Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wiosenka']Takie info dostałam, że w Skierniewicach jest jakaś fundacja i działa ktoś o nicku Juka?[/QUOTE]
oooo nie wiem
pisałam do Lemoniady ale biedaczka w gipsie teraz czekam na odpowiedź bakusiowej może się zgodzi :)

Posted

to teraz wyleję Wam miód na serca :loveu:

to o Foczce która teraz jest Miszką

[QUOTE]Dobry wieczór,

Na wstępie dziękuję za psa będącego ideałem. Misza jest cudowna i myślę, że takie same odczucia ma Ona w stosunku do nas, Jej wdzięczność odczuwamy na każdym kroku. Misza przede wszystkim jej bardzo mądrym i mówiąc kolokwialnie "kumatym" psiakiem. Oto dowody: - od razu wiedziała gdzie jest jej miejsce, prawie cały czas w ciągu dnia spędza na swoim posłaniu w kuchni, no dobra....w nocy (ku naszej uciesze) wskakuje do pościeli i powoduje, że budzimy się rano "połamani" bo podświadomie boimy się Ją zgnieść więc śpimy prawie w bezruchu :-) podczas gdy jemy obiad i Misza zaczyna "sępić" mówimy "na miejsce" a ona idzie,NIESAMOWITE!
- po konsultacji z zaufanym weterynarzem zaczęliśmy wychodzić z Miszą na dwór na naukę chodzenia na smyczy i "kupę". Pierwszy raz to była trauma, bała się wszystkiego, zapierała się, nie chaciała iść, o załatwieniu spraw nie wspomnę. zaczęliśmy ją zachęcać systemem nagród (smakołyki zawsze w kieszeniu). W tej chwili pięknie chodzi na smyczy, kupę robi na dworze, z siku jest jeszcze mały porblem ale pracujemy nad tym.
- teraz najważniejsze: dzisiaj korzystając z urlopu macierzyńskiego :-) zaczęłąm ją przyzwyczajać do samotnego siedzenia w domu, wyszłąm na 4 godz! ...i nic. Zero szkód, rozpaczy, wycia, szczekania (pytałam sąsiadkę), kompletnie nic. Jesteśmy naprawdę zdumieni, aż takiego ideału się nie spodziewaliśmy.

Generalnie pracujemy nad Miszką, ale w sumie nie mamy za bardzo za co ją karcić. Jutro czeka nas pierwsza wizyta u weterynarza- jestem pewna że ma robale, saneczkuje po kupie. Jedziemy do lecznicy na sggw więc mam nadzieję na porządny "przegląd ogólny".

Reasumując-Miszka jest najbardziej wypieszczonym i zagłaskanym psiakiem w stolicy a w dodatku tak uroczym, że nie można z nią wyjść spokojnie na spacer bo wszystkie babcie w okolicy szaleją :-) W załączeniu zdjęcie z nowym kumplem.

Pozdrawiamy serdecznie
Olga i Maciej
[/QUOTE]

i fotki nam dali, no takie piękne fotki dali

[IMG]http://images65.fotosik.pl/551/9d34c56ca7015198med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images61.fotosik.pl/550/6bfe6c709cafb820med.jpg[/IMG]

aż się wzruszyłam no

Posted

[quote name='wiosenka']A Miszka z Pragi?[/QUOTE]

nie :) Centrum stolicy samej
fiu fiu na co psince przyszło - wielki świat
jej Pani się odgraża że będą razem i tramwajem i metrem ...
no no -to lepiej niż ja baba ze wsi ;)

Posted

[quote name='mtf zalesie']marzenus jak bedziesz miala nadmiar wolnego czasu to pyza i kluska ma nieaktualne zdjecia na stronie[/QUOTE]

ha! głos rozsądku ściągnął nas na ziemię ;)
zaraz napiszę jeszcze jakieś ogłoszenia zamiast się lenić i podziwiać nowe domki :loveu:

Posted

[quote name='mtf zalesie']ze skierniewic na dogo jest kropka77- aktywna w dziale wystaw ale moze sie zgodzi,na profilu jest chyba adres mailowy,byla aktywna na dogo tydzien temu to moze zaglada[/QUOTE]

dzięki :) będę pisać jak bakusiowa nie będzie mogła :)