Cockermaniaczka Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 albo do mnie...Jesli sa w stanie dojechac to bez problemu cos pomyslimy jak by tu psice doprowadzic do ladu:) Chyba ze ktos jest jeszcze ze slaska blizej :confused::cool3: Quote
Asiaczek Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Jak juz wszystkie sposoby zawiodą, to ewent. jakiegoś "głupiego jasia" można zastosowac. Ale - wiadomo - lepiej bez znieczulania. Na spokojnie, przy smaczkach... Pzdr. Quote
wanda szostek Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 [quote name='Asiaczek']Jak juz wszystkie sposoby zawiodą, to ewent. jakiegoś "głupiego jasia" można zastosowac. Ale - wiadomo - lepiej bez znieczulania. Na spokojnie, przy smaczkach... Pzdr.[/QUOTE] Pamiętam, jak u mnie figa była to na widok szczotki w ręku uciekała gdzie się dało. Pani jest pełna dobrych chęci. Próbowała na różne sposoby sunię do szczotki przekonać szukając pomocy w internecie. Nie udało się. Ja również obawiam się, że bez sedalinu się nie uda. Quote
Cockermaniaczka Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Ale jak pies bedzie w duzym stresie to i sedalin nie pomoze;/ W takim wypadku to juz naprawde lepiej znalezc weta ktory strzyze i zrobic psice w narkozie-na krotko... Ja raz na sedalinie robilam spaniela i nigdy wiecej;/ Quote
enia Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='wanda szostek']Dzisiaj na Skypie Pani Figi do mnie napisała: "Witam Paną Figa ma się dobrze, ale nie daje się ani czesac ani obciac swoich dredów,[B[SIZE="4"]]własnie chcialam zapytac panią czy zanim ja wzięłam była może u fryzjera i ma taki uraz? To juz trochę ją mam i jest bawiona ,pieszczona ze mna spi ale szczotki i nozyczek sie strasznie boi. Chcialam ja dac do fryzjera ale niechce jej pogłębić tych lęków Bardzo ja lubie pomimo ze jej strąki wiszą ale chcialabym jej to obciąć byla taka fajna jak ja wzięłam tzn, nie miala supłów a teraz sie jej porobily i niewiem czy ja uspic na chwile i ja wyczesac i te dredy poobcinac u weterynarza Ja ją kocham jaka jest proszę źle nie myśleć Bardzo proszę w imieniu Domku o pomoc i poradę jak tą naszą piękną Figusię bezstresowo doprowadzić do porządku. czu Figa była kiedykolwiek u fryzjera??? ona swojej pani może nie dać się wyczesać czy podciąć, ale u fryzjera na stole może zachowywać się zupełnie inaczej, zanim podacie jej sedalin czy głupiego jasia może jednak warto u fryzjera spróbować?? Quote
Asia & Ginger Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Sedalin to okropność dla psa. Pies nie może się ruszać, ale nadal jest przytomny i wie co się z nim dzieje. Po takiej akcji może być jeszcze gorzej. Najlepiej by było spróbować na początku u jakiegoś fryzjera, jeśli się nie da, to dopiero wtedy spróbować z lekami uspokajającymi (ale o innym działaniu niż sedalin), a dopiero na końcu narkoza. Nie ma co od razu podawać narkozy, jeśli może fryzjer sobie poradzi albo podziała coś łagodniejszego. Quote
cockermanka Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Mam sporo psów, które w domu nie dają się czesać, a w salonie są aniołami...beż żadnych "wspomagaczy". Mam tez klientkę , która początkowo przychodziła na sedalinie, bo nie było szans zrobić czegokolwiek - teraz, po paru wizytach przychodzi "na trzeźwo" i spokojnie sobie pracujemy :D Quote
wanda szostek Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Przede wszystkim dziękuję za informacje o sedalinie. Brak wiedzy z mojej strony. Sądziłam zawsze, że po sedalinie pies zasypia a potem się budzi i że to dobry sposób. Sądzę, że Figa nie była nigdy u fryzjera. Wcześnie trafiła na wieś do obory a więc nie było okazji. Prośba do Dziewczyn, które zaproponowały strzyżenie Figo, napiszcie na PW lub maila w.wandaszostek%gmail.com gdzie Pani by musiała dojechać no i ile takie strzyżenie by kosztowało. Poinformuję Panią o propozycjach. Mam jeszcze bytanie, jaką maszynką strzyżecie? Dla mnie najmniej stresująca jest Andis, bo super cicha. Quote
Asia & Ginger Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='wanda szostek']Przede wszystkim dziękuję za informacje o sedalinie. Brak wiedzy z mojej strony. Sądziłam zawsze, że po sedalinie pies zasypia a potem się budzi i że to dobry sposób. Sądzę, że Figa nie była nigdy u fryzjera. Wcześnie trafiła na wieś do obory a więc nie było okazji. Prośba do Dziewczyn, które zaproponowały strzyżenie Figo, napiszcie na PW lub maila w.wandaszostek%gmail.com gdzie Pani by musiała dojechać no i ile takie strzyżenie by kosztowało. Poinformuję Panią o propozycjach. Mam jeszcze bytanie, jaką maszynką strzyżecie? Dla mnie najmniej stresująca jest Andis, bo super cicha. Tu jeszcze trochę informacji o Sedalinie: http://www.goldenretriever. fora .pl/zdrowie,78/uwaga-na-sedalin-po-raz-kolejny,8710.html Z linku trzeba usunąć 2 spacje, musiałam je wstawić, ponieważ inaczej wykropkowuje. Quote
evita. Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Kolejna spanielka z okolic Siedlec w potrzebie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227394-PORZUCONA-SPANIELKA-Balbinka-NA-CITO-szuka-DT-DS-!-%28okolice-Siedlec%29?p=19131207#post19131207 Quote
Recommended Posts