialszym domem dla Kejlusi :) Bardzo się cieszę że ją wynalazłaś wśród tylu ogłoszeń - widocznie trafił swój na swego. Należy jej się Prawdziwy Dom i wiemy że będzie miała taki u Was. Także Kejla zbieraj się powoi bo inne bidusie czekają 1 Quote
Poker Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 Bardzo się cieszę ,że Kejla będzie miała wspaniałą rodzinkę. Czy nowa rodzinka będzie mogła trochę wspomóc sunię finansowo jeszcze w czasie pobytu Kejli u Murki ? 1 Quote
elik Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 Kejla, Kejlinka los się do ciebie uśmiechnął.Taki wspaniały DOM, wrażliwi, kochający ludzie ! Nic lepszego nie mogło ci się zdarzyć. Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :) Agniesiulka K. dzięki za maleńką Kejlę :) 1 Quote
Agniesiulka K. Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 Oj tak, zapomniałam o tym napisać. Ustaliłyśmy, że odbierając Kejlę dopłacę 100zł za jej pobyt w hoteliku 1 Quote
Tola Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 Witam nową pańcię Kejli na wątku sunieczki :) Teraz się nie dziwię, ze nic nam nie wychodziło z tego szukania domu dla malutkiej - ona jedna wiedziała, na kogo czeka Porozmawiałyśmy sobie trochę dzisiaj z p. Agnieszką, jestem pewna, ze Kejla znalazła dom, jakiego szukałyśmy od dawna :) Myślę też, ze odstąpimy od kolejnej wizyty PA; taka wizyta już odbyła się przy okazji adopcji Fafika, a wpisy na wątku psiaka świadczą o wielkiej wrażliwości i sercu przyszłej pańci Kejli - takiej osoby szukaliśmy :) Agniesiulka oczywiście zaprasza do siebie, nie zaprzeczam, ze być moze kiedyś skorzystam z zaproszenia i wybiorę się do Lublina, aby zobaczyć Kejlę ze swoją rodziną Ogromnie się cieszę 1 Quote
b-b Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 Oj Kejla! Trzeba nam było powiedzieć, że ty zaczarowałaś swoje ogłoszenia specjalnie dla TEGO DOMU! :D Wspaniale, że będzie miała odpowiedzialnych ludziów i przyjaciela do zabaw ;) Quote
Jolanta08 Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 Cieszy nie tylko wpis domku Kejli ale i (mam nadzieję) perspektywa stałych wieści i zdjęć. Psi anioł stróż Kejli spisał się na medal 1 Quote
Anecik Posted February 24, 2016 Author Posted February 24, 2016 58 minut temu, Tola napisał: Witam nową pańcię Kejli na wątku sunieczki :) Teraz się nie dziwię, ze nic nam nie wychodziło z tego szukania domu dla malutkiej - ona jedna wiedziała, na kogo czeka Porozmawiałyśmy sobie trochę dzisiaj z p. Agnieszką, jestem pewna, ze Kejla znalazła dom, jakiego szukałyśmy od dawna :) Myślę też, ze odstąpimy od kolejnej wizyty PA; taka wizyta już odbyła się przy okazji adopcji Fafika, a wpisy na wątku psiaka świadczą o wielkiej wrażliwości i sercu przyszłej pańci Kejli - takiej osoby szukaliśmy :) 30 minut temu, b-b napisał: Oj Kejla! Trzeba nam było powiedzieć, że ty zaczarowałaś swoje ogłoszenia specjalnie dla TEGO DOMU! :D Wspaniale, że będzie miała odpowiedzialnych ludziów i przyjaciela do zabaw ;) A my się tak zamartwiałyśmy :) Rzeczywiście mogła nam powiedzieć, ale nie ......... zrobiła sobie z tego wielką tajemnicę :) Niech się Ciotki martwią :D 1 Quote
b-b Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 6 minut temu, anecik napisał: A my się tak zamartwiałyśmy :) Rzeczywiście mogła nam powiedzieć, ale nie ......... zrobiła sobie z tego wielką tajemnicę :) Niech się Ciotki martwią :D No właśnie :) Quote
Bogusik Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 O 22.02.2016o15:34, Bogusik napisał: Trzeba chyba jakiejś magii użyć,aby złą passę wygonić...Nikt chyba nie przypuszczał,że Kejlunia będzie tak długo szukać domku.Taka śliczna i mała sunieczka :) Kciuki,jak zawsze mocno zaciskam! I tu sama siebie zacytuję i mogę z całą stanowczością napisać,że magia zadziałała! :) Cudowne wiadomości z cudownego przyszłego domku Kejluni :) To już chyba kciuki można sobie odpuścić.... :) Quote
Agniesiulka K. Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa:) Obiecuję Was nie rozczarować. Mam pytanie odnośnie Kejli. Jak zabieraliśmy Fafika, to mimo że widziałam go wcześniej wydawał mi się większy. Później całą jego wyprawkę musiałam wymieniać, bo nawet obroża którą kupiłam "na oko" była jakieś trzy razy za duża :D Więc żeby się znowu nie wygłupić potrzebuję podpowiedzi w kwestii wymiarów Kejli ;) albo jakiejś fotki z ludziem, żebym miała punkt odniesienia ;) Quote
Anecik Posted February 25, 2016 Author Posted February 25, 2016 20 minut temu, Agniesiulka K. napisał: Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa:) Obiecuję Was nie rozczarować. Mam pytanie odnośnie Kejli. Jak zabieraliśmy Fafika, to mimo że widziałam go wcześniej wydawał mi się większy. Później całą jego wyprawkę musiałam wymieniać, bo nawet obroża którą kupiłam "na oko" była jakieś trzy razy za duża :D Więc żeby się znowu nie wygłupić potrzebuję podpowiedzi w kwestii wymiarów Kejli ;) albo jakiejś fotki z ludziem, żebym miała punkt odniesienia ;) A to tu już nie pomogę. To Murka albo Tola. Quote
Murka Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Mogę obmierzyć obwód szyjki i co tam jeszcze potrzeba (do legowiska to chyba długość) :) Quote
Agniesiulka K. Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Murka spróbuj, będę bardzo wdzięczna. U mnie chłopcy (szczególnie Kuba) już się nie mogą doczekać i baaardzo się starają żebyśmy mogli zabrać Kejlę wcześniej, stąd te przygotowania ;) Quote
Recommended Posts