Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hmm bazar może bym i pociągnęła, ale kurcze muszę swój ogarnąć, bo seryjnie mam mega dużo tego, a to na dwa cele więc jak zakończę, porozliczam, powysyłam i pooddaję:) ale nie obiecuję na stówkę, po prostu odezwę się w miare szybko, czy podołam:)

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marzenka pamietaj jak bedziesz miala czas to zmien liczbe suk wysterylizowanych z FS na cztery.ktos z fb chce zrobic alabum dla pani ali z wyadoptowanymi psami- bardzo dobrze tylko tam sa problemy przerastajace pania Ale,psy sie gryza,jak jest jedzenie to nie ma transportu i kilka suk czeka na sterylki bo nie ma kto zawiezc,

Posted

[quote name='JankaBezZiemii']mieszkam w okolicy Piaseczna
mogę pomóc w transporcie

napiszcie w razie potrzeby - ustalimy terminy żeby wszystkim pasowało[/QUOTE]

O, super, ze jest większa grupka osób wspomagających przytulisko :)

Posted

[quote name='mtf zalesie']Berta niewysterylizowana miala cieczke i porzadnie pogryzly sie psy.suka jest wielka inie ma kto jej zawiezc na sterylke...

[quote name='wiosenka']To można jej było podać hormony :(, za pół roku może być historia z rozrywki...

[quote name='mtf zalesie']tak mowila pani ala ze dostanie zastrzyk ale nie zdazyla,nie miala czasu ,nie miala kasy - nie wiem- tyle wiem od pani aliny

[quote name='mtf zalesie']marzenka pamietaj jak bedziesz miala czas to zmien liczbe suk wysterylizowanych z FS na cztery.ktos z fb chce zrobic alabum dla pani ali z wyadoptowanymi psami- bardzo dobrze tylko tam sa problemy przerastajace pania Ale,psy sie gryza,jak jest jedzenie to nie ma transportu i kilka suk czeka na sterylki bo nie ma kto zawiezc,

w tym kontekście :roll: żeby suki nie były sterylizowane wyłącznie ze względu na transport to już koniec świata ... rozumiem, że fundusz jest na te sterylki?

Posted

ja tez mieszkam w okolicy piaseczna/do pani ali mam 70 km/,sterylki sa w dni powszednie i dlatego kiepsko to idzie.dzieki ogromnie za oferte pomocy- juz bede dzodzwaniac sie do pani ALI/jest tez problem z zasiegiem i dodzwonieniem sie, nie zawsze ma komorke przy sobie bo nie daje sobie rade z 70-tka psow.fundusze na sterylki sa na dogo i licze na fundacje kastor.

Posted

[quote name='mtf zalesie']ja tez mieszkam w okolicy piaseczna/do pani ali mam 70 km/,sterylki sa w dni powszednie i dlatego kiepsko to idzie.dzieki ogromnie za oferte pomocy- juz bede dzodzwaniac sie do pani ALI/jest tez problem z zasiegiem i dodzwonieniem sie, nie zawsze ma komorke przy sobie bo nie daje sobie rade z 70-tka psow.fundusze na sterylki sa na dogo i licze na fundacje kastor.[/QUOTE]

to ja mam taką propozycję - tez mam tak daleko jak Ty ;) ale trudno (jeśli się ze mną ktoś wybierze to już w ogóle cudownie będzie)
niech umówi na jakiś dzień powszedni tyle sterylek ile się da - poprostu poświęcę dzień i pokrążę
żeby zaraz nie było do tej 70 koszyczka szczylków na dokładkę - wtedy jeszcze gorzej będzie z opanowaniem tego

Posted

zmienilo sie ostatnio i sterylki sa w warce lub piasecznie.pani ala nie wierzy ze ktos poza mna proponuje transport bezplaltny/dobrze zrozumialam.../placila chlopu jezdzacemu maluchem 30 zl za dojazd do warki na sterylki czy po zakupy./Poniewaz w zwykle dni nie moge czesto jezdzic zalatwilam znajomego z piaseczna za 70 gr/km.Mam zgode z FS na jeszcze jedna sterylke /Ramba/.Umawiamy po 2 suki, za druga dzika ktora nie ma zdjecia bede musiala zalozyc i czekac na zwrot z FS lub Kastora.Dzikawej suczce trzeba bedzie zrobic zdjecie i przy okazji wyjazdu moze uda sie zdobyc troche miesa ze sklepow obiecanego od dziewczyny z fundacji.terminy sterylki uzgodni pani ala na wiadomosc o karmie czekam,klatki do przewozu ma znajomy i czesc pani ala,tyle wiem na dzis.Fundacji Kastor nie pytalam o zgode ,za jedna suke zwrocili nam ale dlugo sie na zwrot czeka wiec musialam dac depozyt .suk jest jeszcze kilka do sterylek i nie uda sie wszystkich upchnac na FS na dogo wiec szukamy innych mozliwosci.nie chce myslec ze nie wydaoptujemy tych 6 suczek szczeniakow...

Posted

[quote name='wiosenka']A ja mogę psiaka ogłosić tylko, proszę o info, żeby nie było, że albo ktoś też ogłasza, albo pies ma dom. Brak przepływu informacji :(.

no tak to wygląda - przeglądam pobieżnie i nic tu nie wiadomo

czy p.Ala nie ma nikogo do pomocy?
z czego utrzymuje zwierzęta? - doczytałam: tylko z tej emerytury? matko boska ...
Jakie ma podstawowe/najpilniejsze potrzeby?
jak idą adopcje?

Posted

Miejsce jest specyficzne, fakt ciężko o pomoc, ale jeśli nie będzie spójności działania to wiele osób zwyczajnie rezygnuje...Bo musi być efekt pracy... psów jest za dużo i to co najważniejsze to sterylizacja i ogłoszenia. Ja nie wiem czy sterylki odbywają się tylko w Warce czy i w Grabowie? bo zawsze to bliżej?

Posted (edited)

Wszystko zależy który lekarz ;), jak wszędzie, Trochę znam wysterylizowanych/kastrowanych zwierząt z okolicy i żyją... Mówię o lecznicy z Polnej, wcześniej coś Pani Ala nie chciała tam chyba jeździć bo nie chcieli robić aborcyjnych, tak mi się coś wydaje, że to o to chodziło... Bliżej niż do W. jest też do lecznicy w Kozienicach (tam też mają raczej doświadczenie ;)).
Mam jeszcze wolne pakiety bo nie doczekałam się na innym wątku, poproszę 2 psiaki ukażą się za tydzień tym razem na Kraków może być?

Edited by wiosenka
Posted

1.pani ala utrzymuje psy z emerytury i chyba pieniedzy ze sprzedazy domu,ja wplacam co miesiac niewielka kwote,sa sporadyczne wplaty innych osob.podejrzewam ze brakuje jej na karme wiec wziela szczeniaki od hycla G. za grosze i on lepiej na tym wyszedl
2.kontakt pewniejszy jest przez pania Aline bo obie rozmawiaja po nocach, w ciagu dnia nie w kazdym miejscu jest zasieg i ma komorke.nie mozna jej namowic na internet -mowi ze nie ma czasu i spi 4 godziny
3.nikt tam nie pomaga poza pijaczkiem jak jest w formie / 7 zl/godz/, w niedziele przyjezdza syn ale niepsiolubny.my z marzenka jezdzimy robic zdjecia w warunkach polowych, ja woze rzeczy jak zbiore
4.ogloszenia rumby i malej sprawdze - powinny byc jeszcze wazne,szczeniakom robila corka na tych samych stronach co suczkom