Jump to content
Dogomania

Sunia Koko jest u niebezpiecznego faceta - W NOWYM DOMKU!!

Recommended Posts

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Vega majstruje przy tej ranie i nie jest za ciekawie... W czwartek wieczorem zajrzałam jej pod ubranko, i zobaczyłam, że między szwami jest ropa, to był 9 dzień, więc nie powinno tak być. Następnego dnia rano pojechałyśmy do weta, okazało się że to jest jakiś wyciek, bo możliwe że jej organizm odrzuca szwy wewnętrzne. W większości wszystko się zrosło, został tylko malutki prześwit, ale mimo to szwy zostały zdjęte, bo wokół nich skóra była czerwona. Rana została zabezpieczona opatrunkiem, a za 3 dni miała być kontrola, tylko że wczoraj podczas mojego pobytu w pracy Vega opatrunek sobie wytargała, mimo ze był przyklejony plastrem, w rezultacie rana się rozeszła na ok 1 cm. Postanowiłam z tym nie czekać i w nocy pojechałyśmy do weta na dyżur. Znowu ma założone 3 szwy w tym miejscu, wyjecie za tydzień, kontrola w poniedziałek. Zmodyfikowałam ubranko, żeby się nie dostała do brzucha, powiązałam na wszystkie możliwe sposoby, na szczęście nic z tym dzisiaj nie zrobiła. Planowaliśmy ze tz weźmie ją do siebie na parę dni, żeby nie była sama, ale niestety jego "wspaniali" rodzice nie zgadzają się na pobyt tego psa u nich w domu, ma nie robić zwierzyńca... cóż, Vega wróciła do mnie, miejmy nadzieje, że już nic z tym nie zrobi, ani ona ani Yogi. A tak ogólnie Vegula czuje się dobrze, nie przejmuje się niczym :eviltong: Taka kochana, a takie szkody robi.

• 1 month later...
Posted

Wyniki badań na tarczyce są dobre. Jak narazie mam obserwować. Bo najważniejsze że się ta łysina nie powiększa. Czyli chyba po sterylce rozchwiała się hormonalnie. Zdaniem dr Romana i moim w sumie też, pojawia się tam meszek, więc powinno zarosnąć. Ale się cieszę że to nie tarczyca :sweetCyb:

Posted

Tak w pełni będę się cieszyć jak już nie będzie nic łysego, ale to rośnie baaardzo powoli. Wygolenie po sterylce jeszcze jest widoczne, więc trzeba poczekać. A tak poza tym to Vegcia bardzo lubi pływać :loveu: sama wchodziła co chwile do wody i robiła rundkę. I tak co chwile.

• 3 weeks later...
Posted

Ach, dziękuję :eviltong: Yogi to jest vallhund szwecki, a Vega to pińczer średni. Rasowe psy jak nic :p Możesz sobie zobaczyć w internecie o tym vallhundzie, jest identyczny jak Yogul.