Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Hej, ja wiem tyle, że po biedronkowej suchej karmie psy u p Ali mają straszną biegunkę (oczywiście nie wszystkie ale większość) a co za tym idzie ona 3x więcej sprzątania :)

Pani Ala do mnie dzwoniła. Szczęśliwa i dziękująca za pomoc i wsparcie nawet moralne.
Odnośnie adopcji cisza, ktoś od p Ali wysłał mi kilkanaście nowych zdjęć szczeniaków, ale są tak strasznej jakości, że nie ma sensu ich wstawiać. Łebki psiaków wyglądają jak rozmazana chmura...

Edited by Marzenuś
Posted

no więc tak

Marzenuś - ponoć dostałaś numer mój - odezwij się bo mam coś dla Ciebie od p. Ali. Te fotki co dostałaś to robił syn.
może wstaw je co? bo innych nie ma chyba że jedziesz tam i zrobisz? :)

Ja fotek nie narobiłam bo nie miałam czasu - od rana byłam w lecznicy a jak wróciłam to już ciemno było :-(

Ustaliłam z p. Alą jaka pomoc jest dla niej najważniejsza.

SZCZENIAKÓW JEST 12 SZTUK!!!!

NIE WIDZIAŁAM ICH ale są jakieś 3 po jamniczce i Ala mówi że jeden to jamnik ewidentny no ale bez fot to guzik

NAJPILNIEJSZE POTRZEBY:

sterylka dla jeszcze 4 suk!!! niedawno się oszczeniły .... już je można ciąć bo na wiosnę wiecie ....

kastracja Bodzia - rozrabia, jest do psów agresywny zagryzł już 3 :-( w tak dużym stadzie to jest bardzo niebezpieczne!

TRZEBA TOWARZYSTWO ODPCHLIĆ!!! - CIOTKI nawet nie mam cienia pomysłu jak to zrobić przy tej ilości ...

z tego co ustaliłam to z adopcjami jest no różnie .... część (duża) wg Ali jest nieadopcyjna ... bo jedne to u niej od lat, innym coś tam jest itd ...

ale na dzień dzisiejszy można ogłaszać kilka psów - potem napiszę które i oczywiście szczylki no ale bez fot ...

rozmawiałam z Alą i poprosiłam żeby na spokojnie pomyślała które może oddać i żeby coś o nich było wiadomo ...

i coś o Ali - niesamowita charrrrakterna :cool3: kobietka która chyba gdzieś się pogubiła w swoim dobrym sercu ... Jak ona to ogarnia to nie wiem ale na razie daje radę. Psy są najedzone, każdy ma schronienie, teren czysty i zadbany. Psy są podzielone na wiele ,,zagród"
ale samych małych które są w domu jest około 30!!! w różnych pomieszczeniach z tego co zrozumiałam to i po terenie i po domu Ala porusza się jak przez śluzy na okręcie. Tu zamknąć i dopiero tam otworzyć ...
mówi że brak jej już sił ale jednocześnie to dumna osoba z charakterem i trochę to jest na zasadzie ,,jak nie to nie ja sobie poradzę" ale uwierzcie mi jest jej bardzo trudno. Z Alą trzeba spokojnie i dyplomatycznie. Ona jest kłębkiem nerwów ale jednocześnie wbrew wszystkiemu nie umie odmówić kolejnej bidzie ...

Na samą suchą karmę jak mówi wydaje ok 300 zł na tydzień!

i teraz tak - jeśli ktoś by chciał ją wspomóc to oczywiście wpłaty na konto fundacji - ona te pieniądze wydaje na karmę są jej bardzo potrzebne

jeśli nie pieniądze to można również kupić karmę - sucha o nazwie Frykas z firmy POLMAR w Lublinie. Ala mówi że oni jej do domu przywożą

makaron, ryż - nie pamiętam czy czasem im gotuje czy niektórym gotuje tak czy siak potrzebny

psie puszki - każde, w każdej ilości ;)

potem popiszę jeszcze o psach

Posted

pojade w sobote zarejstrowac pania Aline ktora ma kontakt codzienno- nocny z pania Ala.nie wiem czy te szczeniaki ze wsi . u niej sie urodzily i nie uspila jak poprzednio,czy wziela od hycla G. za grosze bo brakuje na karme.trzeba pojechac znow zrobic zdjecia- nie wiem ja sama czy zgwalce Marzenke

Posted

to paragon za zakupy - myślę że Ala potwierdzi że dostała ciotkom ;)

więc cioteczki co się deklarowały i się zgadzają to dostaną mailem konto

pozycja 8x3,85 to puszki szczylkowe - tylko takie były
no i wory po 29,99 więc wiosenko ja resztę dołożyłam żeby więcej było ;) nie martw się

na wafelki nie patrzcie - były dla mnie :oops:

Posted

Janka, świetnie,ze 2 sunie ciachniete-to najwazniejsze zeby sie juz nie mnozyły. Dziekuję za zakupy-zqraz przeleje kaske jak podasz nr konta;) [ale udało sie z podróżą-nie było wczoraj pięknie-ale to co sie dzieje dzisiaj...brrr

Posted

Super :)... czekam na numer konta. Co do jedzenia to jeśli Pani Ala gotuje nie lepsze by było jakieś mięso następnym razem? W takich puszkach jest więcej zbóż :(. W Warce w mięsnym widziałam np łapki kurze po 2.80.

Posted

to jest dobre pytanie- wiem ze ma rente niewysoka,finasuje przytulisko sama,w sobote zarejestruje pania aline ktora ma kontakt prawie codzienny nocami z pania Ala ..nie wiem z oszednosci ze sprzedazy domu....

Posted

Pani Ala żyłą jak dotąd ze swojej renty i emerytury mamy. Po śmierci mamy żyje ze swojej renty i z oszczędności ze sprzedaży domu, którymi zarządza jej brat. Ale one topnieją... To miały być oszczędności na spokojną jesień życia że tak się wyrażę.

Jeśli chodzi o psy to fakt, Bodzia należy wykastrować. Ja go pamiętam jak był małym i wystraszonym szczeniakiem. Tak czułam, że z nim będą problemy. Pani Ala rzadko gotuje bo zwyczajnie nie ma takich możliwości. Chyba, że dla szczeniaków.

Jamnikowate szczyle trafiły do niej z Warki. Sunia się tam gdzieś w pustostanie się oszczeniła ( z tego co mówiła mi p Ala, jakaś Pani zwierzolubna je chyba do niej przywiozła albo coś pokręciłam). Reszta pewnie jest od hycla.

Zaraz poprawię ilość suk po sterylce. Super, że Rumba ciachnięta, zaktualizuje to na stronie.
Szczeniaki w większości te ze zdjęć mają ładne fotki, które ja robiłam. Fakt, teraz urosły troche ale uwierzcie mi, że to co ja dostałam nie nadaje sie do niczego. Rozmazane plamy i nic więcej nie widać.

Pani Marysiu, proszę mnie tu nie gwałcić :p Ja i tak pojadę na te zdjęcia jak najbardziej. Acha, mam też znajomego strasznie bardzo uczynnego. Myślę, że mogę go molestować czasami o jakiś transport ale nie wiem jak z transportem psów. O tym z nim pogadam na spokojnie.

Janko moja droga, pani Ala podała mi numer. Ale ja będąc w pracy zapisałam go na kartce i chyba mi szef go zwinął przypadkiem albo ja już nie wiem który to numer :) Może podam swój, poproszę o sygnał lub sms to oddzwonię. 691 188 004.

Posted

Marzenuś wysłalam pw :)

Mimiś też wysłałam i jeszcze raz Ala dzwoniła - miałaś dobrego czuja szczególnie dziękowała za te puszki szczylkowe - mówi że sama nie ma gdzie ich kupić i karmi maluchy kocimi

wiosenka - masz zapchaną skrzynkę :)

cioteczki bardzo proszę jeśli któraś może o ogłaszanie Rumby
już jest po sterylce a to jest pies do zakochania :loveu:. Wygląda prawie jak spaniel, ma uroczy nochal i skarpetki w kropki. Sierść delikatna i aksamitna tylko głaskać!

NIEDUŻA waży nieco ponad 12 kg

Jest bardzo spokojna. Taka melancholijno- romantyczna :loveu:. W samochodzie grzeczniutka - delikatnie spaceruje, nic nie nabrudziła choć daleko nie jechałyśmy więc nie wiem jak na dłuższych trasach.
Jest nieśmiała ale nie bojaźliwa.
NO CUDNA JEST!!!! :loveu:

i zobaczcie jak ona patrzy :mdleje:

bardzo proszę - ona jest na kanapę, do łóżka :loveu:

Posted

Rumba ma jeszcze wazne ogloszenia wykupione przez wiosenke-nie wiem czy mozna robic nastepne jak te nie wygasly.najwiecej tel.mam z tablicy pl./ pomagam sylwi z okolic warki z jej szczeniakami/i tam zaplace za wyroznione dzisiaj bo wczoraj nie moglam wyslac sms pewnie przez ta wichure.suczce Malej rowniez.Szczeniaki ze zdjeciami robionymi przez Marzenus maja ogloszenia na tych samych stronach co obie suczki ale telefonow zero oprocz jednego zapytania z plakacika u weta.
Marzenka jak nie ciebie to corke i chlopaka bede molestowac w okolicy Sylwestra.

Posted

[quote name='mtf zalesie']Rumba ma jeszcze wazne ogloszenia wykupione przez wiosenke-nie wiem czy mozna robic nastepne jak te nie wygasly.najwiecej tel.mam z tablicy pl./ pomagam sylwi z okolic warki z jej szczeniakami/i tam zaplace za wyroznione dzisiaj bo wczoraj nie moglam wyslac sms pewnie przez ta wichure.suczce Malej rowniez.Szczeniaki ze zdjeciami robionymi przez Marzenus maja ogloszenia na tych samych stronach co obie suczki ale telefonow zero oprocz jednego zapytania z plakacika u weta.
Marzenka jak nie ciebie to corke i chlopaka bede molestowac w okolicy Sylwestra.[/QUOTE]

no to fajnie że mają :) szkoda że bez odzewu :-(
rumba jest przesłodka