Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To w takim razie, decydujecie się na ten dom z zachodniopomorskiego???
Z transportem będzie bardzo ciężko....ale jakiś łączony można zorganizować. Trochę Bobik się pomęczy, trochę będzie przerzucany...ale potem jakby co to już będzie w swoim domu :)

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten dom to dokładnie w Goleniowie jest o ile czegos nie pomyliłam bo pamięci do nazw to ja zupełnie nie mam. Potrzebny ktoś z tamtych okolic kto mógłby zrobić wizyte przedadopcyjną, albo ktos ze Szczecina kto byłby tak miły i podjechał. Państwo oczywiście wyrazili zgodę na wizytę. No i jakby wszystko było ok to trzeba transport kombinować.
Zrobiłam wyróżnione ogłoszenie na gumtree warszawa szczeniaczkom.

Posted

marlenka...to jak, decydujecie się na ten dom dla bobika?
trzeba podjąć decyzję, dogadać się, kto szuka odpowiedniej osoby na wizytę przed...
później jakby okazało się wszystko ok, to trzeba organizować transport...

A pisaliście do tego kogoś, do kogo maila tu na wątku wklejałam?
Bo jak nie chcecie tego kontaktu, to od razu mówcie, komuś na pewno się przyda...a nie wolno pozwolić, żeby ludzie tak czekali na odpowiedź.

Posted

mtf zalesie napisał(a):
pani ala jest zdecydowana na ten dom dla bobika -szukamy szybko kogos na wizyte i transport

ja nie wiem bo wczoraj Ala nie odbierała telefonów ( pewnie była na zewnatrz) a ja póxnej usnęłam :)

Posted

szczeniak z worka jest nie mam pomyslu gdzie go upchnac.pani ala maila sprobowac poprosic kogos o zdjecie bo jest ladny podobno,jak macie chwile to kurcze poszzukajcie tego transportu i kogos na wizyte bop jestem w pracy i nie bardzo moge dopiero wieczorem bede wolniejsza a obiecalam ze to zrobie wczoraj ale nie zrobilam bo wrocilam bardzo pozno

Posted

Marzenuś napisał(a):
Zapomniałam odpisać...

Zastanawia mnie o co tej osobie chodzi ze szczeniakiem "takim zaraz po urodzeniu".
Trochę to dziwne jest.

szczenieta i kocieta po uredzeniu są dla gadów....uważajcie

Posted

beka napisał(a):
szczenieta i kocieta po uredzeniu są dla gadów....uważajcie

Beka nikt by nie oddał szczeniaka tuz po urodzeniu , brrrrryyyyy ale mną wstrząsnęło jak to przeczytałam co za bestia potrai noworodkami karmic swoje ulubione pytony albo inne ....

Posted

hej...nie wysuwajcie pochopnych wniosków...
ktoś mógł się źle wysłowić, pisząc zaraz po urodzeniu mógł mieć na myśli takiego malutkiego pieska,
przypominam, ze osoba odezwała się na ogłoszeniu młodej 9-miesięcznej suczki. Może chciała spytać o młodszą i żeby jakoś się określić użyła sformułowania "zaraz po urodzeniu", a miała np. na myśli jakieś 2miesięczne maleństwo.

Odezwiecie się do tej osoby, czy nie?
Bo jak nie, to oddam kontakt momu innemu.
Wiadomo przecież, że jeżeli ta osoba okazałaby się niepoważna, podejrzana, lub zwyczajnie nieodpowiednia, to nikt jej psa nie da....
Była odpowiedź na ogłoszenie...odpisałam, że przekażę jej kontakt....przekazałam wam....i nie wiem czy macie w ogóle ochotę sprawdzić, czy ta osoba się chociażby odezwie na waszego maila czy z góry ją przekreśliłyście, bo mogła źle się wypowiedzieć....i zaraz powstaną potworne historie nt. tej osoby, której nikt nie zna.

Posted

Napisałam wczoraj do dogomaniaczki o nicu Dora, która jest ze Szczecina czy nie mogłaby pomóc w wizycie, ale pisałam późno w nocy i narazie nie mam odpowiedzi, może nie wchodziła jeszcze na dogo. Marlenka ja nie mam dokładnych namiarów na tą rodzinę, ja tylko wstępnie rozmawiałam z ta panią i przekazałam kontakt p.Al,i a ona juz dłuzej rozmawiała. Podobno sprawiają przez telefon bardzo fajne wrażenie, ja mam tylko kontakt telefoniczny do nich i oczywiście prześle Ci na PW.
Monday a co do tego maila to może odpisz tej osobie że mamy aktualnie do adopcji małe szczeniaczki i w jakim wieku ja konkretnie interesują, bo gdyby się okazało że ktos faktycznie źle wypowiedź sformułował to szkoda by było. A przeciez można zaproponowac któregos z podrośniętych szczeniakó u p. Ali, one mają w tej chwili chyba tak ponad 3 miesiące. A może wyśli od razu ich zdjecia, zostały jeszcze Dzidzia, Bajbus i Lala.

Posted

Witaj Koosiek:) Myślę że najbardziej przydałyby się ogłoszenia psiakom ze str 52 wątku, a głównie Rexowi z postu 514 i Kaji z postu 517, oprócz allegro bo to robi im Anetek:)

Posted

1.namierzylam na dogo dziewczyne z goleniowa i mam jej gg jest na stronie fotoblogow/865-02-67/-czy ktos ma to gg i moze poprosic ja o tel.stacjonarny aby pani ala mogla zadzwonic-sprawa pilna bo widze ze na transportowym na wtorek szykuje sie jakis transport haskiego na trasie radom -szczecin
2.marzenka-kaja obgryza nogi od stolu pani ali a mama pani ali jest chora
3.monday- dziekujemy za wszystkie kontakty i kazde warto zbadac-jesli mozesz to bierz numery stacjonarne bo pani ala ma jakis abonament i najtniej jej dzwonic

Posted

No, to sprawdzajcie domek dla Bobika :)
Nie mam pojęcia jeszcze jak z transportem...pewnie bliżej wakacji byłoby łatwiej...a może i nie.
Na pewno postaramy się tak to zorganizować, żeby było dobrze. Najwyżej bobik będzie nocował u kogoś...

Posted

mtf zalesie napisał(a):
1.namierzylam na dogo dziewczyne z goleniowa i mam jej gg jest na stronie fotoblogow/865-02-67/-czy ktos ma to gg i moze poprosic ja o tel.stacjonarny aby pani ala mogla zadzwonic-sprawa pilna bo widze ze na transportowym na wtorek szykuje sie jakis transport haskiego na trasie radom -szczecin

Udało się kogoś z gg znaleźć? Albo może odezwała się ta dziewczyna z goleniowa?
Piszcie, bo trzeba zdążyć do wtorku. Transport podobno z radomia, więc bobika trzeba przywieźć od p. Ali do Radomia....Czy oni z huskim mogliby podjechać po Bobika?

Posted

Dora mi odpisała że może zrobic tą wizytę ale raczej w przyszłym tygodniu bo w weekend może nie zdązyć, a czy ten transport to pewny bo poproszę ją żeby postarała się wczesniej, ale nie wiem czy da radę.

Posted

tula...jest gdzieś wyżej link wtawiony odnośnie tego transportu, może spytaj sama, czy ktoś kontaktował się w sprawie ewentualnego dokoptowania Bobika do tego huskiego.
Kurcze, może na dogo od razu przy kontaktach nr telefonów wstawić....czasem ardzo trudno jest się z kimś skontaktować a czas bardzo nagli....