Doda_ Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Piekne zdjecia :loveu::loveu::loveu: Monica_20 nie bałas sie ją spuscic ze smyczy? nie próbowala ucieknac ? Quote
Doda_ Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Mialam napisac co bylo w domu Izy po odebraniu suczki ale wylecialo mi to z glowy wiec ten facet szukal i pozniej wieczorem byla klotnia, powiedzial ze dzis o 13 ma widziec sunke, jak nie to sprzeda telewizor i pieniadze /100,-/ zaplaci pewnej pani, ktora mu dala Koko. Troche nie rozumiem o co chodzi ale dzis facet przyszedl do domu i jakby nic sie nie stalo - polozyl sie. Jest na razie ok. Quote
Monica_20 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Doda_ napisał(a):Piekne zdjecia :loveu::loveu::loveu: Monica_20 nie bałas sie ją spuscic ze smyczy? nie próbowala ucieknac ? Ona reaguje na swoje imię. Aż się sama zdziwiłam, że już po paru godzinach zaczęła. Jak ją tylko wołam to od razu przybiega, a jak tak sobie sama leci to co jakiś czas się zatrzymuje i czeka na mnie. Wcale nie ucieka, ale jak idziemy gdzieś gdzie jest ruch to jest na smyczy. Tak po za tym to uwielbia biegać za wszystkim co się jej rzuci : ) A jeśli chodzi o cieczkę to kiedy ma nastąpić? Quote
Doda_ Posted April 28, 2009 Author Posted April 28, 2009 Monica_20 napisał(a):A jeśli chodzi o cieczkę to kiedy ma nastąpić? Niestety nie wiem Iza jeszcze miesiac temu twierdzila ze ma.. choc nie byla pewna na 100% Quote
Doda_ Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 zulugula napisał(a):To DT, czy DS? :cool3: DS :loveu::loveu::loveu: Monica, co u suńki ??? Quote
Monica_20 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 U Vegi wszystko ok. Ma swoja zabawkę którą tarmosi ; ) Jest grzeczna, śpi w łóżku pod kołderką. U veta jeszcze nie byłam. Na tą łapkę kuleje, nie wiem co to może być, jak pojedziemy to się wszystko okaże. Zaszczepię ją i odrobaczę. Quote
halbina Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 superowe wieści :multi::multi::multi: doradzam adresatkę jednak... Quote
toyota Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Miała szczęście psinka , że trafiła do takiego domku ! :loveu: Quote
Monica_20 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 halbina napisał(a):superowe wieści :multi::multi::multi: doradzam adresatkę jednak... Co to jest adresatka? Quote
toyota Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 To taka mała tabliczka przyczepiona do obroży . Może być z adresem lub choćby tylko z nr telefonu . Quote
Monica_20 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 No w sumie myślę, że nie zaszkodzi jak coś takiego będzie miała. W razie czego będzie łatwiej ją znaleźć, bo gdzie ja bym jej szukała po całym Krakowie... Quote
Monica_20 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Dzisiaj mija tydzień jak Vega jest z nami. Myślę, że jest szczęśliwa. Tak spokojnie sobie lula przytulona do mnie... Pies tak bardzo potrafi kochać. To jest niesamowite uczucie, taka bezinteresowna miłość i przywiązanie. Jak na spacerach biega za tymi patykami... Jak się cieszy... Oglądałam przed chwilą zdjęcia jeszcze z domu Izy, teraz wygląda inaczej, nie ma takich smutnych oczu, ciągle merdający ogonek, widać że przeszła tam niemiłe chwile. Wczoraj nie wytrzymała i na klatce zrobiła kupę, chcieliśmy jej pokazać, że tak nie wolno, a ona zaczęła uciekać i ze strachu aż się posikała, bo myślała że będzie bita :( : ( Potem szybko zaczęła to zlizywać tak jakby chciała zatrzeć ślady : ( Biedna... Minie trochę czasu zanim przekona się, że nie ma się czego bać, że nikt tutaj nie będzie jej bił. Moja kochana Vegulka :* Quote
basiapron Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 ojej,biedulka,że sie tak wystraszyła. nasza też po przejściach, boi się czasem że ją zostawimy.ostatnio jak musiałam znalezioną psinę do schroniska odwieźć (na szczęście w efekcie sprawa potoczyła się inaczej) to jak wróciłam to się tak strasznie strasznie cieszyła że jej nie zostawiłam dla innego psa. Quote
Monica_20 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Zwierzęta kochają mimo wszystko, dlatego są lepsze od ludzi. Dobrze chociaż, że są jeszcze tacy którzy potrafią odwzajemnić tę miłość. Quote
Doda_ Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Echh.. biedna suńka :placz: Ale najwazniejsze, że ma wspanialy domek i u boku ludzi ktorzy ja kochaja :loveu: wiedzialam ze byla bita w poprzednim domku, ale mimo tego i tak kochala 'wlascicieli'.. Vegi, ten koszmar już się skończyl.. Quote
Monica_20 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Wczoraj moja siostra znalazła u Vegi kleszcza :/ nie wiem skąd się tam wziął, ale dzisiaj przed pracą pojechałyśmy do weta i już nie ma robaczyska. Chyba już trochę tam siedział... nie wiem czemu ja go nie widziałam wcześniej : ( Ps. Vega lubi jabłka. Może przejdzie na wegetarianizm tak jak ja ; ) Quote
Monica_20 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Narazie tylko tyle bo reszta jest w aparacie, a baterie są padnięte i nie mam jak zrzucić. Vega płynie po patyczka : ) jej pierwsze kroki w wodzie : ) Trochę bałam się że nie poradzi sobie, że może się utopić, ale cudownie płynęła : ) Quote
Doda_ Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 piekne zdjecia :loveu::loveu::loveu::multi: moniko bardzo dziekuje, ze je wstawilas :loveu: Quote
Monica_20 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Nie ma za co. Jak będę miała resztę to wkleję. Quote
Monica_20 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Zdjęć jeszcze nie mam, bo nie mam czym naładować baterii. Chyba że w telefonie są jakieś fajne. Tak weszłam żeby coś napisać. Tylko nie bardzo wiem co. Nic specjalnego się nie dzieje. Normalne psie sprawy. Jedzenie, spanie, spacery, bieganie za patykami, targanie zabawek... Vega od kilku dni je trawę. Potem wymiotuje. Wczoraj była na zdrowotnej głodówce i już chyba jest lepiej bo dzisiaj nie wymiotowała. Jak wypatrzyłam ją na dogo to sobie pomyślałam: biedna psinka, taka nieszczęśliwa, bita, niekochana i niechciana. Teraz już wcale nie przypomina tamtego psa. Z niej jest harpagan. Nie podoba mi się tylko, że zaczepia Klarę. Biegnie na oślep, wpada na nią, przebiega po niej. Liże ją, drapie... Raczej chce się bawić tylko że Klara już nie chce. Nie życzy sobie żeby jakaś "małolata" ja drażniła. Jak Vega przesadza to Klara warczy, a potem kaszle niestety (jest chora na serce). Oczywiście próbuje ją tego oduczyć, narazie bez skutków. Wolałabym żeby czasami myślała co robi, powinna wiedzieć, że Klara nie jest rzeczą, że też czuje. Kiedyś podrapała ja w oko, że aż zapiszczała : ( Jak ma możliwość zabawy z młodymi psami,, to nie chce, ucieka, warczy. Cóż... Ogólnie jakoś sobie radzimy. Jest good. Papa. Quote
Monica_20 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 To jest moja nieudolna próba wklejenia zdjęć. Nie umiem tego robić. Jak jutro wróci tz to to poprawi. http://i689.photobucket.com/albums/vv258/WestSSJDM/th_Zdjcie0044.jpg Quote
Doda_ Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Moniko, na PW napiszę jak się wkleja zdjecie. :) A co u Vegi i tej drugiej ? Quote
Recommended Posts