Maupa4 Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 A ja mam Żwirka i Muchomorka - też mało podobni do ... pierwowzoru :roll: Quote
JankaBezZiemii Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 ach jak tu bajecznie się zrobiło ;) co by nie mówić to Ala ma niezwykłą fantazję w nazywaniu pokazywała mi trzy suczki - starsze już takie zwykłe ,,burki" i one się nazywaja Rita Heyworth, greta Garbo i nie pamiętam już jak trzecia :) uśmiałam się a Ala mi na to że jak trafiły do niej to były chude, brudne chore i paskudne to je nazwała najpiękniej żeby wyładniały :) dlatego nie mogłam uwierzyć w szczudło :evil_lol: Quote
Maupa4 Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='JankaBezZiemii']ach jak tu bajecznie się zrobiło ;) co by nie mówić to Ala ma niezwykłą fantazję w nazywaniu pokazywała mi trzy suczki - starsze już takie zwykłe ,,burki" i one się nazywaja Rita Heyworth, greta Garbo i nie pamiętam już jak trzecia :) uśmiałam się a Ala mi na to że jak trafiły do niej to były chude, brudne chore i paskudne to je nazwała najpiękniej żeby wyładniały :) [B]dlatego nie mogłam uwierzyć w szczudło [/B]:evil_lol:[/QUOTE] Bo oni sa "[B]Szczudlik[/B] i Spagetka" ... I stąd pewnie szczudło ;) Jak się bajek - zwlaszcza czeskich - nie zna to co się nie dosłyszy to się ... przekręci :grins: Quote
malagos Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [quote name='wiosenka']Troszkę nie podobna ;), a ja mam Daszeńke...([COLOR=#000000][FONT=Verdana]Karela Capka "Daszeńka, czyli żywot szczeniaka") [/FONT][/COLOR]http://www.youtube.com/watch?v=nosEunyOzew Moja podobna tylko z charakteru ;)...[/QUOTE] To była moja ukochana ksiażka z dzieciństwa :) A ten filmik rysunkowy ze Spagetką pamiętam też doskonale :) U sąsiadów był kot Łańcuszek, a u nas świnka morska nazwana przez mojego synka Pik Latarka.... Quote
wiosenka Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 A ja tylko filmik widziałam książkę dużo później u kogoś przejrzałam :). Quote
mtf zalesie Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 marzenka- klepnij aktualnosci na stronie internetowej bo pani Alina chce brac nauki komputerowe aby ci pomoc/boksery maja podobno aktualizacje duzo czestsze,,,,/jakbys mogla zmienic przy Kice i Misce ze sa po sterylce oraz podmienic zdjecia Kluski i Pyzy na aktualniejsze ze str.,105 lub 106 tego watku bo odsylam ludzi i podalam adres mailowy strony gdy im jakis pies nie pasuje aby dobrali innego od nas. na banerku trzeba zmiecic liczbe suk z 3 na 7 /sterylki z FS/ ale to niepilne Quote
Anula Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Do informacji: [url]http://www.fakt.pl/niemieccy-zoofile-wywoza-psy-z-polskich-schronisk-,artykuly,443090,1.html[/url] Quote
JankaBezZiemii Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 w piątek stało się nieszczęście Fredzio - młody 8-miesięczny psik był 2 tygodnie u Ali. Mieszkał z sukami bo podrostek. Było dobrze do piątku... jak i dlaczego to się stało nie wiadomo.... zaatakowały go i strasznie pogryzły Ala w nocy jakoś(?) wiozła go do lecznicy ale przerosły one możliwości wareckiej lecznicy ... wczoraj więc rzuciłam wszystko i pognałam po Fredzia.... teraz jest w lecznicy (szpitalu) w Warszawie ale rokowania są marne... spokojny, młody grzeczny pies. owszem przerażony ale trudno mu się dziwić [SIZE=4][COLOR=#008000]dziewczyny - pomocy....[/COLOR][/SIZE] ja nawet się boję dziś dzwonić czy on żyje jeszcze .... lekarz powiedział że nawet jeśli uda się go połatać, że jesli nie ma perforacji to leczenie będzie długie... kosztowne... przydałby się DT - on nie może w takim stanie być w przytulisku a szpital to codzienny koszt 55 zł [IMG]http://images63.fotosik.pl/636/58e923eddd9f9b3dmed.jpg[/IMG] ogon do amputacji ale nie ma skóry do zamknięcia... [IMG]http://images63.fotosik.pl/636/8a6e8f39e4b9f84emed.jpg[/IMG] [IMG]http://images64.fotosik.pl/638/8a4a499ebe1845bamed.jpg[/IMG] [IMG]http://images64.fotosik.pl/638/9b8fb36e6c432867med.jpg[/IMG] Quote
wiosenka Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 Straszne, warto zrobić mu wydarzenie na fb. Quote
JankaBezZiemii Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 [quote name='wiosenka']Straszne, warto zrobić mu wydarzenie na fb.[/QUOTE] szczerze to nie wiem co zrobić - muszę myśli zebrać ... odważyć się zadzwonić ... Quote
wiosenka Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 trzymam kciuki... tylko nasuwa mi się pytanie po co kolejny pies skoro jest takie przegęszczenie i nie pierwszy pogryziony...Suki mogą pogryźć jak delikwent jest zbyt natarczywy dużo nie potrzeba... Quote
JankaBezZiemii Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 niestety - Fredzio odszedł ['] może gdybym go rano albo w nocy zawiozła.... ale nie mogłam :-( Quote
wiosenka Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 Biedny piecho, kolejny fajny, adopcyjny po jamniczku :(... Janka, Ty i tak robisz bardzo wiele, problemem jest przegęszczenie... Quote
JankaBezZiemii Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 [quote name='wiosenka']trzymam kciuki... tylko nasuwa mi się pytanie po co kolejny pies skoro jest takie przegęszczenie i nie pierwszy pogryziony...Suki mogą pogryźć jak delikwent jest zbyt natarczywy dużo nie potrzeba...[/QUOTE] wiesz mi się też nasuwa .... ale to są wybory których ja nie chciałabym dokonywać wziąć kolejnego? czy do hycla gdzie już tylko jedno wyjście? czy wziąć mimo przepełnienia czy pozwolić mu zamarznąć? itd ... byłam tam - one są tam przynajmniej nakarmione, w cieple ... a zadupie totalne - nie ma alternatyw poza hyclem i panią B. Quote
Maupa4 Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 [quote name='JankaBezZiemii']niestety - Fredzio odszedł ['] [B]może gdybym go rano albo w nocy zawiozła.... ale nie mogłam :-([/B][/QUOTE] Przestań - przestan winic siebie ... ... bo napisze w "krótkich żołnierskich słowach" i jak nic ... jazda sie zrobi ... Gdyby, gdyby, gdyby ... Quote
JankaBezZiemii Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 [quote name='Maupa4']Przestań - przestan winic siebie ... ... bo napisze w "krótkich żołnierskich słowach" i jak nic ... jazda sie zrobi ... Gdyby, gdyby, gdyby ...[/QUOTE] to gdyby jest silniejsze .... i uważaj :cool3: - umiem się ,,odszczekać" po żołniersku i zakląć szpetnie po francusku tyż umim ;) Quote
ania0112 Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 o matko! biedny pieseczek... szkoda strasznie. Janka ty się nie obwiniaj bo robisz ile możesz. ile teraz jest psów u pani Ali? bo na stronie jest 30? jak idą telefony o szczeniorki? Quote
JankaBezZiemii Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 [quote name='ania0112']o matko! biedny pieseczek... szkoda strasznie. Janka ty się nie obwiniaj bo robisz ile możesz. ile teraz jest psów u pani Ali? bo na stronie jest 30? jak idą telefony o szczeniorki?[/QUOTE] do adopcji jest bodajże 34 -ale to nie wszystkie część nie ma fot/opisów część się nie nadaje do adopcji ... muszę tam znów jechac nowe fotki robić - trzeba być z kims inaczej nie da się zdjęć robić - no i daleko - mam 50km tam psów w przytulisku jest około 80 :mdleje: a jeszcze dziś dzwoniła pani że rumba wraca ... ponoć lęk separacyjny za silny - nawet klatka nie pomogła ponoć suka metalową podłogę klatki porwała... nie wiem czy to możliwe... nie chcą już pracować, behawiorysty też nie chcą ... dziś mam dość już Quote
ania0112 Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 ahhh czasem są takie dni... nie poddawaj się... co do rumby to pojęcia nie mam czy da się tak rozwalić klatkę.... no ale jak ludzie pracować nie chcą to nic nie zrobisz... Quote
JankaBezZiemii Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 ponoć blachę (!) podarła i się pokaleczyła... przeciez to nie z aluminium jest Quote
ania0112 Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 pojęcia nie mam :niewiem:chociaż wiesz, ze są różne opowieści o psach co z samotności okna wybijały itp... Quote
JankaBezZiemii Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 [quote name='ania0112']pojęcia nie mam :niewiem:chociaż wiesz, ze są różne opowieści o psach co z samotności okna wybijały itp...[/QUOTE] niby tak... ja myślę że odechciało im się najzwyczajniej ... pani mówi że nie mają kasy na behawior a wiesz - fura wypasiona itd ... nic już dziś nie będę oceniać na co mi to ;) Quote
mtf zalesie Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 mowilam ze moge pojechac zrobic zdjecia w jakis weekend -wezme klatke i trzeba bedzie robic zdjecia poza dzialka Quote
JankaBezZiemii Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 [quote name='mtf zalesie']mowilam ze moge pojechac zrobic zdjecia w jakis weekend -wezme klatke i trzeba bedzie robic zdjecia poza dzialka[/QUOTE] może w sobotę? Quote
mtf zalesie Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 okey,moze zabrac pania aline lub Marzene Quote
Recommended Posts