tula Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 MTF ja absolutnie niekogo nie odstraszam ale ta pani z Łodzi poprosiła o fotki Bobika na maila i miomo że bardzo jej się podobał to uznała ze jest za duzy dlatego podesłałam jej tez zdjęcia Mili, miała do mnie dzisiaj zadzwonic ale narazie cisza niestety.. A ten domek z dzieckiem to jak pisałam zachodniopomorskie ja nie znam nikogo kto tam jeździ. Quote
mtf zalesie Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 pani ala prosi o oglaszanie szczyli bo ma najciezej z nimi bo matka jest ciezko chora Quote
Monday Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 marlenka napisał(a):Ja nie dostałam zadnego PW Hm...wysłałam do marzenki... Ale wkleję na wątku tą wiadomość. Wyżej jest napisane, że p. Ala ma problem ze szczeniorami, a ta osoba chce szczeniory. Wklejam całą treść jaką wysłałam, " Ktoś pytał o szczeniaka Marzenko, napisała do mnie osoba czy mam może szczeniaka takiego zaraz po urodzeniu. Odezwała się na ogłoszeniu 9miesięcznej suczki. Może pani Ala ma jeszcze tego szczeniora co zostawiła od tej zagłodzonej suczki, którą jej podrzucono tuż przed porodem? Tak czy tak, jakbyś mogła to odezwij się do tej osoby, Może to ktoś poważny? A szczeniaka jakiegoś to na pewno masz... Mail do tej osoby [email protected] " Quote
marlenka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ale co chce szczeniaka takiego tygodniowego????? Nie ma szans , one sa jeszcze za małe . Quote
Marzenuś Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Zapomniałam odpisać... Zastanawia mnie o co tej osobie chodzi ze szczeniakiem "takim zaraz po urodzeniu". Trochę to dziwne jest. Quote
Monday Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Odpisz, spytaj...czasem ludzie nie potrafią wyrażać się jasno...szczególnie w słowie pisanym. Quote
mtf zalesie Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 dzisiaj ali dostarczono nowego malenkiego szczeniaka w worku.podobno ladny puchaty.szukamy nawet dt,jest problem ze zdjeciem jak zawsze tel.dziala,po wsi obo bigaja 2 nastepne ale nie szczyle...... Quote
marlenka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 mtf zalesie napisał(a):dzisiaj ali dostarczono nowego malenkiego szczeniaka w worku.podobno ladny puchaty.szukamy nawet dt,jest problem ze zdjeciem jak zawsze tel.dziala,po wsi obo bigaja 2 nastepne ale nie szczyle...... MTF Ala nie może zabierać tych psów ze wsi . Niech zglosi do wójta , koniecznie . Jak on ja zmyje to ja do niego zadzwonie , napisze znowu pismo i jak bedzie trzeba to pojadę do niego . Kurcze nie może zabierać wszystkich psów do siebie bo się teraz naprawde wykończy . Zadzwonię weiczorem do Ali zobaczymy co z tym szczylem zrobic co jej dziś podrzucili . Kiedy to się w koncu skończy Quote
Monday Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 A może skorzystać z tego maila, którego podałam....może ta osoba będzie odpowiednia? Może choć na DT zechce przyjąć psa. Dziewczyny, nie odrzucajcie od razu kontaktu, bo ktoś mógł się niejasno wyrazić. Może to być oczywiście jakiś żart...a może to być odpowiedzialna osoba. Warto sprawdzić !!!!! Quote
tula Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dziewczyny a co z tym pismem które miałysmy wysyłac do wójta, można go zasypać mailami i telefonami, może wtedy coś mu zacznie świtać... Marlenka jak bedziesz dzwoniła do Ali to zapytaj jak poszła rozmaowa z ta kobietą z zachodniopomorskiego zainteresowaną Bobikiem bo wczoraj dałam p.Ali tel do niej i miała dzwonić. Quote
marlenka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Tula ja bede dzwonic pewnie w nocy bo wtedy Ala ma chwilę na rozmowe . czy macie jakiś pomysł na tego szczeniaka na dt ? Quote
mtf zalesie Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 marlena jak tez moge wyslac fax tylko wojt wydumal sobie sam takie zarzadzenia ze 1.od pani ali nie przyjmuje zgloszen 2.zgloszenia maja byc tylko od mieszkancow wsi gdzie biega pies pani ala w to uwierzyla ze tak mozna zrobic i porozwieszala ogloszenia we wsiach ze zgloszenia o bezdomnych zwierzetach przyjmuje wojt itp.ale cwoki to maja w nosie i nie zglaszaja.wojt pilnuje kasy i o kazdym psie musi wiedziec osobiscie.jesli wyslicie pisma i faksy to interpretacja jego jest jedna-robota pani ali ktora ma nielegalne schronisko. 3.w budzecie jest podobno 20 tys.na te cele ale jak sie zaoszczedzi to ug caly moze pojechac co roku na szkolenie w nowy rok w gory i urzad zamknac 4.zglaszac jednak moim zdaniem trzeba chociazby tylko po to aby udowodnic na papierze ze nie wywiazuje sie z zadan w tym zakresie 5.jak napiszesz zgloszenie to tez fax wysle le prosze o wzor bo jezdze na zabiegi z psem i nie mam glowy 6.czy ktos przejrzal na watku bastera kahoona z emira miala zamiescic odp.wojta na ich pismo Quote
mtf zalesie Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 moze jakis tytul inny zmienic zeby wiecej osob to zajrzalo- moze 60 psow na utrzymaniu jednej osoby -nowe przybywaja spodziewamy sie tragedii czy cos w tym stylu albo inaczej Quote
tula Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Myślę że tytuł jaki proponuje MTF jest bardzo dobry. A co do interpretowania naszych działań przez burmistrza, jesli byśmy takie podjęły, to co nas obchodzi co on sobie będzie myślał, facet ma wypełniac swoje obowiązki i tyle, a w końcu tego nie robi wcale. Czy w jakiś sposób może zaszkodzić pani Ali? Ja nie rozumiem, jak to nielegalne schronisko, w końcu p. Ala utrzymuje te psiaki z własnych funduszy więc w jaki sposób może się jej czepić, wytłumaczcie mi proszę bo nie wiem w takim razie co możemy zrobić a czego nie. Quote
marlenka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Ja będziemy omijały wójta to Ala niedługo będzie miała 100 psów a wojt następnego sylwestra w zakopcu . Quote
mtf zalesie Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 jesli ma szczepienia to chyba nie moze,ale ona narzekala ze z odsniezaniem ze strony gminy jakies klopoty jej specjalnie robil itp.na innych weatkach jest rumoe bo 27 psow ma jedna osoba kolo skierniewic lub kilkanascie w rasztowie a tu duzo wiecej i pomoc mala.powysylam loinka na te watki moze z ogloszeniami jeszcze ktos pomoze,na razie trzeba ja nauczyc korzystania z komorki Quote
Monday Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 A w sprawie Bobika jakieś nowe telefony były? Quote
mtf zalesie Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 jak rozmawialam wczoraj to dom z pomorza byl najbardziej chetny bo ten w lodzi to mieszka w bardzo ruchliwej i halasliwej okolicy i chyba pani ali sie nie podobal w tym sensie ze bobik jest strachliwy i na smyczy nie nawykl chodzic,miala dzwonic w jego sprawie jeszcze nad morze,blagala o adopcje szczeniakow Quote
marlenka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 mtf zalesie napisał(a):jak rozmawialam wczoraj to dom z pomorza byl najbardziej chetny bo ten w lodzi to mieszka w bardzo ruchliwej i halasliwej okolicy i chyba pani ali sie nie podobal w tym sensie ze bobik jest strachliwy i na smyczy nie nawykl chodzic,miala dzwonic w jego sprawie jeszcze nad morze,blagala o adopcje szczeniakow To ja już wiem prze kogo byl wczoraj ciągle zajety telefon :) sie dodzwonić nie moge ..... Quote
tula Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Dom z Łodzi sie wczoraj nie odezwał, a poza tym tamta pani z Łodzi i tak Bobibka nie mogłaby wziąć ze względów które napisała MTF i uznała że Bobik jest zbyt duży. Chciałabym wiedziec co z tym domem z zachodniopomorskiego bo mozna by kogos na wizyte kołować gdyby p.Ala cos ustaliła. Szczeniaczki cały czas ogłaszam, porobię im osobne ogłoszenia, tylko z Bajbusem będzie cięzko bo nie ma za bardzo jego fotek. Dzisiaj w nocy postaram się probić ogłoszenia tylko szczeniaczkom na różnych portalach, mam nadzieję że mi się uda bo ostatnią noc mi Igor całą przekrzyczał i nic nie mogłam zrobić. Quote
Marzenuś Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Bajbus i Dzidzia niemalże jednakowe. Może nikt nie zauważy różnicy? :) Albo wkleić zdjęcia i napisać, że to psie bliźniaki? Quote
tula Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Też miałam taki pomysł:) ale p.Ala mówi ze oni sie jednak różnią i nie za bardzo można tak zrobić. Quote
marlenka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 MTF co z tym szczeniakiem podrzucnym ??? Quote
Recommended Posts