Monica_20 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 U Vegi i Klarci raczej dobrze. Vega nadal wpada na Klarę, ale już chyba nie tak często. Troszkę chyba zaczyna na nią uważać. Tylko że robi inne głupie rzeczy. Ostatnio pogryzła kołdrę i wywaliła z niej całą watę... Następnym razem zrobiła wielką dziurę w materacu i wygryzła gąbkę... Macham jej palcem przed nosem że nie wolno ale nie dociera to do niej, chociaż przez ostatnie 2 dni nic nie zepsuła więc może już będzie dobrze. Przywiozłam jej taką kość do zabawy z gumy, w środku też jest wypełniona gumą więc raczej szybko niezniszczalna. I Vega tez nie może sobie z nią poradzić : ) Jęczy że nie może jej rozwalić : ) Kupiłam jej też taką kość ze skóry cielęcej. (biedny cielaczek) Taką dużą. Minęły dwa dni a z niej już niewiele zostało. Przynajmniej jest zajęta i może się wyżyć na czymś. Parę dni temu zaczęłam z Vegą biegać, bo miałam nadzieje że jak się zmęczy to nie będzie miała ochoty na psucie. W rezultacie ja padałam a ona miała jeszcze dużo siły na więcej ; ) no ale chyba coś tam pomogło bo w końcu padła i spała. Ogólnie jest mądra i słucha jak ją wołam. Dzisiaj w nocy zrobiła ku.. na dywanie i pobrudziła cała pościel i dywan, ale posprzątałam i Vegcia teraz słodziutko lula. No to teraz zdjęcia. W łazience-sama tam przychodzi i się kładzie. Z kostką Quote
Monica_20 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Była sobie zabawka... Vega tak się nią bawiła... I to z niej zostało... Quote
Monica_20 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 A to jest mój Pikuś który jest w Miechowie z moją siostrą. Prawda że identyczni? : ) Quote
Doda_ Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 aloe piekne zdjecia :loveu: vega troszke sie utyla :crazyeye::evil_lol: gdybym nie przeczytala ze ten drugi pies to pikus, nie wiedzialabym ze ogladam innego psa:diabloti: A Vega cieczkę juz miała ? Sprawa się ucichła.. Ten facet nie wspomina juz o psinki.. pare dni,tygodni po zabraniu zapomnial juz. Quote
Monica_20 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Bo Vegusia jest małym żarłoczkiem : ) Vega z Pikolem są tacy sami, tylko Pikol jest trochę masywniejszy jak to facet i przede wszystkim strasznie okropnie niegrzeczny. Zero wychowania i pełno rozpieszczenia. Dlatego staram się nie popełnić tego samego błędu z Vegulką. U mnie cieczki nie miała, ale czytałam że czasem pierwsza cieczka może przebiegać prawie bezobjawowo, więc wtedy co Iza myślała że to cieczka to to mogło być to, ale z drugiej strony te psy mogły poprostu chcieć się z nią bawić albo poznać a ona się trochę boi innych psów i ucieka więc nie wiem. Tak szybko zapomniał o swoim psie... W tym wypadku to akurat dobrze, tylko martwie się czasem żeby nie miał okazji i nie wziął kolejnego pieska. Quote
Doda_ Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Monica_20 napisał(a):tylko martwie się czasem żeby nie miał okazji i nie wziął kolejnego pieska. Ja też się martwie, ale co jakiś czas piszę smsy do syna Izy i z tego co wiem to obecnie zadnego psa nie mają.. Quote
Monica_20 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 "obecnie...". Kurczak, głupia ta sytuacja, bo z tego co wiem to mieli już kilka psów, więc to chyba tylko kwestia czasu : ( Pozostaje mieć tylko nadzieję że nikt mu nie zaproponuje już psa, że nie będzie żadnego w jego otoczeniu. Quote
Monica_20 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Zdjęcia z domu. A to z wczorajszej wyprawy do lasu. Quote
Doda_ Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 zdjecia jak zwykle przepiekne:loveu: ale dalczego moniko twoja twarz jest zmazana???? :angryy::mad: Quote
Monica_20 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Jestem poszukiwana listem gończym za uprowadzenie pewnej brązowej suczki od faceta z Sosnowca : ) a tak naprawdę to nie podobało mi się jak wyszłam na tym zdjęciu więc postanowiłam ja zasłonić : ) A na tych poprzednich to była sesja Vegi i tak były robione te zdjęcia, nie odcinałam siebie. Quote
Doda_ Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 Och jak przeczytałam te słowa na pczątku ze jesteś poszukiwana listem gończym, ciarki mnie przechodziły, myślalam ze to prawda :evil_lol: Quote
Monica_20 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Nie no, z tego co wiem to nikt mnie nie szuka i mam nadzieję że nie będzie ; ) p.s Umiesz może włączyć emotikonki? Bo coś mi się zepsuło i nie mogę już od dłuższego czasu ich używać. Quote
Doda_ Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Tam gdzie piszesz wiadomość, obok są emotikonki, nie możesz klikać? Nie wiem jak się włącza.. spróbuj może wstawić tu emotikonkę ale nie osobno [ masz tak ; ) ] a powinno być razem, sprobuj. Quote
Monica_20 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Nie da się. Ja robie z odstępem bo inaczej się nie da. Klikam na te obok ale w wiadomości one sie nie pojawiają. Nic w tym miejscu nie ma. Quote
Doda_ Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 to ja nie wiem co trzeba zrobić.. nigdy tak nie miałam może zapytaj się administratora, moda ? Quote
Monica_20 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Dawno mnie tu nie było, bo laptop nam się zepsuł :( Vega ostatnio była chora :( wystraszyłam się na serio bo po tej wyprawie do lasu wyjęłam jej 2 kleszcze. Bałam sie że to od tego. Wymiotowała, miała biegunkę, nie jadla, chodziła smutna, miała spuchnięte oczy i uszy, strupy w uszach, była jakaś taka nieswoja, spała w prysznicu... Oczywiście byłyśmy u weta i okazało się że czymś się zatruła i najprawdopodobniej ma jakieś uczulenie na trawy. Dostała jakiś antybiotyk i piła jeszcze 2 lekarstwa. Wszystko przeszło, uszka sie zagoiły i Vegusia jest jak nowa :) Nareszcie obydwie maja adresatki, jak coś to zawsze je odnajdę :multi: Quote
Doda_ Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Ojejku.. biedna Vega ale dobrze ze juz wszystko jest w porzadku !:loveu: Quote
Monica_20 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Z pobytu w Krynicy. Po wyprawie w góry Vegcia spała jak zabita :loveu: Nareszcie udało mi się ją zmęczyć :evil_lol: Vega w błotku Sofia w tle Niosę patyczka na ognisko :evil_lol: Vega-kangurek :-P Quote
Doda_ Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Ojejku jaka piekna sunia, bardzo ladnie wyglada, o wiele lepiej niz wtedy jak zabralysmy ją od p.izy... zdjecie ciekawe :loveu: moniko a gdzie Twoje zdjecie?:mad::diabloti: Quote
Monica_20 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 No nie? :loveu: Nie stoi taka z podkulonym ogonem, tylko biega i bawi się :multi: A po co tu moje zdjęcia? To wątek brązowej ;) Ona jest piękniejsza ode mnie :p Quote
Doda_ Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Monica_20 napisał(a):No nie? :loveu: Nie stoi taka z podkulonym ogonem, tylko biega i bawi się :multi: A po co tu moje zdjęcia? To wątek brązowej ;) Ona jest piękniejsza ode mnie :p Dumna z Vegi wlaścicielka powinna sie pokazac:mad::evil_lol: To dobrze ze psinka juz nie chowa ogonek.. U p.Izy cisza.. nie maja zadnego psa, niedawno pytalam ich syna. Quote
Monica_20 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 O, to dobrze. Ale jestem na paru zdjęciach, więc nie tak do końca się ukrywam :p Jak tak bardzo chcesz to następnym razem postaram się wrzucić jakieś zdjęcia ze mną ;) Quote
Doda_ Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 jakie piekne zdjecia :loveu: a jak psy reaguja na siebie? lepiej jest? Vegi nie meczy tej drugiej? Quote
Monica_20 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Już jest dobrze. Akceptują się chociaż są o siebie zazdrosne. Jak przytulam Klarę to Vega siada i patrzy takim wzrokiem jakbym robiła coś strasznego :evil_lol: Jeśli chodzi o to wpadanie na nią to pilnujemy żeby Vega wchodziła do domu dopiero jak już Klara zejdzie z drogi żeby nie została staranowana. Kolejną sprawą jest to że Vegcia ma wadę zgryzu... Ostatnio się dowiedziałam u weta. Podobno te zęby które wystają szybko się zepsują. Zrobiłam zdjęcia jej ząbków ale wyszła tylko nieskazitelnie biała plama :lol: Może na komputerze będzie coś więcej widać to wrzucę jak zrzucę z aparatu. Następna sprawa to ta że niepokoi mnie brak cieczki :mad: nie wiem gdzie ona się zabłąkała. Chciałabym ją wysterylizować w październiku, zobaczymy jak będzie z kasą. Wet też to doradzał, ale oczywiście to nie podlega dyskusji, sterylka obowiązkowa. Chociaż nie trudno byłoby ją upilnować, bo nie mam psa w domu ale to też dla jej zdrowia w przyszłości. Pamiętam jak mieszkałam jeszcze w Miechowie z Klarą, jak było strasznie ciężko jak Klara miała cieczki, pies w domu, dzień i noc szczekanie, piszczenie, drapanie w drzwi:mad: Można oszaleć, ale na szczęście nigdy u mnie nie urodziła dzieci i Vega też nigdy nie zostanie mamusią. Jakoś jej to zrekompensuje, może przekona ją to że nie będzie miała obwisłych cycków :evil_lol: Quote
Recommended Posts