Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ss napisał(a):
Po ogłoszeniach które dałam, zgłosił się do mnie domek z Niemczech.. Małżeństwo mieszka w Sarrland. Mają już jednego spaniela 5 letniego. Na początku września Państwo będą odwiedzać swoją rodzinę w Polsce, dokładniej w Wielkopolsce. Są zainteresowani adopcją.
Czy mogłabym prosić o numer telefonu stacjonarnego w celu kontaktu?

i co? jest jakaś szansa?

Posted

mestudio napisał(a):
Wpisałam jak zawsze tytułem mestudio, ale mam na imię Ewa Beata.

Ewa to jest taka wpłata stronę wcześniej Wanda pytała o nick, może dostała przelew bez nicku.
enia napisał(a):
i co? jest jakaś szansa?

Domek ma 1,5 roczne dziecko i nie ma ogrodzenia. Pani obawiała się, że Figa może ugryźć dziecko. Mieli rozmawiać z Wandą.

Posted

mestudio napisał(a):
Nie bardzo rozumiem, bo moja wpłata dawno poszła. Zawsze płacę po 15 i niemożliwe jest aby jej nie było.
Jedyną wadą tej wpłaty jest to, że napisałam, że to wpłata za lipiec, a nie sierpień, ale to chyba nie problem skoro w lipcu zapłaciłam?
Pieniądze wyszły 19 sierpnia.
I jeszcze jedno, mam na imię Ewa Beata, ale przelew jak zawsze był opisany mestudio.

Tak, Wanda pisze ze nicku nie bylo, bank pewnie sknocil, ale ze imié bylo Ewa Beata- to Ty.

Posted

wanda szostek napisał(a):
Wpłynęła wpłata
2009-08-19 PRZELEW UZNANIOWY (NADANO 19-08-2009)

EWA BEATA 10,00 zł
Jaki to nick?

Mestudio więc to Twoja wpłata. Tym razem pisało tylko Ewa Beata i dopytywałam na wątku komu to przypisać . Dziękuję, że się wyjaśniło i już robię edycję i dopisuję.

Posted

anciaahk napisał(a):
Ewa to jest taka wpłata stronę wcześniej Wanda pytała o nick, może dostała przelew bez nicku.

Domek ma 1,5 roczne dziecko i nie ma ogrodzenia. Pani obawiała się, że Figa może ugryźć dziecko. Mieli rozmawiać z Wandą.

Pani ze mną się nie kontaktowała. Figa do małego dziecka się nie nadaje, ogrodzenie musi być i to dobre. To za duża odległość żeby ryzykować. Piszę więc do Niemiec odwołanie alarmu w sprawie sprawdzania domu
Tym razem jestem do wtorku. Spróbuję pomyśleć nad zmianą ogłoszenia.

Posted

Od jutra wrzesień
Dzisiaj ostatni dzień miesiąca a deklaracja wpłat wygląda następująco:

emilia2280: 100zl/m-c wpłynęła
anciaahk: 50zl/ m-c
wpłynęła
Nikita 20 zł/m-c wpłynęła
fresca 10 zł/m-c
mestudio 10 zł/m-c
wpłynęła
EVE ze spanieli 10zł/m-c wpłynęła
enia 20 zł/m-c wpłynęła
Estera 20zł/m-c
Andzia ze spanieli 10zł/m-c
Asia & Ginger 20 zł/m-c
wpłynęła
Wiki-2006 ze spanielowego 20 zł/m-c wpłynęła
Bjuta 10 zł/m-c wpłynęła
Ewa 36 20 zł/m-c
Razem = 320 zł wpłynęło 260 zł

Posted

Niedawno zrobiłam przelew, ale pieniądze ode mnie powinny już być. Wiem że fresca również miała wpłacić pod koniec miesiąca od razu za sierpień i wrzesień.
Przypomnienie o wpłatach zostało również przeze mnie zamieszczone na spanielach.

Posted

Myślę, że z ogłoszenia trzeba usunąć pewne rzeczy, które odstraszają potencjalnych chętnych. Nie chodzi o to, by nie mówić prawdy, ale by ogłoszenie zachęcało, a nie odstraszało. Dodatkowe rzeczy można przecież powiedzieć dzwoniącym. Co myślicie?

Wando, dzwoniłaś do mnie, przepraszam, mam problem - z telefonem i ze zdrowiem, jestem mniej dostępna. Proszę ewentualnie o PW, jak będę przy kompie na pewno odpiszę.

Posted

Dzwoniłam właśnie w sprawie ogłoszenia. Napisałam tekst trochę krótszy.
Wyślę Ci na PW to może podmienisz na Allegro

Wpłynęły opłaty za sierpień od :
Nikita 20 zł
Biuta 10 zł
Razem wpłat 260 zł

oraz dwie wpłaty na miesiąc wrzesień
anciaahk 50 zł
EVE81 10 zł

BARDZO DZIĘKUJĘ

Posted

Figa ma zainteresowaną Panią z Warszawy. Mieszka w domu. Zakochała się w Fidze. Czeka do czwartku na męża (ma wrócić z delegacji) i wtedy będzie dzwonić do Wandy. Niewykluczone, że będzie potrzebna wizyta przedadopcyjna.
Trzymajmy kciuki za naszą rudzinkę.

Posted

anciaahk napisał(a):
Figa ma zainteresowaną Panią z Warszawy. Mieszka w domu. Zakochała się w Fidze. Czeka do czwartku na męża (ma wrócić z delegacji) i wtedy będzie dzwonić do Wandy. Niewykluczone, że będzie potrzebna wizyta przedadopcyjna.

Z przeprowadzeniem wizyty w Warszawie na pewno nie będzie problemu. :cool3:

Zaciskam kciuki. :kciuki: :kciuki:

Posted

anciaahk napisał(a):

Ale numer! To juz jutro ten telefon :multi:

Posted

anciaahk napisał(a):
Nie wiem, Pani dzisiaj miała do Wandy dzwonic, dzisiaj miał wrócić mąż z delegacji.
Kciuki potrzebne.

Do tej pory telefon milczy. Jest 23 to już nie zadzwoni.

Przy okazji podaję jak wyglądają wpłaty
W czerwcu brak jednej
w lipcu brak dwóch
w sierpniu brak czterech wpłat

fresca 10 zł/m-c
Estera 20zł/m-c
Andzia ze spanieli 10zł/m-c
Ewa 36 20 zł/m-c

Na wrzesień wpłynęły wpłaty od:
anciaahk 50 zł
EVE81 10 zł
emilia2280 100zł